Gizli Üye(36-45)+1 yıl1. Bu adetten kurtulmanın yolu, Allah Teâlâ'ın emrine boyun eğmek ve O'nun gazabına sebep olan şeylerden uzak durmak gerekir.
2. Bu adeti kökünden savmanın yolu, Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem-'in gençlere yönelik vasiyetine uyarak evlenmektir.
3. Akla gelen düşünce ve vesveseleri savmak, nefsi ve aklı, dünya ve âhiret için faydalı olan şeylerle meşgul etmektir. Çünkü vesveseleri sürdürüp devam ettirmek, onları yapmaya götürür, sonra da bu güçlenip kuvvetlenir ve nihayet kendisinde bir âdet haline gelir. Ardından da ondan kurtulması zorlaşır.
4. Gözleri harama bakmaktan sakınmaktır. Çünkü ister canlı olsun, isterse resim olsun, fitneye düşüren kimselere veya resimlere bakmak ve bakışı bunlardan sakındırmamak, harama götürür.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbu bir çok kişide var ancak peygamber efendimiz gençlere gücü yeten evlensin bunu yapamayan oruç tutsun demiştir böyle ce hemde sevap kazanmış olursun oruç tutarak ve nefsini yenerek ALLAH ın ve meleklerin her daim seni gördükleri nide unutma sakın ve zamanı gelincede hemen evlen
215 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum ama nefsime yenik düşüyorum utancımdan namaz bile kılamıyorum doğru düzgün
- +1 yıl
@solmira0101 ya varya seni gerçekten tebrik ederim çok güzel konusmussun helal olsun ya eline ağzına duauncene sağlık ya inan okadar hoş bir örnekleme vermissinki sorunun başka hiçbir cevabi kalmadı bence soruyu soran arkadaşım seni eig olarak seçmeli hak edenin hakkının verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hayirli bereketli huzur dolu gecelerin olsun insallah
- +1 yıl
bu zamanın da bendede vardı eğer yalnız kalıyor san şeytan direk yanına gelir yalnız kalmamaya dikkat et ve ondan korunmak için dua et yapamıyorum dersen zaten baştan kaybedersin ve şunu da unutma sakın ona çok alışır isen evlilikten bir tat alamazsın
- +1 yıl
teşekkürler @osmannn23:)
- +1 yıl
- +1 yıl
haklısın bir çok insan harama bulaşmamak için 18 19 lu yaşlarda evlenir buna cahillik densede doğru olan budur aslında çünkü genç insanların nefsi diğer kişilere göre daha azgın olur buda evlilik ile çözülür
- +1 yıl
haklısın onunda işi bir insanların her günah işlemesi onları mutlu ediyor
- +1 yıl
ordaki yaşa takılma 23 yaşındayım: ) hangi akla 35 yaş yaptıysam artık neyse internette bununla ilgili bir çok makale var onlar daha çok yardımcı olur size
ne olursa olsun namazları aksatma , eğer bir hata yapıyorsan ve bırakamıyorsan gözünde nıtmalleşmesin bu. Her zaman onun hata olduğunun farkında ol ki o günah daha da büyümesin ve küçülsün, namzlarını kesinlikle aksatma çünkü namazlar Allahın emri ne olursa olsun kılınması gerekiyor ve namazlar efendimizin (sas) hadisi beyaıyla; ''nasıl bir akarsu evinizin önünden geçse günde beş defa yıkansanız vücudunuzda kir kalmıyorsa namazı da kılanın günahları yıkanıp gider '' bununda farkında olarak ne olursa olsun namazlarını aksatma , şeytanın sağdan yanaşmasına izin verme ; Allah kulunun şahsi günahlarını affeder ama namaz kılmamanın affı o kadar kolay değil..
12 Yorumla
Soran+1 yılHer seferinde tövbe ediyorum pişman oluyorum ama yine yapıyorum namaz kılmaya utanıyorum konsantre olamıyorum
- +1 yıl
günahı olan namaz kılmasın diye bir kaide olsaydı belkide peygamberimizden başka kimse namaz kılamazdı , herkesin iyi kötü , ufak ya da büyük günahı var. dediğim gibi bu şeytanın sağdan yaklaşımıdır. önce ufak bir günah meylettirip yaptırır , sonra bu günahlarınla namaz kılma düzelince kıl gibidinden vesveseler verir daha sonra ise namazda gidincr başka başka günahlara taki belki şirke kadar götürür. Bunun farkında olarak ne olursa olsun namazlarını bırakma
+1 yılSaçmalama lütfen yaaa erkeğin sağlığı açısından bunu yapması lazım bayanların ise ruhsal sağlığı ve kendini zina dan uzak tutmak için yapması gereken bir şey... abdest aldığın sürece hiçbir günahı yok. Ters ilişkiyi anlarım da bu çok çok çok saçma... Müslüman lık bu kadar katı bir din değil arkadaşım yorma kendini bu kadar bu senin bedenin ve buna ihtiyacın var...
013 Yorumla- +1 yıl
Bu insan eğer sizin bu sözünüze inanıp ta devam ederse vebali sizin olur isra suresinde zinaya yaklaşmanın ne büyük günah olduğu yazılı elini nikahlayan melundur lanetlidir demiş efendimiz kafanıza göre fetva verip vebal altına girmeyin vücutta rüya lanma diye birşey oluyor fazla olan çıkar araştırma lara göre bunun bir çok zararı da olduğu ortaya çıkmıştır
- +1 yıl
Her koyun kendi bacağından asılır arkadaşım vebali kimsenin üstüne kalmaz eğer günahın vebali azmettiren kişinin üstünde olsaydı bütün günahlarımızın vebali şeytanın üstünde olurdu bu bir.
Ikincisi ben fetva vermiyorum mantıklı olanı söylüyorum eğer senin dediğin gibi olsaydı zevk aldigimiz hersey haram olurdu buna yemek yemek te dahil zevk aldığın için yiyorsan bu haramdır. Biraz mantıklı düşünün - +1 yıl
@solmira0101
Etiket yapmayı unuttum - +1 yıl
hmm çok ilginç bir konuşma peki ozaman bende başlıyorum dininizde her koyun kendi bacağından asılır diye birşey demiyor 1
2. Burada şeytan dan bahsediyorsun ya ilk cehenneme girecek olan odur çünkü insanları cehenneme suruklediginden dolayı araştırma yap bununla ılgili aksini kimse söyleyemez
3 fetva dan kastım burada haram olan birşeyi helal miş gibi gösteriyorsun istediğin hocaya istediğin alime sor eğer biri helal desin buna o adamın da dininden şüphe edilir çünkü burada insan elini nikahlı yor boşalıyor çok zor değil gir istimla haram mıdır yaz hepsi de haramdır yazacak tır
4 yemek yemek bir ihtiyaçtır ve fazlası da haramdır hem sağlık hemde dinimiz açısından bu böyle dir zaten eğer haramlar helali geçmiş ise zaten sen helalin tadını anlayamazsin @FroverAction - +1 yıl
unutmadan son. yazdığım cevana cinsellik te ihtiyaçtır diyeceksin biliyorum buda helal yoldan olmalı eğer islamda birşey yasak ise insanların hep faydasına olmuştur mastürbasyon a bağımlı olan insanlar zaten unutkan ve dikkate odaklanamiyor çünkü bir bosalmada milyonlarca beyin hücresi ölüyor bütün hücreler kendini yenilesede beyin hücreleri asla kendini yenileyemez
- +1 yıl
@solmira0101
Ilginclesmiyor aksine gereksiz olmaya başladı.
"Her koyun kendi bacağından asılır" bu bir atasözü ve işlediğin suçlardan sadece sen sorumlusun.
Bende ondan bahsediyorum işte eğer senin dediğin gibi olsaydı sadece şeytan giderdi cehenneme.
Gerçekten aşırı derecede saçmalamaya başladın ne nikahı arkadaşım iyi misin sen? Hem mastürbasyonun beyin hücrelerini öldürdüğü yalan senin dediğin gibi olsaydı ben şimdi Alzheimer hastası olurdum. Mastürbasyon gerekli birsey çünkü erkekte spermin kalitesini artırıyor ayrıca Sperm yumurtalıkta çok uzun süre kalırsa kısırlığa yol açabiliyor. Yine de size hak veriyorum sonuçta 7 yaşında kızı evlendiriyorsunuz demek hepsi bu azginliktan dolayi...
Ben fazla yemekten bahsetmedim bak herhalde sende mastürbasyon yapıyorsun hücreler ölmeye başlamış hem anlamıyorum Hemde uyduramiyorsun, mesela kola icemezsin ya da tatlı yiyemezsin çikolata Gofret te yok hamile kadının canı birsey çekti ise o da olmaz çünkü zevk için istiyor büyük haram - +1 yıl
Cinsellik kesinlikle bir ihtiyaç fakat bu zina yapmak için bir sebeb değil zina yasak anladım ters ilişki yasak anladım oral seks yasak hadi onu da anladım mastürbasyon neden yasak. Yok beyin hücresi oluyormuşta yok elini nikahliyormussunda. Neyse aldığım bu cevap beni tatmin etti demek siz bu yüzden 7 yaşında kız ile 25-30 yaşlarında adamın evlenmesine müsade ediyorsunuz yani adam 30 yıl içinde tutmuş kızı büyümesini bekleyememis
... - +1 yıl
Artık sana birşey demeyeceğim çünkü dediklerimi anlamiyorsun kaba yorumlarını ve fikirlerini kendine sakla! istediğini yapabilirsin ama millete kendin yapiyorsun diye iyi birşey olarak gösterme yeter haramlar helali geçtikten sonra daha tatlı gelirmiş şöyle bir örnek verebilirim bunu yapan insanların bir cogu evliliklerinde bile buna devam eder bu onlara cinsi munasebetten daha iyi gelir bir çok insanda bunlar yaşanıyor haramlar tatlı gelir neden mi mesela zina büyük günahlardan ama millete basit geliyor çünkü bir gün onunla baska gün başka biri ile yeni insanlar yeni tatlar gözü ile bakar ancak nikah helal iken sadece bir eşin oluyor oda ömür boyu hep aynı insanla cinsellik mi olur diyen insanlarda günümüz de çokça var biraz karışık oldu ama demek istediğimi umarım tersinden anlamamış sın dır hadisler de sabittir bu konu bununla ilgili bir ayet olmasına gerek yok çünkü herşey kuranda yazmaz günahın da kadını erkeği olmaz islamda günah konusunda herkes eşittir
- +1 yıl
son olarak seytan konusuna geleyim o sadece sana vesvese verir yaptırmaya azmeder sen eğer yapma isen sevap alırsın yaparsanda günah kazanırsın öyleki insan aklından bir ıyilik geçirse yapmak istese yapamasa bile yapmış gibi sevap alıyor kötülükte geçse onu yapmasikca günah kazanmaz şunu unutma birini birşeye azmettirirsen onun ggünahına ortak olursun bu içki kumar zina adam öldürmek faiz gibi çünkü sen demesen oda bunları yapmayacakti ahirette şeytan sadece kuluna vesvese verdim oda yaptı diyecek şeytan gerisi seninle iradebe kalmış birşey biraz islam ı arastir ondan sonra burada bilmislik tasla eğer hakaret edersen tavrım kötü olur!
- +1 yıl
diğer mesajı nizi sonra dan gördüm islam dininde 7 yasindaki bir kızı evlensirin mi diyor bu kadar da olmaz ya siz her sakallı sarıklı olanı müslüman zannesiyorsaniz size daha n diyim isid bile ALLAH U EKBER diyerek insanları öldürüyor katlediyor sorarım sana var mı bunun islam ile alakası?
- +1 yıl
Sen benim kim olduğumu ne bildiğimi bilmeden git araştır diyemezsin ve ben kötü laf kullanmayı sevmeyen biriyim bu yüzden boş tehditlerini kendine sakla. 24 yaşındayım bu yaşıma kadar da bakır kaldım neyin günah olduğunu bende gayet iyi biliyorum ve mastürbasyon beyin hücrelerini öldürüyor dedin ve bende araştırdım aksine mastürbasyon erkek için yapılması gereken bir uygulama. Neyse konuyu uzatmak istemiyorum herkes Yüce ALLAH'a hesap verecek benim alnım ak başım dik imanım o kadar kuvvetli ki şeytana bile kafa tutarım bir gram korkmam. Bu arada Furkan Vakfı lideri şunu söylüyor "annenin dizinin üstü görünürse bu oğlu için cezbedicidir" yani oğul anneyi arzular demek istiyor ayrıca bir televizyon programına çıkan kendini hoca ilan eden bir moruk ta "7 yaşında kız ile 25 yaşında erkek evlenebilir ya da 7 yaşında erkek ile 25 yaşında kız evlenebilir. Bunun islam da sakıncası yoktur" diyor.
- +1 yıl
Insan da biraz mantık olmalı bence. Her duyduğuma inanmamalı. Vücut senin organ senin el senin kimseye zararın yok abdestini alıyorsun zinadan uzak duruyorsun namazını kiliyorsun hiçbir sıkıntı yok. Iyi o zaman neden haram mastürbasyon sağlık açısından da insana faydası varken neden işte bu çok sacma
- +1 yıl
Insan kendini bilmeli niyetini iyi tutmalı ALLAH'a sığınmalı adını zikretmeli islam çok katı bir din değil hatta çok hoşgörülü bir din herseye sorgusuz inanmayin arkadaşım düşünün biraz. Bir insan ALLAH'a inanıyorsa yahudi ya da hristiyan olup olmaması önemli değil niyet önemli olan...
@solmira0101
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
+1 yılHer canın istediğinde yapıyosan namazı bile terkedecek kadar gözünü karartıyosan sıkıntı var iraden çok zayıf zikirle meşgul olabilirsin veya boş vakitlerini internette değilde daha farklı işlerde değerlendirebilirsin yorulursan üşenirsin belki böylece alışkanlığından kurtulabilirsin..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılo halde iken vakit geçirmekde günah yani diyelimki öğleye yakın oldun ve ikindi de geçti yıkanmadıysan daha çok günah olur iradene sahip çık eğer yapıcaksanda yatsıdan sonra yap hepimizin sorunu bu ama yinede namazlarını aksatma sen ne olursa olsun namazını kıl aksatma
00 Yorumla
+1 yıltakma kafana suçlu gibi hissedersen kendini ileride duygusal ve ruhsal bozukluklar yaşarsın ve buna kendi içinde savaş açarsın anksiyeti bozuklugu olur asosyalliğe kadar gider yani serbest bırak kendini yapmak istediğin şeyleri dininle veya başka b duyguyla yorumlama
00 YorumlaBn musluman degilim sizde nasil bilmem ama bizde dogal. bir durum senin dini vazifelerini yerine getrmende bir sakinca yok bnce inaniosan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZehirliok. com diye bir site var kardeş. Zehirliok mastürbasyon diye aratırsan google da çıkar. Güzel öneriler var. Bırakamazsın da azaltırsın, zevk için yapmıyorsan ihtiyaç seviyesinde tutarsın çok dert etme.
02 Yorumla
Soran+1 yılBakayım bir
Cevap sahibi+1 yılYalnız kalmaktan kaynaklı olabilir. Yemeği azaltıp gözünü koruyorsan istek de çok gelmez. Keşke bırakabilsek Bırakanlar var. Olmadı arasıra yapar işlerine hayatına bakarsın.
bende aynı durumdayım bazen 31 çekip banyoya girip namaz kılıyorum. Gençlikten kaynaklanıyor evlenince de geçmeyecek ama en azından günah olmayacak :)
04 Yorumla
Soran+1 yılUtanç verici
Soran+1 yılİkimizinkide
+1 yılinsanların %95 i bunu yapar zaten önemli olan bunun sayıdır, hafta 1-2 defa abartı değildir.
00 Yorumla
+1 yılHayır kurumlarına ver kendini. Muhtemelen vazgecersin hiç karşılaşmadım oyle bir durumla gerçi ama. İşe yarar diye tahmin ediyorum
00 Yorumlabu illet bende de var sanırım şu sıra. o kadar ki geçen gün uzunca bir duş aldım. duştan çıktım yine istimna. fena..
02 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef ya
Gizli Üye(36-45)+1 yılmastürbasyondan bahsediyorsan yapmak günah değil sadece cünüp halde bulunmayacaksınız
22 Yorumla
Soran+1 yılHaram
Cevap sahibi+1 yılsen yine araştır
Iradeeee! Bir daha yaparsam allah belami versin de oyle buyuk soz et ki yapamayasin :D
01 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyo işte
+1 yılYa haftada 3-4 u gecmeden yap bisey olmaz.. sonra cunup gezmiyim diyosan alirsin abdestini mis.. ama sayiyi 3-4 te tut cok da abartma. Sonra ilerde gercek iliskide zevk alamazsin mazallah..
00 Yorumlaistimna ne demek bilmiyorum ama mastürbasyon diye tahmin ediyorum eğer öyleyse vücudunuza zararlı olan şeyler yasak kılınmış bu yararlı bir şey
00 YorumlaArada sırada yap ya gerektiği zaman yapınca günah değilmiş öyle diyorlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılCanım isteyince yapıyorum işte
+1 yılİrade meselesi azgın bakire arkadaşım. Kendini bir şeylere ver, yorul.
02 Yorumla
Soran+1 yılDemesi kolaydı.
- +1 yıl
Evet zor bir şey değil.
+1 yılHayır bu düşünce yanlış. Yaptıklarının hepsi haram değil . Zinaya bulaşacak derecedeysen günah değil . Sürekli zevk almak için yapıyorsan günah
02 Yorumla
Soran+1 yılZina tehlikem falan yok ama dayanamıyorum tahrik oluyorum bazı durumlarda
- +1 yıl
İyice araştır. Günah olmadıgı durumlar var. Fazla sıkıntı etme.
zor valla şansın bende öyleyim rahat edemiyorum boşalmadan :(
00 Yorumla
+1 yılBende aynen senin gibiydim.. cok zor olsa da duzelttim.. sana da yardımcı olabilirim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaram ya da gunah degilki sadece cenabet gezmemelisin...
01 Yorumla- +1 yıl
kafanıza göre fetva vermeyin nereden biliyorsun bununla ilgili ayet yok diye haram olmamış mı oluyor bir gidin ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlenmelisin. dinin yarısı evliliktir zina masturbasyon gibi kötü şeylerden uzak tutar
06 Yorumla
Soran+1 yılNefsime hakim olamıyorum. Evlenmek içinde gücüm yok şu an
Cevap sahibi+1 yılnamaz kıl oruç tut sohbet dinle netten belki nefsine engel olmanı sağlar ben öyle yapıyorum bir erkek olarak bu devirde gerçekten çok zor bende kendime hakim olmaya çalışıyorum elimden geldiğince
Soran+1 yılBir ara öyleydim sonra tekrar dayanamadım
Cevap sahibi+1 yılbir bayan olarak bu kadar istekli olman garip kaç yaşındasın ergenlikte falan mısın
Soran+1 yıl19 yaşındayım daha
Cevap sahibi+1 yılanladım. inşallah daha büyük bir hataya düşmezsin ne deyim
Yavaş yavaş azalt sadece duştan önce yap sorun olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstek tavan yaptığın da bu sefer yapmak vacip gerekli oluyor , iyi araştır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadinlarin gusül alması gerekiyor mu ya? bir yerde gerekmez yaziyodu.. Yandık desene
05 Yorumla- +1 yıl
hahaha :-) kütükle yakarlar la seni
Soran+1 yılTabi ki alması gerekiyor
Soran+1 yılBunu yapmıyorsan bile adet dönemin bittiğinde almalısın
Cevap sahibi+1 yılYa onu biliyorum canim da mastürbasyon yapınca erkeklerdeki gibi bir sıvı cikmiyor ki vücuttan gusüle gerek var mi yine de?
Soran+1 yılÇıkıyo sonradan
- Cinsel Yaşam konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılItinayla istimna yapilir shjsblfh
30 Yorumla Haftada 1 notmalde sizde baya abartmayn
00 YorumlaOne bee anlamadım napıyon))
00 Yorumlatut kendini sende aaa
00 Yorumla
+1 yıl:D banyodan önce yap
13 Yorumla
Soran+1 yılHiç yapmak istemiyorum
- +1 yıl
İstemesen yapmazdın zaten saçma
- +1 yıl
Tik tik..
Gizli Üye(25-29)+1 yılevlen
14 Yorumla
Soran+1 yılŞu an mümkün değil
Cevap sahibi+1 yılo zaman asosyal birisin yapacak işin yok belli bir uğraş bul kendine derim
Soran+1 yılÖyle değil alakası yok eve geliyorum odamda yalnız kalıyorum böyle bir durum oluyor
Cevap sahibi+1 yılanladım o halde seni engelliyecek bir ortam lazım mesala bir misafirliğe gittiğinde boş bir odaya geçip yapmazsın demi aynı bunun gibi bir şey yap odanın kapısını açık tut internetten pis şeyler yapıyorsan k9 filtre programı indir şifresini yok et yalnız yaşamıyorsan ev halkıyla zaman geçir aklıma bunlar geldi bende aynı yollardan geçtim :D
+1 yılo ne ya?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBişey olmaz geçsin yaparsın... bizde yapıyoruz
00 Yorumla
+1 yılistimna ne kız
03 Yorumla- +1 yıl
peki ballbusting'i bilirmisin güzel kız?
- +1 yıl
Niye herşeye atlıyonuz @sevimliseni
- +1 yıl
çok afedersin seni bilgili zeki veçoğu koınu hakkında fikir sahibi gibi gördüm. böyle şeyler sıradan kişilerle konuşulmaz.. seninle fikir alış verişi yapmak istedim. bilirmisin peki ballbusting'i?
+1 yılİstimna ne
00 Yorumla
+1 yılBende yapiyorum
00 Yorumlaİstimna nedemek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBos kalma
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026