Cinsellik konusunda 11,6b cevap paylaştı. arkadaşım dinde imam nikahı resmi nikah dini nikah diye nikah yoktur.
Allahın kabulu ve emri olan tek nikah sadece nikahtr. yani bunun türü çeşidi yoktur. hiç bir zaman hiç bir kul bu konuda yetkili değildir. yani imamlara verilen Allah katında bir yetki yoktur.
gerçek nikah şudur. abdest alırsınız eş adayınla sen kıbleye döner üç kez birbirinizi kabul ettiğinizi ömür boyu yoldaş olacağınızı di, le getirir birbirinizi kabul ettiğinizi beyan eder ve Allah a şahit olmasını istersiniz. iki rekat da şükür namazı kılarsınız gerçek nikah bu dur.
ayrı evde kalmak nikahı etkşlemez. ben de yurt dışındayım eşimden uzağım. kaide gereği en az 6 ayda bir ilişki yaşamak gerekir. bundan fazla uzatılmamalı. ama bu dediğim normal evlilikte değil bir birinden uzak yaşayanlar için
kafan karışmasın diye nikahı anlatayım. Allah nikahı emretti. nikah arapça olum karşılığı söz vermek demektir. insanlar birbirini aldatıp kaçınca çocuk ve eş madur olduğundan peygamberimiz "bölgenizde sözü dinlenen biri ile iki tarafı da tanıyan şahitler huzurunda nikah yapın ki sözden dönen olunca bunlar şahit olsun " demiştir.
bu sözü geçen biri meselesi zamanla imamlara kaymış ve onlar da rant amacıyla sanki kendilerine yetki verilmiş gibi olayı üstlenmişler. mesele bu dur.14 Yorumla
Soran+1 yılARKADAŞLAR LÜTFEN BU YAZIYI OKUYUN! öok teşekkür ederim bilgilerin için 👏🏻
- +1 yıl
rica ederim. teşekküre gerek yok. olan gerçekleri yazdım. ülkemizde yanlış anlaşılan ve imamların cebini dolduran yanlış bir uygulama. asla nikah duası falan lazım hikayelerine inanmayın. ülkemizde dua ile ayeti karıştıran çoktur. nikah duası Allahın bir ayeti değil kulların ettiği duadır. bu ezbere kuran ayeti gibi bu güne kadar getirildi. sabitlenerek ranta araç yapıld.
kendi nikahınızı kendiniz kıyın. başkasına hacet yok.
unutmayın nikahın kabulü için şahide gerek yoktur. naikahtan dönen olursa yani sözünden dönen olursa birbirinin eşi olduğunu ispat için şahit lazımdır. eğer biri kaçıyorsa şahit zoruyla getirseniz ne yazar ki.
Soran+1 yılYüreğine sağlık kardeşim umarım çok cahil bilgilenmiştir
En İyi Cevaplar
Yazdıklarını göre dini nikah kıydırma fikrin önemlidir zinadan kurtulursunuz tabiki şahit huzurunda olması bir mehir adıda zikredilmesi gerekir. İnşaallah bir gün kendi yuvanıza gidersiniz işinizin ters gitmesine zinanın büyük etkisi olur bu konudaki düşüncende doğru şimdiden hayırlı olsun Allah mesut etsin daha fazla oyalanmayın.
212 Yorumla
Soran+1 yılKeşke senin gibi insanlar olsa teşekkür ederim bu arada :)
- +1 yıl
Rica ederim olması gerekende bu yürüyen tekere taş konulmaz. Allaha sığının borçlarda ödenir Ama seni tebrik ederim borç var diye adama tekme atmadığın gibi sadakatlı davranıyorsun helal olsun umarım mutlu olursunuz. Bir gün borçta geçer başımızdan geçti şükür Allah her şeye kadirdir Akşamları borcu kafanıza takmayın. Hiç borç yokmuş gibi kafanızı zinde tutun çareler peş peşe gelir.
Soran+1 yılO beni tecavüze uğramışken kabul etti şimdi karısı yapmak için gündüz işe gidip akşam taksiye çıkıyor sırf beni alabilmek için hangi erkek bu mertliği yaparki bana sahip çıktı ben ona para yok diye sırr çeviremem para gerzaman kazanılır o iki işte çalışıyo ben bir işte ödicez insallah
Soran+1 yılBen geniş düşünceli bir aile cocpu değilim ve inan bir bayan çok çaresiz ailem bilmiyor söyleyemezdiö eğeyde zaman oldj zaten taşındım. Ya sana bişey diymmi o 2 yıl içerde yatıcak diye kendimi reZilmi etseydm herkez beni parmaklaryla tecavüze uğrayan kız diye gösterseydi daha çok sapık takılırdı peşime ince düşündüm bu dünya gecici benim hesabım var çok sğır bir hesap
Soran+1 yılSaol kardeşim allah razı olsun. Ama çoğu kişi nikah kabul olmaz diyor alimler gibi? Halbuki ben bilgisi olan yazsın demiştim ☺️ 18 yaşındakiler yorum yapmış ya benim maksadım nebilim ilahiyat okur babası alim olur bilir falan diye ama nerdee
- +1 yıl
Nikal bal gibi olur onlar saçmalıyor demekki zinaya devam nikaha fetva bir alay cühela ben bu konuyu bilenlerdenim. bu yazdıklarımızı melekler not ediyor bende sana tebliğ ediyorum. şahitli olarak nikah kıydırın şöyle olmaz ki zaten sizin niyetinizde öyle değil uydurma amaçlı değil amaç yuva kurmak kılıf uydurmak değil ben bunun vebalini bilen biri olarak yazıyorum.
Soran+1 yılAbim valahi içimi rahatlattın çok saoalsın şehidimde 4 tane istiyorum ☺️ erkek tarafıda olucak nikahta zaten sadce benim ailem sıkıntı cıkarır diye bir süre saklıcaz inşşallah rabbim kabul eder bizde buzaman kadar yaptğmz zinadan kurtuluruz
Gizli Üye(36-45)+1 yıl-nikahi aileler bilecek sonucta maksat disardakilere karsi bildirmek. sakladiginda gizlediginde bir hukmu olmaz.
-resmi nikah olmadan dini nikah kiyilmaz hoca kiymaz kiyamaz
-sadece sevismek icin nikah kiyilmaz sahih olmaz.
uzun uzun bosuna yazmissin. s#vismek icin kiyicaz sadece babaya solemicez desen ayni cevabi alirdin.06 Yorumla
Soran+1 yılİşte anlayabilene kapasite yokki türk kızında. Sen öyle mi yaptın 😬
Cevap sahibi+1 yılhayir. sen de rus kizisin herhalde. musluman olmadigin kesin.
Soran+1 yılNerden bildin öyleyim. Senin yataktaki marifetlerine biliyorz az yazmadn buraya kaybol
Cevap sahibi+1 yıleet yatakta cok iyiyim :D esimd cok memunn !
Soran+1 yılSen şu evliyken başka bir adamlada birlikte olan kadınmıydın yoksa 😬 ahh kesin osun
Cevap sahibi+1 yılyok degilim. kendi zihniyetinle beni karistirmasan iyi edersin. Sevismek icin nikah kiycaz gizli sakli -zihniyette olan insan. Bana istedigin cevabi vermedim diye nasilda saldiriyorsun :) kendi yaginda kavrul cikiom ben hadi caw
Dinen kuranda belirtilen nikah duyurmakdır ailenin bu durudan haberi olmasıdır gizleyeceğin bir noktası varsa nikah sayılmaz içini rahatlatma kurandan araştırabilirsin... hakkınızda hayırlısı
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim bilgilerini aktardığın için fakat ben çok araştırdım ben sadce babamdan gizlicem. Ve nihat hatipoğlu her be olursa olsun iki kişinin olduğu şahitlik imam nikahında kim karşı cıkarsa cıksın allah karı koca eder diyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
güzel yaparsınız en doğrusu neden yanlış anlaşılsın yanlış anlayan o çağdaş geçinenlerin özendiklerinin resmi nikahı neymiş dini nikah resmi nikahtır avrupa ve amerikada benim içinde öncelik dini nikahtır
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle çok dopru konuştun
Öncelikle samimi ve dürüst olduğun için tebrik ederim.
Nikahın temel amacı evliliğin duyurulmasıdır. Bunun için de şahit olması yeterli. Nişanlıyken imam nikahi yapmanın bir sakıncası yok. Hatta çoğu aile nişanlıyken yaptırıyor. Çünkü herkes biliyor ki, artık nişanlıların çoğu birleşme olmadan sevişiyorlar. Ayrı evlerde olmakla nikah düşmez.
Umarım kısa maddi sorunları aşarsınız. Aksi halde bu durum aranızdaki muhabbeti de etkileyebilir.02 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim sizler gibi yüreği güzel aklı fikri sağlam insanların yorum yapmasını istemiştim fikir almak araştırmak kadar doğal bir şey yok sanırım. Kızlar soruyor sayfasının bize sunduğu gizli kullanıcıyla söyelmeye utandığımız şeyleri burada birçok insanla paylaşıyoruz bu açık sözlülük burdan geliyor diyelim tekrar KS ye teşekkr edelim :) zaten evlilikle giden yoldayız birimiz çalıp borçu kapatırken diğerimz çalışp her az bir birikim yapıyoruz bu imam nikahı evlilik adı altında yapıcağmz ciddi bir kavram aslında herkez bizi ergen özenti sanıp yüklendi :) neyseki bende onlara göre cevap verdi. Keşke sizn gibiler yazsa
- +1 yıl
Haklısın KS'ın ve sanal ortamın avantajı rahat olabilmek.
Ancak gizli kullanıcı bile olsa, bir çok bayan hanım hanımcık, "namuslu ve edepli" (özellikle tırnak içinde yazıyorum) gözükmek adına senin gibi samimi ve içten konuşmuyor. Gerçi bunda bizim toplumundaki çarpık düşüncenin de etkisi var.
Erkek seks yaparsa milli kahraman, kadın yaparsa tu ka ka oluyor. Sanki İslamiyette günahların sınırı ve derecesi erkek veya kadınlara göre farklılık gösteriyor. Bu hiç adil değil. Akıl ve mantık dışı.
Anladığım kadarıyla imam nikahi yapmaktaki amaçlarından biri de, az önce belirttiğim toplum baskısı. Manalı bakışları ve fısıltılı konuşmaları önlemek istiyorsun.
Türkiyede kadın olmak zor vesselam.
+1 yılAnne ve babanin haberi ve rizasi yoksa o nikah olmaz. Kendi kendiniz fetva verip kendinizi kandirmayin. Zinaniz zinadir. Kendi aranizda yapacaginiz veyahut anne veya babalardan birinin haberi olmadan yapilan nikah gecersizdir ve zinaniz yine zina olarak devam edecektir. Bu durumu bilen herkes zina yaptigina dair aleyhinizde sahitlik yapacaktir. Anneniz dahil olmak uzere. Babanin haberi olsun. Aksi mumkun degil.
00 YorumlaAilen haric herkese soylerseniz ailenin kulagina gider Cunku herkesten duyarlar.
12 Yorumla
Soran+1 yılBaba hariç. Yok ya nerden duycak bir sene oyalarız
+1 yılDüğün yapmanıza gerek yok. Nikah yapın yeterli madem ciddisiniz. 300 lira anca tutar ya da tutmaz. Kendini tehlikeye atma.
02 Yorumla
Soran+1 yılBabam diyorum?
- +1 yıl
Babandan istesinler. Nişanlanın. Fırsat bulur bulmaz evlenirsiniz. Kılıfına uydurmayın her şeyi. Dini nikah resmi nikah olmadan kıyılmaz. Kıyan imam kul hakkına girer.
önce dini nikahın anlamını ve amacını iyice bir araştır nerede kaldığının önemi yok bir kişiden bile saklıyorsan o nikah nikah olmaz
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşkkür ederm keşke herkz senin gbi uyarabilse. Delirdim burada
Resmi nikah olmadan dini nikah kıyma yetkisi yok imamların. Hoş bunu suistimal edebilecek imkanlarınız mutlaka vardır ama resmi nikah olmadan bence dini nikah kıymanızın da pek bir anlamı yok.
011 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle çok saçma düşünüyosun önceden resmi nikahmı vardı? Resmi nikahın olması için babamın bilmesi lazım soyadımı görür değiştiğini o yüzden olmaz çokta önemli değil mühim olan ahir dünya
- +1 yıl
o ahir dünya dediğin şeyi o kadar düşünüyorsan babalık hakkını da düşünmeliydin çok biliyorsunuz ya dini kuralları kitabınıza nasıl uyarsa öyle sizin gibiler için senin dini nikah adı altında yapacağın şeyin zinadan bir farkı yoktur madem çok inançlısınız kitabınızda yazan budur ben inançlı bir insan değilim beni ilgilendirmiyor fakat inanıyorsanız kitapta böyle yazıyor hanımefendi
Soran+1 yılİnançlı bir insan değilsen seninle daha fazla vakit kaybedemem seni şiddetle sayfamdan dışlıyorum
- +1 yıl
senin inanıyorum dediğin şeyi senden daha iyi biliyorum bir de şu kesinlikle saçma düşünüyorsun kısmını sana iade ediyorum ben düşünmüyorum kitapta yazana en uygun neyse uygulamada kural neyse onu anlatıyorum haklılığını savunuyorum ki önce resmi nikah sonrasında dini nikah yapılması kuralı tamamen kadınların haklarını korumaya yönelik bir uygulamadır tabi işgüzarlıklar devam ediyor sonuçta herkes kendi kitabına uyduruyor işi Kur'an tektir ve ona uymuyorsan senin müslümanlığın sadece laftadır. önce bir aynaya bakınız sonra beni eleştirecek yetkiye sahip olursunuz
Soran+1 yılGünah olur yazdığın şilkleri zikrederim diye okumadım kusura bakma
Soran+1 yılNe kadarda dinen kelimeleri bilip dinsiz bir erkek
- +1 yıl
burada dini geçmişimden bahsedemiycem dipnot düşemiycem kusura bakma maharet müslümanım diye gezinmek değil müslüman olmaktır madem Hakk'ı Batılı çok düşünüyorsun ben şirk koşuyormuşum bir de kendi yaptıklarını düşün acaba hangimiz şirk koşuyoruz. Ben Kur'anı olduğu gibi kabul ediyorum asla kendi yorumumu katmıyorum fakat Kur'an ehli yaşamayı da seçmemiş olabilirim bu kimseyi ilgilendirmiyor benim kendi kararım. Fakat sen iman ettim dediğin kitabın içinde yazanları kendi kafana göre yorumlayıp işine geldiği gibi davranıyorsun burada şirk koşan hangimiz?
Soran+1 yılBen seni dışlamak istiyorm ama sen yüzsüzmüsüm konumdan gitmiyosu kovuyorum seni? Kafirle işim olmaz
Soran+1 yılYa geldin burada dedikodnun babasını yaptın yargıladn vs saanNe 😬 senin kimsen yok bence kovuyorum gitmşyosun
Nikahın amacı bunu çevreye duyurmaktır. Herkese söyleyip annene babana söylememek bence bu amaca aykırıdır. Haram olduğunu sanmıyorum ama hoş olduğunu da sanmıyorum.
00 YorumlaCinsellik konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ailelerin duyması gerek onların haberi olmadan nikah kabul olmaz
00 Yorumla
+1 yılSadece kendini kandırıyorsun. Zaten her haltı yemişsin duyurmadan nikah mı olur. Sen günaha batmışsın sadece psikolojik olarak rahatlamak istiyorsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılDuyurucam canım iyi oku :)
Git adam gibi resmi nikah da yap paranın olunca ister düğün yapar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimi kandırıcaksınız ki zinadan çıkması için sadece bu yeterli değil.
16 Yorumla
Soran+1 yılNe kandırmasından bahsediyosun sen?
Cevap sahibi+1 yılZinayı meşru hale getirmeye çalışıyosunuz. Düğün yapamayan maddi sıkıntısı olan herkes zina mı yapıyo. Madem bu kadar inançlısınız sahip olun iradenize.
Soran+1 yılYa okuma sıkıntısımı çekiyosun? Bir yıldır birlikte oluyoruz ama rahatsz olmaya işlerim yolnda gtmemeye başladı diyorum zinayı meşru hale getrmeye çalıssam niye imam nikahı için uğraşım
Cevap sahibi+1 yıl8 yaşımdan beri okumayı biliyorum. Okumayabilk geçenlerdenim kırmızı kurdela takmıştı öğretmen yakama. Duymak istediklerini söylemiyorum diyebne bu hiddet. Herkes sizin gibi zeki olsaydı ailesinin haberi olmadan masraf yapmadan rahat rahat ihtiyacını giderirdi. Tiksindim ya.
Soran+1 yılYok hala basmıyo kafa ya 😬 mümkünse sen tiksin lütfen tiskinmessen ayıp edersin bak darılırım
Cevap sahibi+1 yılO evlat ne sevgilisinin kiz arkadasinin namusuna göz diker ne de harama meşru hale getirmeye çalışır.
+1 yılŞimdi abicim sonuna kadar özenle okudum ben bir kere İmam nikahı kıydım dünyam karardı
09 Yorumla
Soran+1 yılAa neden kardeşim anlatrmısn?
- +1 yıl
hatun hiçbir sözümü dinlemiyor mu biz imma nikahı gereklerini yerine getiremedik
Soran+1 yılAa evet o iyi bişe değil işte dinlemesi gerekiyo
- +1 yıl
ya bırak canım kendini de yaktı beni de yaktı
Soran+1 yılEvet kötü olmuş ben hep dinlerin sözünü nikahtan sonra daha da özen gösteririm
- +1 yıl
beraber yaşamak şart ama imam nikahı kıymayın bence
Soran+1 yılBenimde sorduğum bu zaten tşkr ederim :) okdr aptal varki sadece sen soruyu anlamıssın :)
- +1 yıl
dediğimi yap ben nikah kıydığımda da nikah yokken de hiç bir işim rast gitmedi
Soran+1 yılZaten en büyük etkisi bu oldu...
ıyıde her iki aileninde bireyleri olması laım nikahta şaitlik için
011 Yorumla
Soran+1 yılTBikide hayır biz yetişkin insnalarız aileden biri olması önemli değil sadece ailende olursa iyi olur der hocalar bizimde olucak zaten sadece benim babam bilmicek. Nikah şahitleri için akraba gerekir
Soran+1 yılBen reşitim ne rızası?
Soran+1 yılİmam nikahın ilk 5 maddesi :) ne olur ya bilmiyosan niye yazıosun
Soran+1 yılHanefiler reşit olduklarında geçerli değildir. Velilerin izni var babam hariç
Soran+1 yılCan evimden vurdun şu an :( baba benim için çok önemli ama nasıl diyim kardeşim he sölesene yaptık bir hata cahilken maksat şimdi allah katında kendimi kurtarmak
Soran+1 yılEşim olmadı daha imam nikahıyla olucak sonra borçlar ödenip düğün allahın izniyle
Sakın imam nikahını karıştrmayın bu işe allahı kandırmaktan başka birşey değil belki de zinadan daha büyük günaha giriyor bu yaptığınız sakın nikahın amacı zaten herkese duyurmaktır kendi arabızda olmaz
04 Yorumla
Soran+1 yılNe dion sen ya ne allahı kandırması laflarına dikkat et. Okdr saçma yorum yapmıssınki anlatamam
Soran+1 yılBence senin psikoljin bozuk
Gizli Üye(36-45)+1 yıldini nikahı aileniz duymadıgı bilmedigi taktirde humu yoktur ve daha gunahtır
29 Yorumla
Soran+1 yılAileler bilicrl diyorum ayrıca kızın ailesi bilmesi hanifiler için geçerli değildir çok araştırdım
Cevap sahibi+1 yılnerden okudun sen onu? kim demiş dini nikahını takan ve en cok takan hanefilerdir
Cevap sahibi+1 yılmehir alacaksın ve uyduruk bir mehir alamazsın ayrıca
Soran+1 yılNe takması ya benim ağzımdan takma diye bişey cıktımı? Ayrıca dini nikahın 5 maddesinden biri kız evladın ailesinin yetişkin ise rızası olup olmadığı hanefiler hariç bütğn öesheplerde geçerlidir araştırda bak birşey bilmeden yorum yapma
Soran+1 yılNedemem uyduruk bir mehir ya? Mehirin uydurupumu olur yatlar katlar mı megir alcam ben para yok diom evlenemiyoz diyom
Cevap sahibi+1 yıltakar derken hanefiler için onemimi soyledim sana atar yapma. mehir almassan hukmu yok mehirde 6 aylık dl kadını ihtiyacı innternetten okuyup okuyp geliyorsunuz senin rızanın olması şahit yerine gecer yani şahit olmadanda sen nihak kıyabilirsin demek
Soran+1 yılŞahitsiz nikah nikah değildir bunu unutma ben 4 şait turucam ne kdr fazla okursa okdr iyidir. Ben mehir tabikide alıcam sonçta bir bayanım yat kat isticek halim yok bir bilezik isticem oda hazır zaten
Cevap sahibi+1 yılArkdaşım hala anlamıyorsun mehirri sen scemezsin bir kadının a6 aylık gideridir gecim saglayabilecegi mitardan az olmaz. bu bir istedigin kadar şahir tut ailen bilemedigi taktirde kabul olmaz... ginede yap banane gunahı sevabı sana
Soran+1 yılMehir nikahta bayana sorulur :) 6 ay içinde ödenmesi gerekir :) kadın bu 6 ay içinde kocası men edebilir :) lütfen araştır
Yalnız anne babanın bilgisi ve onayı olmadan yapılan nikah geçdrsiz diye biliyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılHanefiler için geçerli değil
Soran+1 yılNihat hatipoğlunun bu konuyla ilgli konuşmaları var. Ben o adama çok inanıyorum nedense. Oda hanifiyseniz ve reşitseniz aile izni önemli değil dedi. Saklama konusuna gelincede nikah kıyılırkenki o şahitler en az 2 kişiyse o nikahı allah kabul eder dedi ama daha fazla olursa daha güzel olur herkez bilir nikahlı olduğnuzu dedi
Gizli Üye(36-45)+1 yılbirincisi dewletin imamlarının nikah kıyması yasak önce resmi nikah olmalı diger dürlü kıyan hocanında kıydıgı nikah nasıl olur bilinmez
011 Yorumla
Soran+1 yılBen devletin hiçbirşeyini takmıyorum umrumda değil cezası da yok eskisen devlet yoktu zaten bizde herşey rahmani 😬
Cevap sahibi+1 yılkim lıyacak çakma hocamı kıyacak :) zaten yapmışsınız zinayı
Cevap sahibi+1 yılcenabetin biri kıyarsa görürsün :)
Cevap sahibi+1 yılailene söylemedende resmi nikah kıydırabilrsin
Soran+1 yılHayır camide kıyılcak imam tarafından. Resmiyet gelip heçiçi dünyanın evrakları
Cevap sahibi+1 yıldüzgün bir hoca resmi nikah olmadan kıymaz resmiyette gelip geçici degil işte öncelikle kadının magdur olmaması için lazım işi bittikten sonra bırakan çok erkek var gerçi sen dini nikahtan olmadan ilişkiye girmişsin orası ayrı ama bulduysan kıyacak cami hocası söylede şikayet edim
Soran+1 yılŞey canım o yasa kalkalı bir yıl olcak. s
Cevap sahibi+1 yılhayır kalkmadı senin haberin yok benim bir sürü imam arkadaşım var amcamda imam biliyorum resmi nikah olmadan bir halt yiyemez kaçak yapıyorlar ayrı :)
Soran+1 yılYok kardeş google amcaya yaz geçen haberlere cıktı :) resmiyet ve dinin çok ayrı olduğu :)
Cevap sahibi+1 yılo yaşa daha resmi olmadı biliyorum hem o yasa o şekildede degil isteyen resmi nikahı camide imama kıydırabilecek isteyen nikah memuruna neyse bana ne ne yaparsan yap
Soran+1 yılYa konuşup konuşup banane diyosunuz ya aynı mahalle karıları gibisiniz ☺️☺️ komik geliyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılResmi nikah varken dini nikahın hükmü yok diyor televizyondaki hocalar ama yinede sen bilirsin :)
06 Yorumla
Soran+1 yılCanm tam tersi olmasın o 😬
Cevap sahibi+1 yılİlahiyat profesörleri diyor sen mi bileceksin onlar mı bilicek :) :) :) :) :)
Cevap sahibi+1 yılNikahin amacı çocuğun babasının belli olması ve çocuğun aile içinde büyümesi için yapılır zaten bu resmi nikahla sağlanıyor hatta dini nikahın artık böyle işlemi kalmadı bazıları dini nikahli olup çocuk yapıp o çocuk benim değil diyebiliyor. Hem ailenin rızasını almadan evlenilmez
Soran+1 yılO kadınlar için gelen yasa ortada kalmasınlar diye ve küçğk yaşta isteksiz evlenenler için. Lakin allah katında kağıt kalemin imzanın bir yükmü yok :)
Cevap sahibi+1 yılPeki hayat senin ama sonra çocuklarinla evsiz yurtsuz kalırsan uyarmadilar deme
Soran+1 yılCanım beni düşünerek söyledğini biliyorm ama sevglim inan öyle biri değil gece gündüz çalışıyo 5 saatlik uykuyla duruyo sırf bnmle evlnebilmk için :( evliliğe giden yolda dini nikah helaldir zaten
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen vereceğini vermişsin baban vermese nolacak
22 Yorumla
Soran+1 yılSen vermissen nolcak
Cevap sahibi+1 yılSenin kadar akılsız değilim çok şükür
Diyanetin 7/24 hatti vat ara sor kesin bilgi
02 Yorumla
Soran+1 yılGerçektenmi şakamı?
+1 yılResmi nikah olmadan imam nikahı yasaktır.
02 Yorumla
Soran+1 yılYasaklar çiğnenmek içindir :)
- +1 yıl
Din kuralları içim o kadar rahat konuşamıyorsun ama):) Yasalara gelince mi bu kadar rahatsın?
Gizli Üye(30-35)+1 yılo yine haram olur, sen böyle gidersen iyice yere girersin, bir an önce tövbe et de şu seksi bırak...
helak olursun yoksa.28 Yorumla
Soran+1 yılAynı evde yaşamıyoruzki sürekli seks yapan yok konu seks değilki benm onun yanında olmamda harama girmşyormu?
Cevap sahibi+1 yılvalla bilemiyorum bacım, sizin yaptığınız haram..
yok dini nikah yok resmi nikah kendinizi kandırmayın.
adam gibi evlenene kadar o işi yapmayın, tövbe edin
evlendikten sonra napıyorsanız yapın
Soran+1 yılYa niye haram olsun biz helal yolda gitmeye çalışırken allahım ua 😬😬
Cevap sahibi+1 yılsen öyle san..
ailenin bişeyden haberi yok, sen helal de, bu hangi din? ben böyle islam bilmiyorum da :)
Cevap sahibi+1 yılya o zaman ne soruyorsun
ailenin herkesin haberi varsa git onlara söyle, git seks yap a q
cehennemde de bu seks yaptığın adamlar kurtarır seni.
Cevap sahibi+1 yılmalım değil mi, bunu mahşerde de dersin :))
Cevap sahibi+1 yılsen yap şimdi... yap yap
bu dünya fani gibi geliyor değil mi? ölüm yokmuş gibi değil mi?
durma devam et..
Cevap sahibi+1 yılhehe noldu zoruna mı gitti,
zinaya girmiyorum ben.
Cinsellik konusunda 17b cevap paylaştı. olur mutluluklar
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılKıydırınca gökten para mı yağacak?
11 Yorumla- +1 yıl
Bekle bakalım kıy sen iki dakika sonra gelecek paralar borçlar kapanacak :D
Dini nikah iyidir. Fakat yasal garantisi yok.
00 YorumlaKıyın ihmal etmeyin
00 Yorumla
+1 yılAnnenin babanin rizasi olmadan kiyamazsin
00 Yorumla- Cinsellik konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılaileler bilmeden nikah olcagını sanmıyorum
16 Yorumla
Soran+1 yılAileler bilicek fakat reşit kız hanefileri için bu çok önemli değil
- +1 yıl
zaten zina yapcagın kdar yapmıssın bu saatten sonra ne olur bilemem
Soran+1 yılAllah affedicir
- +1 yıl
Yapip yapip buna siginmayin hala yapiyosun affedici deyip tovbelerri affeder
Soran+1 yılHaklısın
- +1 yıl
iyi devam edin zinaya
+1 yılkıy kıy