arkadaşlar ben geçen sene evlendim ve şuan hamileyim ama eşim bana çok kötü davranıyor. niye böyle yapıyor ki? defalarca kez konuştum onunla neden böyle yapıyotsun dedim hiç bitşey demiyor :(:( ne yapcam
Cevabın nedir?
Soruna ve arkadaslara verdığın cevaplara bakaraktan cevap verıyorum sana .
Kocan ilk düşük yaptığında çocuğunu kaybetmenden dolayı stres olmuş sanırım .
Çok istediği bir çocuğu kaybetmiş olmanın stresı bu ,kötü olan şu an senınde ilgi beklediğin dönemde
kocanında atlatması gereken bir ruh halı içinde olması.Cinsel anlamda ilk 3 ayyakınlık kurmak hamilelık dönemınde önermez doktorlar.Ama bu sürede kocandan uzak durma ,erkekler için cinsellik bizden farklı olaraktan çok önemlidir ona başka şekıllerde hazlar yaşatmaya çalış .Umarım her şey yoluna gırer.02 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evlilik terapistine gitmeyi teklif edebilirsiniz ama kabul edeceğini sanmıyorum. Bebeği de zaten o istemiş yani sorun bebekle ilgili değil galiba.. Siz mi ilgisizleştiniz acaba. Hani hamilelik, bebek derken daha önceden de bir kötü tecrübeniz olduğu için bu bebek sağlıklı olsun diye daha çok hamileliğinize yönelip farkına varmadan ona karşı biraz ilgisiz mi davrandınız. Ya da işiyle ilgili bir sıkıntı mı var ? Sorduğunuzda söylemiyormuş ama siz az çok anlamışsınızdır.
01 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 320 cevap paylaştı.
u +1 yılSenin bir düşük yapmış olduğunu hatırlıyordum ve eski sorularına baktım. Üç ay önce düşük yaptığın konusunda bir sorun olduğunu gördüm. Üç ay önce düşük yapmış birisi olarak bence çok erken yeniden hamile kalmışsın. Acaba sen düşük yapmış olmanın olumsuz psikolojisini atlatmamış olduğundan eşinin davranışlarını yanlış değerlendiriyor ve aşırı hassaslık yapıyor olabilir misin? Ya da eşine karşı bu psikoloji sebebiyle hatalı davranışlarda bulunuyor olmayasın sakın?
Bence çok acele etmişsin düşük sonrasında. Ne kadarlık hamilesin?05 Yorumla- +1 yıl
Anladım. Sorunu üç ay önce sorduğun için ben hemen olay sonrası sordun diye düşünmüştüm.
Bu durumda, cevaplardan eşini ihmal etmiş olmandan bahsedenlere katılıyorum. - +1 yıl
Tüm cevap ve senin yorumlarını okudum ama elimizde yeterli bilgi yok.
Eğer senin ona sürprizler yapmana rağmen durum böyle ise bir sürü sebep sayılabilir. Cinsel anlamda o sana yanaştığında senin uzak durmuş olman ve uzun süredir tatminsizlik yaşaması, senin normalden çok fazla kilo almış olman, onun işi ile ilgili sıkıntılar... Bu şekilde yüzlerce sebep sayılabilir.
Aile durumunuzu bilen samimi olduğunuz bir büyüğünüz durumu bildiği için bu konuda bizden daha çok yardımcı olabilir. - +1 yıl
n güzeli ne yapıp edip eşinle bu konuyu konuşman ve onun desteğine ihtiyacın olduğunu, bu şekilde mutlu olmadığını belirtmen.
götürebilirsen bir psikologa götür eşini. sorun nedir nasıl düzeltilir size en cok yardımı dokunacak şey psikologdur. psikologa gitmek istemezse ağzından laf almaya çalış. neye kafasını takmış neden böyle yapıyor felan onları öğrenmeye çalış bir türlü. birde büyüklerinde görüşsün. ama sakınha sakın eşinin üzerinde baskı yaptırtma durum daha kötüye gidebilir. eskiden olsa ayrılma imkanın olurdu ama şimdi artık arada bir çocuk var onuda düşünmek zorundasın.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
10Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 311 cevap paylaştı. - Hamileyim diye eşini cinsel anlamda ihmal ediyorsan bu tür davranışlar göstermesi kuvvetle muhtemeldir.
- Anneni babanı, büyükleri devreye sok, onlara şikayet et, kocam bana çok kötü davranıyor de.
- Cadalozluk yap, e yeter artık be diyip çaydanlığı, güğümü, merdaneyi, artık eline geçerse kafasına vur.24 Yorumlahamile kalmanı istemişmiydi eşin? bu sürpriz bir bebekse bu durumdan mutsuz olabilir.aklıma başka birşey gelmiyor inan.yani çocuğuna hamile bir kadını bir erkek neden üzer ki,ayrıca saçma sapan bile olsa sebep söylemiyor.mutlaka vardır sebebi.ve aklıma tek gelen bebeği istememesi.
02 Yorumla
+1 yıleşim hamileliğimin ilk zamanlarında benim bide düşük tehlikem olduğu halde okadar üstüme gelioduki en son bağırdım çağırdım kapıları çarptım kısacası yıktım ortalığı çocuğuda aldırcam yeter artık düşerse düşsün dedim yaktım sigarayı geçtm başka odaya otrdum o kavgayla toparladı biraz kendini sende bi dene derim susma sustukça üstüne geliolar
00 YorumlaAdamla öyle acıklı değil de, ciddi bir şekilde baba bir konuşma yaparsan bence bunu dikkate alabilir. Daha da olmadı, sen yoluna ben yoluma sekmesi mevcut. Zira, bu en çok uygulanan method. Ama sen dersen ki ben herifimi seviyorum! Bize de ancak bir şey yemek düşer. Sen ağır able moduna geç, hanımlığı terket.
00 Yorumlaadam belki bir tür bocalama yaşıyordur diyesim var ama hiçbir açıklama çok mantıklı gelmiyor. tek olasılık hamilelik boyunca değişen yapıdan sonra yeni halini (büyük olasılıkla kilolu halini yani) beğenmeyip böyle davranıyor olabilir sanki. ama sebep cidden buysa ilerde mutlaka hatasını anlayıp pişman olacaktır bence.
00 Yorumlakötü davranıyor derken? elirtseydin keşke. küfürmü ediyor? vuruyor mu? dalga mı geçiyor nasıl yani? okuduğum yorumlara göre planlı bir bebekti sizinki. yani büyük ihtimalle baba olacağım duygusundan dolayı aşırı heyecan yapıyor olabilir. sen aldırma. zamanla kendi kendine düzelir. her evlilikte olur öyle şeyler.
00 Yorumla
+1 yılDaha önce bir düşük yapmıştın yanlış hatırlamıyorsam :( ve eşin de acı çekmişti şimdi bu durum da aksilenmesi çok tuhaf olmuş tam tersi seni el üstün de tutması gerekirdi.. maddi sıkıntınız falan oldumu bu arada bir baskımı hissediyor acaba
04 Yorumla- +1 yıl
peki kaç aylıksın eşin in sana yaklaşamamaktan dolayı bir sıkıntısı varmı eşleri hamile kalınca erkekler de de bir değişim oluyor ... özellikle karnı büyümeye başladığın da farklı gözle bakabiliyorlar pisikolojik de olabilir .. konuştuğunuz da hiç bir açıklama yapmıyormu
- +1 yıl
bir evlilik danışmanına gitmeyi teklif et.. durumun içeriğini bilmiyoruz belki de arada aksileşmesi asık suratlı olması hamileliğin den ötürü sana daha kötü geliyordur malum bu dönem çok hassas fazla alıngan olunabiliyor .. ama hiç bir şey demeden susması da normal değil
Puff çok zor bir durum ya eşininde sıkıntıları olabilir işteki sorunlarını eve yansıtıyordur belki.Ona küçük küçük sürprizler yap,sevdiğini söyle,sorunlarının olup olmadığını sor ve seninle herşeyi açık açık konuşabileceğine onu inandır.
06 Yorumla- +1 yıl
Erkekler böyledir ne yazık ki başına bir iş gelmeden farkına varamıyorlar.Kocanın karakteri nasıl bilmiyorum eğer seni seviyorumla,sürprizlerle yumuşayan biriyse onu uygula yok değilse sende ondan uzak dur kaçan kovalanır.Erkekler aslında bebekleri olucağı için daha fazla eşinin üstüne düşer ama senin eşinde korkudan ters etki yapmış sanırım.
+1 yılKaç aylık hamilesiniz ? doğum yakınmı acaba sevgisi bölünecek gibi bir korkuyla size cephe almış olabilirmi aklınca ?
13 Yorumla- +1 yıl
Olabiliyor tabikii , bebek büyüdükçe anna karnın da belirgin hale gelince baba sanki kendine olan ilgi sevgi azalacak gibi bir hisse geçici de olsa kapılabiliyor.Ama geçici bir durum üzülme.Belki başka sıkıntısı vardır sana söyleyip üzmek istemediği o yüzden sinirlidir. Sen kendine dikkat et ve stres yaratacak tartışmalardan uzak durmaya çalış , her zaman olumlu bak her şeye .
biraz soğuk davran...ilgisiz ol...sen hamileyken sana aksine mükemmel davranmalıydı..çok sinirlendim şimdi...neyse sen bi daha konuş..psikolojim bebeği etkiler filan de..yada aile büyükleri konuşsun onla..bunlar önemli şeyler...bebek etkileniyor.
04 Yorumlao ese yuuuuuuuuuuh olsun be bir kere hamile olmasan bile sen onun kadinisin deyerini bilmeli hele bu haladeyeken onun cocugunu tasirken daha titremeli ustune bu ne ya cokl yalnis nefret ederim oyle erkeklere
00 YorumlaMuhakkak altinda yatan önemli bir sebeb vardır, Tavsiyem çek bir köşeye konuş asla küsme kırılma diyalog yolunu açik tut,
Birden biremi oldu bu durum, bu süreci anlatirmisin03 Yorumla
+1 yılAcaba sorumlulugun farkındada kendi kendine baskı yapıp sendenmi cıkarıo hırsını ?
04 Yorumla- +1 yıl
evet ama saglıklı bir düşünce yapısı yoksa bunu ondan bekleyemezsin. Bişi sorucam işi falan nasıl ? yani cocuk cok büyük bir sorumluluk cünkü kaldıramayacagı bir yük olarak görüyor olabilir mi sence ?
- +1 yıl
Bir erkek olarak düşünüyorum istediğim kadar bunalımda olim eşimden asla birşeyin acısını cıkarmaya calısmam hele birde hamileyse onu el üstünde tutarım. Cocugun cinsiyetinden olabilir davranısları sana karsı sevgisinden olabilir hatta birşey diimmi yanlıs anlama ama özel hayatınızdaki durgunluk bile bir erkeği sinirli yapabilir yapı meselesi yani düşkün bir insan uzun süre bekleme sonucu sinir stres hatta karsı tarafdan soguma bile olur bir süre
'baba' olma mesuliyetini kaldırmak istemiyordur belki
04 Yorumla
+1 yılçocuğunla ve senle ilgili hayallerinin .senle ilgisi olmayan stresidir
01 Yorumla
+1 yıleskiden bakabileceğini zannedip şimdi çok ağır gelmiş olabilir veya başka sorunları vardır ...
00 YorumlaYapman gereken acıtasyon. (Ağlamak üzüldüğünü belli etmek).
Hemen yumuşar ve normale döner.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorunun sonucunu merak ettim doğrusu
Umarım düzelmişsinizdir00 Yorumlaçok saçmalarsa çaydanlığa başvur . . .
15 Yorumla- +1 yıl
:)))) kapı camlarını kırmakta işe yarıor:)))
... Çocuk istiyormuydu ?
04 YorumlaHamilelikten once hersey yolundamiydi yani?
02 Yorumla- +1 yıl
Nekadar cocugu kendisi istemiste olsa ilk zamanlar baba olma dusuncesi onu heycanlandirmis olabilir..ama sonraki zamanlar hamilelik ilerledikce pabucunun dama atilacagini dusunup uzulmus olabilir..cinsel hayatinizi etkilemistir hamilelik buda bir neden olabilir..Senin hormon degisikliklerin duygusal denge bozukluklarin vs bunlarda erkeklerde fark edilmeyen ama ciddi bi tranvaya neden olabilir.Yani bircok nedeni olabilir.
Sen bebeginle ilgilen onu yalniz birakma..
+1 yılkötü davranmaktan kastın nedir?
011 Yorumla- +1 yıl
yaşı kaç eşinin
- +1 yıl
bir şey daha soracağım hamileliğin kaçıncı ayındasın?
- +1 yıl
sanırım problem cinsellikle alakalı olabilir . bu dönemde ilişki sakıncalı olduğu için yapmıyorsunuzdur sanırım ve bu da ona olumsuz yansıyordur . onunla konuşun ve sabretmesini söyleyin emin olun 9 ay sonunda o bebeği kucağına aldığında bu tür sıkıntılarda ortadan kalkacaktır. şu dönemde sizde de aşırı duygusallık olabilir
- +1 yıl
ters olmasının sebebi budur ve dediğim gibi siz doğru olanı yapıyorsunuz bu süreci atlattığınızda herşey yoluna girer
- +1 yıl
duygusalsın normal:) emin ol daha farklı olur o zaman. şu süreci atlatın yeter
- +1 yıl
evlilik cinselikten ibaretse vay halimize
Gizli Üye(36-45)+1 yılayrıl kurtul
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi