Erkekler, kızlar neden yani? Anlamıyorum. Onu yapmayınca eksik insan mı olacaksınız. Bir babanızın annenizi düşünün. Anne babanız bunu yapmış mıdır evlenmeden? Evlilik neden var bunu hiç düşündünüz? Düşününce ne iğrenç geliyor değil mi. Tabi sizin hayatınız. Ama bozuk toplum yapısı oluşmasına sebep değil mi? Kimsenin kimseye guvenmemesi bu sebepten değil mi? Biz artık toplum olarak rahata kavuştuk ahlaksızlık diz boyu. Sıkıntılı dönemler geçirdik insanlar böyle değildi. Ben geleceğe karşı çok umutsuz bakıyorum. Size normal gelebilir ne diyo ya bu diyebilirsiniz benim burada öyle soruları görünce her gün içim acıyor. Ne haldeyiz neyi dert ediyoruz :( Üzgünüm :( bir kendimize sahip çıkmayı beceremiyoruz
Cevabın nedir?
yaş aralığı 18-24 muhtemelen daha hiçbişey yaşamadan görmeden kendi hayatını bile eline almadan eskiden böyle değildik toplum bozuldu palavraları sıkıyorsun nereden biliyorsun eskiden ne olduğunu? 80 lerde yeşilcamda seks sineması dönemi hakkında fikrin varmı? elbette yok neyse o uzun konu senin düşüncen bu olabilir saygı duyarım ama herkes senin gibi düşünmek zorunda değil o yüzden senin aile yapın senin düşüncelerin seni bağlar insanları sırf senin gibi düşünmüyorlar yaşamıyorlar diye eleştirmen yanlış kimin bozuk kimin düzgün olduğuna karar verebilecek bilgi ve birikimin yok daha yaşın kaç ne gördün ne yaşadın ki bu kadar eminsin kendinden tek bildiğin ailenin sana öğrettikleri hepsi bu
49 Yorumla
Soran+1 yılSenin ailen farklı şeyler öğretiyor öğretmiş anladım. Kabul etsen de etmesen de. Yaşamadım yaşamak istemiyorum. Ben çeşit çeşit insan yapısı olduğunu idrak edemedim galiba daha. Hiç birşey yaşamadgm için (!)
- +1 yıl
benim ailem bana senin bir ömür boyunca öğrenemeyeceğin şeyler öğretti abicim merak etme sen daha o zamanlar yürümeyi falan öğreniyordur belkide ben çok insan tanıdım çok kadınla ilişkim oldu 30 yaşıma geldim hiç bakire bir kızla birlikte olmadım yapamadığımdan ya da bakire kızlarla ilişkim olmadığından değil doğru bulmadığımdan ve ben sana ne yaşadın ne gördün derken git birileriyle duygusal ya da cinsel anlamda bişey yaşa demedim baba evinden cık mesleğini eline al kendi kanatlarınla ilerle hayatı öğren anlamında söyledim tabi sen gittin başka bişey anladın oda normal tabi senin için yadırgamıyorum seni hiçbirşey bilmeden yaşamadan bu yaşta tek taraflı olarak insanların hayatları ya da kararlarıyla ilgili kendisinin bu kadar hakkı olduğunu düşünen birisine zaten ben bir şey anlatamam
Soran+1 yılArada yaş farkı yasanmslik farkı olduğunu biliyosun. Fikrimi sonuna kadar savunuyorm. Inşallah meslegimi elime alnca insanlara olabildiğm en faydali insan olcam. Onlara dicem ki sonuna kadar doğru bildigin konularda bile insanların karşı olabilecegini kendi yaptıkları yüzünden haklı çıkmak için sebepler bulqbilecegini doğruyu kabul etmeyecegini ogretecegim. Ogretecegim şeylere biri daha eklenms oldu
- +1 yıl
işte senin mesleğini eline alıp hayatta bir yerlere gelince insanlara söyleyeceğin şu söz varya;
Onlara dicem ki sonuna kadar doğru bildigin konularda bile insanların karşı olabilecegini kendi yaptıkları yüzünden haklı çıkmak için sebepler bulqbilecegini doğruyu kabul etmeyecegini ogretecegim. Ogretecegim şeylere biri daha eklenms oldu. işte bende şimdi aynısının düzgününü ve anlamlı olanını söylüyorum ama sen ya sana söylenince anlamıyorsun ya da anlatırken anlatımımın en az senin kadar kötü olması gerek ki anlaşalım bak o söylemeye çalıştığın ama hem yazamadığın hemde anlatamadığın sözlerin doğrusu söyle mesleğini eline alıp insanlar bişeyler söylemek istediğinde git ve şu sözleri söyle belki o zaman seni kale alırlar: - +1 yıl
sırf sizlere aileleriniz öyle öğretti ya da toplum baskısı sizi öyle şekillendirdi diye diğer insanlarla aynı kalıplara girmeyin hayat sizin hayatınız ve doğru ya da yanlış siz doğru bildiğiniz hayatı yaşayın birileri at gözlükleri ya da başkaları tarafından dikta edilmiş düşünceleriyle sizleri eleştirmeye çalışıp sırf kendisinden farklı düşünüyorsunuz diye sizi yargılıyor ve sonuca varıyor kötü olduğunuzu düşünüyorsa bile işleri olmayan konulara burunlarını sokmalarına izin vermeden kendiniz olmaya çalışın ve sakın unutmayın senin doğrun benim doğrum diye bir kavram yoktur doğru bir tanedir bazı cahiller onu eğip bükmeyede çalışsa siz doğru olan yoldan vazgeçmeyin
Soran+1 yılHep öyle olacağım zaten hiç merak etmeyin
- +1 yıl
valla açıkcası istediğin gibi olabilirsin ben senin gibi değilim abicim benim gibi düşünmeyen benim gibi inanmayan benim gibi olmayanlarada saygı duyuyorum tabi düşünceleriyle kendi gibi olmayan herkesi suçlu ya da kötü görenlere değil hayatının istediğin döneminde istediğin gibi bir kişi olabilirsin istediğini düşünebilirsin ve istediğin gibi yaşayabilirsin sen hariç eşin dahil kimseyi ilgilendirmez insanlar özgür olmalı bu konularda ama kendileri gibi olmayan kişilerede anlayış göstermeli sonuçta herkes istediği hayatı zaten yaşayacak...
Soran+1 yılPekala saygı duyuyorum tartışma yapmak istemiyorum artık
En İyi Cevaplar
Eskiye bakarak evet insanlar daha rahat ahlak yozlasmis toplum var ama eskiye bakarak insanlarin evlenmesi daha zor ya da daha gec evlenliyor onceden kiz 18 olnadan evlenirdi erkekde keza oyle yani bugun kiz en az 25 inde erkek en az 30da evleniyor buda bir etken okuldur odur sudur budur derken yaslar ilerliyor ha bu bir gerekcemi evet bugunku toplumda gerekce birde bati faktoru var baticilik denilen büyük vebamiz var hal boyle olunca istenmeyen durumlar ortaya çıkıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle zaten müslüman erkek ve bayanların çok da geç olmadan evlenmesi emrediliyor. Ama herkes ayrı bir dünya olmuş. Kesinlikle çok büyük etken. Imtihanmz daha büyük bu devirde
+1 yılBence asıl ahlaksızlık seks yapmak değil, insanların yatak odasında olan şeylere bu kadar kafayı takmak. Hayır yani, sanane? Sen o insanlarla farklı bir aile yapısında veya kültürde büyümüş olabilirsin, senin dinin o insanlardan farklı olabilir. Dininizin bir getirisi olan şeyi ahlak kuralı diye pazarlamayın insanlara. Bunları sorgulayacağınıza 2-3 kitap okuyup kendinizi geliştirin de dünyaya oksijen israfı olmaktan daha büyük bir katkınız olsun.
67 Yorumla
Soran+1 yılDin mi sanıyorsun ahlaki oluşturan sadece. Insanlk. Insan yapısı düşüncesi. Sonra ahlak beyinde dersiniz.
- +1 yıl
İnsanın doğasında evlilik yoktur. Sadakat vardır ama evlilik asla. O sizin dininiz. Dinin evlenmeniz gerektiğini söylüyor diye doğru olan o sanıyorsun. Karakter sahibi bir insanın sevdiği kişiye sadık kalması için devlet onayına ihtiyacı yoktur, bu durumda güven sorunu da ortadan kalkıyor.
Soran+1 yılSana anlatamam ben sadece peki :)
- +1 yıl
Tabii ki anlatamazsın zira papağan gibi müslüman saçmalıklarını tekrar etmekten başka yapabileceğin bir şey yok.
Soran+1 yılTamam canım sevgilin aldattigi zaman normal gör insan doğası gereği yapabilir de sen ;))) sana katılıyorum sonuna kadar
- +1 yıl
Sadakat kelimesinin anlamını bilmiyorsun sanırım :( etrafında aldanmamak için evliliğe ihtiyaç duyacak kadar karaktersiz insanlar var demek ki :(
Soran+1 yılSenden öğrenecek kadar değilim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılsa. na. ne sanane yani herkes senin ahlak görüşüne sahip değil bu senin tek doğru bir ahlak görüşüde değil kısacası sana noluyor m, lletin sevişmesi zoruna mı gidiyor git iranda yaşa sen yetti be milete ahlak bekçiliği yaptığınız nerdeyse milletin yatak odasına girip direktif vermediğiniz kaldı bu ne cüret ya milletin ne yapıp yapmadığı doğruluğu yanlışlığını tartışmak senin gibi yobazlara kaldıysa ki öyle gözüküyor vay halimize
113 Yorumla
Soran+1 yılSana anlatmak istemiyorum anlamayacaksn peki diyip geçiyorum. Sonra aldatıldm diye buarada ağlama tamam mı canım benim?
Cevap sahibi+1 yılhahaha l*n salak sen insansın şükürki yobaz değilim canımın istediğiyle yatarım hem bazen erkeklerde alta yatıyor ;) bu iki kişinin de zevk aldığı bir olay bazen sen bazen o alta yatar hahaha:D sanki kendisi rahibe terese sende birgün birinin altına yatıcan ne bu aftra tafra anca gülerim istediğiniz kadar cırrlayın kimsenin özgürlüğü sizin gibi anadolu çomarlarının tekelinde değildir @inatçı55
Cevap sahibi+1 yıll*n eskiden kızardım şu türbanlılara laf edenlere size ne zaraları var bu insanların derdim solcu arkadaşlarıma ya da hocalarıma onlarında çoğu derdi ki "o kızlar kadınlar sana hiçbir hak tanınmasın istiyorlar gün gelicek hayatınada karışacak baskı yapmaya çalışıcaklar" derlerdi yinede sinirlenirdim çünkü onların inançlarına saygısızlık ettiklerini düşünürüdüm gün geldi o arkadaşalrımı hocalarımı anladım ne demek istediklerini en sonnda anladım şu laflardan sonra sizin gibi paçozlara gram hak tanımam bende yüz verme... a gelir sçar halıya demişler ne kadra doğru bir laf @inatçı55
Cevap sahibi+1 yılsorana tek sorum var seni neden bu kadar ilgilendiriyor milletin kimle yatıp kalktığı sana bir zararlarımı dokunmuş akşam evnde sevgilsiyle sevişen kız ya da erkeğin? seni zorladılar mı yani sanane seni niye bu kadar enterese etti bu olay
Soran+1 yılSen yobalk olarak adlandirip kendini haklı cikarmayi bile beceremiyorsun :) cook şükür yola bir insanım :) l*n sen bu kadar bağırsak bağıra konuşuyorsun neden gzilidesin canım anlatsana biraz? Madem normal neden o yatıp kalktigin kişileri Ailene rahatca anlatamiyorsun? Anlatsana onlar sana verdiği ahlakla gurur duyardi
Cevap sahibi+1 yılkimin ateşinin başına vurduğu belli soruyu soran belliki hem yapamayor ama yapmak istiyor ama yapanlarıda kıskanmadan duramıyor madem ben yapamıyorum kimse yapmayacak uleeen demiş ve isyanı basa basa burada basmıi bu ve bunun gibiler erkek ya da kız farketmiyor hergün ks de bunun gii azmıi bakireler veya bakirler kin dökerler böyle ama gidip sevişmezlerde ama sevişenlerede karışırlar absürd bir şekilde
Soran+1 yılÇok komiksin beee :))) gülüyorum yarana mı dokundum güzelim :) o baş örtüsü baglamayı çok seviyonz sevin istemediginiz ne varsa onda :) sen bana cevap ver burada ahkam keserken neden gizlisin? Aç kızım oranı burani yattigina aciyon burada bir profil acmissin çok mu?
Cevap sahibi+1 yılahahah yellozun laflara bak beyni zaten bir ortaokulda bırakmış orası belli senin bu fikirlerin ilerde çatır çutur değişecek ozaman bu halini hatırlayıp gülücen işte sonra bu lafımı hatırlarsın yaz bir yere ;) istediğin kadar hakaret et sizin nasıl aşşağılık olduğunuzu milletin yatak odasına kimle ne yaptığınıza kafayı takacak kadar aklınızın fikrinizin orda olduğunu biliyoruz görüyoruz... sürekli ahlak namus deyipte sürekli bunları konuşan bu kadar "namuslu" bir ülke yoktur heralde kime anlatıyorumki anlayacak kapasite yok ki belki biri okurda belki anlar diye yazıyorum... anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı soksan az
Soran+1 yılŞu dediğin de katıldığım bir nokta var evet sozde namuslu ama namusu yasamayan bir ülke evet çok acı. Neyse istediginle yap istediğinle yat bana dert olmuş ben düşünmüşm pehh
Cevap sahibi+1 yılayne sana dert olmuş belliki özgürce cinselliğini yaşayan insanlar
Soran+1 yılKelimelerim insan kifayetsiz kaldı :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
15Cevap
’'Çünkü efendim bizler; başkalarının hayatını nasıl yaşaması gerektiğini, elifi elifine bildiğimizi sanırız''
insanların nasıl yaşadığı bizi ilgilendirmez. ayrıca eğer başka insanlara ihtiyacın olsaydı dünyaya yalnız gelmezdin.33 Yorumla
Soran+1 yılKim nasıl yaşamak istiyorsa yaşasın ama ben kabul edemiyorum
Soran+1 yılTamam seni özgürlüğünle baş başa bırakıyorum. Anlamak isteyen birazcık olsun ne demek istediğimi düşünen insan üzerine alınsın
evlilik zaten saçma bir kurum sana göre ahlaksızca gelebilir bunun yüzünden kimseye güvenmezsin ama herkes senin gibi değil değer yargılarımız çok farklı ilişkiye girmemek için hiçbir nedenim yok durmama da gerek yok
38 Yorumla
Soran+1 yılBen kime laf anlatıyorum boş konuşuyorum ben :) cidden çok farklyz ya sen beni ben seni anlayamam. Büyük konuşuyorsun yarın bir gün evlenirsen hiç sorun yapma sen karın seni aldatrsa sen karini. . Çocuğun yaparsa hiç sorun etme.. ;)
- +1 yıl
çocuğuma zarar gelmedikçe istediğini yapabilir evlenince karımın geçmişini daha önce yaptıklarını asla umursamam hatta istediğini yapmış biriyle evlenmeyi tercih ederim. aldatma çok ayrı bir konu kendini haklı çıkarmak için uçlara gitme. senden ricam insanların hayatına burnunu sokma kimseyi yaşam tarzı yüzünden yargılama insanlara senden farklılar diye anlamını bile bilmediğin kelimelerle hakaret etmeye çalışma. ben kendime göre ahlaklıyım kimseye tecavüz edip tahrik etti demiyorum bütün kadınları birer cinsel obje, köle, eşya olarak görmüyorum kız kardeşime aynı canı paylaştığım kişiye farklı gözle bakmıyorum, kimseye isteyerek zarar vermiyorum. bu söylediklerimi yapıp senin ahlak tanımına uyan milyonlarca insan var emin ol
Soran+1 yılHıhmm peki böyle insanları dert ediyorum bana nolmus :))) istediğini yap
Soran+1 yılHaklısın benim değerlerim ben olayın basitligini düşünmedim o kadar basitmis ki
Soran+1 yılAynı şekilde bende yoksa söylemek istediğim milyon sey var. Neyse burada kalsın daha fazla tartışma olmadan
+1 yılYapmışsa yapmıştır. biz olduk sonuçta büyüttüler bizi ne kaybettik? Beni kötü biri mi yaptı onların önceki hayatı? Olmadan olmaz diye bir şey yok ama hayatın bir parçası sonuçta seks. Tensel aşk olmadan tinsel aşk olmaz.
23 Yorumla
Soran+1 yılYok hayır sürekli onunla bununla orda burada sevgilisi ile? Kulağına iğrenç gelmiyor mu sen kabulleniyor musun bunu.
- +1 yıl
Beni ilgilendirmez. Etik olmayan kısmı bunun açığa vurulması. Özel denen bir şey var.
Soran+1 yılPekala
Cinselliği ahlaksızlık olarak görenler yüzünden toplumda bir sürü sapık mevcut. Altını çizerek söylüyorum..
40 Yorumla
+1 yılYa sen kime ne anlatmaya çalışıyorsun canım ;-) kimseye hicbirsey anlatamazsin yorma kendini boşver günde bin defa söylesek yine aynı boşver zaten ahlaksız bir toplum var ne ben ne sen bunu duzeltemeyiz boşver
03 Yorumla
Soran+1 yılBiri görür birinin aklına gelir belki gerçi bunu böyle bir site de yazmak ne kadar mantıklı bilmem ama gerçekten üzülüyorum gerçek bak içim acıyor ya
- +1 yıl
Bak hemen eksilemisler anlatamayiz kimseyet birsey tatli canimizi sikmayalim icinide gerçekten acitma biz bunları söyleyince namus bekçisi oluyormusuz diyorlar ahlksizlar boşver valla
Soran+1 yılAynen kardes sen anlıyorsun yeter. Yarası olana ağır gelir
Sorun Seks yapmakta değil Seksi Dini tabu yapanlarda Sen yalan söle milleti kazıkla seks yapma örnek müslüman ol * öyle müslümanı
35 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanlık zaten yapmak ama itiraf etmek değil mi? Zina haram değil mi. Aşmamz gereken konu farklı galiba?
Soran+1 yılOnların zaten hesaba katılması saçma farklı amaçlar Müslümanlığı küçük düşürmek değil mi?
Soran+1 yıl:(((
+1 yılBu soruyu ingilizce yazsan da türk olduğunu anlardım.
21 Yorumla
Soran+1 yılIşte aradaki fark görülüyor değil mi? Insanlar yaşantı farkı
aman allahım benimle aynı şeyleri düşünen biri... haklısın kardeşim...
04 Yorumla
Soran+1 yılBunu düşündüğüm için suçlanıyorum çok acı beee :( umarım onlar benim hayatıma dahil dahi olmazlar
Soran+1 yılAhlaksız zihniyetler yapıp da bunu kabul etmek istemeyenler tarafından suçlanıyorum
+1 yılhttps://m.youtube.com/watch?v=x6Nb608AZVc
Ben masumum jsjsjsjsjsjsj01 Yorumla
Soran+1 yılSenin çocuğun da masum ama sen olmayacaksn
dogru soyleyeni dojuz koyden kovarlarmis herkez seytanin kolesi olmus
07 Yorumla
Soran+1 yılMantıksız bişey söylediğim düşünmüyorum ve ben yanlış gibiyim normal değil ki bunlar
Soran+1 yılSizi suçlamadm yazılanlar için yine yorum yaptm. Teşekkür ederim
Soran+1 yılKesinlikle sadece beyin o şekil çalışıyor benim gördüğüm bu oldu.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnümüzde kabaran, erekte olan, iştahlı bir minik besliyoruz.
00 YorumlaDogru diyorsun bide 20 sene sonra ne olack dusunemiyorum bilee
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok vahim
Soran+1 yılBoz de o yolda istemiyoruz galiba müslüman ülke güya.. ya Müslümanlık diye de demiyorum dinin emri ama doğru bişey değil bir nefsine sahip çıkma olayı. Sonra aldatldm bilmem ne niye oluyor sanıyorlar ki
Evlilik bukadar zorlaatgi icn evlenme yasida geriledi vede dogal olarak kaçak et kesimleri oluyor 😅
00 Yorumlaee insan nefsi durmayınca durmuyor
03 Yorumla
Soran+1 yılNefse sahip çıkınca kazanmiyor musun zaten
Soran+1 yılPekala
Çok iyi soylemissin agzina saglik.
00 Yorumlahaklıın bacım
00 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi