Şimdi bir zara mı takılıyorsun demeyin. 2 yıldır birlikteyiz ve bakire olmadığını ondan değil, başkasından öğrendim. Eski sevgilisiyle birlikte olmuş ve ben bunu bir arkadaşından öğrendim. Kendisine sorduğumda doğruladı ve bırakacağımdan korktuğu için söyleyemediğini söyledi. Ama sorun şu bizim nikahımız yapıldı. Ben bunu başkasından öğrendiğim için ve nikahtan sonra öğrendiğim için kafayı yiyorum. Kendini bana yamamış gibi oluyor. Düğün falan olmadı, evlilik hayatımız yok hızlı bir şekilde boşanabilir miyiz? Mahkeme de ayrıntıyı vermek istemiyorum kızın ailesi öğrenmesin gerek yok. Bunları anlatmasam hakim boşar mı tek seferde?
Cevabın nedir?
+1 yılşimdi bu durumda doğrudan aaa yalan söylemiş diyemediğim için yorum yapamadım fakat güvenimi kaybettim, artık kazanamam diyosan çekişmeli boşanmadan başka şansınız yok. çünkü anlaşmalı boşanamazsınız ilk bir yıl içinde. çekişmeli boşanma için de aylar sonraya gün verilir.
boşanma davanızı açın, sonra da mahkeme hakimine gidip durumu anlatın. belki evlilik hayatınız olmadığı için erken bir tarih verebilir. birinin davasını diğer taraf kabul ederse, bir iki tanıkla da desteklenirse anlaşmazlık boşanma kararı verilebilir çabukça.
fakat çok kolay bir yol olmayacağını söyleyebilirim. şansınızın size yardım etmesi gerek. bir de kız kabul edecek mi boşanmayı, o da var.03 Yorumla
Soran+1 yılDüğün olmayacak ve ben durumu ailesine söylememekten yanayım. Anlaşmaya yanaşmazsa ailesine durumu söyleyeceğimi söyledim. Ağlayıp duruyor işte. Ama eli mahkum anlaşacak. ailesinin durumu bilmesini istemez. Herkese düğün iptalinin gerçek gerekçesini söylerim dedim
- +1 yıl
anladım. yine de uzun bir süre beklemeniz gerekebilir duruşma vs için...
- +1 yıl
Teşekkür ederom
En İyi Cevaplar
+1 yılBakire olduğunu söylememesi yalan söylediği anlamına gelmiyor sen eğer onu kalpten seviyor olsaydın böyle birşeye takılmazdın ondan sonra seninle olacak evlenmiş senle bunu düşünürdün seni kendine yamadığını düşünmüyorum bu senin kafandaki kuruntu kız sevmiş ve evlenmiş sonuca bakarsak seni aldatmamış sadece önceki sevgilisiyle birşeyler yaşamış ki o zaman sen ortada yoktun asıl sen onun aklından neler geçtiğine bak seni seviyor mu ne kadar değer veriyor neyse ben ne desem boş bu zihniyete birşey anlatamam.
02 Yorumla
Soran+1 yılSen olaya bambaşka bir noktadan bakıyorsun. Biz 2 yıldır birlikteyiz ve bana bakire olduğunu söyledi ve ben buna saygı duyarak 2 yıllık ilişkimizde cinsellik adına hiç bir istekte bulunmadım ve ihtiyacımı da gidip başkalarıyla karşılamadım. Sonra bu durumu kendisinden değil de başkasından öğrendim. Nikah olmuş, düğün olacak. Neden bana söylemedin dedim, söyleyecekti diyor. Sanırım gerdek gecesi söyleyecekti? Şimdi ben mi suçluyum?
- +1 yıl
seni kaybetmemek icin demis ama dürüst olmalıydı. konusup anlasın seni aldatacak degilya seninle olmak icin yapmıs
kardeşim acık ve net konusuyum tabi kendi adıma.. böyle birşey benim başıma gelse dügüne 2 hafta kala ögrensem terkederim.. neden 2. senedir berabersin. neden saklamış? neden yalan şöylemiş? birde başkasından ögremissin.. k. bakmasında.. ben başkasının kolundan gelmiş bır kızı karım yapmam. ben her zaman kendimde bir sözüm vardır.. ben hiç bir kıza el sürmüyorsam benim evlenicegim kızıda kimse el süremez..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKusura bakma ama maalesef gerçekten yamamış sana kendini. Eğer boşanacağım diyorsan anlaşmalı boşanın. Ailesinden korkuyorsa onlara söylemekle tehdit edip anlaşma olmasını sağla. En başta kendisi söylemiş olsa böyle olmazdı belkş ama bu durum çok farklı. Yine de kız istediğini elde etti o ayrı. Boşansanız bile gidip başkasıyla evlenecek, senle evli olduğu dönemde de senin bozduğunu söyler kurtulur.
14 Yorumla
Soran+1 yılAynen dediğin gibi. Olan bana oldu malesef.
Cevap sahibi+1 yılNe yazık ki. En iyisi dava ya da davaya gerek kalmadan nikah iptali yaptırt bir şekilde. Nu resmen kullanmak oluyor çünkü. Daha en başta böyle bir şeyi bile o söylemiyorsa başka bir şey oldu mu, neler yaşadı bunun şüphesi hep içinde kalır.
Soran+1 yılAynen öyle, bakalım. Dertsiz başımıza dert açtık
Cevap sahibi+1 yılGeçmiş olsun :(
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
12Cevap
+1 yılkız da boşanmayı kabul ederse boşar. anlaşamadığımıza karar verdik kavga ettik falan felan dersiniz. seni kandırmaya çalışmamış olsa belki yapma etme bir hatadır olmuş felan derdim ama bu yenilir yutulur bir şey değil.
02 Yorumla
Soran+1 yılBaşkasından duymasam düğün gecesi açıklamayı duyacaktım heralde. Böylesi daha iyi oldu.
- +1 yıl
ya da başka bir yolla kandırmaya çalışacaktı. gerçekten acınacak halde nişanlın. senin adına da üzüldüm.
+1 yılYalan kotu.
Seninde yalana tesvik etmen kotu. Eminim daha ince soylemek istedi bir sekilde ve senin yuzunden soyliyemedi neyse sonuc olarak soylememis.01 Yorumla
Soran+1 yılNeyse ney ben bunu evleneceğim kişiden öğrenmek isterdim. Başkasından değil.
Nikahtan önce kendisi söyleseymiş yine hiç yoktan belki bir şansı olurmuş ama böyle cidden yamamış kendini sana yani ne yapsan hakkındır. Senin adına çok üzüldüm, geçmiş olsun :/
01 Yorumla
Soran+1 yılSaolasın.
+1 yılSenin ne yapacağını bilememde söyleyemem de ama ben olsam kabul etmezdim önce babama söylerdim insanlara rezil olmamak için o bir yol çizerdi
02 Yorumla
Soran+1 yılNe yapacağımı bilmiyorum şu an ama bu iş olmayacak yani.
- +1 yıl
bence kızı mağdur etme düğünü yap evlen herkes sizi evliymiş gibi bilsin 3-4 ay geçtikten sonra geçinemiyoruz diyip ayrılabilirsin
Boşanmasan daha mantıklı 😊 . Ona bir sor seni seviyormu?
ama illaki boşanıcam diyorsan, paran çok ise avukata harcıyabilirsin120 Yorumla
Soran+1 yılHer hangi bir karıkoca ilişkimiz olmadı avukat konusunda sıkıntım yok abim avukat o halleder bu işi.
Soran+1 yılKardeşim benden önce olan ilişkisinde olmuş ne olduysa. Benimle birlikteyken bir şe olup olmadığıyla bilgim yok. Bakire olup olmaması benim için sorun değil. Bana bakireyim dediği için 2 yıldır birlikte olduğum kızla cinsel yönden tek bir şey yaşamadım ben. Saygı duydum ona. Karşılığı bu olmamalıydı.
Soran+1 yılBenim bakir olmadığımı ilk tanıştığımız zamanlardan beri biliyor. Hayatıma o girdiğinden beri de kimseyle birlikte olmadım.
Soran+1 yılYa sen delirdin mi kardeşim ne mal gibi bakması. Ortada bir yalan ve güvensizlik var. Sen çıkmışsın bana neyden bahsediyorsun.
Soran+1 yıl2 yıl birlikteliğim var ve bana bakire olduğunu söyledi. Daha sonra bakire olmadığını başkasından öğrendim ve nikahtan sonra. Bu yalan olmuyor mu? Kardeş kusura bakma da benim mezhebim senin kadar geniş değil ya. Özür dilerim.
Soran+1 yılTamam da karı koca ilişkimiz olmadı. Henüz aynı ede yaşamıyoruz ve benim güvenimi sarstı. Belki de başka yöntemlerle bana bakireymiş gibi hissetmemi sağlayacaktı. Bu güvensizlik üzerine evlilik kurmak istemiyorum. Ayrıca iki tarafta isterse nikat iptali varmış bu olayı yapacağız. Düğünün iptal sebebini millet öğrenmemesi şartıyla boşanma konusunda anlaşacağız.
Soran+1 yılSiz beni suçluyorsunuz sadece. Her altı ye, sonra kadın yapınca kıskançlık yapıp kabul etme gibi... Olaya bambaşka açılardan yaklaşıyorsunuz ve bozuk olan moralimi daha da bozdunuz.
Soran+1 yılBu kadar ince şeyleri düşünen kız intiharı düşünmez merak etme.
- +1 yıl
Şimdi desemki bana güven kelimesini tek cümle ile anlatın? Sevdiğiniz kızın size ihanet etmemesi dersiniz...
Başkalarını hataları ile yüzüstü bırakmak delikanlılık olsaydı, alem delikanlı dolu olmuş olurdu...
Allah iyiki sizin gibi merhametsiz değilmiş, eğer öyle olmuş olsaydı vay halimize, bir hatamız ile bizi kulluktan da silerdi
Cinsel Yaşam konusunda 608 cevap paylaştı. Boşanma olmaz o nikah iptaline başvuracaksın evet o söylemiş olsa bu kadar koymaz dürüst olur bir başkasından öğrenmek onu küçük düşürür böyle insan dürüst olmalı işte
04 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle. Ben 2 yıldır birlikteyiz cinselliğin konusunu açmamışken onun yaptıklarını başkasından duyuyorum ve nikahtan sonra.
Soran+1 yılKıza zaten millet düğün iptalinin gerçek sebebini öğrenmesin istiyorsan kolaylık sağla dedim gerekeni yapar diye düşünüyorum
Erkeklerin %60 ı bu durumdan tahrik olur. Sanıyorum sen tahrik olmuyorsun. Eğer seviyorsan eşini, ona bir şans daha ver bence.
02 Yorumla
Soran+1 yılBunu başkasından duymak bana kendimi enayi gibi hissettirdi. O yüzden çok soğudum birlikte bir hayat düşünemiyorum.
+1 yılboşar tabiki hakim niye karissin buna anlasarak ayriliyoruz dersin olur biter gecmis olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılBelirli bir süre yok mu? daha nikah olalı 1 hafta olmadı.
+1 yılBoşamaz hatta sana kızar okadar kızarki seni hapse bile atabilir
020 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var. Sorun bakire olmaması değil. Benim bunu nikahtan sonra öğrenmem ve başkasından öğrenmem. Hiç bir şekilde karı koca ilişkimiz olmadı ve ben inanılmaz soğudum. Yüzünü bile görmek istemiyorum yani.
- +1 yıl
Sende o dönemdeki sevgilisi olabilirdin seninle yatmış olabilirdi
Soran+1 yılEvleneceği kişiye durumunu söylemeliydi. Ben bunu 3. kişilerden öğrenmek zorunda değilim. Onur kırıcı bir şey.
- +1 yıl
Sen üçüncü kişilerle oturup karınıın bekaratinimi koonusuyorsun kişiliğine senin...
Soran+1 yılBak olaya tamamen cinsiyetle yaklaşıyorsun. Kimseyle karımın bekaretini konuştuğum yok. Bir arkadaşı kendi açtı bu konuyu ayrıntıya girmek istemiyorum. Öyle bir konu yokken söyledi bunu. Gittim doğru mu diye öğrenmek için sordum eveledi geveledi ve kabul etti. Anlatacaktım dedi. Ne zaman anlatacaktın, nikah oldu düğünden sonra mı dedim. Ağlamanın arkasına sığındı hemen. Lütfen olayın ayrıntısını bilmeden sadece kız tarafından yaklaşma olaya. Bu kızla ben 2 yıldır birlikteyim ve bakire olduğunu söylediği içn aramızda en ufak bir şey geçmedi.
- +1 yıl
Zihniyet önemli
Soran+1 yılEvet senin zihniyetinde ortada. Bana bakireyim dedi. Belkide regl dönemine falan denk getirip kızlığım bozuldu diye kandırmaya uğraşacaktı gerdek gecesi? Benim hiç güvenim kalmadı.
- +1 yıl
Ben sizin tarafdayım :)
- +1 yıl
Sadakatsizlik imzayı erken atmayacaktınız
Soran+1 yılSen imzayı attıktan sonra başına bir şey gelmeyeceğinin garantisi var mı?
- +1 yıl
susayım diyorum ama dayanamıyorum.
sadakatsizlik, imzanın erken atılması bunlara mı sığınıyorsunuz şimdi bu sonucu?
imza düğünden sonrada olabilirdi.
burada temel konu inkar etmesi durumunu.
anlamak istemiyor musunuz yoksa soranın zaten mevcut bunalmış ruh halini dahada kötüye sokmak için bilinçli mi yapıyorsunuz?
bu konuda hemcinsimizin ayak oyunlarını eleştireceğimize yattığı sende olabilirdin diyorsunuz.
öyle olsa zaten bu soruyu soracak bir durum yaşanmayacaktı ki.
karşılıklı olan bir durumu neden sonradan öğrenmiş gibi çözüm yolları arıyor olacaktı ki soran bey? - +1 yıl
Sendekide bişeymi benden önce yatmıştı birtane hemşireyle çocugum okduktan sonra ögrendim ben boşanmadım ama yatmadıgım halde bende başkasıyla yatmıştım dedim ödeşmiş olduk dedim o acıda yeter ona sen iyisini yapıyorsun boşver
- +1 yıl
Sadece resmi nikahımız kıyıldı düğün yapmadık fiilen bir evlilik gerçekleştirmedik.
Aslında resmi nikahlı-fiili nişanlılık durumu söz konusu bu sebeple iki tarafın rızasıyla çekişmesiz dava usulüyle boşanma yolu en ideal yoldur.
İki tarafta hakime bu fiili nişanlılık sürecinde birbirlerini daha detaylı tanıma fırsatı bulduklarını ama fiili evlilik için iki tarafında birbirini kendine uygun bulmadığını ifade etmeliler.
bu normal boşanma süreci.
Ya da;
Nikahın esas şartlarındaki sakatlık nedeni ile yani, hile-kandırma söz konusu olduğunda ve bu hile ahlaki konuda yapıldığında kıyılan nikah butlanla sakattır. hile karıştığından iptali istenebilir.
o durumda gerekçeyi söylemelisiniz.
İptalde; Nikahın kurucu unsurlarında sakatlık aranır.
kurucu unsurları da karşılıklı olarak evlenme memuru önünde evlenme iradesinin beyanıdır.
Ancak; bu beyanın olmasının arkasında gizlenen evliliğe halel getirecek eşlerden birini kandırma yönündeki gizlenen unsurlar nikah için kusur sebebidir.
iptal - +1 yıl
... bilir.
ancak iddianızın ispatı gerekir.
şahitler gerekecek.
kızın beyanı da söz konusu olabilir.
iki durumda da direnirse işiniz zor olabilir.
ikna etmeniz lazım bayanı.
''ben sende zarar görmeni istemiyorum. mahkemelerde bunu milletin önünde deşifre olmanı istemiyorum'' diyerek kızı ikna etme yoluyla ve rızası ile ayrılmasını sağlayın.
çekişmeli dava olursa olay uzar.
kızlık raporu istese bile iptal boşanma sebebi değil. şartlarından biri değil bakire olası.
siz kandırma üzerinden gidebilirsiniz. kız eğer ben kendisine söyledim derse olay zorlaşır.
o yüzden anlaşarak çekişmesiz olarak dava açın.
Soran+1 yılHayır milletin ve ailesinin sebebi öğrenmesini göze alamaz o yüzden anlaşmaya yanaşır
- +1 yıl
Bilmiyorum
Anlaşmalı boşanırsanız sıkıntı olmaz. Kızı ikna et.
01 Yorumla
Soran+1 yılİkna olmazsa ailesine söyleyeceğim durumu zaten.
+1 yılBilader senin evlilik kafada bama kagit ustunde devam ediyor. kizi istemiyor san konus onunla ve bosanin. kizligi hakime soylemeden bosaninbosanin. anlasamiyoruz deyin.
03 Yorumla
Soran+1 yılTamam da belirli bir süre varmış sanırım boşamıyorlar öyle hemen işte. Daha 1 hafta olmadı nikah olalı
- +1 yıl
6 ay bildigim kadar
Soran+1 yıl6 ay evli kalmak istemiyorum böyle bir insanla.
+1 yılbence ailesine söyle. böyle birşeyi sonra sana ne bleym arkandan knusmasın kmse
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgizliliği çok kısa açın hemen. eşim hukukçu özelden dönelim size.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılnikah iptali var tam emin değilim eşim gelecek birazdan ona sorarım.
okudunuzsa mesajımı cevaplar mısınız?
Cevap sahibi+1 yılen yardım edici cevap verdiğim halde tenezzül edip cevaplamadınız bile.
Anladım sıkıntıda olduğunuzu diye eşimden yardımla çözüm odaklı dönmek istemiştim.
insanlar neden iyilikten anlamaz. yazmayın artık.
Soran+1 yılAslında hukuksal yardımı abim yapacak. O da avukat. Ama ben işin çok büyümesini istemiyorum. Sadece genel prosedürü öğrenmek istiyorum. İş uzar mı diye. Hukuksal anlamda abim destek olacak, teşekkür ederim.
Cevap sahibi+1 yılabiniz biliyordur prosedürü de o halde.
bunu sorucam eşime.
Cevap sahibi+1 yılne oldu sonuç var mı gelişme?
Cinsel Yaşam konusunda 552 cevap paylaştı. güveninin kırıldı keşke en baştan söyleseymiş
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen bakir misin peki?
05 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim benim bakir olup olmamam önemli mi? Sorun kızın bakire olmaması değil. Benim bunu nikahtan sonra öğrenmem ve başkasından öğrenmem anlatabildim mi?
Cevap sahibi+1 yılSeni suçlamanin derdinde değilim
Önce bir sakin ol.
Bakirsen bunu dert etmene hakkın yok
Dedigim bu.
Ama yanlış olan da şu;
Bunu başkasından öğrenmen...
İlk başta demeliydi bunu sana...
Soran+1 yılZaten sıkıntı yaptığım şey bu. Bakire olup olmaması umrumda bile değil açıkçası. Bunu başkasından öğrenmek çok koydu bana.
Soran+1 yılKardeşim bunu başkasından duymuş olmam ağırıma gitti benim. Hemde nikahtan sonra. Ben bu kız bakire diye 2 yıldır birlikteyiz elimi sürmedim. ve sen bana diyorsun ki bakire olmadığı için kaldıramamış. Ben evlendiğim kişinin bekaretini 3. kişilerden mi öğrenecektim? @eser32
+1 yılMahkemeye ver
02 Yorumla
Soran+1 yılVerecemde kardeşim daha yeni evlendik boşamaz diye vermiyorum. bir de benden bişey talep etmesin ben sonuçta karı koca ilişkisi yaşamadım.
- +1 yıl
Tazminat davasi ac sen ondan al
+1 yılEvet boşannn
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?