1 buçuk aylık hamileyim. Ama adet sancısı gibi sancı oluyor arada ve ağlamamak için zor duruyorum. Bu normal midir ya da neyin belirtisidir? Doktora gitmem şimdilik mümkün değil. Bebeğe bir şey olursa diye ağrı kesiciyi bırak aspirin bile içmiyorum.
Cevabın nedir?
Cinsel Yaşam konusunda 3,8b cevap paylaştı. Hamilelikte karın ağrısı, bebeği uygun şekilde ağırlamaya çalışan vücudun geçirdiği değişimler sonucu, sürecin son derece normal bir parçası olabilir. Hamilelikte karın ağrısının pek çok zararsız nedeni olduğu gibi daha ciddi nedenler de sayılabilir. Anne adaylarının karın ağrısına neden olabilecek faktörleri bilmeleri ve endişe verici olabilecek bazı belirtileri tanımaları önemlidir.
Karındaki çok şiddetli olmayan kramplar ya da ağrılar hemen paniğe neden olmamalıdır. Bazen bu ağrılar biraz dinlenmeniz gerektiğini haber veriyor olabilir ya da sadece bir sindirim güçlüğüdür.
Karın ağrısı dışındaki belirtilere dikkat etmek, ağrıya eşlik eden başka sorunlar var mı gözlemlemek gerekir. Aşağıda hamilelikte karın ağrılarının zararsız nedenleri ile daha ciddiye alınması gereken nedenlerini iki farklı başlıkta bulabilirsiniz.07 Yorumla
Soran+1 yılCopy paste..
Soran+1 yılDoktora gidemem. Evde yapabileceğim bir şeyler varsa diye sordum ben.
Soran+1 yılHayır yok.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılNormal diye biliyorum ancak kesinlikle doktoruna git görün. Kişiden kişiye sorunlar farklı ortaya çıkabilir o yüzden ikinizin de durumunun iyi olduğundan emin olun muhakkak doktora gidin.
019 Yorumla
Soran+1 yılŞu anda evden dışarı çıkmam mümkün değil malesef :( gebelikte yapılmaması gereken hiçbir şey yapmadım umarım bir şey yoktur
- +1 yıl
Bunu kesinlikle doktora danış en geç yarın sabah. Bu durumlar normaldir diye rahat davranılmaz , normal ise zaman kaybedersin sadece kontrol edilmiş olursun ama normal olmaya da bilir. Umarım normaldir gidersin kontrole ve boşuna çıkar ama için rahatlar :) Hem ağrılar için doktor sana tavsiyeler de verir.
Soran+1 yılDışarı çıkamıyorum malesef :(
- +1 yıl
İyi de doğum olacağı zamana kadar kontrollerine gitmezsen ikiniz için de ciddi riskler oluşabilir , eşin de mi götürmüyor ya da ailen , bu senin hayatını riske atmaktan başka bir şey değil bu şekilde olmaz eğer zorla evde tutuyorlar ise polisten yardım talep et , çünkü bu suç üstelik 2 can söz konusu ve gözardı edilebilecek bir şey değil. Hayatınız bu şekilde devam ederse riski artacak.
Soran+1 yılEşim derken evli değiliz biz. Ailem de yok. Kimse zorla da tutmuyor evde tek kalıyorum. Ama çıkamam anlatamayacağım sebepler var. Ölürüm de çıkmam bu evden.
- +1 yıl
Anladım hanım efendi ancak ne yaşadıysanız sizi dışarı çıkmaya korkutan emin olun sizin veya çocuğunuzun hayatından önemli değil en azından bir deneyin ya da siz arayın sağlık ekipleri gelsinler. Bu şekilde evde bir çözüm bulamazsınız ki , doğum olacağı zaman mecbur çıkacaksınız. Karar size kalmış ancak durumunuz her ne ise iyice düşünün lütfen 2 kişinin hayatı ya da sağlığı söz konusu.
Soran+1 yılİkimiz birden ölsek ne kadar sevinirim tahmin bile edemezsiniz.
- +1 yıl
Seni ne bu kadar üzmüş bilmiyorum seni de tanımıyorum ama şu an sana inandırıcı gelmeyecek hatta hadi oradan diye içinden geçireceğin ama gerçek olan bir şey söyleyeceğim yaşadım bende çünkü çıkmaz sokak sandığım anlar oldu senin gibi düşündüm ama bir gün mutluluğu yaşayacaksın ve ölmek istediğin fikrin sana saçma gelecek hayatını önemsemediğin için kendine kızacaksın. Seni yargılarlar diye mi korkuyorsun evli olmadığın için korkma konuşan konuşsun senin hayatından önemli mi? insanlar yaşadıklarını bilmez bir sabit düşünce etrafında yörüngeye girerler zombi gibi herkes aynı fikri uygular takma sana evlilik dışı diyenleri. O içinde ki de bir can , kendini karamsarlığa vurduğun için böylesin en azından güzel olacak günlerin için sağlığını boşa sayma. Gerçekten gelecekte planladığın gibi gitmez hiçbirşey mutluluk planlarsın gelecekte çuvallarsın ölmek istersin ama bir bakmışsın beklenmeyen birşey sana yaşam gücü vermiş.
- +1 yıl
... sende bir insansın kendine bu kötülüğü yapma.
Soran+1 yılDaha önce ( 3 yıl önce ) intihar etmeyi denedim. Ama başaramadım. Ailem zorla psikiyatra götürdü. Dünya kadar ilaç kullandım yıllarca. O ara birsürü pisliğe bulaştım. Şu an sadece sigara ve alkol. Ve inan ki kaybedecek bir şeyim yok. Benim berbat bir hayatım varken o masum bebeğe iyi bir hayat sunmam mümkün değil. Benden nefret edecek büyüdüğünde..
- +1 yıl
Sen baştan o yargıyı vermişsin ama sonucun farklı olmasını bekleme. Bir şeyler değiştirmeye çalış onun için , ortamını değiştir eğer işe yarayacak ise , onu kucağına aldığında o psikolojik sorunlarını bastıracak o duygu zaten , sen ona imkanın olan en iyi çabayı sağladıktan sonra senden neden nefret etsin ki , senle gurur duyacak diyecek annem kendine yetecek gücü yokken benim için çabaladı beni kendi deneyimleri ile bilgilendirdi ben de onun yaptığı hataları yapmıyım diye. Benim yaşama hakkımı bana sormadan alabilirdi ama o benim için savaştı diyecek. Eğer içinde ki o mantıklı anne olan kadın yaşamasaydı buraya soru sormazdın içindeki ufak anneyi dinle. İşte sana hayatta bir amaç hayat amaç olmadan yaşanmaz senin amacın da çocuğunla olabildiğin kadar mutlu olmak onu iyi yetiştirmek. Babası da götürür hemen demişsin hastaneye , hayatınız için çabalamaya devam et ki kazanasın. Biliyorum artık bıktın ama öyle bir büyük başarı ki huzurlu olmak ulaşmadan defalarca başarısız olmaya değer...
- +1 yıl
... ileride pes etmediğine ve mücadele ettiğine pişman olmayacaksın hiç merak etme.
Soran+1 yılBen hayatımı hiçkimseyle birleştirmek istemiyorum. Bu çocuk için bile olsa. Babasız mı büyüsün? Babasız büyüyen arkadaşlarımın ne haldr olduğunu gördüm onlar gibi olsun istemiyorum. Çocuğun için katlan dersen de geçimsizliğin hakim olduğu bir evde nasıl huzur içinde büyüsün ki çocukcağız :/ :(
- +1 yıl
İşte orada sevgili anneye iş düşüyor :) Kendini bu kadar kapatma bak gerçekten öldükten sonra bir daha yaşamayacağız yani bence ölümden sonra da yaşam falan filan inanmıyorum ben o yüzden söylüyorum şu yaşam 1 kere var hayatını mutlu olduğun birisi ile birleştirebilirsin bebeğin için sonsuza kadar yalnız kalamazsın. İnan bak benim de yalnız kalan akrabalarım vardı bakacak kimseleri yok mutsuzlar gençken öyle hayal etmemişler hiç arada yazlığa geliyorlar ama evde hep tek başınalar.
Soran+1 yılBabasıyla mutluyum. Ama bilmiyorum ben erkeklere bağlanmayalı uzun zaman oldu. 4 yılı geçiyor. Beni üzmesinden korkuyorum, çünkü eğer bağlanırsam 10x adet dönemindeki kadar hassas oluyorum.
- +1 yıl
Ben erkek olduğum halde ben bile hassas oluyorum bağlanınca :D Bebek olunca farklı olur , eğer mutlu olursanız birbirinizi ufak şeylerle bile mutlu ederseniz çokta güzel yaşarsınız bence. Korktuğun için kendini bazı duygulardan mahrum bırakma. Otur konuş onunla durumları , hayatta her duyguyu yaşayacaksın bende çok üzüldüm bağlandım çok üzdü beni antidepresanlar kullandım üniversiteye giremedim 2 sene hep kaybettim mal gibi gezdim saç sakal karıştı bütün paramı içkiye harcadım sonra yavaş yavaş eski yalnız halime döndüm şimdi tekrar bağlandım ve mutluyum 2 sene olacak 2 ay sonra hayatta üzüntüyü de dibine kadar tadacaksın , depresyonu da tadacaksın hayat bu tek çeşit yemek sunmuyor. Ama sana mutluluğu sunduğunda doydum demeyeceksin onu da tadacaksın. Bu hayatı sadece boktan duyguları mı tadalım diye yaşıyoruz? Hayır en iyisini bulana kadar b*k yemek için yaşıyoruz ki mutluluğun değerini anlayalım ve çocuklara da kendimizden tavsiyeler verebilelim.
- +1 yıl
Mesela az önce bir şeye çok sinirliydim tam şu anda 3. kattan bahçeme tam yanında oturduğum pencerenin dibine komşunun sinekliği düştü ödüm patladı ve sinirimin yerini korku aldı ve şu an çokta sinirli değilim yani şu an anladım daha sana yazmak istedim duygular birbirinin yerlerini dolduruyor. Hesabımda bile yoktu böyle bir şey ama bir anda irkildim kendime geldim. Sinirim yatıştı en azından :)
Soran+1 yılBen babası ne der bilemiyorum cidden. Benden 18 yaş büyük ayrıca. Tamam ben onun yanında çok mutluyum cidden, bize çok rahat bir hayat da sunabilir. Ama şimdiki gibi ilgili olur mu hep? Ben onun beni sevdiğini sanmıyorum. Hatta eskiden ben hafif romantik bişey söylesem kızım duygularla işim olmaz benim derdi. Bilmiyorum çok kötü hissediyorum :(
- +1 yıl
Istemese aldirmak isterdi cocugu , al karsina otur konus artik bir seye kalkismis cocuk yapmis onun da sorumluluklari var artik. Onunla otur konus bu durumu iyice anlat.
+1 yılRiskli gebelik olabilir. Düşük tehlikesi belirtilerin var. Aspirin zaten içme... Düşüğü tetikler. Parol kullanabilirsin. Hastaneye gidemiyorsan bile aile hekimine görün nts den kalp atışlarına baksınlar. Çocuk hareket etmediğinden şu an sen anlayamazsın. Çocuk ölü bile olabilir Allah korusun.
06 Yorumla- +1 yıl
1bucuk aylik cocukta nst olmaz. Nst 30. haftadan sonra bakilir
Soran+1 yılEvden çıkamıyorum şu an. Sorun hastane değil. Evde yapabileceğim bir şey var mı?
- +1 yıl
Çocuğun kalp atışları duyulabilir. 9 haftalık hamileyken hastanede tarafıma takıldı ve kızımın kalp atışını duydum arkadaşım.
- +1 yıl
Aile hekimini ara hemşire gelip kontrol edebilir.
- +1 yıl
Imkansiz hanfendi biz daha hic o sekilde nst takmadik sizinkisi ultrasondur..
- +1 yıl
Sağlık ocağında bir doktor baktı karnıma lastikle bağladı çok az duyuluyordu ama takıld. Takan doktor hala orda çalışıyor.
+1 yılYani pek bilgim yok ama ilk aylar düşük riski ihtimalinden sancı olabiliyor. Ayaklarının altına bir kaç yastık koy sırt üstü uzan bacakları dikle öyle olunca.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılyerleşme ağrısı olabilir bu beklenen durum
ama bir de düşük belirtisi olabilir
ve kist eğer böyleyse ki aynen bahsettigin gibi arkadaş oldu seni dahi zehirler
hem bebeğin hem de kistin acil alınması lazım06 Yorumla
Soran+1 yılDoktora gitme imkanım yok. Evde bir şey yapamaz mıyım?
Cevap sahibi+1 yılYa ne yapabilirsiniz ki Allah aşkına
en fazla parol içersin o kadar
ama bir kaç güne zehirlenmek de var
ölmeyi nasıl bu kadar göze alıyorsun
Soran+1 yılÖlümden korkum yok benim. Eskiden kullandığım tonla ilaç sağolsun sağlıklı olacağını da sanmıyorum.
Cevap sahibi+1 yılYa sen hem bebeğe zarar gelmesin diye aspirin içmiyorsun
ama düşük riskiyle bebeği öldürmeyi göze alıypsun
ayrıca senin ölümün onun ölümü değil mi
Hem ibadetin kul hakkın tam mı nasıl korkmuyorsun
ben hatalarıma bakıyorum
cehennemi düşünüp korkudan mahvoluyorum
Soran+1 yılBilerek ona zarar veremem. Ben kimseye zarar verecek bir şey yapamam. Düşükte benim de ölme şansım var. Hiçbir dine inanmıyorum ayrıca.
Cevap sahibi+1 yılŞu anda bilerek acı cektiriyorsun ama
kızım uyuyor sanki aylarca görmemiş gibiyim
odasını kaplayan ter kokusu bile mis gibi
annalik her şeyi göze almaktır
konu ne olursa olsun
hemen doktora git
+1 yılZaten aspirin icersen dusuk olur icmemelisin cok agrin varsa doktora gitmelisin bu karin agrisi kesik kesikmi geliyor kramp tarzi?
05 Yorumla
Soran+1 yılŞu an doktora gitmem mümkün değil inan. Evet öyle.
- +1 yıl
Kanamada olursa eger buna abortus insipiens diyoruz (durdurulamayan dusuk ) ve senin doktora gitmen lazim.
Soran+1 yılEvde bir çözüm bulamaz mıyım buna?
- +1 yıl
Hayir adi ustunde durdurulamayan dusuk 24 48 saat icinde kendiligindem gerceklesmesse mudahale ile alinir.. sanirim evli degilsin buyuzden sorun yasiyorsun
Soran+1 yılEvli değilim ama sorun bu değil. Ben gidemem. Ona söyleyemiyorum çünkü beni hastaneye götürür zorla. Ama benim evden çıkmamam lazım.
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=_sapQtSeV1Uizleyebilirsiniz efendim.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 965 cevap paylaştı. Bacim gitmem mumkun degil demissin de brbegin dusme tehlikesi var gibi duruyor. Gitmeye calis
01 Yorumla
Soran+1 yılŞu an beni canlı canlı gömseler dışarı çıkmam mümkün değil malesef :(
+1 yılregl döneminse ondan kaynaklanabilir yine de çok şiddetiyse doktora başvur
01 Yorumla
Soran+1 yılZamanlama olarak adet dönemine denk gelen zaman geçti aslında. Yani yeni bitmiş olması gerekiyordu.
Gizli Üye(25-29)+1 yılnormal değil tabiiki ne demek doktora gitmem mümkün değil ya bebeğine zarar geliyorsa
05 Yorumla
Soran+1 yılŞu an dışarı çıkmam mümkün değil. Anlatamayacağım sebeplerden dolayı. Ne olabilir mesela?
Cevap sahibi+1 yılbilmiyorum ultrasonla acil bakılması gerek inşallah birşey yoktur kendini sıkıntıya sokma güzelce uzan ve dinlen strese girme
Soran+1 yıl2 gündür ölü gibi yatıyorum zaten. Buraya sormak şimdi aklıma geldi. Acıdan kıvranıyorum resmen şu an.
Cevap sahibi+1 yılya sen neden gidemiyosun şu an acilen gitmen gerek ya bebeğini düşürürsen?
Soran+1 yılBilemiyorum. Onu istediğimden de emin değilim. Katil olmak istemedim. Ama onu pek istemiyorum. Ama yine de candır. Çok berbat bir durumdayım :(
+1 yılRakmin genisliyor agri o
01 Yorumla
Soran+1 yılUmarım
+1 yılbabası nerde
030 Yorumla
Soran+1 yılEvinde
- +1 yıl
evli değil misin
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
o evli mi
Soran+1 yılHayır ikimiz de hiç evlenmedik daha önce.
- +1 yıl
neden hamilelik
Soran+1 yılNasıl neden?
- +1 yıl
evlilik dışı
Soran+1 yılEe ne olmuş? Sadece evliler mi ilişki yaşayabilir?
- +1 yıl
aşk bebeği
Soran+1 yılOnun tam olarak ne düşündüğünü bilmiyorum. Bana anne olmaya hazır mısın dediğinde sanmıyorum demiştim ilk zamanlar. Bir iki gün çok sessizdik ikimiz de. Şu an beni sürekli arayıp soruyor ama. Bilemiyorum ben anne olmayı başarabilirim ama istemiyorum henüz.
- +1 yıl
babasını mı bebeği mi
Soran+1 yılBebeği. Babasını seviyorum. Ama ben evlenmek istemiyorum işte. Ben hiç evlenmeyecektim hayatım boyunca. Zaten sevgili bile değiliz biz. Sevgililerden hep tiksinmişimdir.
- +1 yıl
ne yapacan peki
Soran+1 yılBilmiyorum şimdilik kendimi eve kapattım. Gittiği yere kadar.
- +1 yıl
sadece bir defa mı oldu.
Soran+1 yılTam olarak ne sadece bir defa mı oldu?
- +1 yıl
birliktelik
Soran+1 yılHayır. Aylardır, sayamayacağım kadar çok kez.
- +1 yıl
resmen aşk meyvesi olmuş.
Soran+1 yılAşk yok ki aramızda. Sadece cinsel çekim diyelim.
- +1 yıl
rahatladın mı o dönem
Soran+1 yılBunu istiyor olmasam görüşmeyi keserdim :)
- +1 yıl
yetmedi mi :)
Soran+1 yılYetmemek değil. Sen bir kere çikolata yedin. Daha sonra da yemek istemez misin? ;)
- +1 yıl
istweeim özele gel :)
Soran+1 yılSağol ben almayayım @bilinmeyene_yolculuk
- +1 yıl
al pişman olmazsın.)
- +1 yıl
uyudun mu
- +1 yıl
çikolata ister misin :)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı