burdaki cevaplara göre karar almak icin soruyu sormadim ama
meraktan sordugum bir soru :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer arkadaşım hayatta hiç bir şey garanti değil. fikirler değişip evlilik yaşanamayabilir. ya da ölümlü dünya yarın ne olacağı bilinmez. bu nedenle olması gereken her şey vakti gelince olmalı. özellikle kadının madur olmaması için tüm kültürler ve dinler bu olayı yasaklamıştır.
geçen gün bir yerde okudum avrupa ve amerika gayri meşru ilişkilerin önünü almak için çözümler arıyormuş
gayrı meşru doğan çocuklar, evlenmemiş anneler, evlilik dışı başvurulan kürtajlar ve cinsi ilişki ile geçen hastalıkların sıklığına bakarak bu hususta çözüm arıyorlar
"Hayat Boyu Flört" isimli kitabın yazarı Zig Ziglar'da:
"Yeryüzündeki bütün insanlar içinde en büyük aldatmacayı, flört etmeyi kafasına takarak evlenenler yaparlar. Bu insanlar, en iyi yönlerini göstermekle kalmazlar, aynı zamanda bu yönlerini, bir de ellerinden geldiğince allayıp pullar ve hep bu rolü oynarlar" diyerek evlilik öncesi duygusal beraberliğin, cinselliğe nasıl dönüştüğünü kitabında genişçe anlatıyor.
Flörtün nasıl bir felâket olduğunu istatistikler de ortaya koyuyor. 1998 yılında ABD'nin Boston şehrinde evlilikle ilgili bir kamu kuruluşunun yaptığı geniş çaplı bir araştırma var. Bu araştırmaya göre, boşanan eşlerin % 64'ünün evlilik öncesi, "flört hayatı" yaşayan eşlerden oluşturduğu belirtilmektedir
Devlet İstatistik Enstitüsü'nün yaptığı yıllık boşanma istatistiklerinde, boşananların % 80'inin flört usulü evlenmeyle yuva kuranlar olduğu tespit edilmiştir.
kisaca sevgili olupta evlenenler daha cok bosaniyor
önerin nedir peki? görücü usulümü?
istatistikler öyle diyebilir tabi ama yinede öyle ya da böyle bosanmalar gerceklesiyor ne yazik ki
görücü usulü illa kötü vede öncden illa yataga yatmak lazim gibi birsey söylemedim ben
görücü usulüyle cok mutlu olan insanlarda var, ama kendi kendine tanisip evlenen insanlarda mutliu olabiliyor
Katti süretle girilmemeli ilişkiniz ne derecede olursa olsun evlenmeden önce bir ilişki yaşanmaması gerekiyor. Kendi bedeninizi danımak için girilmeli bunların hepsi hikaye..!
Namusuna dikkat etmeli hem erkek hemde bayan. Bir erkek bakire bir kız istiyorsa kendiside bakir olması gerekir arkadaş..! Evlendiktan sonra cinsel anlamda birlikte olmak hem dinen hemde ilişki bakımından çok daha iyi ;) ..
haklisin tabi, ama sunu fark ettim , erkeklerin geneli (hepsi degildir tabi) cinsel deneyimli, yani belirli yaslarda olanlar
ama yinede bakire kiz istiyorlar, kiz olarak hakkimiz tabi kendimiz gibi birini istemek ama bulunmuyor galiba o yüzden bakir olmasada kabul ediliyor
Asla olmaması gerekir,hiçbirşeyin garantisi yok,ilişki iseyen erkek genelde o kızla evlenmez hevesini alır zaten ne gerek var riske girmeye çok istiyorsa evlensin, bu konuda bence asla kimse yumuşak olmamlı bir anlık hata hayatına mal olur..Evlilik evlilik gibi yaşanmalı,flörtte flört gibi yaşanmalı ki bir tadı olsun..
Evet ama evlenipte hevesin geçmesi daha kötü değil mi eğer dediğinin doğru olduğunu düşünürsek evlendikten sonra hevesin geçmesi ya da evliliğin sadece cinsel yönden istenmesine yol açmaz mı ? evlenmeden ilişki ne yönde iyi olur ne yönde kötü olur bilemiyorum ama evlilikle cinselliği bir tutmamak lazım
Bence evlenmeden önce hem kendi vücudunuzu tanımak, hem kendi hem de karşınızdakinin isteklerini bilmek için kesinlikle ilişkiye girilmeli. Evliliklerde cinsel uyumun olması çok önemli. cinsel uyumsuzluk olan evliliklerin boşanma ile sonuçlandığına çok şahit oldum.
yani farz et evlenmeden iliskiye girdin vede o uyumun olmadigini fark ettin
ayrilik ile mi sonuclanir o iliski ?
en mantıklı ve gercek cevap seninki samimiyetin için teşekkür
Cevap
18Cevap
evliliğin benim gözümde sevgililikten tek farkı o işi yaptığınızı herkesin bilmesidir. ben 1 yıldır biriyle çıkıyorum ve ciddi düşünüyorum ve birlikte oluyoruz. kendini ve karşındakini bildikten sonra yapmamak için bir engel yok. tabi ki önüne gelenle birlikte ol demiyorum. ama sonuçta evlenip ömür boyu birlikte yaşayacagımızda garanti değil. çocuklu çiftler bile ayrılıyor.
Hayatta en önemli şey, canının istediği zaman canının istediğini yapabilme özgürlüğüdür.
Her şeyi istediğin zaman yapmak en güzeli ve en keyiflisidir.
İş işten geçtikten sonra keşke yapsaymışım demek yerine o an yapmaktır yapmak istediğini.
evlilikten önce sevgiliyiz evleneceğiz zaten deyip ilişkiye girenlerin büyük çoğunluğu evlenmemiştir.
evllılıkten once bır ılıskı yasamıssa yol verırım ne kadar seversem seveyım.yanı kısaca ben almam alana da mani olmam
soru zaten iliski yasamis birini alirmisiniz degil
evlilik düsündügünüz biriyle evlenmeden iliski yasarmisiniz
ben girmem girene de mani olmayayım. ama bence saçma
beraberliğiniz ne kadar olursa olsun evlilik öncesi ilişki asla doğru değildir. ben sevgilimin gözlerine bakmaya kıyamam diye düşünürken...
Ben evliyim evlenmeden öncede cinsel hayatımız vardı eşimle
ay nur aynen bende merak ettim
ne kadar bir süre sonra cinsellik yasamaya basladiniz ve ne kadar sonra evlendiniz ?
Ben bakireyim bakir" herif "istiyorum.Diss atayım dedim :D Bence girilmemeli.Çok pişman olursun.
5 yıl yapmadıysan az daha sabret evlenince yaparsın
Ben girmek ıstemıyorum gerek yok. Kız açısından hem daha ıyı işte ^_^ SEvıyosan evlenırsın mutlu mesun aşarsın ondan sonra ne yaparsan yap :D
Bu tamamen size bağlı, hayat sizin hayatınız, başkasına sormanız mantıksız geldi bana, yap deseler yapacakmısınız ya da yapma deseler? sizin ile kendiniz arasında bir karar bu..
meraktan sorulan bir soru, burda okuduklarima göre belirli kararlar almicam :D
sana bir soru; kadın ve erkeği birbirine yakınlaştıran en temel duygu/dürtü hangisidir sence?
bana sorarsan çok ciddi bir şey olmadığı müddetçe görücü usulü ve mümkünse evlendikten sonra
5 - 6 yılda sevgili olunmaz..evlenmediyseniz ondan sana hayır yok demektir..
seks olmadan 5-6-7 yıl ilişki yürümez, yürüse de çocuk gibi kavgalar edilir, ayrılıp ayrılıp barışılır
yani uzun bir iliskide birlikteligi saglama almak icin cinsellik sart mi sence ?
cinsellik olmadan ilişki yürümez, ama cinsellik yaşamak da uzun bir ilişkinin garantisi olmaz.
kavgalar ufak tefek tartismalar mutlaka olur uzun iliskilerde, normaldir
ama cinsellige baglamak dogru olmaz bence, olmasada yürüyor uzun iliskiler
Sakın böyle bir şey yapma
ilk gün giren bile var :D manıtalarıyla
ben bakir im bakire karı istiyorıum
Karı ne?
karı karı kadın avrat uzun saç ...
Evlenmeden olmaz.
girdim,pişmanım keşke girmeseydim.
yapmayan nadir gibi geliyo bana...
vay be ne kadar eksiyi seven varmiş...
Ben kendimi karıcığıma saklıyorum :-)