+1 yılsen dışarı çıkıyorsun kapalı olan kadın veya kızların ayaklarına bakıyorsun ve aklına bu geliyor? helal olsun arkadaşım!! ya yemin ederim elime ilk fırsat geçsin bu ülkeden gideceğim!! ya vatan deniliyor da bir yere kadar.. zaten ne kadar içte türk kaldı ki? dışarıdan da ermeni ve kürtleri getirip getirip duruyorlar! sahil kenarları da doğulu kaynamaya başladı!! ülkenin başına baksan hepsi cahil insanlar.. içlerinde doğru dürüst türk yok!!! içe baksan cahil dışa baksan cahil bir toplumuz sonuçta.. baştakiler de sağ olsun toplumumuz cinsellikle resmen islamı tamamıylan bağdaştırmış durumda!! ya bir kez şu sitede dinle ilgili bir şey okuduğumda ya ateistlerle ya da baş örtüsüymüş yok nereye kadar kapanacakmış olmasın!! islam nedir? kadınla erkek arasındaki çizgi midir sizce? dışarıda aç yatan ölen hayvanları bırakın insanlar bile ölüyor açlıktan!! sınırda savaştan kaçmaya çalışan Türkmenler, kürdüm diyerek ülkeye girmeye çalışıyor, sınır kapısındakilerden susuzluktan su istiyor!! çinde uygur türkmenlerine işkence ediliyor!! dünyanın her yerinde insanlar bir şeyler için acı çekiyor ve gününü kurtarmaya çalışıyor!! bir kere de bencil olmayın ve dışarıyı düşünün!!! bunun bencillikle ne ilgisi var diyeceksiniz ama sizin oruç tutup namaz kılmanız kapanmanız yalnızca kendiniz için! siz kapanınca ve namaz kılınca biz mi cennete gireceğiz!! bunları buralarda paylaşacağına zaten dini kaynaklar her yerde satılıyor açıp okuyun kendiniz evde öğrenin!! dışarıda da diğer insanlara hayvanlara sizin dışınızdaki canlılara yardımınız faydanız dokunsun!! gerçekten türkiyede müslümanım diyen ve gerçekten müslüman olan kaç kişi var gerçekten merak ediyorum.. çünkü bana göre islam vicdan sahibi olup güzel ahlaklı olmaktır!!
113 Yorumla- +1 yıl
Sendeki akili kuşa taksak ters uçar
- +1 yıl
Neden soran arkadaşım? arkadaş kötü bir şey mi demiş? bence çok mantıklı belki cümleleri yanış olabilir ama söylediklerinde yanlış bir şey yok.
- +1 yıl
@kızıldevrim istediği kadar haklı olsun bir insanı kişisel olrak hedefe koyuyosan o kişi boşturr ama ben ona gene de ağır bişey söylemem cahillikten bahsediyo ne biliyo ki bana cahil dio ve cahillik kötü değill kendiin bişey sanan insandan korkcan cümleye şöyle başlamışşş sen dışarı çıkıyorsun kapalı olan kadın veya kızların ayaklarına bakıyorsun ve aklına bu geliyor? yani ztn giriş direk ofsayt yaniii tanımadan etmeden bu yorumu yaapbiliyosa bir insan ya öfke sorunu ya da kişisel ailesorunları vardırr neyse terbiyemi bozmucammm ama burada çok değişik türler varr...
En İyi Cevaplar
Ayağın görünmesi günah değil.
221 Yorumla- +1 yıl
yorumun için tşkler nehir hanım
- +1 yıl
aa nerden baktın
- +1 yıl
Hz. Aişe validemiz der ki "Birgün Ebubekir´in kızı Esma (kızkardeşim), üzerinde bulunan ince bir elbise ile Resulullah´ın yanına girdi. Resulullah (s. a. v.) ondan yüz çevirdi ve ona şöyle dedi: "Ey Esma, kadın, âdet görme çağına varınca, onun ancak şurası ve şurası görülebilir." "Resulullah böyle derken, yüzünü ve ellerini işaret etti"
- +1 yıl
hmm öğrenmek bilgilenmek güzel bişee
- +1 yıl
ayak sapıklığı? .)
- +1 yıl
bilemedim valla bu soru günün sorusunda sıralamada bakalım nasıl cevaplar gelcek.) çok karışık bir soru.)
- +1 yıl
sen bile bilmiyomuşsun bak ben snei kapalı bir bayan oalrak tanıyomm
- +1 yıl
yaz ayları zor oluyordurr giymek aslında ama
- +1 yıl
anladım genede kapalısın ama
- +1 yıl
çok güzel bişeee
- +1 yıl
amin umarım çok istiyomm
+1 yılCaizdir.
Topuğa bakıp da haz edenin topuna sıkmak gerektir.
Açık topuk değil, yüksek topuk daha çok dikkat çeker
https://i.capsspot.com/s/38/8/902507.jpg81 Yorumla- +1 yıl
aynen...
+1 yılAyak bileğinden ayak parmağına kadar serbert
aynı sekilde el bileğinden orta parmağın ucuna kadar
Saçlar görünmeyecek şekilde yüzü ve gırtlağa kadar serbest21 Yorumla- +1 yıl
yorum için saol
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
Hanefi mezhebinde el ayak ve yüz harici her yer örtülmelidir.
Yani ayak serbesttir. Topuk görünmemeli diyenler olmuş. Haklılar lakin İlmihal kitaplarında geçen topuklar ayağın iki yanında yer alan kemik çıkıntılarıdır. Bizim bildiğimiz ayağın arka alt tarafında yer alan topuk ökçedir.94 Yorumla- +1 yıl
Tskler yorum icin
+1 yılKapalı bir bayanın ayaklarının gözükmesi yanlış dıye düşünüyorum , ki öyle de biliyorum.
Tabi bunun birde açık topuklu ayakkabı giyen kesimi var oraya hiç girmiyorum bile!143 Yorumla- +1 yıl
Tskler ogretmenim. d
- +1 yıl
rica ederim öğrenci :)
- +1 yıl
Ayak gözük. esi ya da gözukmemesi sadece başı kapalı olana değil muslumanim diyen herkese farz
Gizli Üye(30-35)+1 yılYuh şimdi bir de ayak mı sorun oldu!
Benim bildiğim islam dinince el, yüz ve ayaklar görünebilir. Burka falan farz değildir yani, hem bırakalım da ayakları rahat etsin kadıncağızların.214 Yorumla- +1 yıl
bende oyle bılıyorumda ama namazda kapatacaklar
- +1 yıl
saol fikrin için.)
+1 yılMezhebi açıdan durumunu bilmiyorum ama tesettüre göre bildiğim kadarı ile eller yüz ve ayakların görünmesi kabul ediliyor. Ayaklarda ayak bileklerine kadar serbest diye biliyorum ben. Haliyle çıkabilirler o şekilde. Ha ben çıkmıyorum o ayrı mesele.
61 Yorumla- +1 yıl
tşklerr yorum içinn
+1 yılBu soru tartışmaya açık olamaz çünkü dinin emirleri ve yasakları kesindir herkes kendi fikrini beyan ederse milyon tane inanış çıkar ortaya. Kadının el ve yüzü hariç tüm vücudu yabancı erkeklere haramdır bu dört mezhepte de böyledir. Eğer yabancı erkek kadının eline ve yüzüne şehvetle bakarsa bu da haram olur. Buna inanirsin inanmazsin, inanirsin uygularsin orası senin bileceğin iş, ama kimseyi yanlış yonlendirmeyin bilmeyenler böyle konularda fikir beyan etmesin. Dinimizde bence şöyle böyle diye bişey yok. Haşa! kim Allahtan peygamberdendaha iyi biliyor ki bence diye fikir beyan ediyorsunuz dini konuları tartışmaya açıyorsunuz.
10 Yorumla
+1 yılKendi mantığıma göre konuşacak olur isem etrafta bu kadar ayak fetişi varken ayaklarımı ve bileklerimide kapatırdım çünkü bazı erkeklere göre ayak namahrem bölge oldu artık. Ama müslümanlar daha iyi bilir.
