Nedense herşey ters gidiyor. Kabul olmamış mıdır?
Detay detay detay
Detay detay detay
ALLAH'ın hüküm vermediği şey hakkında kim hüküm verebilir? Yusuf Suresi 40 ( Hüküm yanlızca ALLAH'a aittir )
Maide Suresi 6 (Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman yüzlerinizi, dirseklerinize kadar kollarınızı, başlarınızı mesh edip, topuklara kadar ayaklarınızı yıkayınız. Eğer cünüp iseniz boy abdesti alınız. Hasta yahut yolculuk halinde bulunursanız veya biriniz tuvaletten gelirse, ya da kadınlara dokunmuşsanız /cinsi birleşme yapmışsanız ve bu hallerde su bulamamışsanız, temiz toprakla teyemmüm ediniz de yüzünüzü ve dirseklere kadar ellerinizi onunla mesh ediniz. Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez; fakat sizi tertemiz kılmak ve size ihsan ettiği nimetini tamamlamak ister; umulur ki şükredersiniz)
Şimdi Kardeşim gusül tüm vücudun yıkanması anlamına geliyor ve emredilen bu. Şimdi Gusül sadece namaz için geçerli namaz kılmıyorsanda bir sıkıntı yok Kur-an dahi okuyabilirsin çünkü gusül ve abdest sadece namaz için indirilmiş bir farz ( zorunluluk )'tur.
Bir toplu iğnesi başı kadar bile oje olmamalı. Yoksa aldığın abdest kabul olmaz. Bunu internetten bile okusan bulursun. Yani ne yazık ki kabul değil.
Böyle olduğunu biliyordum ama genede bir sorayım dedim
Gusul abdesti
https://i.ytimg.com/vi/K8K_cwPuOBM/hqdefault.jpg
Asetonun yoksa eğer önce pamuğa kolonya dök sonra şeffaf ojeyle ojenin üstünden geç hemen kolonyalı pamukla çıkar böyle böyle yap çıkar onlar.
Cevap
10Cevap
ojeyi sürmeden önce yıkadıysan kabul olur temiz olmalı yani
Ojenin altına su geçmez Gsulde de iğne ucu kadar kuru yer kalmaması lazm
Olmaz eger ojeli bir sekile abdest aldiysan
Ya asetonum yoktu yakında alcak bir yer de yok kaç haftadır kaldım ojelerle
Kazı ozaman komsudan iste
Uzerine yeni oje sürünce çıkıyo canım ikisi beraber binebze cikiyo eskisinden daha iyi oluyo hemen sil ojeyi ojenin ustune surdukten sonra benim aseton opmayinca bu yobtemli siliyorum kazima vazgectim tirnaklarin yipranir
vücudun her noktasına su değmeli yoksa olmaz
Ojeleri çıkarabilsem
Olmaz her yerine su değmesi gerekıyor
Ojeyi çıkarıp öyle al.
Olmaz temizle tekrar gusül al
İşte temizleyemiyorum bir aydır yapıştılar tırnağına hiç bir işim tıkırında değil
Allah bilir ama kabul olmaz diye biliyorum
Olmaz.. su geçirmez oje.
Hayır kabul olmaz
olmazzzzzzz
kesinlikle olmaz
olmaz
olmaz
yanacan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar