En garanti spiral..
Bayanlar nasıl korunmayı tercih ediyor?
En garanti spiral..
bende hap diyeceğim. hapın yanısıra mümkün olduğunca geri çekilmede yapıyoruz zaten. %100 korumuyor belki ama zaten %100 koruyan bir yöntemde yok. prezervatif hissi oldukça azaltıyor. ben sertleşme sorunu olmayan biriyim ama ne kadar ince vs. kullanırsam kullanayım, genelde sertleşme sorunum oluyor ve ilişki tamamlanamıyor. o yüzden prezervatif pek bana göre değil.
Biz eşimle spiral kullanmaya karar vermiştik haplar sorun yaptı yüksek ostrojen içeridği için. Ancak spiral taktırdıktan 1 ay sonra yerinden oynamış. Doktor çıkarttı tekrar da takamayız durmaz yerinde dedi. 3 aylık iğnelerden denedi eşim ama onun da yan etkileri varmış şimdilik bu şekilde idare etmeye çalışacağız yan etkileri umarım görülmez.
Vajina ağzı her kadında değişkendir, belki daha küçük belki daha büyük olduğundan tutmamış demekk ki.. Tabi böyle bir sakıncası da var..
Evet küçükmüş.
spiral diye düşünüyodum bu yaz vazgeçtim
ablam bu yaz hastanede yattı yanındaki hasta spirali 16 sene bırakmış iltihap kapmış ve rahmini aldılar kadına pansuman yaparken inletiyodu orayı onu görünce tısrtım biraz :D ama yinede spiral daha mantıklı gibi bakıcaz artık :))
o kadının öküzlüğümüş resmen ama ya, 16 yıl ne demek.. iyi bağırsak falan yağışmamış birbirine :D
ahhahah :D fenaydı ama ya kadın korktum valla :D
doktorlar en az bir kere doğum yapanlara öneriyor sirali.ayrıca doğum kontrol hapları toplar damarda pıhtılaşma oluşumuna sebep oluyor gerçekten tehlikeli.
Cevap
16Cevap
kadın prezervatifi hiç kullanmadım.
koruyuculuk oranı %26'mış zaten kullanmasan da olur:D
geri çekilmeye zaten güvenilmez, daha önce bi kere kendimi tutamadığım için çok kasıyorum zamanında çekicem diye bu sefer akışa kaptıramıyorum kendimi.
spiral mantıklı gibi ama taktırmasıyla falan uğraşmaz bizimkiler.
bence tek eşlilik durumunda harici kontrol yöntemleri tercih edilmemeli. şahsım adına bunların hissi öldürdüğüne inanıyorum. sadece cinsellik açısından değil duygusal olarakta yakınlaşmayı engelliyor gibi.
- Geri çekilme hem riskli hem en güzel anında dışarı çıkmak hoş değil.Biz devam ettirebiliyoruz ama sizinki yarım kalıyor diye düşünüyorum hoşuma gitmiyor.
- Doğum kontrol hapı güvenilir olabilir ama bana yüzdeyüz güvenli gelmiyor olurya ilaç yaramaz maramaz:)
- Prezervatif ten temasını engelliyor
- Kadın prezervatifi bilmiyorum kadını rahatsız etmez mi o ya? yerinden falan kaymaz mı?
- Spiral en iyisi gibi geldi bana ama kızlar ne der bilmiyorum.
kadin prezervatifin yerlestirdikten sonra kullanisi harika normal prezervatif gibide degil erkeklerin yüzde yetmisi hic yokmus gibi hissediyor ama sokana kadar ölme esegim ölme, bunu yapa bilmek icin ugras lazim!
Dışarıdan görünüyor mu? yani elle falan tam arasını açıp mı sokmak gerekiyor?
evet görünüyor ki ayni degil... kayabilir yerinden tam oturamiyabilir
Bence hiç kullanışlı değimiş.Kullanımı anlamsız.
ben cinsel hastaliklari uzmanin yaninda assistanim kim tavsiye etmiyormus. kullanmasini bilirsen diyorum sorun yok, ama bizim türk hatunlar biraz beceriksiz o konuda, dogum kontrol hapini düzgün kullanamiyorlar kürtaja geliyorlar
Sen kullandın mı?
senin yanında çalıştığın tavsiye ediyor olabilir ama çoğu uzman her iki taraf içinde hissi azalttığını, uygulamasının çok zor olduğunu söylüyor. belki hastalıklardan korunmak için iyi bir yöntemdir ama bence fiyasko. zaten o kadar kullanışlı ve ideal bir yöntem olsa reklamları döner, uzmanlar teşvik edici şekilde ona yönlendirir. bırak reklamı ve teşviği o icadı piyasada bulması bile zor.
Bencede en garantisi Spiral, hiçbir sıkıntımız yok 2 senedir, yok hapmış, prezervatif vs hiçbiri bu korumayı sağlamıyor, istediğin kadar özgürce ve rahat seks, hiçbir kazasıda olmadı şimdiye kadar :)))
Bazı haplar hormon bozukluguna yol açıyormuş.Ne derece dogru o kadarını bilmiyorum.Kg yaptıgı daha söyleniyor.
Evet, kilo alırıcı etkisi yen etki olarak nitelendiriliyor
Erkekler tabiki Doğum Kontrol Haplarını secer seks sadece onların zevki icin yapılmıs ya cinsel hastalıkları kim s..ler!
Şu genellemeleriniz yok mu, nefret ediyorum bu genellemelerden.
ne yani yalanmı? evli olsan hadi neyse kocan diye kabul edersin ama sevgililer arasında cok mantıksız.
Niye kabul edesinizki öyle bir şeyi.Seks bir leşmek değil birleşmektir.Birlikte zevk alındıkca güzeldir.
AIDS diye birsey duydunmu sen hic?
ben seksi herşeyinle seviyorum hem hergün olsa doymam, fakat korunurum ne genellemeden bahsediyorsun sen ya? ben cinsel hastaliklardan bahsediyorum!
Ha durum bambaşkaymış.Ben erkekler kendilerini düşünürler partnerlerini düşünmez diyorsun sanıyorum.Biz de kendimizi savunuyoruz:)
sevmiyorsunuz diye zevkiniz icin ama vazgeciyorsunuz iste... ben cinsel hastaliklar bölümünde calisiyorum ne ile karsilatim anlatamam aids testi yaptirmaya gelen bir yigin gencecik kizlarimiz var
Erkek prezervatifiyle aynıymış.Neden tercih ediliyorki erkeğin kullanması daha kolay değil mi?
sen doktor musun?
Ee ablacım sende git sevgilinle yap o zaman, doğru söylüyorsun nereden bileceksin sokaktaki adamın ne hastalık taşıdığını? Güvenmediğin adamla da sevgili olup burada erkekleri genelleme.
En güzeli spiral :)) deyatlı bilgiye gerek yok zaten :))))
https://www.youtube.com/watch?v=3rfUpZ4vbOY17 cm derinliğinde oluyormuş uzunluğu.. Benim için uygun değil bu XXL oluyormuş bunlarda :-))
Geri çekilme riskli ve zevkli bi durum değil..Bazen haplar çoğu zamansa prezervatif.
Bana ilişki teklif eden kişiler genelde condom sevmiyor geri çekilme filan diyen oluyor ya da hap kullanıyorlar.
SEnde bu konularda oldukça bilgi sahibisin.Doğum kontrol yöntemleri üzerine eğitim mi aldın?
Almadım.. Her bayanın bilmesi gereken bilgileri biliyorum sadece..
kadınlar için prezervatif mi yohhhh hıııaaaamııınaaaaa
takvim yöntemi de var
doğum kontrol hapı...düzenli kullanımda hem koruyor hemde meme ve rahim kanseri riskini büyük ölçüde azaltıyor.
bunu diyen doktora... kanser riskini rahimde asla azaltmaz
ya aldığın kilolar..
Yemesen de spor yapsan da kilo aldırıyor arkdaşım.. İçersindeki kimyasallar vücudun şişmesine ve su saklamasına neden oluyor..
ben hap içerim..en iyisi o.
hap hiç denettirmedim kız arkadaşıma, sürekli geri çekme yöntemini kullanıyorum ama bu defada zevk alamıyorum...son anda herşey bitiyor. Hapların etkileri olmadığı bazen hamile kalınabildiği konusunda bilgi almış. o nedenle kullanmaktan o da korkuyor.
hap %99 korur birine denk gelin sizleri o zaman görelim ;)) hem ha geri cekmisin ha değirmisin... spermin yine girer batuubatu en cahil yöntem odur!
prezervatif birkaç defa denedim daha önce. hiç zevk alamadım. kızda birşey anlamadı.
hap, cesaret edemedi.
Mecburen geri çekmeyi kullanıyoruz. Ama 6-7 yıldır bişey olmadığıda kesin :-)))
o zaman seninki cocuk doguramicak bi kontrola gitsin 6-7 senedir hamile kalamadiysa kisirdir
benimki derken, kız arkadaşlarım :-))
prezervatif kullandığımda benimkinde çıkma gibi birşey olmuyor. Yapışıyor en büyük beden olmasına rağmen :-))
ama dediğiniz giib sanırım en garanti olan yine prezervatif olsa gerek...
şuan hap mı kullanıyorsun?
ne işim olur prezervatfle falan et ete değecek
Yazdım da seçmeyi unutmuşum.
En dogrusu geri cekilme
Doğum kontral hapı.
Ama kilo aldırıyor canım, hormonlara direkty etki yapıyor.. Bence uzun süre kulllanım hasar verir.. İlaç sonuçta
Sende farklı etki yapmış cnım :)
hap
geri çekilme
Prezervatif
OKEY Ne Diyor