Sorum kızlara, bu kadar ped reklamları yapıyorlar ama hala anlayabilmiş değilim, neden Orkid ped kullanıyorsunuz? Orkid nedir ve ne işe yarar?kızlar neden ped kullanır
Ped neden kullanılır, kadınlar neden ped kullanır?
Ped neden kullanılır?
Biz kadınlar her ay regl/adet dönemi yaşıyoruz. Bu dönemde vücudumuz olası gebeliğe hazırlanıyor ve hormonlarımız vasıtası ile üreme sistemimizde bir takım değişiklikler yaşanıyor. Eğer gebelik oluşmazsa, bebeğin tutunabilmesini ve gelişmesini sağlayan hormonlar, en baştaki safhaya döner. Rahim duvarının kalınlaşması, yumurtalıkların harekete geçmesi gibi pek çok oluşumun da dışarıya atılması gerekir. Buna regl/adet dönemi diyoruz.
Ped ne işe yarar?
pedler ve tamponlar
Ped neden kullanılır kısmına gelirsek... Biz kadınların ortalama olarak 2-7 gün arasında süren bir regl süresi vardır. Bu süre boyunca da epey miktar kanama yaşarız. Kadınlar neden ped kullanır derseniz;
Kıyafetlerimizin ve çevremizin kirlenmemesi,
özel bölgemizin hijyenik kalması ve
özel bölge sağlığı ile beraber tümden sağlığımızı koruyabilmek için hijyenik ped, hijyenik tampon veya adet kabı kullanırız. Bunlar arasından en kolay kullanım olan hijyenik pedler de bizim vazgeçilmezimizdir.
İşin özü; biz kadınlar pedi sağlığımızı korumak için kullanıyoruz. Gerek Orkid ne işe yarar, gerekse Molped ne işe yarar diye ped markalarına bağlı merak ettiğiniz şeyler olabilir, ben size kullanımlarıma göre Orkid'in ne işe yaradığını anlatmak istiyorum.
Peki Orkid nedir, neden kullanılır?
Orkid nedir?
Orkid nedir ve Orkid neden kullanılır hemen söyleyeyim. Orkid, bir hijyenik ped markasıdır ve regl döneminde yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürü kullanmaktayız. Çünkü Orkid; regl kanaması ve akıntıları iyice hapsederek kuru bir yüzey sağlıyor, iç çamaşırına iyi tutunduğu için kaymıyor ve kokuları hapsediyor. Bu sebeple hijyenik ped olarak Orkid'i tercih ediyoruz. Aranızda kızlar neden ped kullanır diye düşünenler varsa, Orkid'in özelliklerinden bunu rahatça anlayabilirsiniz bence.
Ayrıca regl döneminden önce ve sonrası için Orkid Günlük pedi de kullanıyoruz.
Orkid Günlük
Regl döneminden önce ve sonra vücudumuzda bir akıntı gelişiyor. Bu akıntı, özel bölgenin sağlıklı kalabilmesini ve korunmasını sağlamak amacıyla vücuttan salgılanıyor, yani gayet sağlıklı bir durum. Fakat regl döneminde de olduğu gibi bu akıntıları iyi hapseden, kokusunu önleyen ve temiz hissettiren bir pede ihtiyaç duyuyoruz, o da Orkid Günlük ;)
Her iki ped çeşidini de gün içerisinde 3-4 kez değiştirerek daha sağlıklı kalıyor ve kendimizi korumuş oluyoruz. Kadınlar neden ped takar diye merak edenler için umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.
Kadınlar doğurgan canlılardır ve yumurtlarlar. 28 günlük süren bir döngü de bu yumurtlama gerçekleşir eğer bu yumurta bir sperm tarafından döllenerek zigot oluşturma yoluna giderse hamilelik oluşur. Yumurtanın gelişim süresinde olası bir gebeliğe karşı rahim duvarı kalınlaşır kanlanır ve zigota karşı ortam hazırlamaya başlar. Fakat sperm tarafından döllenmeden yumurta ve gebelik oluşmadığı için rahim iç duvarı oluşturduğu kanlı duvarı yıkarak vajen yoluyla dışarı atar. Bu olay yaklaşık 3 ile 7 gün sürer ve bu sürede oluşabilecek lekeleri ve rahatsızlık hissinin olmaması için çamaşırın üstüne ped takılır.
Âdet, menstrüasyon ya da regl, kadınlarda ve bazı diğer yüksek dişi primatlarda, rahim iç yüzeyinde oluşan damar ve dokuların kan ile birlikte vücuttan atılması işlemi ile ilgili fizyolojik olay. Doğurgan kadınlarda üreme ve döllenme amacıyla meydana gelen değişiklikler için kullanılan bilimsel bir terimdir. Kadınların ergenliğe erişmesinden menopoza girmelerine kadar yaklaşık her 28 günde bir tekrarlanan bu süreç, sadece gebelik süresince durur.Kadınların çoğu düzenli olarak 28 günde bir âdet görmez. 21-35 günde bir âdet görmek normal kabul edilir.
Şimdi biyolojim pek iyi değildir öncelikle kusurlarım olabilir. Bayanlar her düzenli olarak döllenmemiş yumurtaları vücuttan atarlar. Bu da kanamalı bir şekilde vajinadan gelir. Bunun için de ped kullanırlar yoksa her yer kan olur demi?
Yani ben böyle biliyorum biyolojim kötüdür hiç dinlemedim arada uyumaya çalışırken duyduklarımdan işte.
Kadınlar aylık yumurtlama dönemlerinde gebelik yaşamazsa yumurtalıktan sökülüp atılır. Bu da hem kanama yapar hemde kanamayla dışarı atılır. Bu yüzden de ped kullanırlar.
bu yasa kadar öğrenemediysen bundan sonrada bilme diycektim ama neyse söyliycem. Altımıza isiyoruz idrarımızı tutamıyoruz veya siz erkekler gibi ağaç dibine yapamayacağımızdan bu yöntem iyi oluyo.
O günlerde rezillik ve pis koku gibi bir durum söz konusu değil hijyek olduktan sonra. Regl olduğumuz için bundan utanmamız mı gerekir... Yo dostum yo.
1
1 Yorumla
Gizli Soran
Ama abartmayın Marifet gbi Sonuçta pis bir durum ve çoğu zaman pantalonlarından arka kısmında belli oluyor sokakta ıslaklık öff
Bak normalde umursamam ama bunu neden sorduğun aşikâr ben bilmiyormuşsun gibi yapıp açıklamak istiyorum Kadınlar biyolojik durumları gereği yaklaşık olarak 4 haftada bir âdet olurlar, bunun kıyafetlerine bulaşmaması ve rahat hissedebilmeleri için ped kullanırlar.
Özel Günler & Hijyen konusunda 2,2b cevap paylaştı.
akıntı mantar olmasın diye sanırım ped emiyo oaradaki sıvıları sanırım ondan. Bazen adet oluyolar ya bir de genelde adet zamanları takıyolar kan oraya aksın diye
En İyi Cevaplar