Eller ayak tabanlarımı nazikçe avuçlayıp yavaş yavaş ovuşturduğunda kendimi tamamen teslim olmuş gibi hissediyorum. O yumuşacık parmaklar ayak kemerimin kıvrımını takip edip hafif baskılar uyguladıkça, tüm günün yorgunluğu sanki eriyip gidiyor. Ayak içlerim o kadar hassas ki, her doğru dokunuş omurgamdan başlayıp tepeme kadar tatlı bir ürperti yayıyor.
Başparmağıyla topuğumun hemen altındaki o küçük çukura bastığında içimden uzun bir “ahh” çıkıyor; sanki tüm stresim oradan akıp gidiyor. Gözlerimi kapatıyorum, onun nefesini ayak bileğimde hissediyorum, varlığıyla kendimi güvende ve çok özel hissediyorum.
Bazen sadece 5-10 dakikalık bir ayak masajı bile yetiyor; tüm bedenim gevşiyor, içim sıcacık bir dinginlikle doluyor. Bir lezbiyen olarak, sevdiğim kadının ellerinin ayaklarımda dolaşması bana tarifsiz bir yakınlık ve güven hissi veriyor.
İşte bu yüzden merak ediyorum:
İnsan böyle bir anda, acaba rahatlamanın mı yoksa güvenin mi etkisine daha çok teslim olur?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Biz de öyle oluyoruz merak etme. Ayak tabanlarında sinirleri uyaran bölgeler var.
Fizyoterapist masör olarak geniş yorum yapabilirim size.
Baş parmağın uyguladığı basınç parasempatik sistemi aktive ederek fizyolojik gevşemeyi başlatır endorfin ve oksitosin salınımı ise bu gevşemeye mutluluk güven ve bağlanma duygularını ekler bu kimyasal ve sinüsel olayların birleşimi sizin yaşadığınız o derin stres giderici ve özel deneyimi yaratır.
Ayak tabanında özellikle topuğun hemen altındaki çukur bölgesi gibi noktalar kas gerginliğini ve stresi depolayan alanlardı. Buraya uygulanan basınç ya da diğer bir anlatımla masaj yapılarak uygulanan baskı Ağrı sinyallerini hafifleterek ve gerginliğini çözerek gevşeme tepkisi dediğimiz aktivasyonun girmesini tetikler. Kalp atış hızını düşürür kan basıncını azaltır ve nefes alıp verme yavaşlatır. Böylece stresin akıp gitme hissine karşılık gelen derin bir fizyolojik gevşeme durumudur.
Dokunma özellikle bir başkası tarafından yapılan şefkatli dokunma beyinde güçlü kimyasal reaksiyonları tetikler. Masajın neden olduğu hafif ağrı ve ardından gelen rahatlama vücudun doğal ağrı kesicileri dediğimiz bilimsel anlatımıyla endorfinlerin salınımını sağlar Bu da sizde öfori ve genel iyi bir oluş hissi yaratır.
Ayak masajında özellikle bir partner veya bir terapi tarafına yapıldığında oksitosin salınımı artar. Bu hormon Güven bağlama ve huzur duygularını güçlendirir sizin bahsettiğiniz güvende ve çok özel hissetme durumu büyük ölçüde bu hormonun etkisine bağlıdır.
Ayak tabanı tüm vücudun yükünü taşıdığı için kasları çevreleyen bağ dokusu içinde tetik noktaları vardır. Masaj özellikle o küçük çukura uygulanan basınç bu gerginlik düğümlerini çözer. Bu çözülmez sadece ayakta değil ilgili sinir yolları aracılığıyla bacaklar hatta bel bölgesindeki gerginlik anlık olarak hafiflemesine yol açar. Gerginliğin aniden serbest bırakılması sizin tarif ettiğiniz gibi içten gelen uzun bir ah sesiyle dışarı vurulan anlık ve katartik bir rahatlama tepkisi doğurur. Ayak masajı sadece fiziksel bir eylem değil aynı zamanda derin bir psikolojik etkileşimdir. Gözleri kapatmak dış uyaranları kesmek ve sadece masaja odaklamak bir tür deri meditasyon etkisi yaratır ayak bileğinizdeki nefesi hissetmek gibi daha yoğun yaşamanızı sağlar o anki deneyimi. Ayakların bir başkası tarafından tutulması ve masaj yapılması bakım görme ve ilgi odağı olma hissiyatında güçlendirir bu öz saygıyı ve kendini özel hissetme duygusunu besler masajın duygusal etkisini derinleştirir.
Çünkü sinir uçları tam oralarda biter ve senin uyaricilarin tamda bu uçlar normaldir
Güven duyduğu için teslim olur
ayaktan kadın tatmsin olabilir g noktası vardır sen onu uyarıyorsun.
Senle biz çok iyi anlaşırdık ama tanışmak buluşmak sosyal medya üzerinden zor oluyor bu hayatta
Masajın her türlüsü insanı rahatlatır sadece ayak değil
ben neden okurken tahrik oldum d:
Senin canın istemiş yine seni yaramaz şey
Kolunun arkasından da huylaniyormusun
En sevdiğim masaj yapıp öpmek
sapıksın ! ondan
Köleniz olmayı size sürekli masaj yapmayı isterdim
Ayaklara masaj amyapip öpmek daha güzel olur
O pp gerçek mi