19 yaşındayım, arada bir vajinamda bir sancı oluyor ama öyle böyle değil, yerimde duramıyorum bağırmamak için ağzımı kapatıyorum elimle, doğum sancısı gibi sanki yani filmlerde gördüğüm gibi acı çekiyorum o an.Çok sürmüyor zaten kendiliğinen geçiyor birden. Sizde de oluyor mu böyle normal bir şey mi ne yapmalıyım sizce?(Bakireyim bu arada)
Cevabın nedir?
doğum sancısı mı hadi len oradan 47 del acı doğum sancısı mk
aynı anda 50 tane kemiğin kırılmasına bedel
neyse konumuza dönücek olursak
Belirtilerin şiddeti ve yoğunluğu değişebilir, ilerleyici olabilir. Vajinal ağrılar iyileşebildiği gibi hareket ya da cinsel aktivite ile kötüleşebilir.
Vajinal ağrılara sıklıkla yaralanmalar neden olur ve belirtiler ona göre gelişir. Diğer belirtiler ise genellikle yavaş yavaş gelişir, devam eder ve zamanla kötüleşmeye başlar. Vajinada ağrının bu türü çoğu zaman vajinada meydana gelen bir bulaşıcı hastalığın habercisidir.06 Yorumla- +1 yıl
Mit: "İnsan vücudu en fazla 45 del (acı birimi) acıya dayanabilir. Fakat doğum yaparken, kadınlar 57 del kadar acı çekerler. Bu, aynı anda 20 kemiğin kırılmasına eşdeğerdir. Annenizi sevin, çünkü o Dünya'daki en güçlü insan ve bizim en güçlü destekçimiz!"
Gerçek: Annelerimizi ne kadar çok seviyor olsak da, bu sevgiyi bilimi çarpıtmak için kullanmaya her zaman karşıyız. Bu mitin yanlışlarını saymakla bitmez. Ancak kadınların erkeklerden dirence bu kadar ciddi miktarda daha dayanıklı olduğuna dair hiçbir bilimsel veri yoktur; tam tersine, aksini gösteren birçok veri bulunmaktadır. Dişileri ve doğumlar sırasında çektikleri acıları takdir etmek için mitleştirmeye ve uydurma bilgilere ihtiyacımız yoktur. - +1 yıl
Bilgi-1: "Del" diye bir acı birimi yoktur. 1940 yılında James D. Hardy ve arkadaşları tarafından "dolorimetre" diye bir acı skalası geliştirilmiştir. Ancak çok yaygın olarak kullanılmamaktadır. Mit, çarpıtıla çarpıtıla birim de çarpıtılmıştır. Dolorimetrede 1'den 10'a kadar, "dol" biriminde sayılar vardır ve 45, 57 gibi sayılar burada yer almaz.
- +1 yıl
Bilgi-2: Şimdiye kadar birçok farklı acı skalası tanımlanmıştır. Kabul görenlerin hepsi 1'den 10'a kadar değerler taşır. Ancak bu skalaların hiçbiri uluslararası kabul görmemiştir. Bu konuda halen tartışmalar sürmektedir. Dünya çapında en yaygın olarak kabul edilen "Karşılaştırmalı Acı Skalası" (Comparative Pain Scale) da 10 üzerinden bir derecelendirmeye sahiptir. Doğum, bu skalada 8 puan ile ifade edilir ve acının en şiddetli migren ağrısı ile eşdeğer olduğu iddia edilir. 9. seviyede intihara sebep olabilecek kadar acılı olan boğaz kanseri bulunurken, 10. sırada bilinci kapatacak kadar şiddetli trafik kazalarında duyulan acılar bulunmaktadır.
- +1 yıl
Bilgi-3: Bir acının, birden fazla kemiğin kırılmasıyla eşdeğer acı verdiğini göstermenin veya kıyaslamanın bir yolu yoktur. Zira her kemiğin kırılması, farklı şiddetlerde acı verir. Ayrıca birden fazla kemiğin aynı anda kırılması, doğrusal bir toplama işlemiyle acıya neden olmaz. Bu sebeple mitin içerisindeki kıyaslama da, abartma amacıyla eklenmiş bir saçmalıktır.
- +1 yıl
Bilgi-4: Scientific American'da yayınlanan bir araştırmaya göre, Amerika'daki University of Florida, Kanada'daki McGill Üniversitesi ile İngiltere'deki bazı üniversitelerde yapılan bağımsız araştırmalar erkeklerin acı eşiğinin kadınlardan daha yüksek olduğunu göstermektedir. Bunun haricinde, erkeklerin farklı acıları kadınlara göre daha iyi tanımlayabildikleri de ortaya çıkarılmıştır. Üstelik tüm araştırmalar, kadınların acıya çok daha hassas olduğunu göstermektedir.
- +1 yıl
https://www.evrimagaci.org/fotograf/56/1283
"47 del acı doğum sancısı mk"
Çok bilmişsin..
+1 yılAğrı ne zaman oluyor mens döneminde mi bulantı kusma oluyor mu biraz daha açar misin
05 Yorumla
Soran+1 yılReglken de oluyor normal zamanda da oluyor bulantı kusma falan yok sadece sancı
- +1 yıl
Bazen uterus kasılmasına bağlı o tür ağrılar olabiliyor. Idrar enfeksiyonu veya benzer bir enfeksiyonda olabilir. Iyi huylu ağrı gibi tarifliyorsunuz. Muhtemelen uterus kasılmasına bağlı ağrı
Soran+1 yıldoktora gitmeli miyim bunun için
- +1 yıl
Gidebilirsiniz. En azından elinde bir ultrasonografi olur. Herhangi birsey aklınızda kalmaz
Soran+1 yılpeki teşekkür ederim
+1 yılvajina değil de idrar yerinde bir ağrı da olabilir mi
02 Yorumla
Soran+1 yılyok değil tam orası eminim
- +1 yıl
doktora gitmelisin
+1 yılDoktora gitmelisin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
13Cevap
+1 yılBakirelik gittiginde duzelecek bir sikinti evleninceye kadar disini sık yani :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoyle bir vakayi ilk defa duyuyorum kesinlikle doktora gitmelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de de oluyor sanki bir şey batıyor gibi ya
04 Yorumla
Soran+1 yılBöyle acıdan yerinde duramayacak gibi oluyor musun sende
Cevap sahibi+1 yılaynen. sanki genital bölgenin içine iğne batırıyorlar gibi çok acıtıyor
Soran+1 yıldoktora gittin mi peki
Cevap sahibi+1 yılHayır bende bu şey ilk 14 yaşında olmuştu. Bazen oluyor böyle. Önemli bir şey olduğunu sanmıyorum belki giderim
kist olabilir bence doktora git
00 Yorumla
+1 yılCinsel sağlıkta paylaşsan daha iyi ourdu
00 YorumlaEt girmeyen yere dert girer.. senin sorunun bu..;)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılidrar esnasında yanma var mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHic olmadi, ve normal degil. Doktora gorunmelisin
01 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum
Cinsel Yaşam konusunda 302 cevap paylaştı. Dr gitmelisin en kisa zamanda
00 Yorumla
+1 yılanormal bişey var bence :)
00 Yorumla
+1 yılçok mast yapma. acıyor artık :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılen yakın zmaanda bir jinekolog a gitmelisin...
00 YorumlaDoktora git
00 YorumlaDoktora gitmen lazim
00 Yorumla
+1 yılnormal değil
00 Yorumla
+1 yıldoktora gıtsene
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi