Bu gibi düşünceler temel olarak 11 yaşlarında yani ergenlikte başlar, sen ergen bir kızken de bunları istersin ama toplumsal baskı, yetiştirilme, o dönemde erkeklerin ergenliğe ulaşmaması yüzünden aradığını bulamaz ve bastırırsın.
Ve duygusal boşluk olunca da bu bastırdığın özlemler, istekler yüzeye çıkar.
Kısacası normal.. Ve tam yaşında düşünüyorsun bunları. Acele et ; 5 yıla evde kalabilirsin ;)02 Yorumla
Soran+1 yılHa ha
En İyi Cevaplar
Aşık olmak istiyorsunuz, sevgili istiyorsunuz çok normal bunları yaşamak hissetmek istemeniz duygusal bir dönemdesiniz sanırım, enişleneceğiniz tekşey fırsatları şansşları farkedememek gözlem yapamamak bence, sizi bekleyen biri mutlaka vardır fırsatlara kendinizi kapamayın
01 Yorumla
Soran+1 yılHmm teşekkürler :-)
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok normal hatta ben 15 yaşımda bu duyguları hissetmiştim o yüzden ilk işim hemen sevgili yapıp bunları denemek oldu :D
Ama sakın benim yaptığım gibi kendini kaybetme yoksa 2-3 sene sonra benim gibi 10 erkekle yatmış olarak bulursun kendini
18 yaşındayım şu an ve en az 10 erkeklw ilişkiye girdim pişmanım :(04 Yorumla
Soran+1 yılİyi halt etmişsin
- +1 yıl
Hala devam ediyor musun peki
Cevap sahibi+1 yılHayır
+1 yılBiz kız çocuğu gibiyiz geceleri. Bizi kollayacak sarıp sarmalayacak birine ihtiyaç duyuyoruz. Tek başına soğuk yatağımızda ayaklarımızı birbirine sürterek ısınmaktansa bizi kollarının arasına alıp koynuna koyup yüreğimizi ısıtan bir adamla uyumak daha cazip gelir.
31 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle benim kafadan sın ;-)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
111Cevap
+1 yılNormal bence de ama sevdigin biri varsa normal gelecege dairde hayal kurman normal sefkatli aşk dolu bir evliligin olur insallah. o sicaklik o samimiyeti herkes ister ama herkes yasayamaz tuketenlere bos gelir bunlar tuketme sadece biriyle yasa ve onunla evlen :)
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
Bilmelisin ki bu insan yanımızın en güzel ve masum düşüncelerinden. Keşke paylaşmasaydınız bile. Kalaydı Öylece , ne bir yorum ne bir alay...
Mesele şu ki bu tip bir ihtimal bence kolay değil. Bir lüks birçoğumuz için. Ama yine dersin
Elbet bir gün...02 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yazı teşekkürler
Bunları düşünmen normal. Ancak bir beraberlik kurupta bu düşüncelerin hakkında karşındakine pay biçiyorsan olmaz. Bir adam sevip ona bu rolü biçiyorsan, öyle bir insan olarak düşünüyorsan onu, hayalindeki şey bu, senin rolün bu diyorsan olmaz. Yarı yolda kalırsın.
Bunları herkes düşünüyor. Ancak bunlar herkesle yaşanamıyor, bu farkı ayırt et. İnsanları zihninde bir rol biçip oraya yerleştirme. İste, ama kimseye açma bu hayalini. Yarı yolda kalırsın söylemesi.01 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak anlamadım valla o kadar yazmışsın ama anlamadım
+1 yılİnsan istiyor bazen sığınabileceği bir kalbi yanında hissetmeyi..
22 Yorumla
Soran+1 yılWuuuu süper ;-)
- +1 yıl
Tesekkur ederim
+1 yılOncelikle şunu merak ettim burcun ikizler mi yoksa yengeç mi? ikisi de bu konularda aynı diyebilirim. Aşkı romantizmi seven bir yapınız var ve bu gayet doğal ve guzel. Sükunet üzere bir birliktelik istiyorsunuz aslında tam bir yengeç duyguları aşk sevgi huzur.. duygusal.. Bu halini bana kalsa gayet çok normal ben yengeç burcundanim ve sizden farklı düşünmüyorum...
09 Yorumla
Soran+1 yılSorry ben yay :-)
- +1 yıl
Demek ki yay burcu da yakinmis bize 😊😊 yeni bişey daha öğrendim 😉😊
Soran+1 yılBuraları fazla kafaya takma derim
Soran+1 yılBurçları
- +1 yıl
Kendi burcumdan başkasını bilmem zaten ilgimi çeken yani aynı beni anlatıyor :) merak ettigimden bakıyorum yoksa herkes burcunun özelliğini taşımıyor yani. Kim tesbit etmiş acaba bu bilgileri :)
Soran+1 yılBana uyuyor benimki ama karakterime bakarım sadece günlük fallar yalan ona göre
- +1 yıl
Fal başka ya ona inanmam zaten aynen karakter kişilik olarak doğru. Fal hep sallama ya. Çalışmıyordum ben arada facede çıkardı yok is hayatımda sorun yasicam aşk hayatımda anlaşmazlık falan :) hiçbiri yoktu oysa :) ne tuttururlarsa artık
Soran+1 yılHıh işte tamam oldu
- +1 yıl
Eveddd :) böyle düşünen kişi olarak yalnız değilsin merak etme. ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru kişiyi bulana kadar acele etme ve bulunca da evlenebilicekseniz bu dediklerini yap evlenmeden dokunmayın birbirinize Erkeklerin Nefsi Kolay KIRILIR ama bayanlar daha dirençlidir sabret karşina düzgün biri çıksın ya da biraz daha olgunlaş ya da olgun bir erkek bu senden 3 4 yaş büyük olsun ki işi gücü olsun mal gibi kalmasın seni istiyebilicek durumda olsun yoksa araya gidersin mal gibi kalirsin
219 Yorumla
Soran+1 yılGüzel demişsin ama kullandığın dil berbat
Cevap sahibi+1 yılsabahın bu saatinde bu kafayla bu kadar yazabildim türkçe sınavımı sanki salla gitsin uyicam zaten :(
Soran+1 yılBana karşı kullandığın dil den söz ediyorum
Cevap sahibi+1 yılşimdik yazarken aklına başka kısımları da geliyor ama inc ince ayrıntılı anlatsan yaz yaz bitmez kısa kısa yazıp giriş gelişme sonuç yerleri birbirine girdi düzenlemedim o an ne geldiyse yazdım ondan abuk sabuk oldu katılıyorum ama uyku sersemliği işte idare et canım
Soran+1 yılBla bla bla
Cevap sahibi+1 yılÇok gıcıksın :)
Cevap sahibi+1 yılSanada iyilik Yaranılmıyor Giciksin diye galiba :)
Soran+1 yılÖyleyimdir
Cevap sahibi+1 yılİlk Aşkımı hatırlattın bana onun da böyle senin gibi tatlı bir ukalalığı vardi sözüm meclisten dişari ben ona aşik oldum oysa benden başka herkesle çıktı yıllar sonra feyste buldum ekledim o kadar çok erkekle çıkmış ki şimdilerde tipsizin teki olmuş lisede çok güzeldi onun saçlarına bakarken kalbim titrerdi aha şu yanlış üstüne yanlış yapip yanlış erkeklere kapılan kız milleti bizim gibi doğru adamlardan kaçarsiniz sonra mal gibi kalirsiniz
Soran+1 yılKötüler sevince adam gibi severler sayarlar korurlar mutlu ederler o yüzden işte :-)
Cevap sahibi+1 yılKırk tane çiçeğe konduktan sonra kötü olmuş hatasını anlamış adam gibi sevmiş saymış ahı gitmiş vahı kalmış napim ben onu :(
Soran+1 yılHmm
Cevap sahibi+1 yılO yüzden fazla maç yapmamak lazım kısmetini bekliceksin o seni bulur sen aramicaksin en kötü tipni beğendiğin biriyle görücü usulu evlenirsin
Cevap sahibi+1 yılNeyse senin erken olgunlaşmana katkıda bulunduğumu düşünüyorum ve zıbarıp yatıyorum şimdi olmazsa dediklerim aklının bir kenarında durur kısa zamanda anlamını anlarsın hadi çüzzz derler ama çüşş dicem :) hadi çüş iyigeceler
Soran+1 yılTekrar bla bla bla
Cevap sahibi+1 yılOhooo akşam oldu bizim köyde ne bla bla blaymış :)
başka laf üreemiyosun galiba bla bla öğrenmişin iyiki manyak kadın :)
Soran+1 yılHa ha ha bla bla bla :-D :-D
Cevap sahibi+1 yılBizim Köye Gelirsen Seni İssiririm canım çekti :)
Soran+1 yılŞehirden indim köye :-D
Tabi istiyebilrsin yaşla alakası yok ergenliğini bitrdikten sonra istemende doğal ve güzel bir şey insanlığın yaradılış doğasında var sadece sen istemıyorsun herkes istiyor ama szölü olarak ıfade edemıyorlar cesaretıne hayranım...
02 Yorumla
Soran+1 yılCesur değilim yoksa kendimi gizlemezdim
+1 yılBizede ALLAH sana hayirlisini layiginla vermesini dilemek düşer inşallah dualarin kabul olur gayet doğal ve güzel düşünceler duani et hayirlisini dile sabirli ol elbette hakkini layiginla alacaksin hayirlisi ile
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah teşekkürler
Sıkılıyorsun. Her sabah aynı şekilde uyanmak, her gece aynı şekilde uyumaktan sıkılmışsın belli. Sebebi yalnızlıkta olabilir. Her ne olursa olsun bu istediklerini aldıktan sonra tekrar sıkılacak ve tekrar eski halini özleyeceksin bunun garantisini veririm sana. Ama bunları düşünmen normal. Yaşla bir alakası yok.
00 Yorumla
+1 yılCok normal.. bazen ben de yataga gecip gozlerimi kapattigimda birinin sarıldıgını, beni kendine cekip optugunu sarildigini, uyurken bile sariliyor oldugumuzu düşünüyorum. Sanirim yalnızlık dedigimiz tam olarak bu
13 Yorumla
Soran+1 yılÖylee olsa gerek
- +1 yıl
Ya bütün kızlar böyle ise biz çabuk evleniriz. :D
+1 yılYuregin sevgi dolu onu paylasmak istiyor en dogal hakkin ana helal olani sec, sevgiki adi aktinda gecici sevgili degilde temiz biriyle evlililik yaparak
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah sağol
Yaş 21 olmuş erkenmi diyorsun senin yasında uç tane cocuqu olan tanıyorum eskiden olsa ayiplarlardi ama şimdi herkes normal karşılıyor yani demek o ki isteye bilirsin istemekle de yetinmeyip qerceklestire de bilirsin herşey senin elinde
01 Yorumla
Soran+1 yılHmm
Ama o zamanların verdiği heycan ve haz diyelim ona normal bir bir durum ama yanlış bir hareket bu zamanlarda alacagın bir hareket ilerki hayatını olumsuz etkileye bilir canım ilerde zaten farkına varırsın ve hak verirsin 😉
Saygılarımla.01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılÇok normal hep bunlar yalnızlıktan oluyor ve cinsel durtulerinde seni bu yönde yönetiyor bazen 21 çok erken sayılmaz şu an ki evlenme yaşlarına bakarsak mahallede 17 yaşında kocaya kaçan kız biliyorum çok normal tabiside bu durum
03 Yorumla
Soran+1 yılÖğrenci için erken :-)
- +1 yıl
Benim arkadaşım izmirdeb ankaraya kız kaçırdı daha 21 yaşında ankaradan da antalya yaşıyor bebekleri oldu kızi oldu yani bir tane bir adam da öğrenci üniversite okuyor hala :)
Soran+1 yılOha
+1 yılOlgunlaştığının göstergesi bunlar... Anormal bir durum yok; bu yaşta evlenip de tam dediğin şekilde hayatlarını sürenler var :)
03 Yorumla
Soran+1 yılOkul bitseydi de diğeri kolay
- +1 yıl
Yazmaktan vazgeçmiştim; kariyerini bilmiyorum ama dicekim, bünyen hazırım diyor :))) umarım mutlu olursun
Soran+1 yılKesinlikle çok hazır :-)
Güzel düşünceler tabi. Yakın zamanda arkadaşlarının arasında evlenenler olduysa ya da uzun zamandır ilişkin yoksa normal
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim hiç ilişkin olmadı gerçek anlamda yani
Soran+1 yıl:-)
Soran+1 yılÜzülmüyorum zaten
Gizli Üye(36-45)+1 yılYAsına gore gaayet normal... Her ne kadar duygusal sekillerde istiyor gibi gorunse de sebebi hormonların. Boyle dusunuyorum diye de asla kendini hayıflama olur mu? Hayatın sebebi ve anlamı bu dusuncelerde yatıyor...
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :-)
Cevap sahibi+1 yılrica ederim...
+1 yılYaşının ilerledikçe her şeyini paylaşacağın birisini istemen çok normal ;-)
16 Yorumla
Soran+1 yılDimi ama
- +1 yıl
Yaşın ilerledikçe bu isteğin giderek artacak emin olabilirsin ;-)
Soran+1 yılHadi ya yandım desene :-)
- +1 yıl
Zamanla çıkar karşına birisi ;-)
Soran+1 yılHayırlısı
- +1 yıl
Amin hayırlısı olsun hakkımızda ;-)
Nerden baksan dalga geçiyosun bizimle o yüzden yazmayacağım
19 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
Soran+1 yılAlakası bile yok düşüncelerim bunlar merak erm sadece ben miyim böyle
Soran+1 yılEvet ama okulum var daha evlilikte olmaz sevgili hiç olmaz
Soran+1 yılHa ha ha ha
Soran+1 yılNeyse artık
+1 yılBen 19 yaşındayım ama bende istiyorum çok normal birşey :) bu :) Çook uzun uzun yazıp anlatırdım ama acayip yorgunum :(
10 YorumlaAnormal bir durum yok bir erkeği arzulmak anormal bir durum olmadı gibi sanırım evlilik falan istiyorsn?
10 Yorumla21 yaş şevhet için gayet yeterli. Bu düşüncelerin de gayet normal. Bende 21 yaşımda birine ağırlığımı hissettirmek istiyordum sonra oldu. zamanla oluyor zaten insan herşeyi yaşıyor ve hayatına ona göre yön veriyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılyaş olmuş 25 ha bende bir gün 25 olsam bunları hatırlarım :-)
+1 yılilk olarak okulunu bitir kendin için biraz çaba sarfet ondan sonra olsa daha hayırlı olur senin için. küçük değilsin ama inanki23-24 yaşından sonra daha doğru bu tür seçimler. çünkü kişiliği bu yaştan sonra oturuşuyo insanın..
03 Yorumla
Soran+1 yılHa öyle mi beklemek gerek yani
- +1 yıl
Karar senin tabiki ama inanki dedigim gibi yaparsan daha hayırlı olur :)
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılNormal kiz bu gidisle evde kalmazsin nikahina benide çağır :d
11 Yorumla
Soran+1 yılHa ha okul biter bitmez ;-)
+1 yılBendede oluyo o ama sadece kollarımda kıvrılıp uyuan biri olsun istiyorum. Fazlası değil
11 Yorumla
Soran+1 yılYani işte o şekil
+1 yılBende senin gibi düşünüyorum çok normal de ''kukusunu içine çektiğim '' nedir :d
03 Yorumla
Soran+1 yılKoku :-D :-D çok incelemişsin :-)
- +1 yıl
Evet yazdığın şeylere önem veriyorum ki daha doğru cevaplar veriym :P
Soran+1 yılHa ha ha iyi bakalım
+1 yılBende 19 yaşındayım da bende aynı şeyleri istiyorum... Bunlar normal insan yalnızlıktan sıkıldım. sende sıkılmışsın. evlenmesen bile aynı evde yaşamak istiyosun. Bunları Bende istiyorum
00 Yorumla21 yaşını doldurdun. Normal durum. Evlenecek zamanı geldi.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖylee görünüyor
+1 yılÇok normal insani bir düşünce fakat bunu gerçekleştirmek için erken derim.
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende onu diyorum
- +1 yıl
ALLAH iyiler ile karşılaştırsın.
Soran+1 yılAmin
+1 yılgınalı guzum, sana ateş basıvermiş. Eğer bir hal çaresine bakmazsan kısa süre içinde, sana "kara" basanlar gelmeye başlayacak. Dikkat et, bastırmaya başladınmı devamı gelir ;-)
08 Yorumla
Soran+1 yılHı hı
- +1 yıl
öyle değil mi ama gınalı guzum. yanında olsam sarılırdım şimdi sana, kardeş kardeş yatardık ;-)
Soran+1 yılDimi dimi kardeş kardeş
- +1 yıl
kesinlikle :D kardeş kardeş
Soran+1 yılLa olum diyelim sen durdun ben sana saldırırım la :-D
- +1 yıl
:D anam kız benden daha ateşli çıktı ya la :D
Soran+1 yılYa işte öyle olur la ateş ve barut :-)
- +1 yıl
ahhh ahh seninle şu an yan yana olacağız da, dilimin değmediği iğne noktası kadar yerini bırakmazdım ;-)
Gayet normal ama biran önce evlenmelisin sonu iyi görünmüyor mevzunun :D
02 Yorumla
Soran+1 yılSorun yok
Cinsellik konusunda 502 cevap paylaştı. normal bir durum
içinde evlenme isteği var
artık bir eş bul kendine evlen01 Yorumla
+1 yılküçülde cebime gir * ... senin beceremediğin şeyleri 16'lık bebeler yapıyor.. bide yaşım küçük mü diyoo :D :D
15 Yorumla
Soran+1 yılOnlara sürtük denir bize namuslu fark bu
- +1 yıl
namuslu olduğun için mi, dokunamadığın noktalara dokunulmasını istiyorsun, dudak dudağa falan filann :D :D
Soran+1 yılEşim olduktan sonra istediğimi yapayım. Namusla ne alaka
Soran+1 yılBen derim.
anormal değil. Bu düşüncelerin gayet normal. Hatta bunları düşünememek anormalliktir.
Umarım istediğin gibi birini bulursun!01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah sağol
+1 yılBende istiyorum ama olmuyor :) istediğin şeyler gayet normal
01 Yorumla
Gayet normal. Hemen hemen hepimiz isteriz oyle seyler. Bariz bir isteksizligimiz yoksa.
01 Yorumla
Romantik aşık seni.
Gayet guzel bozma hayallerini.01 Yorumla
Anormal bir durum yok;
Yalnızlık hissi yaşıyorsun01 Yorumla
Soran+1 yılEvet galiba
yatsın yanıma sarılmasın dönsün uyusun bir gece kalsın benimle 40 yılım onun olsun :)
05 Yorumla
Soran+1 yılYok artık eeee ne anladın sen o geceden
Soran+1 yılYanlış bence sevmek birazda içiçe olmaktır
Soran+1 yılSevgiliye dokunmamak tamam ama eşi ne de mi
+1 yılSenin istediğin az bile ben neleri istiyorum bir bilsen normal boyle şeyler evlenene kadarda yasayacagimiz bir duygu
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi?
- +1 yıl
Bence oyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgiye ve teslim olmayı istiyorsunuz Duygusal olarak
01 Yorumla
Soran+1 yılYani işte
- Cinsellik konusunda 457 cevap paylaştı.
+1 yılArada bir düşünmek normal hatta güzel olanı.
Ama sürekli aklın bundaysa bence kotu.01 Yorumla
Soran+1 yılBazen :-)
bence normal :dasdasd ole hıssedınce benı ara :Dasdsad
04 Yorumla
Soran+1 yılNumara? :-D :-D
Soran+1 yılHa ha ha
+1 yılKüçük mu? Ben 12 yasında başlamıştım buaei düşünmeye dhjjdsk
05 Yorumla
Soran+1 yılha haha
Soran+1 yılAnlamadım
- +1 yıl
Boşver boşver takma
normal normal ama sevgilin yoksa yastıkla eksikliğini gidermeye devam :)
08 Yorumla
Soran+1 yılHa ha ha öyle yapacam zaten
Soran+1 yılYokta yastık yeter
Soran+1 yılO zamna kadar buluruz :-) herhalde
Soran+1 yılOk. ;-)
+1 yılÇok bile geç kalmıssın :D Ciddiyete Doğru bir ilişki istiyorsun :D
01 Yorumla
+1 yılEkmek gibi su nasıl gerekliyse yaşamak için ruhun ve iç güdülerinde doyması lazım gayet normal
01 Yorumla
Soran+1 yılDimi ama :-)
- Cinsellik konusunda 811 cevap paylaştı.
+1 yılne güzel bütün kizlar daldan dala kucaktan kucaga yerine sen gibi olsa.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
işte bunlar hep yalnızlık bak depresyona girip kendimi vurucam
01 Yorumla
Soran+1 yılSen niye kendini vuruyon
Bunaları bende istiyorum beraber sarılarak uyuyabiliriz istersen
03 Yorumla
Soran+1 yılha ha ha 20lik erkeğe 21lik kız :-D
Soran+1 yılHa ha ha
+1 yılSen bir an önce evlen bence. Yoksa bu gidişle gayrimesru bir iş yapabilirsin :)
05 Yorumla
Soran+1 yılYok ya o kadar değil bazen yani
- +1 yıl
O zaman biraz daha kendine hakim ol. Zaten 3-4 yıl sonra evlenirsin.
Soran+1 yılYapacak başka bişi :-) yok zaten
- +1 yıl
Kendini başka şeylere ver bari. Ya da burdakilerden yardım iste. Sanal yani :)
Soran+1 yılO tür basit şeyler yapmam
birazdaha beklersen evde kalırsın :) tam yaşındasın
03 Yorumla
Soran+1 yılHa ha ha dah öğrenciyiz kardeş :-)
Soran+1 yılYapacak bişi yok :-)
Gizli Üye(30-35)+1 yılerken değil 4 yaşında değilsin 21 yaşındasın normal belki bu yaşına kadar yalnızlık çekmişsindir ondan öylesindir
00 Yorumla
+1 yılBence senin zamanın gelmiş evlenmen lazım yok evlenmem diyorsan biriyle beraber olman lazım hormonlar baya sarmış seni
06 Yorumla
Soran+1 yılHa ha ha öyle olmuş biraz ama biriylede olamam
- +1 yıl
O zaman birini bulup evlenicen. var mı aday
Soran+1 yılYok :-D
- +1 yıl
Tanışalım mı?
Soran+1 yılYok :- :-D
- +1 yıl
Tamam siz bilirsiniz
hayır elbette küçük değilsin artık eşini arayan olgun bir bayansın sadece çok normal bu...
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKanka bende de var o hisler. Bizim evlenme zamanimjz geldi
21 Yorumla
Soran+1 yılHa ha ha hayırlısı
Hayır yasın cok uygun buna.. Sonuna kadar hak ediyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılYerler beni demi ama :-)
Tanri beni sana gonderdi... isteklerin kabul oldu :)
03 Yorumla
Soran+1 yılTanrı diyerekten işi bozdun Allah ü Teala demen lazım
Soran+1 yılHa espiri babında okey okey :-)
+1 yılnormal bı durum sen sadece yanlızlıktan sıkılmıssın tatlım..
08 Yorumla
Soran+1 yılBelki biraz
- +1 yıl
biraz degil bence bayagı cok ıstıyosun buda gayet normal bir durum.
Soran+1 yılYani ya :-)
- +1 yıl
olur olur bigun ama yanında yatıracagın adamı ıyı sec tatlım.
Soran+1 yılOlur annecim :-)
- +1 yıl
babacıgım desen daha ıyı olurdu :)
Soran+1 yılHa ha ha
- +1 yıl
:) :)
Bence on numarasin sen tamamsin bence kıvama gelmissin
05 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi?
Soran+1 yılMardinliyim ama şimdilik dışarda okuyorum
- Devamını Gör (73)
Detaylı bilgi