Arkadaşlar deneyimi olan beyler bayanlar özellikle evliliklerinizde böyle bir sorunla karşılaştınız mı? eşimin annesi sürekli bir karışma, problem bulma çabaları içerisinde. Ben ne kadar ılımlı olup kırmadan vazgeçirmeye çalışsamda, anlayacağına hala bitmeyen bir egoyla devam ediyor. Bu da moralimizi fazlasıyla bozuyor. Oğluda kaç kez konuştuysa anlamadı. Biz tamamen bağları koparmadan çözüm bulmaya çalışdık ama olmayacak gibi görünüyor. Neden böyle yapar kayınvalideler? Sanki evlatları mutsuz olunca ne geçecek ellerine? Bu ister istemez moralimizi bozduğundan cinsel hayatımızıda etkiliyor. Cevaplarınız için teşekkürler.
Cevabın nedir?
İlk etapta olayın mantığına bakmanız lazım.
Evlilik sizin için yapılan bir şey değildir. Evlilik aileler için yapılır. Ve evlendiğinde aileler de çocukların içişlerine doğrudan müdahale hakkını kazanır.
Bu çerçevede kendisi de bu hakkı gayet doğal bir şekilde kendisinde görüyor ve bunu kullanıyor. Size patronun kim olduğunu göstermek istiyor ve bu konuda da evliliğin mantığı düşünüldüğünde haklı.
Bu iş tatlılıkla çözülmez. Yapılabilecek en iyi, muhtemelen de tek şey, o şehirden ayrılmak olacaktır. İşi bahane edip başka bir şehre taşının. En temizi...
Haaa, bu sefer de bayram için gelip 2 ay kalmasına hazır olun.01 Yorumla
Soran+1 yılEvliliğin mantığında dışardan üçüncü kişilerin karışması hakkı değilki ama oda bunu kendinde hak görsün.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadın ların genel yapısıdır birbirlerini kıskanmak. Heleki eski sevgililerdeki kıskançlığı bir düşün onun olanı almışsın elinde oluşucak kızgınlığı bir düşün. :)
Kadınlar arasında yaş farkı da olsa bu böyledir. Sen bikere bu kadının olan erkeği elinden almışsın tabiki seni kıskanacaktır :D
Bence sen ona onunla senin arandaki farkları göster. Sen o erkeğe ne verebilirsin annesinin veremeyeceği ve senin veremeyeceğin ama annesinin verebileceği şeyleri göster. Bu farkı gördükten sonra bence biraz düzelebilir.13 Yorumla
Soran+1 yıleşden yana sıkıntım yok ki, annesi bakışlarıyla yiyor resmen.
Cevap sahibi+1 yılAnnesine anlatıcaksıız bunları. Senin verebildiklerin var veremediklerin var. Benimde ap ayrı verebildiklerim var ama veremediğim şeylerde var diye. Erkekler çocuk gibidir. Kadınlar anne ikiniz beraber bakıcaksınız çoğuğa kavga ederseniz kaçar bak ikinizdende.
Soran+1 yılkavga eden taraf ben değilim.Kim huzursuzluk yapıyorsa onun savunma durumu söz konusu bence.
Gizli Üye(30-35)+1 yılböle gelmiş böle gidiyo kaynanalar hep aynıdır ya fazla kulak asmamak lazım annemden bilirim mesela bana bişey söler alınmam aynısını yengeme söler hemen alınır tabi elin kızı biraz düşünerek davranmalı ama anlatamıyom anneme
21 Yorumla
Soran+1 yılama sana söylediğini yengene aynı uslup ve manada söylemiyordur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkarakter fazla değişmez , fazla kafanıza takmayın ama , heptende uzak durmayın arasını bulu .. bu sorun çoğu kişide var..
095 Yorumla
Soran+1 yılArasını bulmaya çalışan taraf benim, ona kalsa sürekli '' o neden böyle, şu neden şöyle, o olmamış, bu yakışmamış'' modunda.
Cevap sahibi+1 yılevlenmeden önce biraz araştıracktın huylarını suylarını , kaç yıllık evliydin ?
Soran+1 yılistemeye geldiklerinde gördüm annesini o zman anlamıştık ailece, hatta babam; '' bu kadın seni yer kızım'' demişti ama sevmiştim oğlunu.
Cevap sahibi+1 yılbak kendin bile bile evlendin, bende evliyim öyle derdim yok ama , iş işten geçmiş katlanacaksın çok kişi var bu dertten , geçinmeey bak her söylediğini dinleme duyma , eşinle iyi geçinmeye bak..
Soran+1 yılsizin kayınvalideniz böyle mi? Eşimi çok seviyorum. Aşkım. Ama o kadının yüzünden inanın aşkımızı yaşayamadık bile:( Sürekli bir harp halinde, moralimizi ne bozacaksa onları yapıyor. Kendi içinde mutlu değil. Bizede yansıtıyor, hırslı.
Cevap sahibi+1 yılk. validem yok :(( , evliliğin ilk yıllarında neyse sürekli olarak artar azalacağını bekleme hele de yaş ilerledikçe daha çok yük olur size , tek oğlu mu eşiniz ? kıskançlık evet oalbilri o yaşa kadar büyür et eyle bir kadının onu almasına dayanamıyor işte derdi seninle :) , ilk 5 yıl geçtimi alışıyorsun o süreye kadar sabır...
Soran+1 yılEvlenmeden hep,aile gibi,gerçek annemmiş gibi olmasını hayal ederdim.Ona görede terbiye etmiş ailem demekki,sabr ettim yıllarca.Bir gün anlar hatasını,döner,vazgeçer bu yaptıklarından diye.Ama o bir türlü bıkmadı.O kadar mutsuz biriki, kendisiyle barışık değil.Hep eleştirel bir ruh hali. Başa çıkmak mümkün değil.Heleki bana''seninle bile böyle ya, başka gelin olsa bir saniye tahammül edemezdi' derler.Her şeyimize karışıyor.Bildiğiniz gibi değil.Kızıma muhallebi pişirsem ya sıvı ya katı olmuş der
Cevap sahibi+1 yılyazık ben buna katlanmazdım cidden allah sabır versin bol bol dua et ne desem ki , ıslahı için dua et namazladan sonra ... yaşayan bilir , çocuğunuzda var artık yapacak şeyin yok , hep sizle mi kalıyor ? kaynatan yaşıyor mu ? boş kaldımı senlen kapatıyor , sna ayükleniyor anlaşılan
Soran+1 yılbir trlü ortası olmaz.Hep eleştiri hep eleşrtiri, kızımın saçlarını tararım toka takarım gözleri ahatsız olmasın iye ''çıkar at tokayı'' der torununa.Yeni aldığım kazağı ilk kez giydirdiğimde bile, '' bu ne kirli giydirmişsin'' der.Şok olurum. Her şeyde böyle. Sürekli sorun çıkartır. Beğenmez. Beraber oturmuyoruz ama telefonla bile yapr yapacağını. Bir araya geldiğimizde uzun süre kaldığından anlaşmak için bilseniz nasıl çaba sarf ediyorum.Ona eli maşalı gelin lazımdı hak ettiği ben değilim.
Cevap sahibi+1 yılaynen doğru söylüyorsun , şu yazdıkalrını okuyunca yaşamış kadar oldum ay çekemem böle şeyi ben ya , evlenmeden keşke diyeceğim ama olan oldu işte , allahtan aynı evde değilsin ... senin anan baban var , öyle de ezmeye ne hakkı var , eşinle adam aklı konuş , dizginletsin kenidini bu ne ya sen oğluyla evlendin onunla değil DİNEN HİÇ BİR HİZMET YAPMANA BİLE GEREK YOK , OĞLUN SORUNLUDUR ONLAN.. her dediğini yapma duyma artık...
Soran+1 yılAnensi dominant ve hırlı bir kadın.İsterki dünya onun etrafında dönsün.Merkezinde o olsun.Ben zaten ılıman biriyim,çözüm odaklıyım ama tek benim çabamla olmuyorki.İletişimde karşı taraf eğer kapalıysa bir sonuca ulaşamıyorsunuz. Farkındayım,o beni hakketmyor.Onun anlayacağı dil ve uslupda olmayıda kendime yakıştıramıyorum.Yoksa seviye yerlerde olucak.Hır-gür,tartışma olucak .Alışık değilim.Mutlu bir ailede büyüdüm. O mutsuzluğunu bulaştırıyor sürekli.Haliyle etkileniyorum eşimle yatasım gelmiyor
Cevap sahibi+1 yılçalışıyor musunuz ? yapacak şey yok , ama eşinle aranı açacak şeyleri yapma , bir bir birikir birden patlama olur , yaşam tarzınız fark yetişme tarzınız farklı bir ailede çatışma da olması muhtemel de .. eşiniz nasıl karşılıyor bu durumu ? annesiyle konuşsa ? biraz dizginlese...
Soran+1 yıleşimi sevmesem vr ya bir saniye çekmezdim. hattasevdiğim halde bile sırf annesinin yaptıklarından bıktığım halde ayrılmak istedim. Sırf o bakışları bir kez daha görmeye tahammül edemediğimden.Hadi ben el kızıyımda oğlunada saygısı yok mu? İnsan oğlunu üzer, yıvasını huzursuz eder mi? Dedim ya, onun için hırs, ucuz egosu attmin olsunda.Bende anneyim, evladımın yüzünün bir çizgisi değişse dünyaları değiştiririm onun için. Yıllarca uzlaşmaya çalışdım, alttan aldım, nezaket gösterdim yok anlamıyor.
Soran+1 yılKızımdan dolayı çalışmıyorum, öğretmenim. Eşimde yollarca annesiyle konuştu, izah etti, ''müdahaleniz bizi üzüyor yapma ''dedi.Amaanlamıyıor. Ben bu kadar sabit biri tanımadımki. Eşim ne derse desin o hep hırsla hareket ediyor. Aynı şehirde değiliz ya, sanıyorki benden dolayı, başkası olsa yanında kalırmış.Benim yüzümden uzağında kalmış. İşi gereği ama anlamıyor.Kaldıki nerde oturacağımıza o karar veremek istiyor. O kadar karışıyor hayatımıza. Hamile kaldım ilk bebeğimiz daha eşim aradı müjdeyi
Cevap sahibi+1 yılALLAH sabır versin durum ciddi sizin , öyle ayrılmaları düşünmeyin yazık cidden çocuğunuza yazık , siz geçti artık onun hayatı alt üst olur... bir hastallığı filan mı var, piskoloğa ya siz ya da o görünse çok iyi olacak , bu böyle gitmeyecek..
Soran+1 yılvermek için. Biz sanıyoruzki sevinecek, ''hayırlı olsun''diyece. Ne dedi biliyor musunuz? ''Korunamadıızmı, yetiştiremediniz mi, nerden çıktı, beceriemedinizmi korunmayı, masraflarınız artıcak şimdi'' dumur olduk:( Hamileliğim boyunca o sözleri hep çınladı kulaklarımda. Sevincimi yaşayaadım hep ağladım.
Soran+1 yılhasta ruhlu insanlarla mücadele etmeyi onunla öğrendim.Ne zamanki kaynım evlendi onun eşine bana yaptığının tersini yapmaya başladı. Anladımki istese çokda iyi bir kaynana olabiliyormuş. Ondan sonra yazık dedim bu emeklerime, iyi niyetime, özverime, uyumlu oluşuma. Anladım ki bana böyle. Hani bilsem ki herkese aynı karekterine vereyim. Sürekli maddiyattır ölçüsü.Her şeyde maddiyata dayandırır.bende tersine araç olarka görürüm parayı hayatımda. Diğer gelinine farklı olunca, dedimki.Oması gerekeni
Soran+1 yılyapıyorsun, böyle ol, üzme onu, istemem hiç bir şekilde üzülmesini, yuvasına huzursuzluk vermeni, ama ben enayi değilim. Madem böyle olabiliyorsun kendimi sana kullandrtmam'' dedim. o kadar hükmetmişki hayatımıza, misafirim gelse hangi tabağa koyacağıma karışırdı. İkram edicem, ''çıkart tabaktakilerini bunlara koy'' derdi. akla ne geliyorsa artık olur olmadık. Çay koysam, çaydanlığın için bakardı, ''kireç tutmuş, çayın bile içilmez leş gibi'' derdi.Ki o kadar titizimdir.Bir damla leke olsa kızım
Soran+1 yılnkıyafetinde hemen o an çıkarır yıkarım.
Cevap sahibi+1 yıloff bacım yaa , ne desem ki sana , eğer diğer geline öyle yapıyorsa artık sert ol sende , takma kafana bas lafı pasif oldukça , üzerine geliyor dominant ol yapamıyorum deme yaparsın , eşin sanırım o da pasif kalıyor üzmüyor annesini , ama sen o dediğinden ol , herşeyini duyma zırlasın ya , o lafları nasıl ediyor aptal mı ne ya , anladığı dilden konuş onlan , eşinlen aranı bozma hatta çalışma imkanın varsa da çalış , uğraş edin kendin.
Soran+1 yıleşim pasif kalmıyor, aksine çok sert konuşuyor ama kadın ben hayatımda böyle birini tanımadım.Ne derseniz deyin işlemiyor. En son eşim'' annesin sana ane kadar sert olabilirim ki ? Anlasana .Arkadaşım olsan iki tokatla seni hizaya getireyim, sinirim, geçer ama annesin'' dedi.En son evlalıktan ed edin diyecek başka seçenek bırakmadı. Ben zaten diğer geline farklı oluynca direk ilişkiyi ksdim.Bu kadar yıl kimi kaldırmışım omuzlarmda.Kimin için göz yaşı dökmüşüm diye. Böyle olmaması için yıllarca
Soran+1 yılçözüm odaklı yaklaştım, problemlerini çözmek için kendimi harcadım. Şu an hiç istemediğim için seviye ve sınırı yıllarca bu olmasın diye hep onu düzelir diye verdiğim gayretlere rağmen olmadığı ( ben koşuyorum ona o bu iyi niyetime rağmen kaçıyordu)için,yazık diyorumYemeseydim canımı DEĞMEZMİŞ.Şu an asla mezarıma bile gelmesin diye vasiyet etmişim.Tahammül edemiyorum.Bu kadar iyi niyetime karşın yaptıklarına.ucuz egosunu üzerimde tatmin etmek istemessine.Yaşadığım sürece affedeceğimi sanmıyorum.
Cevap sahibi+1 yıltamam bacım , rahat ol .. ben eşinin seni üzdüğünü sanmştım bak eşin yanında unut gitsin , dert etme kafana bu kadar ya , öyle büyük de konuşma evet iyi biri değil , diyeceğim hasta ama sana öyle buna öyle yapması ayrı ise , evet sen haklısın ... ondan hiç sıkma canını doya doya eşinle çoğunla hayatını yaşa , değemz 3 günlük dünya için , zaten uzaktasın gül geç , ipler elinde artık zaten ..
Soran+1 yılbenböyle olmasın diye uğraştım yıllarca.Hep iyi olur diye. ben yaklaştım,idare ettim, anlamdı.Hak ettiği bu tazvrımı ilk günden koymamdıi sabr ettim ama düşğnemedi bir insanın sabrıda bi yerde biter, patlar diye.Şimdi yaşattıklarının bedelini çekiyor. Zamanında düşünseydi, ''bu gelin benim her kahrımı çekiyor, örtüyor tüm kötülüklerimi, o güler yüzlü ben sürekl, surat asıyorum , hak etmiyor bunları yaşaması''diye .sırf böyle olmasın diye uğraştım o bunu istedi demekki, çözüme hiç yaklamadı çünkü.
Cevap sahibi+1 yılbiraz burnu sürtsün bak çok iyi yapmışsın , hatasını anlar zamanla , bu tutumun devam etsin..
Soran+1 yılo kadar kırılmışımki çoktan hak etti. Sizede sorayım. Hamileliğimizi müjdelemek için aradığımızda eşimle verdiği cevaba siz nasıl yorumlar, ne hissederdiniz. sizde bayansınız?
Cevap sahibi+1 yılbana gebelik deme :D of of nyse , ya torun geliyor nasıl sevinmez , normal olmadığı oradan belli insan torununu çocuğundan çok seviyor , geçek bu ileri ki yaşlarda daha iyi anlıyor insan , ondan allah torunun sevgisini başka vermiştir..
Soran+1 yılgebelik dem derken?Umarım ters bir şey olmadı sizdede:( Hayrdır bacım?
Cevap sahibi+1 yıluzun hikaye :)) öenmli değil fazla , çatışma oldu ama çok şükür bir şey yok
Soran+1 yılAm-nlatmk isterseniz dinlerim.
Cevap sahibi+1 yılsenin derdin size yeter, dertlenmeyin boşuna :)
Soran+1 yılben bu sayfayı kapayalı 4 sene oldu. Dedim ya o kadar merhametli ve şefkat doluyum, v,cdan sahibiyim bu kadına hiç bir şey hissetmiyorsam ciddi yıpratmış demekki. O açıdan o sayfa sonsuza kadar kapandı. Kul hakkıyla ahirette karşıma çıkacak. Sizi dinlemek isterim.Siz beni dinlediniz. Çok özel değiklse buyrun?
Cevap sahibi+1 yılablam gerçekten öenmli değil , traji komik olay işte , gülünecek olay , okuldayım zaten şu an çok merak ediyorsan bir mesaj çeker özet geçerim size :)) , aman siz iyi olun gerisi önemli değil zaten , olayıın yeni olmamasına sevindim hem de çok , allah nice çocuklar seviçler yaşatsın size :))
Soran+1 yılokuldayım demişsiniz sizdemi yoksa meslektensiniz?:)
Cevap sahibi+1 yılBen okuyorum ara cermistim bitiririm artik mimarlik benim bolum
Soran+1 yılevli-öğrenci:) Özel mi ünv.?
Cevap sahibi+1 yılee bana bakma sen :D ktü de okuyorum :)
Soran+1 yılbedne senin gibiydim de ondan kaderdaşım:) Evlenince devam ettim:)
Cevap sahibi+1 yıle öyle abla , ben okuyorum o evde bekliyor beni :D çocuğu kaldırmayız zaten :)
Soran+1 yılNasıl oldu, evlendikte sonra okuma kararı alman zor olmadı mı? :)
Cevap sahibi+1 yılzaten okuyordum , değişen bir şey olmadı ara vermiştim tekrar döndüm :))
Soran+1 yılevlendiğinizde okuyormuydunuz? Çok benzeşiyor bu hallerimiz:))
Cevap sahibi+1 yılee yni 4. sınıftım :)) dayanamadımm işte anlarsın sende beni :)))
Soran+1 yıl:) sen iyiki dörtmüşsün ben hazırlıkan sonra evlendim 4 yıl evli okudum.Ama sizde en azından kayınvaide etkeni olmamaış hayatınıza bu kadar karışılmamış.Aynı şartlarda evlenmek iseterdim açıkcası normal bir evlilikde beklenen, rutin döngüyü.
Cevap sahibi+1 yılablam o kadar aceleniz neydi , neyse siz daha fena :)) ... evet çok şükür aileden yana 0 sorun var , yani kendim ailemden daha çok çektim diyebilirim , evlilik konusunda ; mutluyum işte inş. böyle devam eder ... sizin gibi kaynanm olsa off işim zordu öldürürdüm onu :)) şaka
Soran+1 yılyok ya ben ünv. döneminde evlendim ama okuldan ayrılma nedenim evlilik değildi, özeldi. Öyle bir kaynan ile evliliğe başlasaydın anlardımn ne hissedebilineceğini.Eşimi değil annesini yaşadım uzun süre:(Şu an düşünmek bile istemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılHaklısınız bence de ozel olmasa da olmus bıtmıs dıyorsunuz kaynana derdı bu konu nıye cınsellıktekı :)
Soran+1 yılorayıda etkilediği için.Kafanız başka bir şeyle meşgulken beraber olabilirmisiniz?Yada istek olabilir mi? O süreçde yaşanan buydu bende maalesef.Tamamen onun yaptıklarını düşünmekten odaklanamıyordum bile.
Cevap sahibi+1 yılöyle de ama 4 5 sene geçmiş diyorsunuz , çocuğunuz dav ar düşünmeyin artık , yani orası sorun yeri olmaması lazım , yani bazen sorun oldu mu her iki tarafta etkileniyor , yaşadıkçada anlıyorum ..
Soran+1 yılo hayatımızdan çıkalı evlendim diyebiliyorum o derece etkisi şiddetliymiş demek. Orası sorun yerideğildeo sorunsallar varken oraya taşınıyordu ister istemez. Sonuçta ruhumuz var. Mekanik olamıyoruz. Şu an hayatımda yok ve evliymişim diyebilirim canım :)
Cevap sahibi+1 yılhelal ablam çook sevindim buna tadını çıkarın işteee , 2. çocuk şart size :D :D
Soran+1 yılo süreçde siz olsaydınız adaşım:) Cinselliğe meyillenebilir miydiniz? Böyle bir kaynana faktörü varken. her adımınızda, her nefesinizde eleştirileceğinizi bildiğiniz ve tetikte beklediğiniz? Samimi cevaplayacağınızı biliyorum zaten.Hani yok ben ne olursa olsun ne kadar incinir, kırılır, kahr olur, üzülürsemde yatağımı etkilemezdi.Ağlasamda o an susar v direk cinselliğe hazır olurdum derseniz.ben demekki gereksiz uzaklaşmışım yatak odamızdan:(
Cevap sahibi+1 yıladaş :D cidden yaşamdım bilmiyorum canım ya ama etkilenemem desem yalan olurdu kesnin :((( yatak odasna küs girilme derler boşuna öyle şeyler yapmayın eşinize size yazık ,orası o yer için değil bende soğumuştm bzen oluyor insana işte ruh hali vs. sonuçta zor ablam atlattın iyi işte , ben senin kadar olamazdm blki de :)))
Soran+1 yılküslük değil.. eşime olan bir tavırda değil. Annesinin davranışlarının yansımasıydı, moral mi bırakıyordu.Ben osüreçi anlatıyırum .Ne zamanki hayatımızdan geçde olsa çıktı nefes aldık:) ''Ben senin kadar olmazdım belkide'' derken ne anlamda dediniz canım?
Cevap sahibi+1 yıleşiniz anlayışlıysa , size hak vermişse zaten sorun olmazdı dışarıdan öyle konusup dururdu katlancaktınız sonuçta , yaşamadım bilmiyorum ama siizn kadar anlamamda , 1 2 defa kavga ettk bzde yni evlyz brde çok uç tpkiler vermştm o konuda , ondan üstüne bularda eklenseymiş blmem belki de ayrılırdım dayanmzdm ya
Soran+1 yıltabiki.İnsan baş başa kalamıyordiki hani şöyle özetlesem anlatır somut belkide.Bir birimizi yaşayamadık annesi hayatımızı alt-üst ederken. Ama bu her ikimizden de bağımsızdı maalesef. Dış müdahaleydi bizim aramızdaki sorun. Kendimizden olsa anlarım. Hani sizinde dediğiniz gibi, tartışdık uç tepkiler verdim diye. annesi her saniye tartışan ve tartşma, eleştirme, yerme potansiyeli olan biri. ordan anlarsınız bizdeki dönütü.
Cevap sahibi+1 yılsizin kadar bilemem ablam :)) biz kendimize zor yetiyoruz anlarsın işte :D
Soran+1 yılzor tetmek?Açsna? Bu aradayaş kaç sizin?
Soran+1 yılpardon harf yanlışı var.zor yetmek? Açsanıza
Cevap sahibi+1 yıl24 olacağım inş. , yani sizin gibi kaynaana + yatak derdiniz vardı , biz daha yatağı hallemdedik doğru düzgün :)) sizin kadar çok sıkıntı çekmedik
Soran+1 yılyakın yaşlar,abla demenize gerek yokmuş:) 26 ben.Bizim aslında kaynana derdi vardı+ yatak ikimizden fizyolojik bir sorun değildi kaynaklanaan.Tamamen psikolojik.Şöyleki:insanın morali bozuk olursa yatacağı gelir mi?Soru-cevap gidelim.Eminim hayırYatak sorunu ikimiziden kaynaklı bir problemin sonucu değildi yani.Tamemen moralimin bozulması ve sürelieleştiri almamın verdği huzursuzluk ve iç bunalma durumuydu.O süreçde siz yatabilir miydiniz?Düşünün her nefesinizde ne diycek yine,ne bulup eleştrcek
Soran+1 yıldiye düşünseniz eş zamanlı yatmak isteyebilir miydiniz eşinizle? Cinselliğe hal kalırmıydı daha açığı?
