İki ay önce ilişkiye girdim sevgilimle. 2 aydır ayrıyız, ayrıldık. Yani iki defa düzenli adet oldum sonra su an karnımda büyüme var başım dönüyorlar. Midem kötü ve kilo aldım. Sizce hamile kalınır mı? Adet olduktan sonra böyle bir şey mümkün mü?Hamile olabilir miyim?
Hamilelik belirtilerinden ne kadarı size uyuyor, onu belirleyin önce. Mesela en belirgin hamilelik belirtileri şunlardır: Eğer regliniz beklediğiniz tarihte gelmediyse şüphelenmeye başlayabilirsiniz. Zaman zaman çamaşırınızda görebileceğiniz damlamalar regl olduğunuzu düşündürse de bunların gebeliğin ilk günlerinde, yumurtanın rahme yerleşmesinden kaynaklanan kanamalar da olabileceğini aklınızda tutmanız gerekiyor.
Ağrıyan memeler de gebeliğin güçlü belirtilerinden. Her zamanki sutyeniniz bugünlerde biraz dar geliyorsa, memelerinizde bir hassaslık ve ağırlık hissediyorsanız, meme uçlarınız koyulaştıysa ve damarlarınız belirginleştiyse, bu gebeliğin belirtilerinden biridir.
Gebeliğin bir diğer belirtisi, sürekli yorgunluk ve uykusuzluktur. Bu vücudunuzdaki hormonların artışından kaynaklı olabilir. Çoğu kadında ilk trimesterin sonunda yorgunluk hali de sona erer.
Var öyle bir ihtimal ama binde bir belki yani olmayacak kadar küçük ama sen 2 defa adet olmuşsun o yüzden milyonda bir belki onun için doktora falan boşuna gitme psikolojik seninkisi sanırım hamile olmadığın kesin
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya arkadasim 6 aylik hamile 6 aydir adet goruyo oluyo yani boyle seyler korktum bende insallah degilimdir siz haklisinizdir zira yasim daha genc istemiyorum hic
Hamileysen adet olmazsın. Regl döneminde yaşanan birlikteliklerde hamile kalma ihtimaline karşı şu bilgileri vereyim; Genellikle adet gününe bir hafta kala hamile kalmak uzak bir ihtimaldir. Hamileliğin en riskli günleri, eğer düzenli adet görüyorsan, örneğin 28 günde bir adet gören bir kadınsan, hemen hemen bunun tam ortası, yani 13- 14 üncü günlerdir. Spermlerin rahim içinde 3 gün yaşama şansı olduğu için, bu günlerden 3 gün öncesi ve 3 gün sonrası da riskli kabul edilir. Eğer düzensiz adet görüyorsan, en kısa dönemle, en uzun dönem arasındaki orta günler riskli olarak kabul edilir, ki o zaman bu riskli günler biraz daha uzundur. O halde bir sorun olmamalı. Bazen mevsim dönemlerinde, ya da bir stres sonucu adet kanaması biraz erken ortaya çıkabilir. Tam tersi, adetin gecikmesi hamilelik kuşkusu yaratabilir. En kesin sonuç için test yaptırmayı ihmal etme.
Sana soyle diyom hamile olamazsın 2 defa adet olmussun baş donmeis midenbulantisi karninin şismesi ise beyninin sana oynadigi bir oyun sen direk genel belirtiler bnlar olsugu icin oyle olmus psikolojik yani canim sorun etme rahatla lutfen
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ayy insallah canim ya o kdr inandirdimki kendimi psikolojiktir umarim cok tesekkur ederim biraz rahatladim
2 ayda karın hamile olduğun anlaşılacak kadar büyümez ayrıca herkes nasıl soruyor herkese anlattın mı doktora kadar bekleyeceğine eczaneden gebelik testi alabilirsin
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Arkadaslarim yani is yerinden biliyolar herseyi. yaptim test bir ay once negatif cikti ama arkadasimin biri 6 ay boyunca adet gormus hamileliginde bende korktum butun belirtilerde olunca randevu aldim ogrenicem artik persembe gunu
Stresten şişti o bence ama hamileyken bile regl olanlar var yinede git baktın hamilesin çocuga söyle sende nasıl böyle bişey yapıyorsun anlamış değilim
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Olanlar var degilmi cunku arkadasimda oyle oldu ondan korkuyorum bende cocuk nisanlimdi ayrildik boyle bisey olsa doner ztn ben ayrildim istemiyorum onun icinde boyle bir sorun olsun istemiyorum korktum biraz doktora gidicem persembe gunu ogrenicem artik test negatif cikti
bir kerenin peşine olabilme ihtimali var az cokda 2 kere olmussun o yüzden oyle bir şansın yok :D piskolojik seninki doktora gidersin için rahat eder :D
Ayrildik nisanlimdi ben bitirdim o turkiyedeydi zor oluyodu surekli onu gormeye gidiyodum buraya gelmekte istemedi isini birakip bende trde yasamak istemedim bura dogumluyum zor olacakti benim icin bitti iste bu sekilde
En İyi Cevaplar