Arkadaşlar bir erkek sadece beğendikleri ama bir şey hissetmeyip öpüştükleri kızlara daha sonradan duygusal olarak bir şey hisseder mi? Öpüşmek duygusal anlamda bir şey katar mı yoksa o anlık gelip geçici bir heves mi, devamı gelsin isterler mi?öpüşme ne hissettirirErkekler öpüştüğü kadınlara aşık olabilir mi, öpüşünce bağlanılır mı sizce?
Karşı tarafla hislerimizi paylaşmanın en etkili yolu öpüşmektir, yani ağızdan ağza bir his kanalı oluşturur ve duygularımızı aktarmaya çalışırız. Kadın ve erkek için öpüşmenin yarattığı etki ya da öpüşme isteğindeki motivasyon farklı olabilir. Ama şunu bilmekte fayda var; öpüşme her zaman şefkat, tutku, aşk, istek gibi duygulardan en az birini barındırır. Yani seninle öpüşen bir erkeğin tamamen duygusuz olduğunu iddia etmek doğru olmaz.
Erkekler öpüşünce duygusal bağlılık yaşar mı?
öpüşmenin duygusal etkileri
Bunun cevabı kişiden kişiye değişse de genelde evettir. Öpüşmenin başlama movitasyonlarından belki de en önemlisi duygusal çekimdir. Çekici bulduğun, beğendiğin, birlikte olmak istediğin, arzuladığın kişiyi öpüyorsun sonuç olarak. İyi, yani etkili bir öpüşme bunun tekrarlanması için beyne sinyaller gönderir. Henüz ortada bir aşk söz konusu değilse bile erkek ya da kadın, bu güzel anları tekrar yaşamak için beynini meşgul eder. Aşkın kimyası da aslında yüksek tutkudan oluşur.
Erkekler sadece cinsel çekim hissettiği için mi öpüşür?
öpüşmenin cinsel etkileri
Üstte aslında öpüşmenin kadın ve erkek arasında duygusal bir köprü kurduğundan bahsetmiştim. Ancak öpüşmeyi duygusal öpüşme ya da cinsel öpüşme olarak ayırmamak gerek. Ağız mukozasındaki erojen bölgeler öpüşme sırasında uyarılır, dolayısıyla her öpüşme, özellikle de iyiyse her iki cins için de sevişme isteği uyandırabilir. Bunlar iç içe geçmiştir, birbirlerinden ayrılmaları pek söz konusu olmaz.
Kısaca ilk öpüşmenin yaratacağı duygusal bağı; daha sonra doğru iletişim, davranışlar ve paylaşım korumaya devam eder. Bazı ilişkilerde bu söz konusu olmaz çünkü öpüşmeyle atılan tohum taraflardan biri nedeniyle beslenemez. Aranızda doğru bir iletişim devam ederse öpüşmek, evet duygusal bir bağlanma yaratır diyip bitirelim :)
6
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tabii ki de hissetmezler onlar bizim gibi olayı Duygusal açıdan bakmıyorlar sadece hevesle alıp gidiyorlar Maksat ihtiyaç
bence his ile alakalı öpüşmek ile değil. ilk sevgilimle öpüştüğümde kız kardeşimle öpüşümüyormuş gibi iğrenç hissetmiştim ve o kızla ten uyumumuzun olmadığına karar verdim. cinsel ilişkiye girmek için bile zorladı ama hemen hayır dedim ve 2 gün sonra ayrıldım. ama daha sonra ten uyumum olan kişiyi buldum öpmeye doyamıyorum sürekli öpesim geliyor dudak dudağa uyumak istiyorum hep :)
Sevmediğim biri istediği kadar güzel olsun herhani birşey hissedemiyorum. O yüzden öpüşme konusunda aceleci olmam ve doğru zamanı beklerim. Bu erken öpüşmenin etik olmadığını düşündüğümden değil tamamen aşık olamadığım birini öpmekten zevk almamamdan kaynaklanıyor.
Kişiden kişiye değişir bence he ama şunu biliyorum kadınlar öpüşmekten daha fazla haz alıyor ben şahsen erkeklerin o derece etkilendiğini görmedim he ama bu demek değilki önemsiz hiç etkilenmiyor etkileniyoruz elbette ama sizin kadar değil bence
Bağlanılmaz, evlenene kadar bağ diye bir kavramımız yok. Her şeye gelip geçiçi olarak bakıyoruz. Bir insanı sırf öpüştüğüm için hayatımın merkezine almam veya aşık olamam.
Erkekler sevmedikleri kadınlarla yatağa girip sonra hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ediyorlar. Sen öpüşünce bağlanırlar mı diye soruyorsun. Komik..
En İyi Cevaplar