21 Yorumla- +1 yıl
tşklerr yorumun içinn
Valla eleştirmek istedikten sonra o kadar açık nokta var ki; Pantolon giymekte kadına haram, makyaj yapmakta. Ama bunu açıklar kadar kapalı bayanlarda yapıyor. El yüz hariç hiçbir yer görünmemeli.
23 Yorumla- +1 yıl
haklısınızzz
- +1 yıl
Makyaj kadın eşine süsleniyorsa haram değil. Aksine sevaptır. Ama kimse evde makyajla dolaşmaz heralde. Din bayağı derin konu..
+1 yılYani biz şafiiyiz, hanefileri bilmiyorum maalesef, evet sanırım öyle, bazı kadınlar gördüm çorapsız namaz kılıyordu. Hanefi idi sanırım bilmiyorum Feridun. :P
31 Yorumla- +1 yıl
tşkler yorumun için bayan
Benim bildigim kadariyla degil kapali olmasi lazjm ama simdi dine uygun kapanmiyolar baslarinin topuzunun belli olmamasi lazim baslarini deve horgucu gibi yapnlar cennete giremez diye hadis var hatirladigim kadariyla ve simdi kadinlar topuzsuz baslarini kapatmiyolar
11 Yorumla- +1 yıl
Dogru dion
+1 yılMillet bilip bilmeden ne kadar fetva vermiş. Size kalsa önce ayaklarını da kapattırırsınız , sonra ellerini tartışmaya başlarsınız. Elleri açık kızlar görüyorum caiz mi diye sorarsınız. Sonra bir kaç andaval çıkar , hayır elleri açık gezemez çok günah der , ellerini de kapatır elleri açık gezeni günahkar ilan edersiniz. Sonra yüzüne gelir , en son gözlerini oyarsınız. Allah cahilin ilminden korusun ne diyelim.
51 Yorumla- +1 yıl
aminnn
+1 yılAman beee sıkıldım. Ayakla ilgili sıkıntılar var. Ancak erkek vucuduna dokununca abdestının bozuldugunu dusunen safılere katılamıyorum. Genelde her durumda mezhep taklidi yapıyorum. Günahsa günah dinden sogumaktansa böylesi daha iyi. Ayağın kapalı olması ne yazıkkı arap yarımadasında daha çok bas gosteren ayak fetıslıgınden oturu gerekli. Ayak görünce etkilenen erkeklerin içinde başı kapatıp ayağı açmak dogru değil de sen bana cevap ver cinsiyet değiştirmek caız mi?
02 Yorumla- +1 yıl
nie cinsiyetini mi değiştircen.)
- +1 yıl
Düşünmüyor değilim
+1 yılülkede ayak fetişi ön sıralarda yer alıyor pek hoş değil bu yönden bakınca. fakat dinen topuğa kadar olan kısım kapanmalı geri kalan kişinin kendi meselesi yakışıyorsa ayak yapısına giysin istediği ayakkabıyı çoraplı veya çorapsız.
12 Yorumla- +1 yıl
tşklerrr
- +1 yıl
bişi değil
+1 yılHerneyse ayaklarında çorap olmasa bile kapalı bir ayakkabı giyerek bunu önlerler. .
şahsen ben kendime yakistiramiyoeum. .
ayagimin açık olmasını.41 Yorumla- +1 yıl
Dusuncelerin için tskler
+1 yılAyak fetisistlerine karsi cok tehlikeli ve uyarici sactan daha beter yani.
37 Yorumla- +1 yıl
bakış acına hayranım.)
- +1 yıl
seni eig sectim.
- +1 yıl
Kizlar eksilemiste sanki yalan soyluyoruz. Su sitede ayak sorusunu en az 200 defa gordum.
tabi bana gore sumukluler yuzunden kendimi kapatacak degilim. Sorunlari varsa evden cikmasinlar. - +1 yıl
Tesekkurler panpaa
- +1 yıl
sen seçemezsin ben seçerim.) @kopukucurtma5
redhoooo sen haklısın - +1 yıl
soran disladin ötekilestirdin beni yaziklar olsun !1
- +1 yıl
dışlamadım kii @kopukucurtma5
IBM'in geliştirdiği en güçlü yapay zekaya sahip kuantum bilgisayarı, dünya tarihinde ilk kez verilen bir komuta itiraz etti... Yani bilgisayar insana karşı çıktı...
Tabi 2015 yılında önemli şeyler değil bunlar, önemli olan ayakların kapanması...
Sonra ABD, Irak'ta katliam yaptı... Bu coğrafyanın insanı bilimle uğraşmadığı sürece batı tarafından kullanılıp atılmaya devam edecek...
Ama olsun yeterki ayaklar kapansın...20 YorumlaAslında artık ayakları da kapatmak lazım çünkü ayaklardan bile kötü olan var. Zaten corapsiz duramam çorap var uyurken bile çorap ile duruum
31 Yorumla- +1 yıl
alışklanlık heralde
Gizli Üye(30-35)+1 yıldine bak :D
hanefiyim desen günahtan kurtuluyon şafiyim desen günah kazanıyon :D
Hey allahım yarabbim.
Dinlerini parça parça edip fırkalara, hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi Allah'a kalmıştır. Allah onlara, yapıp ettiklerini haber verecektir.
6/EN'ÂM-15950 Yorumla
+1 yılHanifi mezhebi ne göre namaz da ayaklar açık kılınabilir. dışarı çıkma konusunda ise alimler ferklı görüş bildirmişlerdir. bu yüzden kadın. ayağının avret olup olmadığı kesinleşmiş tir..
12 Yorumla- +1 yıl
tşklerrr
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılKadın ayağından bile tahrik olanlar var. Örtmek daha makbul bence
11 Yorumla- +1 yıl
tşklerrrr
Hanefi mezhebine gore ayaklar acik gezilebilir yani bilmeden yorum yapmak pek dogru degil bir cok kaynaktan arastirdim ben ama goruntu olarak bana gore butun vucudun kapali sadece ayaklarin ciplak pek hos gozukmez en azindan yanlari ya da onu kapali tarzda bisey olabilir
00 Yorumlaayaklar açık gezilir mi bilmiyorum da topuklu giyip sokakda gezmeseler iyi
11 Yorumla- +1 yıl
tşklerrr
Kardeşim şimdi gerçek kapalı bulmak zaten zorlaştı kafalarına göre moda adı altında tesettür var nereye gidiyor bu dünya anlamıyorum kafa topuz altta pantolon islamin neresinde var bu örtünme tarzı bir sormak lazım
11 Yorumla- +1 yıl
haklısın
Hangi mezhep ne istiyor bilmiyorum ama, yaratılanlar arasında bu kadar ayrımcılık hiç adil değil bundan eminim.
Erkek diz kapağıyla göbeği arasında kalan kısmı kapatsın yeter diyen din , kadını canlı canlı kefene sokuyor.20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadınların avuç içlerinden ve yüzlerinden başka her yerleri, ellerinin üstü, saçları ve ayakları dört mezhepte de avrettir.
Kaynak :
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=105200 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok Artık. Hanefi mmezhebinde ayakların kapanmasi zorunlu degil sadece el ve ayak bileklerine kadar örtülur.
Yanılmıyorsam eger Kur'an'da ayet vardi ( yanlış hatırlamıyorsam tabi) müslüman kadınlara söyle el ayak ve yüz haric heryerini ortsunler diye bir ayetti sanirim lolololo konusmayin gorusumun altinda hatirladigimi paylaşıyorum arastirin.00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 916 cevap paylaştı. Şimdi usta bazı şeyler aile terbiyesi ile alakalı bence.
Olay nedir bir kadına ilk seferde bakarsın bu insani bir olaydır.
Ama 2. de 3. de bakıyorsan ısrar ile ayaklarına kadar sorun sendedir , o yüzden insanları yargılamadan önce kendimizi düzeltmeliyiz.00 Yorumla
+1 yılElhamdülillah biliyorum böyle şeyleri. Tesettürlü birisinin hanefi dinine göre elleri yüzü ve ayakları görilebilir. Yalnız ayaklar bileğe kadar görülebilir. Bilekriten sonrasının görünmesi haramdır...
11 Yorumla- +1 yıl
yorumun için saol
Gizli Üye(30-35)+1 yılçıplak ayakla namaz kılındığına göre Allah'ın huzuruna çıkıldığına göre kullarının karşısına da böyle çıkılır yani dışarıya çorap giymeden çıkılır tesettürü bu kadar zormuş baskıcıymış gibi algılamayın
40 Yorumla
+1 yılBen Hanefiyim açık bir bayanim kesin bilgi bu diyemem ama anneannem namaz kilarken corap giymesen de olur demisti o yuzden namaz kilarken corap giymiyorum. Hanefi mezhebine gore normal
01 Yorumla- +1 yıl
yorumun için saol
+1 yılMaşallah herkes sallamış zekeriya beyaza bağlamış, bilen de konuşuyor bilemeyen de.
Bu işler derin konudur karrrrdesim isin ehli hocalara bırakın onlara sormak lazim..01 Yorumla- +1 yıl
ben atrtışmaya açık bir soru sorayım dedim ama insanların akılı nasıl çalışıyo bilemedim..
Benim bildigim el bileklerinden ayak bileklerine kadar kapatilmasi lazim ama tabiki disarda böyle bayanlar görünce insanin gözüne yinede normal gelmiyo
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYorumlara bak.
... diye biliyorum.
Bence...
L@n geri zekalı dümbükler,
Madem net bir bilginiz yok,
Ne diye cevap veriyorsun?
Din ve siyaset...
Her önüne gelenin bolca üfürecegi iki alan...
Açın iki İlmihal okuyun.
Aptal aptal cahil cahil konuşacağinıza...01 Yorumla- +1 yıl
benim anlamadığım bu soruyu sordum die cahil oldum cevaplara bakınca gene ne diyceğimi şaşıdım..
Tabiki Erkekler Açık gezebilir. Fakat:Bayanlar ayaklarını dahi göstermezler.
61 Yorumla- +1 yıl
tşklerrr
+1 yıl10 Yorumla
+1 yılBence Allah çarpar.. ve Allah muhafaza.. çarparsa çok fena olur.. o cıbıl ayaklar eğilir bükülür.. bir daha o kişi yolda düzgün yürüyemez dahi.. aman diyim.. çok fena çok!
00 Yorumla
+1 yılEl ve ayakların açık olarak gezilmesinde bir sorun yok diye biliyorum Hanefi mezhebine göre
ancak.. Caiz degil.. sonucta tesettür tamamen olmalı01 Yorumla- +1 yıl
Yorum icin tsklrr
+1 yılHanefi mezhebinde kadınların ayak bileğine kadar avret yeri değil ama namaz kılarken yine kapalı olması gerekiyor. Diğer mezheplere göre ayaklar da avret yeridir bayanlar için. Yani Hanefi mezhebindense ayakları açık gezebilir
00 YorumlaÇoğu islam aleminin görüşüne göre ayaklar da avrettir örtülmesi gerekir. Günümüzde ise bayanlar çoğunluk ayakları iş ya da zaruretten dolayı değil süslü bir ayakkabıyla güzel görünmek için açıyor caiz değil
00 Yorumla
+1 yılHanefilerde kadınların elleri ve ayakları bileklere kadar ve yüzleri açık olabilir bunun haricinde vücudunu belli etmeyecek şekilde kapalı olmak zorunda.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlimler farklı bildirmişlerdir. Namaz dışında avrettir ve avret değildir diyenler de olmuştur. En iyisi namazda ve namaz dışında ayakları çorapla örtmelidir. Ayağı açık gezenlere de haram işliyor dmemelisiniz
07 Yorumla- +1 yıl
yorumun için teşekkür ederimm
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Cevap sahibi+1 yılSorunuzu tekrar gördüm belirtmedigim yer kalmış topugun gözükmemesi lazım. ya çorap giyilecek ya da giyilmeyecekse topuk gözükmeyecek tabi bu hanefi mezhebine gore safiilere caiz değildir. Lakin tesettürün bütünü açısından giyilmesi uygun olandir..
Cevap sahibi+1 yılKardes tekrar bildirim gönderiyorum ama okuduklarım ve bildiklerim şüpheye düşürdü beni bir de nehir günah deyince. Idin ehli birine sorduk şunu yazdıcanm corapsz namaz kilma konusunda ihtlaf var ama corapsz namaz olurmu olur ama edebe aykiri namaz kilinmis olur simdi corapsiz olarak namaz kilsa ve bunu bir erkek gorse disardan biri ozaman namazi olmaz cunki ayagi nikah dusen bir beye gorunmus oluyo burdan cikarim yapabilirsiniz dsarida bir hanim teninin rengini belirtecek her turlu kiyafetten sakinmali hanimin avret sayilmayan tek uzvu yuz ve eldir onun disinda komple avrettir.. Selametle :)
- +1 yıl
tşkler hanımmefendi nazik görüşleriniz içinn
Cevap sahibi+1 yılrica ederim ne demek :)
- +1 yıl
.).)
- Cinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence sakınca yok. Bir insan topuktan haz alacak kadar da sapık olamaz herhalde.
21 Yorumla- +1 yıl
Yani. d
Puahaha saçmalığın daniskası, en iyisi silin kendinizi buharlaşın hiç bir yeriniz görünmesin...😂
30 Yorumlaşimdide kadınların ayaklarına mı takıldınız? ir ayak parmağı görünürse 40 yıl cehennem azabı cekersin tabii
10 Yorumla
+1 yılMezheplerin doğruluğu tartışılır elbet.. ki zaten kapalı bir bayanın öyle çok puruzlu kalır yanı var ki, mezhepten mi sanırsın bunu.
18 Yorumla- +1 yıl
Nasıl tartışılr İslamın neresi tartışılır
- +1 yıl
Mezhepler islam değildir bağyan. @BaşakHanım
- +1 yıl
Hepsi İslamın bir parçasıdr ayrılmaz Hanefi müslüman da Alevi hristiyan mı?
- +1 yıl
Pardon da, bu ne alaka? @BaşakHanım
- +1 yıl
Mezheplerin doğruluğu tartışlmaz onlar Ayetlerdn doğmuştur
- +1 yıl
Bir mezheple ayeti karsilastirip gösterir misin peki? @BaşakHanım
- +1 yıl
www.gulistandergisi.com/dergi_oku.php?id=200 burdan okuyabilirsnz nasl ortaya cktığını @betimsizce
- +1 yıl
Tamamen pekiştirme.. Kuran dışında islami aydınlatmak gibi izlenimler çabası için sınıflandırma yapılmış ayrıcalıklar. Bunlara inanıyor musunuz gerçekten?
küçük topuk gözükmeyecek şekilde kapanmak deniliyor
11 Yorumla- +1 yıl
Tskler
Ya kardeşim delirdiiz mi ya? halk aç cahil ülka kaosta sizin düşündüğünüz meseleye bak namazını kıl orucunu tut iyi insan ol yeter bırakın bu basit gereksiz şeyleri
20 YorumlaAyak topuğundan aşağısı üstü gibi avret değildir. Özellikle bir fitne söz konusu değilse normal kalması caizdir.
Fakat fitne zamanında olduğumuz için ayakta açık olmamalıdır...01 Yorumla- +1 yıl
Bilgilerin icin tskler
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçların kapanması için zorlayan din ayakları neden serbest bırakıyo anlamıyorum ben saçlara bakıp azıtan birisini ne gördüm ne duydum ama ayak fetişleri ortalıkta cirit atıyor
12 Yorumla- +1 yıl
"Dinde zorlama yoktur"' diye ayet var duymadin mı?
- +1 yıl
@prennsesss baya eski soru :D
Öncelikle çorapsız daha doğrusu çıplak ayakla namaz kılmak Hanefi Mezhebi alimlerine göre uygun bir davranış değildir.
Dolayısı ile çorap ile namaz kılmak bir edep gereğidir.00 YorumlaCaiz, topuklardan saça kadar olan bölüm -el yüz ve ayaklar hariç- avret sadece.
Ama Resulullah çıplak ayakla namaz kılmaktan nehyetmiş, bilginize. :)00 Yorumla
+1 yılÇimentoyla güzelce sıva yapacaksın ki pis bakışlılar bakmasın başka yolu yok. Bu nedir yaa rahat bırakın kadınları
00 Yorumlacaiz mi degil mi bilmem
acikcasi cokta takilmamak lazim su mezhep konularina falan
corap zorunlulugu da ne oluyormus...00 Yorumlaeller ve yüzden başkası avrettir diye biliyorum ama tam emin değilim yanlışsa hakkınızı helal edin
06 Yorumla- +1 yıl
yorumun için teşekkür ederim bilmemek ayıp değil önemli olan öğrenmek ..
- +1 yıl
bilgilendirirsinn
- +1 yıl
dinimizislam sitesinde aynı soruya şu şekil cevap verilmiş Hür olan kadınların ellerinden ve yüzlerinden başka her yerleri, bilekleri, sarkan saçları ve ayaklarının altı, namaz için Hanefi’de avrettir. Ellerin üstü avret değildir diyen kıymetli kitaplar çoktur. Bunlara göre, kadınların bileklerine kadar ellerinin üstü açık kılmaları caiz olur. Fakat, kitapların hepsine uymuş olmak için, kadınların elleri örtecek kadar uzun kollu namazlık veya geniş baş örtüsü ile elleri örtülü olarak kılmaları, daha iyi olur.
Kadınların ayakları namazda avret değildir diyen de varsa da, bu âlimler de, namazda örtmesi sünnet, açması mekruhtur dedi. Erkeğin veya kadının avret uzuvlarından herhangi birinin dörtte biri, bir rükün açık kalırsa, namaz bozulur. Azı açılırsa bozulmaz. Namazı mekruh olur. Mesela, ayağının dörtte biri açık olan kadının namazı sahih olmaz. (Umdet-ül-islam) da diyor ki, (Kadının topuk kemiği veya bileği veya boynu veya saçı açık olarak kıldığı namazı sahih olmaz. İnce olup içind - +1 yıl
içindeki uzvun şekli veya rengi görünen kumaş, yok demektir) [Seadet-i Ebediyye]
Şafii’de kadının iki elinden ve yüzünden başka her yeri her zaman avrettir. (Halebi-yi kebir) de diyor ki, (Hür kadının avuç içinden ve yüzünden ve ayaklarından başka bütün vücudu avrettir. Ayaklarına avret diyenler de oldu. Nur suresindeki âyet-i kerimede mealen, (Kadınlar ayaklarını yere vurarak yürümesinler ki, ayaklarındaki örtülü ziynetlerin sesleri işitilmesin) buyuruldu. Ayakların avret olduğu buradan da anlaşılmaktadır)
Görüldüğü gibi âlimler farklı bildirmişlerdir. Namaz dışında avrettir ve avret değildir diyenler de olmuştur. En iyisi namazda ve namaz dışında ayakları çorapla örtmelidir. Ayağı açık gezenlere de haram işliyor dememelidir. - +1 yıl
tşklerr
Kapaplılar şöyle yapıyo , yok böyle yapıyo. Başka ısınız gucunuz yok mu sizin? açıklara herşey mubah hatta sevapmıs gıbı gezınıyorsunuz ortalıkta valla bı bıtmedınız.
11 Yorumla- +1 yıl
Kapali acik yok musluman olana haram yargilamak icin bahane ariyo insanlar ya. Sen acik olabilirsin karsindakine saygi gostermek zorundasin islam hosgoru dini degilmi niye bukadar eksi yon araniyo insanlarda
Namazda ayaklarin corapli olmasi sunnettir ama hanefi mezhepte ki bende hanefiyim ayaklarda sorun yok ama kapali kalmasini tercih ediyorum
00 Yorumla
+1 yılAyak, yuz ve el gorunebilir diye biliyorum ben de. Ayaktan da tahrik olmazsiniz herhalde...
10 YorumlaHanefi mezhebinde ayaklar acik olabilir namaz da boyle kilinabilir ama incik denilen. yerin kapali olmasi daha iyi olur
01 Yorumla- +1 yıl
tşklerrr
Cinsel Yaşam konusunda 413 cevap paylaştı. El yüz ayaklar serbest.
21 Yorumla- +1 yıl
yorumun için saol
+1 yılAvret yeri eller ve yüzler hariç bütün bedendir. Dolayısıyla asla caiz değildir.
00 YorumlaEl yüz ve ayaklar mahrem yerler değil o yüzden problem yok
00 Yorumla- Devamını Gör (144)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne