Cinsel Yaşam konusunda 11,6b cevap paylaştı. erkeklere huri kadınlara da nuri var. :)
arkadaşım. arapların erkek ve cinsiyet merkezli kuranı saptırmalarının bir sonucudur.
huri kadına da erkeğede verilir. huri cinselliği olmayan dişi ya da erkek olduğu bilinmeyen bir cennet ödülüdür. bir hizmetkar.
cennette cinsellikle alakalı kesin bir ayet yoktur. huri konusunda da öyle. ama kadını köle gören sapık arapların olayı yönlendirerek yanlış tefsir ve meallarde bulunması durumu bu hale getirmiştir.
yani huri meselesine inanmayın. yani erkeklere huri verilecek lafına inanmayın. cennette insanlara bir çok ödüller var kadına da erkeğede. dediğim gibi huri de bilinmeyen cinsellikle alakasız bir terimdir cinsiyet mevzusu yoktur.224 Yorumla- +1 yıl
@Heplik kendin meal yapamıyorsan komuşmayacaksın. arapların saçma sapan yönlendirmeleri ile ve erkeğe endekslenmiş saçma hurafeleri boşverin.
gerçek mealleri öğrenin
uydurma mealler değil.
şunlara göz atın
https://www.youtube.com/watch?v=qmxZc8IINbc
https://www.youtube.com/watch?v=gc60i4KA0uE
https://www.youtube.com/watch?v=Vb2F0D4nFTk
https://www.youtube.com/watch?v=bfxuwOeY5vY
https://www.youtube.com/watch?v=OstkGcCKMxY - +1 yıl
Allah kuranı anlamamız için yollamıştır peygamberide açıklasın diye senin dediğine göre anlayamıyoz ille başkalarının anlatması lazım o zaman kuran eksik peygamberde görevini yerine getirmemiş olur...
Gayet araştırdım yıllarımı aldı araştırmam.
peygambere amcanın halanın kızları sana helaldir bir kadın sana kendini vermek isterse ona da kabul ama yalnız sana özel diğerlerine yok yazan ayete ne diyecenn? - +1 yıl
@Heplik arkadaşım dinde esas kuran alınır uydurma hadisler değil. lütfen saçma sapan hadislerle peygamberimize leke sürülmesine izin vermeyin. özellikle buharidir trmizidir inanmayın bunlara.
kuranı neden biz anlamayalım. elbette anlarız. bunun için zaten yükümlüyüz. ama şunu unutmayın. türkçede olduğu gibi arapçada da bir kelimenin onlarca anlamı olabilir.
hadislere inanmayın uydurma olabilir. peygamberimizin emri vardır. "asla sözlerimi kayıt altına almayın. ümmetim yoldan çıkmasın" demiştir.
bunun üzerine hz. ebubekir ve ömer piyasadaki tüm hadisleri toplatıp yaktırmıştır. toplanan hadis sayısı o zaman 500 adettir..
peki şu an hadis olmaması gerekirken piyasada dolanan 20 bini geçkin hadis var.
peygamberimiz asla bir kadına hakaret etmez. ama uydurma hadiste ne diyor. kadın erkeğinin tüm vücudu irin kaplasa ve hepsini kadın yalasa kocasının hakkını ödeyemez. bu hadis değildir. bu arapların kadını köle görmesinden kaynaklı bir hakarettir ve peygamberimiz böyle söz söylemez - +1 yıl
@jaokhan www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Ey Nebî (Peygamber)! Muhakkak ki Biz, ecirlerini (mehirlerini) verdiğin zevcelerini ve elinin (altında) malik olduğun, Allah’ın ganimet olarak sana verdiği (cariyelerini) helâl kıldık. Ve seninle beraber hicret eden amcanın kızları, halanın kızları, dayının kızları, teyzenin kızları ve nefsini Nebî (Peygamber) için hibe eden ve Nebî’nin (Peygamber’in) de onu almak istediği mü’min kadınları, (diğer) mü’minler hariç, sana özel olarak (helâl kıldık). Onlara (diğer mü’minlere) zevceleri ve ellerinin (altında) malik oldukları (cariyeleri) konusunda neyi farz kıldık, Biz biliriz. (Bu), senin üzerine bir zorluk olmaması içindir. Ve Allah, Gafûr’dur (mağfiret eden), Rahîm’dir (Rahîm esmasıyla tecelli eden). - +1 yıl
4/NİSÂ-24
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Ve evli kadınlarla evlenmeniz (haram kılınmıştır), elinizin altında bulunan (harp esirleri) cariyeler müstesna. (İşte bunlar) Allah'ın size yazdıklarıdır (farz kıldığı hükümlerdir). Ve bunların dışında olanlar, iffetli olmak ve zina yapmamak şartıyla mallarınızla istemeniz (mehirlerini verip almanız) size helâl kılındı. Artık onlardan faydalanmak isterseniz o taktirde farz olan mehirlerini onlara verin. Ve bu farzdan sonra, razı olduğunuz konuda onunla anlaşmanızda sizin üzerinize bir günah yoktur. Muhakkak ki Allah Alîm'dir, Hakîm'dir. - +1 yıl
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadina da erkeğe de cennette birçok ödül var da bu sanirim din adamlarinin saptirmasi cinsel anlamda değildir o huriler zaten kuran bize zinayi yasaklarken cennette zina yapmamiza izin mi verilecek? o huriler de cenneteki ödüllerin bir parçası hizmetkar gibi bise diye düşünüyorum ben
10 Yorumla
aptalmısınız nesiniz cennette 7 tane karı marı yok hepsi arap saçmalıgı bunun için ibadet eden salaklar varmıdır acaba
87 Yorumla
Soran+1 yılHurilerle ilgili ayetleri oku
Soran+1 yılHerif hurileri o kadar benimsemiş ki huri reddettin diye dine hakaret ettin sandı :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
+1 yılkadın ve erkeğe huri verilecek
sen istersen kendi eşinlede olabileceksin
fakat cennete huriyi kazanmak için dünyada hakedişi sağlaman gerek
yoksa bir ömür cehennemde nurilerle yanacaksın00 YorumlaÇünkü kadınlara huri verse araplar benim karımı kimse beceremez diye isyan ederdi
315 Yorumla
Soran+1 yılKoskoca allah araplardan mı korkuyor yani :)
Soran+1 yılNe düzeni ya? Erkekler cennette her haltı yerken düzen bozulmuyor mu? Korkmuyorsa neden adaleti sağlamak yerine arap ayılarının suyuna gidiyor?
- +1 yıl
ya sen bu soruyu soranın ne maksatla sorduğunu hala anlamadın mı @Heplik
sadece dalga geçmiyor - +1 yıl
@Heplik seninde dalga geçtiğini
ama onunki kadar işlevli olmadığını
Soran+1 yılÇocuk kendini salak gibi hissedecek şimdi söylemeseydin
- +1 yıl
evet birbirinizden pekte farkınız yokmuş
- +1 yıl
yorumum var @heplik bir göz gezdir
- +1 yıl
Ben okuduğumu bilirim
hangi ayet kafana takılıyorsa yazabilirsin @heplik
fakat ayeti internet sitelerinden değil bizzat Kuranıkerim mealinden almalısın
- Cinsel Yaşam konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılSen cenneti haket once huri bile istemezsin mesela cennete gitcegimi bilse huri onemsemem atesden daha iyidir
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnanmıyorum böyle safsatalara :-) inandığımı bide haketten olduğunu düşünswne cennetlik olmuşum seni bana huri niyetine vermişler :-) iyiki ateistim dedim bir kere daha :-D
11 Yorumla- +1 yıl
ha öylemi size göre zaten herşey mükemmel bir tesadüfden ibaret dimi insan hayvanlar yağmur bulut bitki bissürü meyve sebze güneş ay atmosfer o kadar iç organ düzen ya bir gidin işinize ya bu kadar aptal olmayın yaratıcı kesinlikle var
Gizli Üye(36-45)+1 yılYok hacit. Olsa bile kitaba yazamazlardi. Millet birbirine girer kizilca kiyamet kopardi. Sikerem la cennetini. Vermem ben benim kariyi vallah.
02 Yorumla
Soran+1 yılSenin karın seni hurilerle vermek istiyor mu?
Cevap sahibi+1 yılNiye istesin. Kolaymi bulunuyor bugün benim gibisi. Yagusukluyum zekiyim iki dene darlam var. Ikide buzaaam
Gizli Üye(36-45)+1 yıl“Cennetlerde tertemiz, pam pak çiftler, eşler, yani erkekler için zevceler, kadınlar için zevcler vardır.”
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlara da gılman var. Yani durum eşit diyebiliriz.
14 Yorumla
Soran+1 yılGılman ne?
Cevap sahibi+1 yıl''Sözlükte "çocuk, bıyığı yeni terlemiş genç, hizmetçi" anlamına gelen "gulâm" kelimesinin çoğulu olan "gılman", anlaşıldığı kadarıyla, Allah'ın (c. c) mü'min kulları için özel yarattığı ve vazifesi sadece hizmetkârlık olan cennet gençleridir. Onlar cennet ehline yiyecekler ve içecekler sunarlar ve bu vazifeyi görmekten mutluluk duyarlar.
Fani hayatın sona ermesinden sonra ebedî bir saadet başlayacak. Orada Allah'ın rahmeti, lütuf ve ihsanı bütün haşmetiyle tecelli edecektir. İşte bu ebedî saadetin ve sonsuz nimet ve güzelliklerin merkezi cennettir. Cennet hem mü'min erkeklerin, hem de mü'min kadınların nimetler içinde yüzdüğü bir mekândır. Yani cennetin nimetlerinden erkekler kadar kadınlar da istifade edecek, bütün nimet ve ihsanlar her iki cinse de verilecektir.''
Soran+1 yılBu hizmetçi gibi bir şey ve kadınlara özel değil. Huriler daha fazlasını yapıyor ve erkeklere özel.
Cevap sahibi+1 yılben huri ve gılmanların görevlerinin eşit olduğunu biliyorum. ve kadınlar hurilerden 70 kat daha güzel olacaklar, her halükarda hurilerden üstünsün. ve cennette gönlünden geçen her şey oluyor, derin konular bunlar. aklında soru işareti kalmaması adına iyice araştır bence.
Sizede Nuri var kızlar :ASD:ASD:AS
Sizede vardıda adını unuttum.00 YorumlaIbadetini tam anlamiyla yapan bayanlara da nuriyeler varmis :)) madem erkeklere huriye var bayanlara da nuriye olsun demi
00 Yorumlahuri demek cariye demek değildir kızım hizmetkar demektir ortak hizmetkarınız olacak
10 Yorumla
+1 yılsize bu dünyada var; biz niye doğduk sanıyorsunuz? :)
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yılÖldükten sonra eşimi versinler bana yeter ☺
80 Yorumla
+1 yılSorun olayi catrpitiyor. Haksizlik yok olamazda. Aristir. Ul burada atada kalan milletin kafasini karistirma
00 Yorumla
+1 yılşuanda sen haksızlık, kadınlarada gılman var
06 Yorumla
Soran+1 yılKadınlara özel diye yazmıyor ayetlerde
- +1 yıl
iyi araştır
Soran+1 yılSözlükte "çocuk, bıyığı yeni terlemiş genç, hizmetçi" anlamına gelen "gulâm" kelimesinin çoğulu olan "gılman", anlaşıldığı kadarıyla, Allah'ın (c. c) mü'min kulları için özel yarattığı ve vazifesi sadece hizmetkârlık olan cennet gençleridir. Onlar cennet ehline yiyecekler ve içecekler sunarlar ve bu vazifeyi görmekten mutluluk duyarlar.
Fani hayatın sona ermesinden sonra ebedî bir saadet başlayacak. Orada Allah'ın rahmeti, lütuf ve ihsanı bütün haşmetiyle tecelli edecektir. İşte bu ebedî saadetin ve sonsuz nimet ve güzelliklerin merkezi cennettir. Cennet hem mü'min erkeklerin, hem de mü'min kadınların nimetler içinde yüzdüğü bir mekândır. Yani cennetin nimetlerinden erkekler kadar kadınlar da istifade edecek, bütün nimet ve ihsanlar her iki cinse de verilecektir.''
Soran+1 yılGördüğün gibi gılman hem erkeklere hem kadınlara hizmet eden bir çeşit hizmetçi. Huri ile alakası yok.
- +1 yıl
başka kaynaklardanda araştır, bazı kaynaklar konuları detayıyla anlatır, gılman kadınlara hizmet için erkeklerede huri hizmet için verilmişdir diye biliyorum,
- +1 yıl
soru sorma şeklin hiç uygun degil, senin haddine degil kuranı suçlamak, kuranı biliyomusun? hepsini okudunmu? inceledin? tevsiri araştırdınmı? onu hadislerle pekiştirdinmi?, neye itafen konuşuyosun, sen cennete gitde hurimi istiyosun, nurimi, gılmanmı , görürsün zaten cennet ehli ne istiyosa veriliyomuş , ozaman istersin.
huriyle ödüllendirilmek istiyoruz!!!
10 Yorumla
+1 yılNerden biliyorsun olmadığını?
01 Yorumla
Soran+1 yılVarsa Aydınlat da bilelim başlıkta yok mu diye sormuşum zaten değil mi?
- Cinsel Yaşam konusunda 773 cevap paylaştı.
+1 yılInanmayin su hurafelere dini b*k edenlerin uydurmasi
03 Yorumla
Soran+1 yıl- +1 yıl
Hee biliyom ben onlari baskasinin cevirdigine inandiginiz surece hep kandirilirsiniz huri ayn goz aydinligi demektir kadin icinde erkek icinde unutma cennet ne meyhanedir ne kerhane
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=OahU38CnV30
bak burada anlayabileceğin şekilde bir anlatım var
Gizli Üye(36-45)+1 yılAz arastir esit yaratip sana da beyin denen bisey vermis!
02 Yorumla
Soran+1 yılBöyle alakasız bir şey söylediğine göre sana vermemiş
Cevap sahibi+1 yılAlaka kuramaman senin eksikligin
Gizli Üye(30-35)+1 yılcennette buluşursak sana huri olcam ben
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kadınlar için nuri var
00 Yorumla
+1 yılonlara nuri varmis :D
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlara da nuri var
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 16,7b cevap paylaştı.
+1 yılbilmiyorum inş. giderim cennete de görürüm :D
00 Yorumla
+1 yılEvet size yok sizin ödülünüz kocanız tabş
00 YorumlaOnlara Nuri varmış... Töbe töbe :)
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden tövbe? Din adamları erkeklere 72 huri var deyince sorun yok biz hakkımızı arayınca mı ayıp oluyor?
Gizli Üye(36-45)+1 yılOnlara da Nuri veriyormuş. :)
00 YorumlaGüldüm ya 😂
00 Yorumla
+1 yılyok sanırım
00 YorumlaNuri var
00 YorumlaNuri var
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı. Nuri var :)
00 Yorumla
+1 yılGilman var kadinlara
00 Yorumlacennete kadınlar giremicek miş
02 Yorumla
Soran+1 yılŞaşırmam böyle bir dinde
Gizli Üye(30-35)+1 yılGılman var
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 433 cevap paylaştı.
+1 yılHuriyi napican?
00 Yorumla Nuri var
02 Yorumla
Soran+1 yılKuranda yok
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem