Eşimin kuzenini utandırdım, eşime söylemiş, ne yapmalıyım?

Dün gece eşimin kuzenini internette okey oynarken online gördüm. Girip masasına sohbete başladım. Gırgır şamata derken el gelmedi bana dedi, bende aşkta kazanırsın dedim. O da nerde aşk bize çok uzak dedi. Bunu diyen kadın 8 yıllık evli. Dedim bütün gece okeyde geçirdiğin vakti kocanın koynunda geçirsen ya aşkta kazanırsın :) Bu sözümden utanmış çıktı okeyden ve daha sonra eşime yazmış kocan okey oynuyor falan diye, eşimde arayıp öğrenmiş detayları falan kızdı bana aramız bozuk.
Anlamadığım şey bu sözümden utanan kadın daha bir hafta önce ortak bir yerde muhabbet ederken "keşke evliliğe bir sene ara verme olsa ve herkes kendine 1 sene boyunca sevgili bulsa" dibi bir hayalini anlatan kadın bu söylediğimden utanmış. Eşimle aramızı bozmaya çalıştığını düşünüyorum. Sizce neden böyle yapmıştır, ve ben ne yapmalıyım.
Eşim telefonda bana sanane kadının derdinden, çok düşünüyorsan sen al kadını koynuna rahatlat gibi şeyler yazdı, ondan sonrası gerginlik işte. Şimdi konuşmuyoruz.
Güncellemeler
+1 yıl
Eşimle yazışmalarını okudum, eşime okeye girdiğimi ve kontrol etmesini söylemiş, sonra da ona söylediğim şeylerden utandığını benden beklemediği için söylemiş ve eğer bir daha okeye girersem beni takip edip o da bana aynı şekilde karşılık vereceğini altta kalmayacağını söylemiş :) utanma falan değil resmen benimle öyle konuşabilmek için eşimden izin istemiş. eşim de bana sana ne onun derdinden diye çıkıştı, istersen koynuna al derman ol gibi laf soktu bana. neyse sonra özür diledim eşimden.
Eşimin kuzenini utandırdım, eşime söylemiş, ne yapmalıyım?