Cevap sahibi+1 yılolsun saygıdan derim yine :)) kafaya takınca evet sizin için zor cidden , cinsellikte hayatın parçası eşler arasında olmalı ciddi rhaatlatıcı etkisi var sonuçta .. bana gelince istemezdim sanki anası ayrı o ayrı çok zor olurdu nasıl atlatırdım bilemem ama , eşim beni desteklerse aslaa gerisini düşünemzdm herşey 4 4 lük olmaz , ben eşime bakardm sorun yoksa yatağa taşımam öyle sorunları..
Soran+1 yılyaşamadan bilemezsin.Evlenince annesi ve babasıylada evleniyorsun.Hele benim gibi bir k. valideye düşeydin anlardın.Allah korusun.Eşin desteklese ne olur.Sürekli hır- gür yapan.Bir tabak, bardaktan bile olmamış ''ona koyma buna koy'' diye evi karıştıran, kocasını fişekleyen biri ile yaşamadın bilemezsin ''eşime bakarım geçerim' Yatağa girerken sürekli aşşağılandığını, eleştirildiğini, hep bilemediğini bir şeylerin, yeterli olamadığını hayatın hiç bir alanında keşke o kadar kolay olsa be canım.
Cevap sahibi+1 yılhmm piskolojik olarak çok yorulmuşsunuz evet , kafanızda çok derin etkiler bırakmış yani ben analyamam sizin kadar ondan konuşmak kolay geliyor tabikide , asıl çeken dertleri siz... eşinizi isteğini red ettiğiniz oluyor muyfu ? rd etmesenz de zevkten çok acı üzüntü mü duyuyordunuz ? o anda yine içinizden geçeni eşinize hisssettiriyomuydunuz ?
Soran+1 yılannesine o kadar üzülüyordum ki, neden bunları yapıyor, o kadar saygılıyım bun arağmen kıymet bilmiyor, diye düşünüp çoooooook üzülrdüm.İçimde tolere edemezdim.hazm edemezdim yaptıklarını.Hal böyleyken aklıma cinsellik mi gelebilir? Cinsellik moralle olmaz mı?
Cevap sahibi+1 yılkesinlikle canım , ben şahsen red ettiğim oluyor yni burnu sürtsün diye , hoşumada gidiyor , özellikle beni üzdüğü zamanlar :) cidden o anlara yüzünü bile bazen görmek istemeyebiliyorsun hak veiyorum size ama sürekli sorun etmek , telafisi mümkün olamayn sonuçda doğuruyor , evlilikte yatak odası çok önemli yaşadıkça anlıyorum bunu
Soran+1 yılannesi hayatımızdayken birbirimizi görecek moral olmuyordu bile.Ne kadar vebal almış düşününce değil mi?,ki genç yeni evli insanı ne kadar üzmüş, kırmış, yuvasını, huzurunu kaçırmış ve bundan zerreüzülmemiş bedel olarak vicdanı olsa kahrederi insan.Ben neyaptım diyeçHani ilk düğün gününden başladığı için.İlk gece dahil ben cinselliğe böyle başladım.
Cevap sahibi+1 yıloff ablam ya çok yazık sna da ya :(( neler çekmişssin allah bildiği gibi yapsın o kadınıda ya , ayıptır ya hiç utanması yok sanki kendi hiç evlenemdi bilmiyor ne durumda kılzar kaldığını...tatminn olamayınca ben cinsellikte br daha kine kdr sorun olyr bende ruhen fiziken tam rahatlayamıyorum , sen brde ilk günden böyle bşladın gerçekten hayat kalmamış szde bu kadarda olmaz ya , ayıptır
Soran+1 yılo ne zmanki çıktı hayayımdan tüm samimiyetimle yaıyorum canım o dakika evlendiğimi anladım.Yani evliliğimizi o dakikadan itibaren başlatıık biz. Öncesi annesinin ucuz egosunun tatminiydi üzerimizde.onu hiç affetmeyeceğim.Kul hakkıyla ahirette hesaplaşır artık.Ben çok ılımlı, uyumluyumdur beni bile çileden çıkartttı.,İnan taş olsa ağlardı o etkilenmedi bile.Gavur yapmaz yaptığını.Hiç bir şey yapmasa gülmezdi bile.Sürekli surat asar krşında.Süzer, aıp bulacakmış gibi bakar hep...Çokk zor canım.
Cevap sahibi+1 yılartk eskiyi düşünmek size zarar verir , sünger çekin unutun artık geçmişi , artık yaşın da olgun en olgun oldugun zamanlar eşinizle bakireymiş gibi 0 dan başlayın :)) doya doya hevesinizi alın onlar imtihandı geçti artık daha ne günleriniz var telafisi olur ablam :)))
Soran+1 yılonlar artık annesi ile birlikte süngerin en dibinde kalan kısımdı canım.ben osüreci anlattım ki hani evliliğe başladığım tarih o kadının hayatımdan çıkışıydı bunu anlatabilmek için.Keşke insan olabilseydide aile baları samimi olsaydıda bunları yazdırıyor olmasaydı.O kadar da vicdan sahibiyim farkındaysan canım...
Cevap sahibi+1 yılaynen işte ama elden bir şey gelmiyor hatasını anlar artık er geç ... artık kafanızı bnlarla bozmayın abla çok ağır şeyler yaşamışsın belli zaten , ama ilerisi için daha eşini ve kendini üzme ... ya bu saate kadar ne bekliyorsun gitsene kcoanın koynuna ya olmadı böyle :)))
Soran+1 yılbende onu yazıyordum sana .Geç oldu ben gidiyorum kalanını sabaha devam ederiz.Sende gitsene kocanın yanına:)) berabrlik kısmında bazen sorun olabiliyor dediniz ya o kısmını detaylı gündüz konuşalım:) Her ikimizde fikialış verişinde bulunuruz:) Görşmek üzere adaşım:))
Cevap sahibi+1 yılbn eşimin yanında değilim , o saate kdar durmam , arkadaşlarlayım evlerinde :)) olur ama benim tecrübem yok sen anlatırsın ben dinlerim ablacım :D hadi doğru enişteye gerisi sana kalmış , görüşürüz allah rahatlık versin :))
Soran+1 yılneden eşinin yanında değilsin ki? cevabını görmeeyebilirim yarın bakar cevaplarım.)
Cevap sahibi+1 yılokul tekrardan bşladım ondan , biraz eskikler var kapatıyorum bir kaç gündür evden ayrıyım :))
Soran+1 yılordamısınız bir ses verin:))
Cevap sahibi+1 yılburadayım ablam :)
Cevap sahibi+1 yılnasıl gidiyor ablamm :))
Soran+1 yılo yok ki artık nasılını anlamışsındır:) Sende canım nasıl hayat gülümsüyor mu? Özlemişiz ya muhabbeti ara verdik bayağıdır:)
Cevap sahibi+1 yılokul derdideyim epeydir kolay değil mezun olmak :)) sevindim bak senin adına :)))
Soran+1 yıldaha önceki mesajımda sinyalini vermiştim onsuz onun psikolojik baskısıolmayan bir havayı soluyınca nefes almaya başladık diye zaten:= Keşke o böyle bir zemini defalarca zeytin dalı uzatmama, özverime rağmen hazırlamasaydı. Ama bu onun keşkesi şu an olmalı:) Son dönem daha da mı kasıyorlar ya:( Biz dört uçuk seneiliğimiz, iflahımız kesildi de şu an nispeten diyelim:)
Cevap sahibi+1 yılanladım 2. çocuk her an artık diyorsun canım :)) anın tadını çıkar bırak geçnişi :)
Soran+1 yıl:) siz nasılsınız, son dönem nasıl gidiyor? Geçiş kaç sizde? Vize-fimalin yüzde kaçı alınıyor?
Cevap sahibi+1 yılhafta sonları artık :)) 50-50 bizde bazen ödev proje bile veriyorlar 30 20 50 oluyor o zamanda
Cevap sahibi+1 yılhmm çan var ama min. not 40 şart finalden :)
Soran+1 yılvalla ballısınız:) Bizde 60. çanda oslsa ortalamada 41 olmak zorunda.Vize yüzde 30, final 70 ağırlıklı. Bu seneye kadarne büt ne yaz okulu vardı. Kaldın kaldın direk alttan alıyorduk.
Cevap sahibi+1 yılanladım :D büt var işte sonra alttan alırsın olmadı öyle :D ee ablam ne işin var brda bu saatten , ben evden ayrıyım da yatagı boş bırakma :D
Cevap sahibi+1 yılnasıll gidiyorr sorun var mı dhaa :))
Soran+1 yıliyi canım sen nasılsın? Kaynanayı uzaklaştırınca hayaımızdan haliyle:)
Cevap sahibi+1 yılhe he anladım ya ark eklesne bni , ordan konsuruz :D
Soran+1 yılekliymişsin zaten:) Ben yazarım müsait olunca sana:)
Cevap sahibi+1 yılhadii ya :D kimdiniz merak ettim , nyse görüşürüz :D
Soran+1 yılmüsait olunca yazarım canım:) Şu an değilim çıkıcam:)
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
+1 yılEn iyi savunma saldırıdır sakın her pislik yaptığında alttan alma, bi kaç kere terslen bak bakalım bi daha sorun çıkarabiliyomu. Öyle işte bazı anneler oğullarını paylaşamaz. Klasik kadın egosu
00 YorumlaKaynanaların alayı aynı istisnasısız er yada geç bu yüzleri ortaya çıkıyor , yaşasın kayınpederler vay a m ma uyuzsunuz kaynanalar Yuuhhhhhhh
12 Yorumla
Soran+1 yılo kadarda saygılıyım ama hak ediyor mu esasında? Hayır.
Gizli Üye(36-45)+1 yılkonu cinsellikten çok uzak, sırf cinsel hayatınıza da etki etmesi sebebiyle de olsa yanlış kategoride sormuşsun. probleme gelince uzak kalmayı denemek iyi bir çözüm olabilir.
0216 Yorumla
Soran+1 yılAslında hiç çok uzak değil, direk bağlantılı, ben sadece o kısmını çok fazla açmamışım.
Cevap sahibi+1 yılçok açmadığın konu cinsellik ile direkt bağlantılı ise bu çok büyük bir problemdir, dediğinden şunu anlıyorum, "yatak odanıza, seks hayatınıza, belki de fantazilerinize kadar müdahil olan bir kaynanaya sahip olduğun"
Soran+1 yılyani moralimizi bozunca ister istemez beraber olasım gelmiyor. Her şey moralle. O kadar müdahil olunca kafanız hep yaptıklarıyla meşgul oluyor.
Cevap sahibi+1 yılbenim sana tavsiyem, hayatta her ne olursa olsun, Allah göstermesin ölüm dışında, yatağındaki o güzel ve özel hayatına hiçbir dış etken sorun yaratmasın. unut olan bitenleri ve eşine de unuttur, kendini eşine teslim ettiğini ve eşininde kendisini sana teslim etmesini söyle.
Cevap sahibi+1 yılhatta unutmak için kendi fantazi dünyanı eşinin yanında olmadığı zamanlarda genişlet, gece ve ya yatak odanda eşin geldiğinde o fantazileri nereden uygulamaya başlayacağını düşün. seni rahatsız eden dış etkenlere maruz kaldığın her an yeni fantazilerinden birini aklına getirip başlangıcını ve bitişinde olacakları kafanda canlandır.
Soran+1 yılsiz evlimisiniz?
Cevap sahibi+1 yılşunu da unutma, kaynanan yaptıklarına rağmen mutlu bir cinsel yaşamınız olduğunu anlayacak kadar tecrübeye sahiptir, ve bunu fark ettiği zaman daha da sinirlenecektir ama anahtar ve kilit sende olduğu için kaynanan ne kadar kapı açmaya kalksada açamayacaktır o kapıyı...
Soran+1 yılevli misiniz?
Cevap sahibi+1 yılaslında sana daha farklı bir şekilde anlatabilirim bu durumu ama evli olduğun için bazı konuları biraz daha detaylı anlatmaktan çekiniyorum ve burada konu uzar gider, her an soruyu takip etmek zor olur vs. mümkün olduğu kadar anlatmaya çalıştım... daha fazla fikirlerimi söylemek isterim...
Cevap sahibi+1 yılhayır ama söylediğin gibi çok kişi biliyorum, kadın, erkek...
Soran+1 yılnormalde eşimle aramızda fikrende diğer anlamdada uyumsuzluk yok, annesi o kadar müdahil olmaya çalışıyorki hayatımıza, ister istemez hiç moral kalmıyor hani başka bir eylem yapmaya.Benim ancak neden bunları yapıyor diye düşünmekle zihnim meşgul oluyor.Sonuçta insanım,mekanik değilim ki etkilenmeyeyim.Ne kadar düşünmeye çalışmasamda zihinde kurcalıyor.beyin bunlarla meşgul oluncada cinselliği yaşayamıyorsunuz Anlatması güç.Çok krımışdır beni.Eşime aşığım ama aşkımızı yaşayamıyoruz bu dış etkeneden
Cevap sahibi+1 yılişte yaşadığın problem bu zaten, kaynanan öyle onu değiştiremezsin, sen kendini değiştireceksin, takmayacaksın, tamam seni kızdıran, üzen şeyler oluyordur mümkün olmayabilir. o anlarda tabiki gereken tepkini ver, üzül, ağla, sinirlen, gül, geç. ama yatak odandaki dünya çok başka, sen ya da eşin o problemi yatağa taşırsanız, ikinizde birbirinize popolarınızı döner uyursunuz, ileride eşinde ve sende cinsel fonksiyon bozuklukları başlar...
Soran+1 yılo hayatımızda iken biz birbriirmizi yaşayamıyorduk ki, ancak annesinin bize verdiği huzursuzluğu yaşıyorduk. Sonu gelmeyince egoları ve hırsının hiç istemediğim bu seviyeyei koymak durumunda kaldık. Yıllarca mücadelemiz hatasını anlayıp, yola gelmesi idi, insan gibi olması idi. En azından sürekli eleştirmemesi ve beğenmemesi olsaydı, iyi niyetli olsaydı, samimi olsaydı zaten bu kadar üzülmezdik .Ben onun hatasını anlar diye hep idare etmeye çalışdım ama anlamdı.Ben ne kadar elimi sam itti. Başka
Cevap sahibi+1 yılaz önce de söyledim, kaynanan böyle, değiştiremezsiniz... sen değişeceksin, sen bundan sonra olan bitenlere verdiğin tepkileri sadece o anlarda vereceksin, yatağına, yatak odana, cinsel yaşamına taşımayacaksın... sen ve eşinin çıplak bedeninin olacağı yerde bir başkasının ne işi var? biraz böyle uçuk düşün...
Soran+1 yılseçenek nırakmadı bize.Zende bu mesafe konmasın diye zaten hep alttan aladım, idare ettima ama anlamadı, oğluda ne kadar konuşsa anlamadı.Bir insan hiç mi merhamete gelmez.Demek ki böyle kalplilerde olabiliyormuş.Halbuki düşünseki,gelinim beni bu kadar idare etmeye çalışıyor, bende hiç hak etmediği halde bu kadar üzerine gidiyorum. Günahına giriyorum. başka gelin olsa yüzüme bile bakmazken o hep nezaketini korumaya çalışdı.Ama insan nankör olunca bedelini yıllar sonra yalnız kalarak ödetir Allah
Soran+1 yılo hayatımızdayken ev,mizde tek onun bize bıraktığı hezeyanları dülşünmek vardı. Dediğim gibi kndisi çok zorladı sabrımı çok... Ben ne kadar koşsam oda o kadar kaçtı.Şimdi hayatımın hiç bir safhasında dahi tahammül edemiyorum ona. Yaptıklarını düşündükçe ,iyiki ahiret var diyerhamet ve vicdan sahibiyimdir.Hatta hiç kin tutamama. bu kadına yğreğimde hissettiğim sadece Allah'ın hidayet verömesi. Beni sonsuza kadar kaybetti. Hatta eşime''mezarıma dahi gelmesin'' dedim. o derse hayatımıza hükmetmiş.
Cevap sahibi+1 yılbu düşünceleri bırak, böyle düşünme, her insan kendi yaptıklarından çekecektir, sil at, bak senelerce uğraşmışsın, empati beklemişsin, olmamış... olmayacak bu bu kadar basit. bırak artık, paylaş olan biteni seni bilmeyen biriyle, dertleş, bütün kızgınlığını o paylaştığın kişiyle paylaş ve içinden at... sonra geç odana ve eşin ile hiçbir şeyin sizin canını sıkamayacak olduğunu anlat ona ;) belki kızına bir kardeş gelir? :)
Soran+1 yılbunlar geride kaldı. O beni hak etmedi, hak ettiği bencil olan biri idi kendisi gibi. Ucuz egoları olan belkide beraber didişecek. Ben ünv. mezunuyum. hiç bir zaman bunu ona hissettirmedim. Üstünlük olarak algılamasın diye. Mükafatım şükranken, hep eleştiri hep eleştiri, belkide anlayacağı dili kullanmadım yanlışım buydu. Ama insanlığım ve aile terbiyem saygısızlık ve onun seviyesizliğine inmeme engeldi. Nihayi olarak baktım olmuyor. Eşime ayrılalaım dedim. Annesi olgusu varken hayatımızda nefes
Soran+1 yılalanımızı o kadar daraltmışki , hadi bana saygısı yok, oğlunada nasıl olmaz bir annenin? Demekki olabiliyormuş. en son eşim evlatlık reddi talebine kadar gitti. Ben istemedim.Annendir anlar hatasını bir gün dedim.Bırakır elini yuvamozdan çeker.Bizi bize bırakır diye düşündüm.Hep iyiniuetimden biliyorum onun bu hakkı görmesi.Birde onun çirkifliğine düşmek istememem.Bana hep çevrem ''sen nasıl tahammül ediyorsun''birde bana sorsalar.İçim eridi resmen idare edeyim diye.Şu an nihayi olarak hayatımda
Cevap sahibi+1 yılbak seni dilediğin kadar dinler, dilediğin kadar bu konu ile ilgili sohbet ederim, öncelikle artık kaynanan değil, kaynanan varken nasıl onsuz yaşayabileceğini çözmeliyiz. ancak şimdi çıkmam gerekiyor, dilersen mesaj atabilirsin, dilersen buradan yazmaya devam edebilirsin, ben girer girmez ilk senin yazdıklarına cevap vereceğim... sıkma kendini, bırak o varken onsuz yaşamayı dene.
Soran+1 yılistemediğim için böyle olmasını yıllarca mğcadelemde buydu yok artık.Olamazda. Keşke bu sonucu hazırlamasaydıda.İyinşyetime karşılık verip , elini uzatabilseydi.
Cevap sahibi+1 yılonunla mücadeleye değil, eşinle istediğin mutluluğa dönmenin yolunu bulmalısın, söylüyorum sana, dilediğin kadar konuşabilirim ancak gerçekten çıkmam gerekiyor...
Soran+1 yılteşekkür ederim. Mücadeleyi bıraktım çünkü elimden gelenin fazlasıyla gayret ettim. Nihayi olarak dediğim gibi şu an görüşmüyorum.Bunu çoktannn h-yapmalıydım aam en azından vicdanen rahatım, çok fazla özveri ve gayrette bulunduğumdan, sonuçalamasamda ben bana yakışanı yaptığımdan. Şu an bunlar geride kaldı şükür:) eşimle biz bize kaldığımızda nefes almaya başladık:)
Cevap sahibi+1 yılEşinle başbaşa kalmayı bekleme, kaynanan için yaptıklarını hatırlamayı, yaşadıklarını aklına getirmeyi unut artık... yoğunlaşman gereken daha mühim şeyler var ;)
Soran+1 yılazönce girdim burayua neti kapyordum yorumunuzu gördm.Teşekkürler ilginize soruma. Bu anlattıklarım geride kaldı.Ben o süreçi, yaşattıklarını bahsetmişdim. Gayretimi ama bunarağmen yanaşmamasını geçinmeye.Şu an zaten görüşmüyorum.
Cevap sahibi+1 yılartık görüşmüyorsan sanırım artık bu problemler yüzünden cinsel yaşamında sorun yoktur.
Soran+1 yılaynen öyle.İnanın ben hiç bir zaman eşimle beraber olabileceğimi düşünmüyordum o hayatımızda ikn.Hatta dahada ötesi oda oğlu ya, ne zaman yaklaşsa bana , annesini düşündüğümden siületi hep yanımdaymış gibi eşimi bile algılayamıyordum.Sanki böyle gider diye düşünüyordum hayatım. O kadar psikolojik baskı varmışki üzerimde annesiyle beraber oluyorum sanki gibydi.Hani evlendiğimiz, hatta düğünden öncesi başladığı için bu tutumuna bilemedimki evliliğimin ilk günlerinde bile baş başa, kendimize rahat
Cevap sahibi+1 yılbenim anladığım kadarıyla sildiğini, unuttuğunu, umursamadığını düşünsen bile sen hala o zamanları aklına getirip sorun yaşıyorsun gibi geliyor bana...
Soran+1 yılsakin, dingin bir kafayla kalamadığımızdan, üç kişilik yaşıyorduk sanki evimizde.Eşim annesi ve ben. O olmasada yanımızda yaptıklarını düünmekten o hayali hep vardı yanımızda.İnsanın canı cinsellikmi ister bu durumda? Eşim çok çaba gsterdi ama anlamadı. Bende öyle.Taş olsa canlanırdı ama bu kişiliklerde var demek ki hayatta. Hani bende hata olsa, saygısız, ne yaptığını bilmeyen, mualkemeden yoksun,empati geliştiremeyen, o zaman bile haddi değil ama anlarım kısmende olsa böyle davranmsını.Ama bu
Soran+1 yılbüsbütün ucuz ego tatminiyd ve bende saygılı biri olsuğum için dişine göregördü sanırım.Şu an hayır. ben o sürecde düşündüklerimi, hissettiklerimi yazdım. bir insanın ne kadar i,leriue gidebileceğini, iyi niyet ve samimi bir tutumu bile nasıl görmezden gelebileceğini, nasıl egolarına yenilebileceğini örnekleendirmek adına yazdm.Bunlar bitti şükür:) Ben vicdanen rahtalığın ötesinde bir hafiflikteyim:) çabalarımın sonucunu almama aslında çokta önemli değil çünkü ben kendime yakışanı yaptım,
Cevap sahibi+1 yılo zaman problem yok demektir, sen şimdilerde o zamanlarda eşinle yaşayamadığın fantazilerini uygula da adam da özlediği kadınını yaşasın ;)
Soran+1 yılkalitemizin farkındalığı. insanklar hareketlerininbedelini ödüyor bir şekilde.Vaktinde ben ona kucak açarken, ''anne-kız gibi olalı, gelin- kaynana gibi değil'' derken o duymamazlıktan geliyırduki, ben gırır bile yapmadım , umarumda olmazedasıyla yaklşmadım. o eliyele itti benim iyi niyetimi, şimdi beni göremiyor artık. Cezanın büyüğü ve dayanılmaz ağırlığı bu bence.Yalnız kalarak, sagınlığını yitirmiş biri olarak yaşıyor.Buna rağmen ebn eşime hep derim, ''annene git ne yaptıysa onun ayıbı, sen
Cevap sahibi+1 yılbunları atlattığına senin adına sevindim. umarım bundan sonraki yaşantında benzer problemler yaşamaz ve eşinle istediğin kadar mutlu zaman geçirirsin...
Soran+1 yılevlatlık görevini yap'' be zor gönderiyorum. torunlarınıda gönderiyorum.yinede vicdanm var, onun gibi olamam. ahirette hesabını bıraktım. Bazen bizi görüyorlardı komşuları eşimin akrabalarıyla bu gelin mi kızınız mı biz anlayamıyoruz diyorlardı. hani mesafe koyan kompleksili biride değildim. AMa insanlar ne kadar iyi niytli olursa olsunlar haatta herkes hakettiğini yaşaymaz.İmtihan bir şekilde bunlar. Şu an bunlar bitti. ben nefes alabiliyorum:)ama o süreçde hep bir ömür boyu bu kadnla bu hayatı
Soran+1 yılyaşayacağım sanıyordum. Peki size bir sorum olsa?
Cevap sahibi+1 yıldilediğini sorabilirsin... sanıyordum derken?
Soran+1 yılevlendiğimiz gün biz otelde kalmıştık, evimiz farklı bir şehirde olunca, normalde el öpmeye en az 3, 4 gün sonra gidilir ya, bizdevresi günü gidelim diye düşündük.Budayine benim iyi niyetimden, hani memleketlerine gidecekeler ya, bir anaönce gidelimde rahat gitsinler diye. Neyse otelden çıktık biraz gezdik eşimle sonra gittik. akrabasında kalıyorlardı, kapıyı çaldık, evde cenaze var sandım, annesi, nasıl ağlıyor, dizlrini dövüyor, yüzümüze bakmadı bile, içeri girdim bu psikolojiyle, anlayamadım
Soran+1 yılbile hani dün düğün olmuş,insan gelini, oğlunu böyle mi karşılar? sanmışlarki oteli aramışlar biz çıktığımızdan,merak etmişler nerdeler diye.Afedersiniz ama ne dememizi bekliyordu ki? Biz çıktık şu an şu güzargahtayız felan mı? Sanmışlar ki ben önce kendi annemler gittim.Öyle bile olsa ben zaten büyük bir incelik yaparak heme düğünün sonrasında eliniiz öpmeye gelmişim. nedir bu ufak hesaplar.Eve güler yüzle alınacağımıza birde bu arbedeye girdik.Cidden benim mantığım alamıyor.Bunlar çok normalde
Soran+1 yılben mi gereksiz yere üzülmüşüm? Sonrasında biz kendi evimize gidecektik farklı bir şehire o zamanda kuzenim, kız kardeşim arabasıyla bizi bırakacaktı, geldilr biiz otogara götürmek için, kaynanam balkona çıkarak eşime''hemen gri gönder onlar, içeri girmeyecekler, derhal gitsinler, biz sizin daha iki saatinizvar , sizi yalnız bıakacaky-tık , dışarı çıakcaktık neden geldiler?''diyerek baskı yapmaya başladı üzerimize. Bir kere dün zaten el öpmeye geldiimizde yapacağını yapmışsın, bugünde moral mi
Soran+1 yılbu-ıraktıki baş başa kaldığımızda herhangi bir yakınlaşmamız olabils,n.Ben dumur oldum.Nasıl eve alınmaz kardeşim , kuzenim, onlara bir şey düiyemezdim, hiç insani değildi.evede davet etsek, annesi, suratını asıp , tirip yapacakdı, o kadar zor durumda kaldımki. onlar anladı zaten.biz gelmeyelim dediler.Neyse bu nedir? bizitaksiyle gönderdiler.benim tüm şhsiyetim, onurum, gururum, kişiliğim değer adına ne varsa kutsadığım ezildi. Böyle düşünmekte ben yersizmiyim? B psikoliyle ilk günlerimiz geçti
Cevap sahibi+1 yılbence üzüntün gereksiz değil, ama sen golü baştan yemişsin, sonrasında o golü çıkaracağını sanarak mücadele ettiğin her dakika başka goller de yemişsin... baştan bunun böyle olduğunu görerek hareket etseydin, senin aile terbiyene ters olsa bile konuşmamayı seçseydin, sadece kötü gelin derdi senin için ama tepene ..çmazdı...
Soran+1 yılevlliğimizin başlangızı böyle oldu annesi bunları yaşattı bize.Acaba ben bu şekilde ilk beraberliği yaşadığım için nasıl algılardım cinselliği sizce? Eşim ilkimdi ve ben bu şekilde yaşadım bu deneyimi. cinselliğe bakışım nasıl olması noramildir sizce? hani empati yapsanız ne düşünürsünüz adıma? Farkındayım uzadı konu, aslında istemezdim de bu kadar detaya inip sizinde başınıız ağrıtmayı ama temel inmeden özü anlayamayız mantığıyla gittim gürkan bey.
Cevap sahibi+1 yıldediğim gibi, baştan gördüğün tepkiye göre gardını alabilecek kadar cesur olsaydın olmazdı bunlar... tabi bunun bağlandığı yer cinsellik, ilkse ve daha önce cinsellik hakkında pek fazla bilgi sahibi değilsen hakikaten şimdiki cinsel yaşamın bile çok mükemmel değildir. ancak bu olmayacağı anlamına gelmez, dertleşmek, fikir almak, konuşmak insanı çok rahatlatır... ayrıca başım ağrımadı ben memnunum... ;)
Soran+1 yılevet eşim ilkimdi, böyle lmasını ben istedim. Eaşim dışında bunu yaşamak istemedim.Ve cinselliğide böyle bir ortamda tanıdım. Bu duruma benim bu hissettiklerim doğal alan bir süreçmi? Evliliğimin ilk günlerinde bunları yaşamam benim beraberliği böyle algılamamda kilit noktamıdır sizce?
Cevap sahibi+1 yılevet büyük bir etken ama değiştirmek ve cinsel yaşamını geliştirmek senin elinde...
Soran+1 yılo halde bu sğüre-çde böyle olmaam çok normal değil mi? ben hep kedimi suçladı , eşimi bu kadar sevmeme rağmen neden cinsellik hakkında böyleyim diye, şimdi bendeki ilk deney,mini böyle bir ortamda yaşayan biri olark çok doğal biretki ve sonuç doğru mu anlıyorum?
Cevap sahibi+1 yılevet normal, sürekli birisi tarafından bastırılmaya çalışılman bu hale getirmiş seni, sen biraz kendine zaman ayır, hayal dünyanı genişlet...
Soran+1 yılbunları yaşarken öyleydi, haklısınız.Ben sadece bendeki etkisi normalde bu sonuçlara yol açar mı diye düşünmüştüm.kendimi suçlamayyım o halde bu süreç için. İnsan olan eğer mekanik değilse etkilenir diyebilirim bu durumda değil mi:)
Cevap sahibi+1 yılaynen öyle, etkilenir, hatta körelir bile... umarım körelme vs. yoktur.
Soran+1 yılçok çok ekstrem biri belki etkilenmezdi ama o zmanada zaten benim gibi sabır edip düzelytmeye çalışmazdıki karşısındakini, hayatına almazdı da etkisi olmazdı nispeten. Ben vicdanımın ve terbiyemin belki gereği bu kadar gayret ettim.Özveride bulunmayan, karşısındaki gibi hak ettiğini verebilen biri tabiki etkilenmeyebilir. Emek vermeyen, o öyleye ben daha fazlasını yaparım diyen neden etkilensin ki? Merkezine almadıktan , soyutladıktan, hayatından çıkardıktan sonra değil mi?
Cevap sahibi+1 yılböyle insanların varlığı bilinmekte olduğu için açıkçası çok fazla şaşırmadım, sadece senin hiçbir şey bilmeden cinselliği böyle birşeymiş gibi sanıp yaşamana biraz üzüldüm.
Soran+1 yılben onu ıslah etmeye çalışdığımdan, ''anne'' diye saygı gösterdiğimden ve her seferinde hayal kırıklığına uğradığımdan az önceki örnekteki gibi dışlamadığımdan tabiki etkilendim ve cinselliği böyle bir etki altında tanıdım. Bunlar yaşarken o süreçde olanlardı.İnananmazdım ben sonrasındad farklı algılayabileceğime. Ne zamanki hayatımızdan çıkardık ben hiç birpspkolğa gitmeden, tamamen o baskıdan kurtuldupumda kendim demekki nefesa alabileceğim hayatımda bir alan açıldıki düzeldi şükür:)
Soran+1 yılo kadının etisi olmasaydı şu ankli gibi mi algılardım cinselliği diye sorduğumda ''evet'' dersem yanlış aolamz değil mi? O el öpme olayında bizi karşılaması ve muhatap ırakdığı ortama ne diybilirsiniz, geröçi erkeksiniz belki empati yapamayabilirsiniz adıma ama, yüzeyselde olsa bunu yapabileceğinizi düşündüm.
Cevap sahibi+1 yılempati yapmaya çalışıyorum tabiki seninle konuşurken, ama geride kalan zamanları unutup gelecekle ilgili güzel şeylere yoğunlaşmayı denesen daha iyi olur gibi geliyor bana.
Soran+1 yılmevcut anlattıklarım noktasında empati yapmanızı rica etmiştim sonrasını anlatırım zaten.
Cevap sahibi+1 yılbu söylediklerin bana olsaydı emin ol erkek halimle seninkinden daha büyük sorunlar yaşardım.
Soran+1 yılen azından sevindim ben normalim demek ki bunları yaşarken hissettiklerimde:)
Cevap sahibi+1 yıltabiki normalsin.. ;)
Soran+1 yılçünkü ne zamanki annesi hayatımızdan çıktı kendiliğinden normal olması gereken döndü beraberliğimiz.Eşim annesini tanısdığından o süreçde beni hiç zorlamadı Allah razı olsun.Onda bile fizyolojik etkileri oluyordu.Demek ki tamamen psikolojiyle ilgili cinsellikde.Acaba diyorum biz evliliğimize normal şartlar altında başlasaydık yani böyle cadılık yapan biri olmasaydı yuvamıza, herkes gibi olması gerektiği gibi bir ilk gece yaşasaydık şu anki durumumuz gibimi bakışımız olurdu cinselliğe? bence EVET
Cevap sahibi+1 yılbence de evet...
Soran+1 yılben o süreçde kendimi çok zorluyordum olması için ama olamıyordu, çok afedersiniz sanki annesiyle yatıyormuşum gibi iğreniyordum cinsellikten. Nasıl bir etki bIrakdıysa Allah'ından bulsun... Kafa olarak boş değildiki zihnim kendimi vereyim. Çok demiştim eşime aşık olduğum halde:( ''Ayrılalaım ben sana hanımlık yapamıyorum, buna hakkımda yok. Olmuyor, olamıyor. Ayrıl başka bir kadınla evlen ben çelieyim aradan'' diye. Ne bileyim ben kendimde sorun görüyordum.Neden cinselliğe bu kadar uzağım diye
Soran+1 yılnormal algılayamıyorım diye. Ama bir yerdende muhakeme ediyordum, ilk gece ve sonrasında bu yaşananların altında cinselliği yaşadımdiye bende böyle kötü bir etki yaratmış olabilir mi diye? Eşimde diyordu:'' seni çok iyi anlıyorum, kim olsa nefret ederi, düşün şu annemin yaptıkları altında beraber olmak isteyebilen ancak ruhsuz duygusuz biri olabilirdi'' diye. Ayrılamk isememde ona haksızlık yaptığımı düşünememdi.Kısır döngü yani. Ben o kadar vicdanlıymışımki bu yaşadıklrıma rağmen hala annen
Cevap sahibi+1 yılo zamanları geride bıraktığını düşünüyorsan şimdi iyi durumdasın demektir. o halde bırak cinselliği evliliği bile düşünmez insan
Soran+1 yılAah'ından ulsun diyeceğime ayrılmayı düşünebilecek kadar. Eşim kabul etmedi.bana kalsa ben çoktan ayrılırdım. soyadı bile annesinin olgusunu hatırlatıyordu. Ciddi ciddi boşanalım dedim. Sonra'' artık sei dinlemeyeceğim, hep kibarlığından, nezaketinden bu hale getirdin, ne dersen de seni dinlemeyeceğim gerekirse evlatlık reddi isteyeceğim, karışma sakın bana'' diyerek kesdi tüm ilişkisini. Ann olmasaydı bunu çoktan yapardı ama son raddeye dek beklemesi anne olmasının bağlayıcılığndandı eminim.
Cevap sahibi+1 yılbüyük ihtimalle ondandır...
Soran+1 yılişte ben en son boşanalım olmayacak dedim. Aşığımda adama bir yandan .Ama ''çekiliyorm'' dedim.İç dünyamda, annesiyle ne olursa olsun arası açılmasın ben aradan çekilirim, yeterki anne-oğul kalsınlar diye kendimi feda etmek istedim.'' Keşke baban seni bu kadar dşünceli yetiştirmeseydi'' dedi.
Cevap sahibi+1 yılhaklıymış adam, bence sen öyle bir eşin olduğu için çok şanslısın... artık adama özlediği seni yaşat sende madem bunlar eskide kaldı... ;)
Soran+1 yılbaktı adqm ben gidiciyim dinlemedi beni bu sefer. yeter artık, hayatımıı fedamı edeceğiz'' dedi. Eşim hukukçu realist biridir ama ben engel olan taraftım. yoksa çoktan evlatlık reddine gidecekti işte.Ahh annesi bilseki nasıl dizginledim oğlunu.Bunun için bile teşekkü edermiydi bilmiyorum.
Cevap sahibi+1 yıletmezdi, sen girdin aramıza bunlar oldu derdi...
Soran+1 yılsiz böyle yaklaşmazmıydınız ki einize bunlarla muhatap bırakılsa bırakırmıydınız yani, haksız lığı yapan anneniz olmasına rağmen?
Cevap sahibi+1 yılben bu durumu yaşayan erkek durumunda olsaydım eşimi çok seviyorsam büyük ihtimalle annemden uzaklaşırdım...
Soran+1 yılben eşinizden ayrılır mıydınız anlamında dedim. Bu yaşadıklarının etkisinde kalarak beraber olamayan? Eşim de uzaklaşdı zaten annesinden siizn dediğiniz gibi o ayrı. Sorum cümlemin başındakiydi.
Cevap sahibi+1 yılbende eşime olan bağlılığımla alakalı olarak değişecek olan fikrimi söyledim, çok seviyorsam annemden ayrılır, eğer ana kuzusuysam eşimden ayrılırdım demek istedim.
Soran+1 yılevet eşimde dediğiniiz yaptı.Bunlar o süreçte yaşananlardı.Ne zamanki o hayatımızdan çıktı.O zaman biz yeni evlendik:)
Cevap sahibi+1 yıl:) ama evliliğin temeli olan en önemli konuyla ilgili bilgi eksikliğine yaşadıkların sebep olmuş, bunları aşmak için umarım çabalamış, kendini geliştirmişsindir...
Soran+1 yılkeşke ilk günümüzden itibaren hayatımıza bu kadar müdahil olunmasaydıda o süreci olması gerektiği zamanda yaşasaydık, ama annesi sağolsun fırsat vermedi. geç olarak öğrendim bu süreci o etkenden dolayı ama benden bağımsızdı bunlar. Çabalamaayada gerek kalmadı o hayatımızdan çekilince kendiliğinden, eşiminde desteğiyle aşdım:)
Cevap sahibi+1 yılaştığına sevindim senin adına... sana tavsiyem, araştır, oku, sor, öğren... daha mutlu, huzurlu zamanlar geçirirsiniz eşinle...
Soran+1 yıleşim sağolsun aşmama en büyük etkendi. Biz maalesef annesinin etkisinden geç başladık o olguya.Ama vardır bundada hayır.Ahiretede lazım mükafat olur inş. çektiklerimiz. Ben şunu anladımannesi olmasaydı biz ilk günümüzden itibaren normal süreci yaşayacaktık demek ki:)
Cevap sahibi+1 yılo kadar fazla konuşmuşuz ki buradan sanırım arkadaş olma ihtimalimiz var artık.
Soran+1 yılözele eklemiyorum şahsi algılamayın.
Cevap sahibi+1 yılyo algılamam, sorun değil. ama bence sen kaynananı aklında fazlasıyla bırakmışsın, unutmamışsın.. bence sen kaynananı artık tamamen çıkart aklından...
Soran+1 yılyönetim ''ne bu destan gibi'' diye düşünüp silmeseler iyi:) Yada KS'nin delileri modunda düşünülmesek:))
Cevap sahibi+1 yılbende o yüzden dedim, o kadar fazla yazıştık ki buradan, birileri görüp ikimiz içinde bişeyler düşünebilir söylediğin türden.
Soran+1 yılo süreçde yaşananları haklısınız detaylı anlattım. Takdığım doğru neden anlattım detaylı ? İyice anlamanız için, empati yapabilmeniz adına. Cinselliğe bakış açımın bundan dolayımı geliştiğini öğrenbilmek adınaydı. Direnç gööstermemein bir bakıma. Hani normal şart ve zeminde evliliğimize başlamadığımızdan anlamaya çalışdım, normal bir süreç olsa bu şekilde olurmuydu algım diye.
Soran+1 yılYani bu kadar yoruma karşın KS'nin delisi algılanırsak süpriz olmaz:)
Cevap sahibi+1 yılaslına bakarsan bu olan biten herşeye rağmen yine de başarı ile olabilecek bir durum. ancak sen biraz fazla takmışsın, ben senin yerinde olsaydım ben daha büyük problemler yaşardım cinsel anlamda...
Soran+1 yılbende yaşadım vaktinde işte. Annesi hayatımızda tahakküm ederken. Siz nasıl problem yaşayabilirdiniz ki fizyolojilk olurdu erkek olduğunuzdan? Bayanda da daha çok psikolojik etkinin yansımaları oluyor.Sizde hem psikolojik + fizyolojik olurdu muhtemelen. Normal bir süreç olsa bu şekilde olurmazdı değil mi? Kendi açımdan ben ''evet'' diyorum.
Cevap sahibi+1 yılben psikolojik olarak etkilendiğim için fizyolojik olarak emin ol senden daha büyük problemler yaşardım.
Soran+1 yılinsanız tabiki, mekanik, robot değiliz. Duygu ve hislerimiz var.Her şeyden öncesi RUHUMUZ var. Etkilenmez mi insan? Fakat insanlar işte keni kalitelerini ortaya koyuyorlar... Ben hala vicdanı hür, özüne ihanet etmemiş, karşısındakinin acısı ve üzüntüsüyle beslenmeyen, kan emici olmayarak o kadar rahatımki... Diğer taraftada kendi içinde bile mutlu olamayan bir profil var. Kişi kendisi belirler değerini. Saygıyı sadece '' anne '' sıfatından dolayı hak ettiğini dğşündüğümden dolayı göstermiştim.
Soran+1 yıloda dinimizin verdiği öneme binaen, insan olduğunu düşünmek istedim. Yoksa eşimin annesi olmasa o karekterde biri benim selamvermeyeceğim insanlar safındadır.hemde şüphesiz bir şekilde.Ben ego sahibi olanlarla muhatap olamam çünkü.Kendi mutsuzluklarını bulaştırarak beslerler kendilerini çünkü. Yoksa neden sabr edeyim annesi olmasaydı. En fazla görüşmezdim. Bende aile kavramını hakkıyla yerine getireyim diye ılımlı yaklaştım. Liyaketsiz biri olmaam lazımdı bu olanları algılayammaam için. O yalnız
Cevap sahibi+1 yılanne kelimesi önemli ama ne olursa olsun evlilik varsa anne bir yana, eş bir yana, evlilik içindeki yaşantılar bir yana...
Soran+1 yılkalmak, layığını yaşamak için çok sabır zorladı. Bna saygısı yok geçin, oğlunada olmaz mı insanın? Kanı-canı.Bu kadarileriye gidebilen insanda gerçi neye muhakeme yapacağı beklensinki? Bu şekilde keşke olmasaydı.Zorlamasaydı fazlasıyla tahammül sınırmızı.Ama çok sinyaller verdik, olmayacak, çekil ardan dedik.Eleştisen bile uslubuna dikkat et, karşında 2 yaşında çocuk yok dedik. Gerçi o yaştaki çocuğada onun uslubuyla yaklaşılmaz Ben hiç bir öğrencime öyle şahsını zedeleyici bir uslup ve tarzla
Soran+1 yılyaklaşmam, yaklaşamam, bu hiç insani değil.İletişimde esas saygı diye bilirim. Saygınlık, empati geliştirme ve ön yargısız olaylara çok yönlü bakabilme yeteneği, tarafsız ve değer veren bir yaklaşım. Ön görüm bana bunların olmasını doğru kılıyor. Hayatt hiç bir şey kaybolmaz bence. Yapılan en ufak hatanında iyiliğinde. Kişi kendini aldatır.İstediği kadar hazımsız olsun. Geriye dönüp baktığında kaybolan bir ömrü-hayatı var. Yetişdirdiği oğlu sadece annesi diye saygı duyup gidiyor.Keşke o aşamaya
Soran+1 yılgetirmeseydi de anne olarak saygınlığını koruyabilseydi. Ben bunlar olmasın diye zaten hep mücadele ettim.Ama süreçi uzatmışım. Annesi iyi adımla yaklaşmadığından nihayetinde. Ama yinede böyle olmasaydı üzülürdüm.Keşke elşmden gelenin fazlasıyla efor gösterseydimde en azından görevimi yaptım derdim diye. Şu an bu kada rahat olmamın nedenide bu belki.Kendime inanmam. Keşke anneside bu iyi niyetime karşılık verseydide aile olsaydık...
Cevap sahibi+1 yılolmamış, geçmiş ve gitmiş... boşver artık... geleceğe bak...
Soran+1 yılbu benim hala insan olduğumu gösteriyor aslında. hala ara bulucu olan bir tarafım. Olmamış haklısınız tabi. Ama bunlar o süreçdeydi. Ben sanırım süreçi yazarken sesli düşündüm:)
Cevap sahibi+1 yılsesli düşündükçe problemler çözülür, diğer türlü insan psikolojisi zarar görür ve başka yerlerden patlar sorunlar.
Soran+1 yılhaklısınız, katılıyorum. Sağolun. Bunlar tabiki içimdeki dileklrimdi, normal bir aile kavramı, sevgi-saygıya dayanan, kayınvalide değilde anne olgusuyla yaşanmak istenen.Şu an o yaptıklarının sonucu yalnız. Ben evladını gönderiyorum annen git diye.keşke dediğim gibi saygınlığını koruyabilseydi.Değerini, şahsiyetini.Ama kendisi hazırladı bu zemini fazlasıyla ve buna rağmen ben saygısızlık yapmadım.Yapmamda.Görüşmüyorum sadece tepki olarak. Ama nefes almışım onu anladım:))
Cevap sahibi+1 yılnefesini daha sağlıklı alabilirsin, artık gerçekten sil aklındakileri... ;) umarım anlamışsındır..
Soran+1 yılanladım. Sildim dedim ya, ne zaman hayatımızdan çıktı o zaman evliymişiz biz diyebildim:)
Cevap sahibi+1 yıl:) sevindim. üniversiteyi zor şartlarda okuyup başarıya ulaşmış bir öğrenci misali yaşıyorsun yani evliliğini artık öyle mi?
Soran+1 yılevet benzetme bire bir diyebilirim)
Cevap sahibi+1 yıl:) iyi bakalım, sana evliliğinde ve özellikle özlediğin cinsel yaşamında bol bol mutluluklar dilerim.
Soran+1 yılözlediğin?:) Yapmayın ya bu da fazla açık olmamış mı:)
Cevap sahibi+1 yılyani biraz açık ama sanırım yalan da değil...
Soran+1 yılevet değil. onun hayatımızdan çıkışıyla aynı ivmeyle yol aldık:)
Cevap sahibi+1 yılumarım ilk öğrendiğin durumdan faklı olduğunu ve daha keyifli olduğunu da anlamışsındır.
Soran+1 yılilk öğrendiğim durumdan alakasız hatta çok bağımsız. Ama acı olabiliyor bazı pozisyonlarda. Boyutla alakalı olabilir mi sizce?
Cevap sahibi+1 yılçok özür dilerim olmadığını söylemiştin ama bunu ve benzer konuları özelden konuşabilir miyiz?
Soran+1 yılözelden eklemiyorum. Şahsi algılamayın. Burdan yazabilriz.
Cevap sahibi+1 yıltamam, boyutla da alakalı olabilir ama vajina yapısı o kadar müsaittir ki çok büyük bir penis olarak tanımlanan bir penis bile can yakmaz, önemli olan vajinanın ilişkiye iyice hazır olmasıdır.
Soran+1 yılhazır olmada sorun yok ama buna rağmen bazı pozisyonlarda acı oluyor bunu ben boyutuna bağlıyorum. Yada benim vaj. dar mı bilmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılvajina dar olsa bile önemli olan rahimdir, ve penis rahime kolay ulaşamaz, penis büyük olduğunda da tamamı vajinaya giremez, eşinin penisi çok mu büyük?
Soran+1 yıl18cm. büyük mü sizce, ortalama normal mi?
Cevap sahibi+1 yılortalamanın üzerinde gibi görünüyor eşinin penisi, ancak dediğim gibi büyük penisin tamamı vajinaya giriş sağlamaz, bu erkek içinde kötü bir durumdur aslında.
Soran+1 yılafedersiniz tamamı sağlamaz diyorsunuz ama dışarda kalan bir kısım yok ki.
Cevap sahibi+1 yıldışarıda kalan kısmı derken şöyle söyleyeyim, penis vajinaya giriş sağladığında dışarıda mutlaka kalan kısım vardır, ama kadın bedeni bunu tamamen içerideymş gibi saklayabilecek yapıya sahiptir. büyük penislerin acı verdiği bilimsel bir gerçektir, ancak bu acı ilişkiden zevk almayı engellediği için kadında kuruluk, isteksizlik gibi durumlarda yaratabilir. dolayısıyla pozisyon değişiklikleri önerilir, en uygun pozisyon aranır...
Soran+1 yılzaten bir kaç pozisyonda acı oluyor diğerleri kısmen. Ama afaersiniz tamamını kullanır erkek hani o anda belli bir kısmını kullanmayayım diye düşünmez ki.
Cevap sahibi+1 yıl:) erkek ve kadın, penisin tamamının iş yaptığını sanar, ancak durum sanıldığı gibi değildir. benim penisim eşinin penisi kadar büyük değil ama biliyorum ki benim penisim bile bir vajinaya bütün olarak giremiyor, az da olsa bir kısım dışarıda kalıyor...
Soran+1 yıliyi o halde iyiki dışarda kalıyor diyeyim:)
Cevap sahibi+1 yıl:) dediğim gibi acı olan pozisyonlarda hazır sandığın vajinanın yeteri kadar hazır olmadığını da bil ama, bir çok pozisyonda vajinanın ıslaklığı yeter ancak bazı değişik pozisyonlar için daha fazla ıslaklık gerekebilir.
Soran+1 yılo yönde sıkıntı yok. Eşimi sevmemle alakalı belkide.
Soran+1 yılçok şeker çok tatlı kendisi:)
Cevap sahibi+1 yıl:) sevmekle cinsel ilişkiye hazır olmak bağlantılıdır tabi, ama cinsellik seks olmadığı gibi seksi de dolu dolu yaşamak insanları birbirine daha çok bağlar...
Soran+1 yılbencede. Ama biz bir birimizin ilkiydik. Evlilik öncesi doğru bulmadık hiç zina, günah, haram bunlar hep caydırıcıydı.
Cevap sahibi+1 yıldoğrudur, ama cinsellik evlenmeden öğrenilmeli bence, evlendikten sonra da hala bilinmeyen bir olgu olduğu için sürekli öğrenmek için araştırılmalı, geliştirilmeli...
Soran+1 yılama evlenmeden yaşamak haram kaldıki eşi dışında yaşaması bir bayanın hiç doğru gelmiyor bana.
Cevap sahibi+1 yılben biriyle yaşayarak demiyorum, kendi başına yaşayabilir, araştırabilir ve öğrenebilir.
Soran+1 yılaraştırmak ve öğrenmekte haklısınız. Ben eşimle öğrenmeyi tercih ettim. her şeyi onunla yaşamak, deneyim edinmekdaha ideal geldi.
Cevap sahibi+1 yıltabiki daha güzeldir, saygım sonsuz, ama insan kendi başına da bir cinsel hayat yaşayabilir hatta yaşamalı ki partneri ile olan cinsel yaşamını daha renkli hale getirsin.
Soran+1 yılkendi kednine nasıl?:) Aletlerle felanmı? İğrençce ya onlar.
Cevap sahibi+1 yılhayır canım ne aleti.. nereden çıkarttın aleti şimdi.. insan kendi başına cinselliği kendini keşfederek yaşar, kendine ait yeni bölgeleri keşfettiğinde partnerini yönlendirir vs.
Soran+1 yılbunlar eşle çok kısa zamanda deneyim kazanılıyır zaten.Ha biizmki o kadar kısa olmadı çünkü başka etken vardı o ayrı:) Ama norrmalde şartlar zemin olduğunda çabuk oldu sürece uyum.
Cevap sahibi+1 yılanladım, fakat ben evli olmasam da evlilikte bile insanın kendine ait cinselliği yaşamasından yanayım..
Soran+1 yılo nasıl oluyor?
Soran+1 yıl''kendine ait cinselliği^'' bireysel olmazki bu eşle yaşandığına göre. Nasıl olabiliyor kendine ait?
Cevap sahibi+1 yılkadın ya da erkek yalnız kaldığında kendisi ile oynamalı, yeni bölgelerini keşfetmeli, ayna karşısında kendine bakarak eğlenmeli...
Soran+1 yılonu anladım ama buna gerek kalmıyorki anlaştırılıyorsunuz zaten.
Soran+1 yılihtiyaç hissetmiyorsunuz.
Cevap sahibi+1 yılanladım :) neyse ben sanırım anlatamadım ;)
Soran+1 yılsiz gayet iyi anlattınız sağolun. Anladım. Ama buna hiç gerek duymadım. İhtiyaç hissetmedim. Sanırım öğreticim iyiydi:)
Cevap sahibi+1 yılöyledir mutlaka, ama keşfetmek emin ol daha iyidir...
Soran+1 yılbelki garip gelecek ama bana sapıkça geliyor. Zaten birlikte keşfediliyorsunuz hiç gerek kalmıyor.
Cevap sahibi+1 yıl:) saygı ile karşılıyorum düşüncelerini...
Soran+1 yılteşekkürler. Bekarken hiç nedense mas. gereği duymadım. Evlendiğimde de gerek kalmadı.
Cevap sahibi+1 yıl:) anlıyorum, madem kendin yapmadın hiç, eşine söyle de o sana yapsın, onunda keyfini çıkarın...
Soran+1 yılo ilişkinin bütününü oluşturan parçalardan biri. Öğrendim :)
Cevap sahibi+1 yıl:) o zaman sorun yok, benim her zaman bir fırsatım olmadığı için yapmak durumunda kaldığım bir durum bu...
Soran+1 yılevlenmeyi düşünün hem zinaya bulaşmazsınız dah fazla. birde atıp-tutuyorlar ya lafa gelince, bir erkek evlenecei bayanda öncelik olarak kendisine saklamasını istemez mi kendisini? Her anlamda bakire yani. bir şey yaşamamış. yazıyorlar ya ''bekaret önemli değil'' sizcede öyle mi?
Cevap sahibi+1 yılbak güzel kardeşim ben dinini iyi bilen bir müslüman olduğumu düşünüyorum, zinada bulunduğumu da kimseden saklamamın bir anlamı yok, evlenmeyi düşünmedim, ancak evleneceğim kadın, ben nasıl ki ondan önce zina da bulunduysam, o da bu durumda olmuş olabilir, bunu asla kendisine sorgulama hakkım yok. bana ben bakireyim diyerek, elinden ağzından penis düşürmemiş biri olacağına yaptığını açık yüreklilikle bana söyleyen kadın bana yeter.
Soran+1 yılbende her anlamda bakire derken onu kast etmişdim. Benim midem alamazdı açıkcası başka erkelerle beraber olan bir kadına hanım diyebilmek. Ama bu tercih dediğim gibi. Evlenmeyi düşünece biir krşınıza çıksaydı düşünürdünüz belkide. Peki gündelik ilşkilerde bulunan birine saygı duyabilir mi insan?
Cevap sahibi+1 yılbenim her görüşe saygım vardır... Allah'ı tanımayana bile saygı duyarım, o ne kadar inanmasa da ben onu Allah'ın yarattığını bildiğim için saygı duyarım. yaşam şekli öyle olan bir kadına benim söz söyleme hakkım yok, gönül bu öyle bir kadın da kalbime girebilir, kimse bunu sorgulayamaz. kaldı ki kötü yolda olan bir kadını nikaha almak sevaptır. ama sevap olduğu için almayacaksın sevdiğin için alacaksın...
Soran+1 yılataistinde görüşüdür saygı duyulur ama diğeri zevkleri uğruna gündelik yaşayanlar bana uç geliyor.
Cevap sahibi+1 yılben hayata pozitif bakmayı ve sorgulamayı sadece kendi iç dünyamda yapayı tercih ediyorum. yaşam biçimi ne olursa olsun insan önce insandır. zevk için gündelik ilişkiler bende de olduğu için iğneyi kendime batırıyorum. şöyle düşünmüyorum; koca adamsın hala mastürbasyon mu yapıyorsun dediklerinde hayır demem, evet derim, ya git kendine kadın bul deseler gerek yok ihtiyaçlarımı giderebiliyorum diyebilecek kadar pozitifim. pozitif olmam bana kaybettirmedi bugüne kadar...
Soran+1 yılmastürbasyon yapmak ama zina gibi haram vegünah değilki en azından. Diğeriyle kıyaslamamak lazım.
Cevap sahibi+1 yıldini boyutu çok farklı, ancak benim yaşımda bir adamın mastürbasyon yapıyor olması çok normal karşılanmaz, hoş bu konu herkes tarafından da sorulmaz ama sorulduğunda açık yüreklilikle cevap verebilecek kadar pozitifim, bir diğer pozitif olmaya çalıştığım konu ise boyut meselesi, erkeklerin gurur kaynağı olan boy bana yeterli gelmese de asla 1 2 cm yukarısında cevap verdiğim bir soru değildir...
Soran+1 yılbence mastr. çok normal. heleki bekarsanız. Boyut gururu kaynağı diye düşünmüyorum ben.Bu tamamen Allah vergisi. Kişinin elinde değilki.Kaldıki normalde ortalamaysapzitif olmaya bile çlaışmayın.Direk pozitif olun.
Cevap sahibi+1 yılişte bu durum göreceli olduğu için doğrudan pozitif olunmuyor, aynanın karşısındayken veya mastürbasyon esnasında insanın aklına bir çok düşünce gelebiliyor.
Soran+1 yılortalama boyutta ise hiçde düşünmeyin bence. 15-16 civarı var mı?
Cevap sahibi+1 yıltam dediğin gibi :(
Soran+1 yılEee işte ne güzel, ideal neden'':( '' küçük değilki. 15 ideal bence.Fazlası acı oluyor ne etkisi olucak ki acının?
Cevap sahibi+1 yılöyle deme ya, insan kendi başınayken bile şöyle eline aldığında bir gururlanmalı diye düşünüyorum, çok değil 2 cm kadar daha fazla olsa ben daha mutlu olurum. ama ne yazık ki bu kadar.
Soran+1 yılYapmayın Alah aşkına gerçekten hiç gereksiz bir düşünce.Organla gururlanılır mı? Allah vergisi.Kimin elinde bu? Ne yazıkki demeyin.Ya hiç işlevi olmasaydı öyle düşünün birde.Erken boşalma sorunu olsa o zaman üzülünür.
Cevap sahibi+1 yılo dönemi atlattım ya, :) küçük olduğunu çok fazla kafaya taktığım ilk zamanlarda bir de o çıkmıştı başıma, neyseki hallettim o sorunu, artık eskisinden daha geç oluyor...
Soran+1 yılkafaya taktığınızda çok normal erken olması.aTakmayın bence hiç. bakmayın bırda atıp tutuyorlar.Erkekleride komplekse sokuyorlar boş boşuna. O zaman erkekde vajinan neden dar değil deme hakkını bulsun kendinde.Bunlar doğal bir süreç.
Cevap sahibi+1 yıldediğim gibi bu sorun zaman zaman baş gösteriyor, kullandığım zamanlarda ya da gururlanmam gereken zamanlarda bir sorun yaşamadım ama sadece kendi dünyamda bazen sorun ediyorum hepsi bu, ama eşin ile bakıldığında eşin şanslı benim gözümde. neyse yaa konuyu nereden taşıyıp benim penisime getirdim, seninde mideni bulandıracağım...
Soran+1 yılsiz o kadar dinlediniz beni bende sizi dinleyeyim, şanslı olarak görmeyin bence .ben bir bayan olarak diyorum ki bu o kadar önemli değil. Normalde 15 civarı en ideali .fazladsı gerçekten acı oluyor. Bu mu ideal yani? Sorunda yaşamadıysanız bence gereksiz evham, sonuçta bu erkeğin elinde değil. Kendi dünanızdada silin atın(siz az demediniz bunu bana:) Ama samimi olarak yazıyorum bu çok ideal bir boyut. Ne güzel acı olmaz işte eşinizde ilerde. )
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim düşüncelerin için. biz erkekler siz kadınlar kadar fazla özelliğe sahip olmadığımız için kendimizde ilgi göstereceğimiz tek yer penisimiz, kadınların göğüsleri var, vajinası var, hatta kadınların poposu bile ilgi çeken bir bölge... o yüzden varsa yoksa bizde penis, o yüzden biraz taktığım olmuştu. evli bir kadından ideal olduğunu duymak mutluluk verici. bekar ve yalnız yaşayınca insan ve evde çıplak dolaşınca oluyor işte böyle sorunlar :)
Soran+1 yılRica ederim.Çok normal boşuna takmışsınız.Ben evlenmeden eşimin kaç onu bile bilmiyordum. bunu bir bayan eğer ilkiyse hiç önemsemez zaten.Ama bir çok erkekle beraber olan 20 bile az gelebilir.Kıyaslarsa.O yüzden her açıdan siznle özelini paylaşması en ideali bayanın.Burda siznde tabi tercihleriniz devreye girer.Penis boyu gururun ifadesi değil.Çünkü sizin iradenizle oluşan bir organ değil.Çinliler ne yapsın?:)Yatağa kadar bayanın ruhunu anlamak önemli.Yoksa kalas bir adamın orası 25 olsa ne olur
Soran+1 yılözellik dediğiniz vucuttabn bir bölgeyle olmaz bana göre.ben eşimin orasını burasını görmemiştim hani cazibe oluşturupta onu seçmiş o.Kişiliği insanı değerli kılar. İnsan saygı duyduğu , değer verdiği insanıda ona göre algılar:) Boyutunuz gayet normal ağrımayan başınızı zorla ağrıtmaya çalışmayın.
Soran+1 yıl''bu arada evde çıplak dolaşınca'' :)) siz nudist misiniz?:)) öyle mi dolaşıyorsunuz:)
Cevap sahibi+1 yıldüşüncelerin için teşekkür ederim, kendi çapımda nudistim diyebilirim, hoşuma gidiyor nudizm...
Soran+1 yılbiz onu dersde işlerken çok şaşırmıştık sınıfça. Ama rahat edemez insan ya:) Bari alt taraf kapalı olsa nispeten:)
Cevap sahibi+1 yılbazen sorun oluyor sağa sola olmadık anda çarpınca ama hoşuma gidiyor öyle olmak...
Soran+1 yıl:)) ilginçmişsiniz ya:)) Hiç rahat edemez çoğu insan, saygı duyuyorum tercih buda. Eee evlendiğinizde çocuklar olunca nudizm felsefesini içinize gömeceksiniz:)
Cevap sahibi+1 yılsanırım öyle yapacak birşey yok bu konuda, şimdilik böyle rahat, sere serpe, arada konuşacak arkadaşım var işte evin içinde...
Soran+1 yılo arkadaş kim kuş mu? İnsansa onun yanında öyle gezilmez ya:)
Cevap sahibi+1 yılyok ufaklık :)
Soran+1 yılGizliyemi döndünüz:) anladım, peki ailenizle beraber olmamnız işinizden kaynaklı mı, bireysel tercihmi?
Cevap sahibi+1 yılbireysel, boy meselesinden sonra gizli oldum :)
Soran+1 yılyok daha neler.ya görende şanından diye nitelendirecek .bence sizde bunu bartmışsınız.Eşim öyle deseydi bana tek kelime ile ''saçmalama'' derdim.
Soran+1 yılsiizn özel değilse meslek nedir? Aile ilişkileriniz iyidir umarım.yalnız yaşamznızda bu sebep değildir.
Cevap sahibi+1 yılyalnızlık bireysel... gizlilik boy meselesinedene sonra oldu
Soran+1 yılçıkıyorum sonra burdan yazarım. İyi akşamlar. cevabınızı girdiğimde okurum.
Cevap sahibi+1 yılben serbest meslek ile uğraşıyorum, ajansım var, ailemle alakalı problemim yok, sadece böyle daha iyi diye yalnız yaşamayı seçtim.
Soran+1 yıltercihinizdir saygı duyarım.
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim...
Cevap sahibi+1 yılbugün yoktun sanırım...
Soran+1 yılnasılsınız?
Cevap sahibi+1 yıliyiyim sen nasılsın?
Soran+1 yılBende iyiim, teşekkürler
Cevap sahibi+1 yıliyi olduğuna sevindim, eşinle aranız nasıl? hayat nasıl gidiyor?
Soran+1 yılbizde sorun bahsettiğim gibi annesinin müdahil olmasıydı her adımımıza. Şu an görüşmediğimizden o etken yok :))
Cevap sahibi+1 yıl:) iyi bakalım, o halde yaramazlık yok demektir.
Soran+1 yılonun olduğu ve müdahil ettiği düşüncesi bile o kadar ürkütüyor ki..Aman olmasın bir daha hayatım boyunca.Hakketmeyene verdiğim fazla değer bir gün bana bu şekilde geri döneceğini düşünemezdim hiç.Böyleleri hazımsız olduklarından neyin erdem neyin eleştirel olduğunu ayırt edecek farkındalığa erişemediklerinden,karşılarındakileri üzerek,mutsuzluklarını bulaştırarak besleniyorlar.Bunu idrak ettirdi bana,bu hayat öğretiside kişiye hak ettiği değerden fazlasnı vermememi anlattı.Keşke insan olabilsler
Soran+1 yılnasılsınız gizli yorumcum:)
Cevap sahibi+1 yıliyiyim sayın gizli, biliyorsunuz ki ben açıktım ama siz gizeminizi hala koruyorsunuz.. :)
Soran+1 yılkategoriden dolayıydı. Kültür bölümü olsa açardım :)
Cevap sahibi+1 yılanlıyorum, sağlık olsun ne diyeyim ama kim olduğunu hangi kullanıcı olduğunu gerçekten merak ediyorum...
Soran+1 yıldünyalıyım sonuçta sizin herkesin gibi)
Cevap sahibi+1 yılona şüphe yok, sadece yazılanlardan, aramızdaki sohbetten çıkarttığım kişilik analizine göre belli bir çizginin üzerinde olduğunu anladığım için merak ediyor, tanımak istiyorum...
Soran+1 yılhani size uzunca k.valide sürecimizden bahs etmiştim ya,(kapanan sayfa).O süreçde eşimden ayrılmak istediğimi etkisinden annesinin.Ben kararlı olunca eşim,kabul etmemiş ayrılamam demişti.Bana ''kabul etmem boşanmayı ama olurda çok zorlar ve mutlu ancak böyle olurum dersen senin için bilmiyorum üzülmemen için diyelimki boşandık ama seni yine bırakmam.Yine beraber olurum, her anından haberim olur''Ben varken yaşarken ayrılsanda başka bir erkek asla hayatında olamaz'' demişti.Neden der böyle erkek?
Cevap sahibi+1 yılsevdiği, istediği herşeyi sende bulduğu için ister.
Soran+1 yılama ayrılık olduktan sonra neden böyle düşünsün? (tabi bunlar dili geçmiş zaman cümleleri atık.O süreçde olan )
Cevap sahibi+1 yılayrılık mecburiyetten olacaktı eğer olsaydı, bu ayrılığın sadece senin huzurlu olman için yapacak ve sonrasında yine seninle olmak isteyecekti. eğer gerçekten şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılık olacak olsaydı bunları söylemezdi.
Soran+1 yılbende sizin gibi düşündüm.Demekki ortak bir sonuç bu'2.Ama öylede olsa yinede ben yaşarken başka bir erkek olamaz''demişti.Bende ''neden böyle düşünüyorsun demiştim''Bizm üzerimizden gitmeyelim ama çiftler ayrılınca bağımsız olurlar bir birlerinden,kimin ne yaptığı diğerini ilgilendirmemeli demiştim O esnada ''saçmalama ya,seni nasıl başka bir erkekle en özelini paylaşıyor olarak düşünebilirim?Kafayı yerim,ya delirir yada kendimi boşlukta süründürürm, eşimsin,eşin eskisi mi olur,benimsin''demşti
Cevap sahibi+1 yıldoğru demiş, sonuçta duygular bitmedikten sonra böyle düşünmek çok zor bir erkek için.
Soran+1 yılben o zaman şaşırmıştım böyle demesine. ''Hani sen ayrılsanda kızmı arar, hal-hatır bahanesiyle seni hep sorardım, nerdesin o an, kimlesin, evdemisin, alışverişde bile olsan döndüğünü duyana kadar arar ona hissettirmeden öğrenirim '' demişti. Ben çözememiştim tam olarak neden böyle düşünüğünü.Birde beraber olurken ara ara kendi keNdine kıskanıyıor ''çok güzelsin ya biriside benim gibi baktıysa sana, kafayı yiycem '' diye. Çözebilmiş değilim.
Cevap sahibi+1 yıl:) o zaman sana bir tavsiye, eşin evde değilken, bir ayna karşısında kendine bak bakalım, her halin ne kadar güzel... belki hak verirsin? :)
Soran+1 yılkendimle barışığım aynaya gerek duymuyorm ki:) Ha birde ailm istememişti eşimi ilk baştan.Oda kaçalım demişti tabiki kanullenmedim.Sonra ''beraber olalım''demişti.Ben tabi kabul etmedim, eşimde ailme ''hayır''diyene kadar böyle bir yaklaşımda hiç ulunmamıştı. Bende:''diyelimki beraber olduk bunu aileme saöyleyeceğimizi mi düşünüyorsun?'' demiştim.''onlar tabiki duymaz ama en azından ciddi bir etkisi olur benden ayrılmaman için üzerinde''demişti. Erkek mantğını anlamak güç.
Cevap sahibi+1 yılbiraz sıra dışı bir düşünceymiş eşinin düşüncesi :) aynaya gerek duymaman da büyük bir cesaret, demek o derece güzelsin... eşin şanslı senin gibi bir eşi olduğu için...
Cevap sahibi+1 yılses soluk kesildi senden? sanırım bu aralar can sıkıntın yok :)
Soran+1 yıl:)) Yazabilirim ama çıkıcam giince burdan ses veririm yine:)
Cevap sahibi+1 yılo zaman senden ses bekliyorum ;)
Soran+1 yılGeldim:)
Cevap sahibi+1 yılsen geldin ben yokmuşum şimdi ben varım sen burada mısın?
kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalı diye boşuna dememisler ama kocan senden yanaysa sorunları asarsınız diye düsünüyorum. cadaloz kaynanaların eslerin arasını acan kaynanaların canı cehenneme
00 YorumlaCinsellikle ne alaka ? Neyse zor bir durum evinizi uzaklaştırın hepsi bu
01 Yorumla
Soran+1 yılo kısmıda etkileyince alaka oluyor işte.
problem değil.. çok başa gelir, sonra adam alkolik olur. falan falan... standart olaylar
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası