Hiç hiperventilasyon yaşadınız mı?

Bildiğiniz gibi biz nefes aldığımızda, ciğerlerimizdeki oksijen kana karışır ve kandaki karbondioksit ciğere geçer.

FAKAT

Aşırı hızlı nefes alındığı zaman oksijen kana karışamadan nefesi verdiğiniz için nefes alma eylemi bir işe yaramaz. Dolayısıyla kuvvetinizin kesildiğini, başınızın döndüğünü ve yerin ayaklarınızın altından kaydığını hissedebilirsiniz. Ne de olsa vücuda yeterince oksijen gitmemekte, kaslar ve beyin zar zor çalışmaya devam etmektedir.

Buna hiperventilasyon denir ve sanılanın aksine ölümcül bir etkisi yoktur. (İlişki sonrası beyne kan gitmemesi esprisi de buradan çıkar aslında. Beyne gitmeyen kan değil, kandaki oksijendir.)

Merak ediyorum, hiç hiperventilasyon yaşadınız mı? Eğer yaşadıysanız, bir cinsel ilişki sırasında mı yaşadınız?

(Hiperventilasyon adrenalin kaynaklı olsa da korkudan çok cinsel haz sonucu oluyor diye duydum. Doğru mu, onu görmek istiyorum.)
Hiç hiperventilasyon yaşamadım.
Cinsel olmayan bir aktivite sırasında hiperventilasyon yaşadım.
Cinsel bir aktivite sırasında hiperventilasyon yaşadım.
İki durumda da hiperventilasyon yaşadım.
(Bu soru beni rahatsız etti. Böyle sorular sormamanı rica ederim.)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Ha evet söyleyeyim, SAĞLIKLI bir insanın hiperventilasyona girmesinden bahsediyorum (hiper = yüksek miktarda, ventilasyon = hava akımı / nefes alıp verme) ve sağlıklı bir insan adrenalinden dolayı hiperventilasyona giriyorsa bunun sonucu ölümcül değildir.
Hiç hiperventilasyon yaşadınız mı?