https://m.youtube.com/watch?v=yZiRPm0zulY
Çok kötü bişey yaptım şimdi nolucak?
https://m.youtube.com/watch?v=yZiRPm0zulY
Soru:
Oruçluyken masturbasyon yapmak bayan için de erkek için de haram mı ve orucu bozar mı? Bu durumda ne yapılmalı? Kişi günah olup olmadığını, düşüncesindeyken bilmiyor; yani günah olup olmadığını bilmiyor ama içi rahat değil, yine de yapıyor, kendini tatmin etmeye devam ederse haram mıdır, yine?
Cevap:
Oruç tutan bir kimse, kadın olsun erkek olsun mastürbasyon yaparsa orucu bozulur, bunu yapmanın orucu bozduğunu öğrendiği zaman derhal tevbe etmesi ve bir daha yapmamaya karar vermesi gerekir. Bozulan orucunu Ramazandan sonra bir güne bir gün olarak kaza eder.
teşekkürler
harama düşmeden helal bir hayat dileğiyle..
eig isterim ama maksat aynı soruyu soranlara örnek olsun
zaten ben alıntı yaptım sağlam bir kaynakatna
Oruca devam ediyorsun, 1 gün kaza tutuyorsun. Aynı ramazanda bir daha yaparsan kefaret gerekir dikkat et kardeşim. Geçmiş olsun.
Okşamak isteğini dindirmez aksine arttırır. Soğuk suyla yıka, kapını açık tut yalnız kalma, salavat getir.. Geçer istek
Teşekkür ederim ama ben belki isteğim gider diye yaptım hiç bu kadar kısa sürmezdi..
Istek ihtiyaç kabarınca belli olmuyor demek ki. Ergenken bende de bir kaza olmuştu öyle.. Son oldu dersimi aldım sonra :)
Eminsin dimi böyle olduğuna kefaret şart değil
Dini soruları cevaplayan fetva meclisleri var oralara bakmalısın. Sorularla islâmiyet com, fetvameclisi, Diyanet'in sitesi, bu gibi kaynaklarda güvenilir hocalar soru cevaplıyor. Bir de islami forumlarda sorarsan bilen kişiler sana linklerini atarlar. Ben mühendisim, araştırman daha doğru olur
Bildiğim kadarı ile kaza gerekiyor lakin bir daha yapamamak kaydı ile
ve bence oynamayı da bırak
akşam orucdan sonra boşalt ki kendini
sabah fazla istemiyesin
her ihtimale karşı orucunu bozma ama tövbe de et
Cevap
44Cevap
Dinimize göre hiçbirşey yapman gerekmez. Ama arap dinine göre cehennemde cayir cayir yanmaktan taşlanarak acilar icinde öldürülmeye kadar gider bu iş. Hatta sünnet bile ederler bir daha yapma kendi vücudundan zevk alma köle gibi yaşa diye. Bişey yapman gerekmez hatta bir daha hiç oruç tutmasan daha iyi. Bu senin özgürleşmen için bir ışık ve fırsat bence. Korkma kimse taşa dönüşmedi.
Arap dini derken
Merhaba: Kefaret gerektirmez. Sadece oruç bozulur. Bu orucun yerine de bir gün oruç tutarsın. Bir arkadaşımızda aynı ramazanda yaparsan kefaret gerektirir demiş yahu ne kefareti. Kazayı kefaret mi? Sayıyorsun... Bir gün oruç tut yeterli...
Yasak olduğu zaman işte daha tatlı geliyo :D
normal uzun sürerken nasıl bak çabucak gelmişsin.. tutmadığın günü ayrıca tutarsın..
mast orucu bozmaz ama sen yinede iftardan sonraya bırak
yinede için rahat etmezse
ramazandan sonra tekrar oruç tutabilirsin
61 gün tutmalısın ama bunu yapmak zor olduğu için 60 tane fakir de doyurabilirsin bunuda yapamazsan töbe et bidaha yapma bayramdan sonra da tutabildiğin kadar tut
millet kıçından bir uydurmu neymiş efendm 61 hangi ayet de yazıyorsa bu 61 sanki... yerine kaza yaparsın olur biter bu kadar basit ki bn gün de en az 4 5 kes mas yapıyorum bildiğim için de yapacağımı oruç tutmuyorum
Kefaret gerekmez ilk seferde. Kaza yapmalısın. Aynı ramazanda bir daha yaparsan kefaret gerekir
teşekkürler
Haha :D @Tamerrr12
Kefaret ediceksin yerine bile bile yapmışsın çok günah ne yazık ki
Sendekide nasil bir kuduruklukmuş belkide boşalmamışsındır emin misin
Eminim kuduruk sensin ne bileyim böyle olcağını
Bir anlık zevk iste 61 gün aklını başka setlerle meşgul etseydin keske
Ya orucu tutma, ya da nefsine hakim ol, günah yaa. Oruçken Mast mı yapılır fıstık?
Bilerek ve isteyerek olduğu için 61 gün gerekli diye biliyorum.. Ama araştırmak lazım..
Ne kazası cezalısın 61gun yedin tutmasını bilmion madem ne tutarsın orucu
yaaaa hayır
Tövbe yarabbi alışık olmayan kıçda don durmazmış oruç sade mideye tutturulmaz eline almıcektin
ramazan ramazan durmadan günaha gireceğine. iktir rahatla bir kere günaha gir ;-)
61 gun araliksiz tutman gerekiyo bilerek bozmussun orucunu
Nasıl azgın kızlarsınız sizin eliniz şeyinizden düşmüyor
Olan olmuş bikre yapacak bişey yok. Ya sşzde nasıl bir vajina var 1 dk bir bayan boşalamaxki
Benim bilgime gore isin icerisinde şevk oldugu icin nefsine yenildigin icin orucunu bozmus oldun
Eğer niyetliysen geçmiş olsun.61 gün sonra görüşürüz.
61 gün kaza orucu tutacaksın kefaret değil gece rüyalanınca isteksiz elindne gelemdiği için olur ona kefaret bir gün tutarsın ama bunda 61 gün
benimde başıma gelmişti aynısı birgün kaza yetiyormuş
Birşey olmaz, kasma bu kadar, git bir duş al, sonra uyu dinlen
ahahahaha yanacaksınıııızzzz :):):)
Tutma bari kalk kahvaltını yap bence, ödersin ramazan sonrası
61 gün oruç tutmak zorundasın canım, yani kefaret gerekli. geçmiş olsun
2 dk zevk için değer miydi 61 gün ceza :(
Sizin tuttugunuz orucuda sizide...
Töbe töbe baklava neden böyle diyon
Niye mi?
Birde niye diye soruyormusun!
Oo senmiydin😳😊
Ama canim sen oruç tutman hata ki :(
Senin masallah libidon benden bile yuksek
Yapcak birsey yok orucun bozuldu 61 gunmuydu ne tutcan👍🏻
Sen sussana az biraz araştırdım yok öyle bişey
Cubbeli ahmet hoca diyorsa dogrudur😜😍
E bilerek yaptiysan amacın boşalmak olmuyor mu?
hayır? sadece nefsimi söndürmek istedim belki geçer dedim
Bende kefaret diye biliyorum.
Sanırım bir günlük borçlusun googlea bak
baktımda kefaret yazıyodu
orucunu bozma. hem kaza hem kefaret.
Kefaret borcun var net.
Bir de zaten orucun senin için bunu dert edecek kadar bir anlamı kalmamış ki zaten mekruh olmuş orucun mast yapmamış olsaydın bile. Orucyn anlamını bilmiyorsun daha, aç kalmak değil oruç..
61 gün oruç tutman lazım.
kefaret gerektirir 61 in hayırlı osun.
güncellemeni sonradan gördüm. Orucu bozduğu bile bile yaparsan kefaret gerektirir. Bozduğunu bilmiyorsan kaza gerektirir. Ha bir de araştırma yapmadan burdaki insana sorup sonra araştırma yapıp buraya video atıp millete gider yapmaya hakkın yok.
Kefaret 61 gün canım hatırlatayım istedim.
62 gün tutman gerktiğini önceden biliyor muydun?
1 gün kaza gerekir keffaret yok
Abdest al kaza orucu tut
61 gün oruç tutacan malesef.
kaza etmen gerek günün geri kalanında da oruç tut
tutucam zaten of
ilk sefer için kefaret lazım değil kazanı yap sadece canını sıkma çok
herkes 61 gün diyo üzülüyorum
ilk seferse 61 değil
Neden öyle diyolar ki..
bilmiyorlar ilk seferdebirşey olmaz kefaret gerektirmez ama ikinci defa yaparsan gerektirir
Yapmıycam..
o zaman işte 1 gün
birikmişsin çabuk boşalmışsın
oruca birşey olmaz
Geldimi
61 gün canım :D
2 ay tut şimdi
Kaza gerekiyor
Hıı tabi
yok 61
61 boyladin
Çok elleşme