Merhaba ben Buse erkek arkadaşım dün bana trans olduğundan ve değişim sürecinden bahsetti. Kısa süreli bir travma geçirdim. Sizce ne yapmam gerek? ...
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa yorumlara bakınca delirdim. Öncelikle sana şunu söyleyeyim. Doğuştan gelen bir şey bu. Tercih, özentilik meselesi değil. Sanki sen okumak istiyorsun ama evlendiriliyorsun gibi düşün. Nasıl baskı, nasıl bir üzüntü hissedersin, hayal et bir . İşte trans bireyler kat be kat acısını hissediyor. Ki değişmiş. Kim bilir kimlerin nasıl iğrenç yorumlarına maruz kaldı. Ama yine de başarmış olması güzel. Bakma sen güzel kardeşim mibne diyenlere kendilerinin doğuştan penisi olunca üstünlük taslamışlar. Bu ülkede Acun da erkek Rüzgar erkoçlar da kimin eşini daha çok sevdiği ortada! Bunun dışında çocuk olur mu konusuna gelince. Bundan kaç sene önce cinsiyet değiştirme imkansızdı. Kalp nakli de kanser tedavisi de. Önyargıyla konuşanların bilim dergileri okumadığı çok belli. Şu anda kadınların kemik iliğinden sperm hücreleri üretilip dillendirmeyi yani erkek olmadan hamile kalınabilmeyi araştırıyorlar ve gerçekleşme ihtimali yüksek. Kulağa çılgınca geliyor tıpkı önceki buluşlar gibi. Yani dur bakalım zaman ne gösterir? Belki de çocuğunuz olacak. Ki olmasa bile sen başkasının spermini kullanarak çocuk yaparsın ama emin ol kendi çocuğuymuş gibi sevecektir. Trans birey olarak sevgisizliği çok iyi bildiği için o çocuğa tüm sevgisini verecek. Eğer gerçekten hayatının aşkı olduğunu düşünüyorsan da aileme bu durumu kabul ettireceksin. İnsanlara danışacaksan bir trans bireye danış sana nasıl hissettiğini anlatsın. Transfobiklerden uzak dur. Ben trans ya da eşcinsel değilim. İçinde sevgi ve empati olan biriysen çok rahat üstesinden gelirsin.
71 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl"Sperm hücreleri üretip döllendirme" olacak "dillendirmek" yazılmış :) aklıma gelmişken sana bir film önereyim "Danish Girl" diye. Cinsiyet değiştirme ameliyatının yapıldığı ilk erkeğin hikayesidir. Bir de sense8 dizisini izle. Orda da trans birey var. Biraz çıplaklık olduğu için çok eleştirilir o dizi ama trans bireyi anlamanın için izlemenizi tavsiye ederim. Aslında her konuda tüm önyargıları kıran bir dizi mutlaka izle bak :)
En İyi Cevaplar
Bu ne böyle her gelen yoruma atarli atarli cevap vermişsin. Neyin kafası bu? Eleştiriye açık değilsen soru sorma. Yorum yapan çoğu insan doğru düzgün şeyler söylemiş. Cinsellik açısından bakmakta doğru yani kusura bakma bu adam orasını burasını kestiricek evlendiginde ne yapicaksin patlicanli çocuk yapicaksiniz yoksa hıyarla mı? Adamdan kadın olacağı zaman nolucak? Ailen ne diycek dışardan bakınca kız kıza durucaksiniz. Ergen triplerinden çık, ayrılmak tek çözüm. Ülkede erkek kitligi varda bizim mi haberimiz yok canim
01 Yorumla
+1 yılNe var yahu trans ise? Ne var? Bu kadarda -hani ne denir bilemiyorum artık senin gibilerine- olmayın lütfen yav. artık erkek o da. Eee seni geçmişi ne ilgilendirir, hoşlandıysan bu halinden hoşlandın. Lafa bak. "Travma geçirdim" . Tamam hoşlanmıyor olabilirsin belki, istemezsin tamamda, o insanlara saygı duy saygı. Yakışmıyor yaklaşım tarzın. Komik kız. Ne diyim, inşallah ayrılırsın, senin onu hakettiğini düşünmüyorum, oda onu gerçekten hakeden birisini bulur umarım. Yazık.
22 Yorumla- +1 yıl
o insanlara saygı duy dediin insan erkek arkdaşm yalnız farkında mısın? saygı konusundaa veya sevgi knusunda bir sorunumz yok çk şükür. aklını kendine sakla yaklaşm tarzımda bişey yok. ne bekliyosun aaa süpermiş falan mı diyicem tabii şok geçiririm. söylemese haberim olmicaktı zten
- +1 yıl
Kardeşim insan öyle bir şey öğrendiğinde şok geçirmesi şaşırması gayet doğal ve normal yani herkes aynı tepkiyi verir ama bundan sonrası herkesin tepkisi ayrı olur ve sevgi saygı varsa devam edebilir de etmeyebilir de orasını bilemeyiz Cinsiyet değişikliklerinde tam erkek oluyorlar ama tam kadın olamıyorlar ayrıca belirtmek isterim doğurganlık ve doğurtganlık açısından
+1 yılBundan sonra bana abla diyebilirsin hayatım. Yakında kız dedikodusu da yapılır. Buse inanmıyorum yani Necati beni aldatıyor yani... Bize sormana gerek yok yapacağın şeyi sen biliyorsun ama şokun etkisiyle soruyorsun cevap vereyim. Ayrılacaksın soranlara ya geçinemiyoruz bizde uzatmayalım dedik diyeceksin bir süre kimseyi hayatına alma. Sonra zaten karşına birileri çıkar hoşlandığın biri mutlaka olacaktır. Yani çokta şey yapma :)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
42Cevap
Bence seviyosan vazgecme bu benim görüs acim cünkü bende trans biriyle birlikte oldum ha seviyorm hala belki ayri olabilirz ama onun herzaman yanimda olmasini istedim istiyorumda ailen mi sorun soylemezsin trans oldugunu daha önceden nasil biliyosan oyle bil benim bir ton cevrem taniyo mesela benimkini inan ailmde ögrendi isin ilginc kismi abimler bisey demedi oldugunlukla karsiladi annem ve Ablam karsi cikti hala gorusuyoruz ama bu onun degerini sevgisini azaltmaz hormonsal sen onu hic gozuyle bakma inan mutlu olursunn
00 YorumlaValla ne diycegimi şaşırdım napmis kestirmismi ameliyat mı olacakmış ne yapmayı dusunuyosun ben uzaklaştırdım ayrilirdim yani
13 Yorumla- +1 yıl
Hayır önceden kadınmış ama erkek olmuş. Şu an erkek yani.. benim aklıma 3 aydır hiç böyle bir şey gelmemişti. Zaten eskiden kadın olduna dair hiç bir belirti yok
- +1 yıl
Sevgili arkadasim bende trans erkegim bak adi ustunde trans erkek oldum olasi erkek yani sen bir erkekle birliktesin eger seviyorsan elini tut sana suanda yani gec soylemesinin sebebide sana cok deger veriyodur ve kaybetmek istememistir onceden kadin degildi sadece yanlis bedendeydi ve alnindan op cesaretinden oturu cunku bu sureci goze almak yurek gerektirirki sirt bu bile onun ne kadar erkek oldugunu gostermekte
Konu başlamış bitmiş
Belki ama onu seviyorsan bırakma. bende bir transım ve bu doğuştan gelen bir şey. sevginle onu hayata döndür emin ol o seni çok sevecek20 YorumlaBiseksüel değilsen veya kadınlara karşı ilgin yoksa ayrılmalısın sana bunu bir trans olarak söylüyorum.
06 Yorumla- +1 yıl
hayır değilim htroseksüelim yani erkeklre ilgi duyuyorm, fakat erkek arkdşmn doğuştan erkek olan briyle hiç bir farkı yok
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=gs6Li8GpUPI
Değişim sürecinden sonra erkek görüntüsünden eser kalmaz. Zaten ruhu başından beri Kadınmış sana karşı rol yapmış olabilir :\ ya da sen onun kadınsı ruhuna rağmen beğenmişsindir bilemem.
Dostluğunu sürdür, destekle ama ilişkiniz yürümeye bilir sonuçta senin cinsel yönelimin değişmez. - +1 yıl
yaa uff önceden kadın cnsel kimliğindeydi şu an erkek diyorum, ben tanıdığımda da erkekti. zaten erkek olmak istemiş ve olmuş
- +1 yıl
yazılanları okrsanız sanırım daha iyi anlarsnz böyle bir toplmun içinde olnca bu olayda vicdan yapıyor bnde toplum baskısı. erkek arkdşımı çok seviyorm okdr yakışıklı ki ve kıskanç ve drüst. ama işte sanırım söylemse dha iyi olurdu. belkide dha geç söylese dha zor olurdu kfam karışık
Biraz hos gor. Hormon haplari aliyor bu onun yapisini bozacaktir. Hem seviosan 15 cmlik bir organin mutluluguna zarar vermesine izin verme
02 Yorumla- +1 yıl
hoş görüp görmeme meselesi değil de ben şaşırdım yani doal olarak insanın başına zor gelir böyle bişy. hap veya başka bişeyle ilgili bir bilgim yok ama sanırım söylemese daha iyi olurdu
- +1 yıl
Ya normal bir erkek gibi dene sansini iste... Eminim burada gorduklerinden seni mutlu etme ihtimali cok daha fazla... Sorun su cocuk sahibi olamazsiniz.. Bn trans degilim ama cdyim. Kadin olmayi seviyorum belirli zaman dilimlerinde. Ve acildigim bir kac kisiden biliyorum ne kadar zor bir hayat gecirdigini... Bence dislama bir sans ver. Bunu hak etmiycek bir sey yapmamis sonucta
Sen çükten haber ver.
Ne olmuş çüke gitmiş mi yerinde mi?29 Yorumla- +1 yıl
niye cinsellk kısmını dşndünz şmdi ya açık açık yazıyosunuz bir de burdan. daha büyük sorunlar olabilir öncelikle dşünülmesi gereken yatakta geçen 10 saniyelk olay mı. ben o kısma gelemedm henüz
+1 yılBunu erkek arkadaşın olmadan önce sana söylemeliydi bence.. Geç söylediği için konuşup ayrılmaktan başka çare yok.. Haaa insan olarak yanında olursun o ayrı konu..
00 Yorumla
+1 yılOna destek ol doğru yolu bulmasına ve sıkıntıya düşmemesine yardımcı ol..
10 Yorumla
+1 yılTrans demek erkek cinsel organını kestirmiş kadın gibi yaşayan/görünen insan demek. Eğer aradığın erkekse; aradığın erkek arkadaşında yok güzelim.
04 Yorumla- +1 yıl
eskiden kadınmış erkek diyorum şu an . bunu anlamak bu kadar zor olmamalı yha
- +1 yıl
aynı b. kun laciverdi işte. Yinede tam olarak bir erkek değil, cinsel yönden sıkıntılı olur.
Ayrıca senin bir erkekten beklentilerine göre değişir. Bunu anlamamak bu kadar zor olmamalı ama - +1 yıl
evt ailem öğrenirse çk kötü şeyler olur, cinsellikle bozmş herkes kafayı. ama kmse söylemezse öğrenmezler tabiiii. çocumuz olurmu olmaz mı onu bile bilmiyorm şu an franszm konuya bende. ama seviyorz birbirimizi
- +1 yıl
Cinsellikle bozar tabi kafayı zira birlikteliğin genelde amacı gen aktarımıdır. Bunun üzerine sevebilir, hoşlanabilir bir çok modern terim kullanabiliriz ama işin özünde gen aktarımı ve çoğalma dürtüsü vardır. Çocuğunuz olamaz çünkü her ne kadar hormon tedavisi görüp kıl tüy çıkarsada, kadınsı görüşünüşünün yerini erkeksi bir görüntü alsada sperm üretebilecek bir altyapısı olmadığı için çocuk gibi şeyler mümkün görünmüyor.
Birisinin söylemesine gerek yok elbet er veya geç ortaya çıkacaktır. Sonuç olarak senin hayatın sen bilirsin arkadaşım.
+1 yılSenin basına geldimi bu kardeşim biz bunu şaka yapıcaktık ne hissettın
01 Yorumla- +1 yıl
bir iki dakika boyunca hiç bişey hissedemedm. dünya durdu gibi. ama sonrasında da konuşma bitince bir soğuma olmadı yine elini tutup yürüdüm fakat yanlş bir şey yapıyomşm gibi biraz suçlu hissediyorum kendimi.
Yav arkadaş neden bu kadar itici oluyorsunuz ki bende trans bir erkeğim doğada karşılanacak olaylar siz bu tür şeyleri yargılayana kadar 80 yaşındaki adamların kozların bacaklarına bakmalarını yargılayın. Bence ayrılma 😑
00 YorumlaErkek arkadaşın kezban olacağı için senle işi kalmayacak.
01 Yorumla- +1 yıl
pardonda ne alaka?
+1 yılO'na erkek olduğunu hissettir, onu tekrar hayata sen döndürebilirsin. ;)
00 Yorumla
+1 yılŞimdiki nesil kızlar öyle ibnetorlar, oğlanlar ile çıkıyolar ki normaldir yaşadığın delikanlı adam varken topla çıkarsan olacağı budur.
10 YorumlaAyrılmalısın bence. Trans olan biriyle devam edecek halin yok sanırım
05 Yorumla- +1 yıl
ama hiç belli diilki ufff
- +1 yıl
bilmemki. ne olacak? kimliği mavi erkek kmliği bişey olmicak heralde.
- +1 yıl
seviye baya bir yerlerdee yalnız. seni çok yaptılar ordan bliyosun heralde? senin gibi delikanlı takılanları daa görüyorz biliyorz sen merak etme terbiyesz
+1 yılTrans derken eskiden kadınmış da şimdi erkek mi olmuş?
01 YorumlaTravma Geçirecek Kadar Varmış. Ne Diyeceğimi Bilemedim.
00 Yorumla
+1 yılBuse'de genel olarak kullanılan trans isimlerinden biridir. Çok manidar.
00 Yorumla
+1 yılOna bir erkek gibi davran ve arzularını yerine getir :)
00 Yorumla
+1 yılYapıcak bişey yok o yapmış yapacağını
Önündeki maçlara bakacaksın00 Yorumla
+1 yılBence ayrılmalısın canım mutlu olamazsın onunla 😔
00 Yorumla
+1 yılOnunla bir doktora gidin görüşün bakalım.
04 Yorumla- +1 yıl
ne diyicem doktora şu an erkek ve çok mutlu beni seviyo bunu atlatırsam nikah şahidimz ol mu dicem. doktor ne yapıcak, şu an zaten yapılcak bşy yokki, olan olmuş.
- +1 yıl
Psikologtan bahsediyorum
- +1 yıl
sanırım benm tek gitmem grek o çünkü bir erkek olrak yaşıyor zaten kaç yıldır, kendine dert etmyor bunu. olan bana oldu. ve sadece geçmişte böyle bşy oldunu ve beni çk sevdiği için bna anltmak istedini benmle evlenmek istediini söyledi. eski fotoğraflarını vs görmedim hiç zaten görmek istemiyorm da. sanırım untmaya çalşmak en iyiisi kfamdan atmam grek anlattıklarını
- +1 yıl
İnşallah ilerde sorun olmaz ne diyim ki. Bence en iyisi uzman kişiden yardım almak. Bilmiyorum benimde kafam karıştı şimdi.
konu fake gibi duruyor
02 Yorumla- +1 yıl
cevap verme o zaman arkadşm sadece bir soru sordum
Ne zamandan beri berabersin?
00 Yorumlakalbin ne söylüyorsa onu yap bence.
10 Yorumla
+1 yılne yani erkekken kadın mı olacakmış ?
00 Yorumla
+1 yılHoplatırlar pin pon toplarını
00 YorumlaTransfer yap en iyisi bu yolla gitsin
00 Yorumla
+1 yılBen anlamadım neden neye geçiyor şimdi o ve ayrıl
00 YorumlaBirakacan ne yapacakain
00 Yorumla
+1 yılbence kafadan sil yavaş yavaş sevmek nedir bilirim
00 Yorumlala sen o bebeye ne ettin
00 Yorumlaikiniz bir erkek arkadaş bulun grup yapın :D
00 YorumlaO top olmaya karar vermis ayril
01 Yorumla- +1 yıl
algın kıt heraldee.. daha sorulan soruyu bile anlmayan insanlarn olduu bir yerde sordum soruya bak ya
+1 yılyeni limanlara yelken aç
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılayrıl gerçek bir erkek bul kendine :D
02 Yorumla- +1 yıl
ulan kardeşim erkek olmuş zaten
- +1 yıl
@obsessedone sonradan olmus cevap olsun dıye yazım
Merhaba, ne oldu peki, hala beraber misiniz.
10 Yorumlaayrılmalısın başka yolun yok
01 Yorumla- +1 yıl
ÖFHEŞWMDJELEN haklısın canim
+1 yılVazgeçirmeye çalış yazık elemana
00 Yorumla10. kattan aşağı at
hatta beraber atalım00 YorumlaÖnceden kızmıymış
02 Yorumla- +1 yıl
evt
Gizli Üye(36-45)+1 yılYeni birisini bulman gerekecek. :D
00 YorumlaAyrılacaksın.
06 Yorumla- +1 yıl
senin ayrılcaksın diye emir vermen de bir okdr tuhaf açıkçası. emredersinnn
- +1 yıl
burada destek alacağımı zannederek yazdım, kolay bir durumda deilim fakat hep kndimi ve erkek arkdşımı savunmak zorunda kaldım. bu ilişkiye devam edersem en iisi kmseye bşy söylememk yoksa burdaki gibi mücadeleler vericem sürekli, en iyisi kendi içimde saklamak. bizi yolda görseniz zaten bişey anlamiyacaksnz, bir erkek ve bir kadın geçio olcak yanınızdan ama yanyana mı oluruz ayrı mı blmiyorum. sanırım ayrı olsak daha mutlu olcaksınız. sevgi böyle bşy mi.. teşekkürler herkse
- +1 yıl
Sana yardımcı olmak istiyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yıleskişehirde mi buldun transı?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTrans ne ya
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHemen ayrıl bence
- +1 yıl
Kısacası TOP
- +1 yıl
TOP açılımı
Trans Olan Pasif - +1 yıl
senin açılımn ne beyinsiz idiott mu
- +1 yıl
dmgdşqmdfhşwsmdb
- +1 yıl
@Susadım_Aşka senin de allah gönlüne göre versin kardesim kalbin cok temizmis görebiliyorum allah seni araba carpsin
+1 yılSen de dön bence.
01 Yorumla- +1 yıl
kıt beyinli kardesim benim git kitap oku
+1 yılayrıl hemen
01 Yorumla- +1 yıl
olur
Terk et
00 Yorumla
+1 yılPenisi var mı?
04 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorumki bakmadm sen lazımsa bir sor istersenn.
- +1 yıl
Sana lazım olacak, sonra yazık olur sana
- +1 yıl
hadi yaa öyle mi derdi de seni tuttu heralde
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyrilmalisin
00 YorumlaSende Lez ol
02 Yorumla- +1 yıl
kafanı s
+1 yıltroll ssoru
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmerhabe kank i
00 Yorumla
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Merhaba ben Buse erkek arkadaşım dün bana trans olduğundan ve değişim sürecinden bahsetti. Kısa süreli bir travma geçirdim. Sizce ne yapmam gerek?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler