Mesela sevgililerimizle cinsel iliski için imam nikahı kıydırsak sonra boşansak ve sonra sürekli bunu başka bir sevgilimizle yapsak günah olur mu?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen sana şöyle söyleyim ne helal, ne haram. Bak ben dindar birisiyim. Kız arkadaşığm vardı. Allah yolunda gitme isteğim, gayretim var ama hatunla da günah işliyordum. Tövbe ediyorum ama nereye kadar. Ne zaman hatun ile oynaşsak, sevişsek zikirden aldığım manevi haz tamamen gidiyordu. Ben de mecbur hatunu karılığa kabul ettim. Ondan sonra zikirden aldığım maneviyat tekrar düzene girdi. Tamamen gönül huzurum yoktu elbet ama en azından o maneviyattan aldığım haz tekrar geri gelmesi bu nikahın geçerliliğini bana yaşattı. O nedenle yenik düşüyorsan ya da cinsel ilişki yaşıyorsan nikah kıy en azından kötünün iyisi olsun.
25 Yorumla
Soran+1 yılYok yaşamıyorum sadece aklıma takılan bir soruydu.
Cevap sahibi+1 yılUygun değil yani eğer herkes böyle yaparsa toplumun ahlakı çöker, yani cinselliğe kılıf uydurulmuş gibi olunur herkes yaşar. O nedenle Hz. Peygamber efendimiz muta nikahını sadece savaş esnasında kabul ettiysede sonradan yasaklamış. Yasaktır yani. Ama şöyle bir durum var. Sen zaten bu cinselliği nikah olsa da olmasada yaşıyorsan, yani zina ediyorsan bari dinen karılığa kabul et öyle cinsellik yaşa. Ben öyle yaptım. Ve zikirden aldığım maneviyati tekrar aldım. Yoksa o maneviyat gitti diye ağlıyordum yani. Caiz değil ama mecburum yani.
Cevap sahibi+1 yılÖyle ama en azından zina değil diyerek umut bağlıyoruz. Bir de hissedilen maneviyat olunca ister istemez uygulanabilirliği geliyor. Ama olmamalı. ya da olacaksa ciddiyet olmalı. Zina olacaksa en azından bu olsun bilmem anlatabiliyor muyum? :))
Cevap sahibi+1 yılSen yapar mısın böyle bir durumda?
En İyi Cevaplar
+1 yılimam nikahı falan filan yalan bunlar. nikahın da dinisi resmisi olmaz. nikah iki kişinin toplum kurallarına göre karşılıklı anlaşmasıdır. ancak toplum kurallarına göre olduğundan topluma açık olmalıdır. nikah açık yapılmaz ve beyan edilmezse geçerliliği yoktur. zinadan korkuyorsan gizli yaptığından imam nikahı da olsa resmi nikah da olsa zinadır.
109 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler düzgün cevap için..
- +1 yıl
Arkadaşım nikahın resmisi dinisi olmaz görüşün yanlıştır dini nikah ve bu nikahın duyurulması gereklidir eğer dini nikah yok ise ömür boyu yaptıkları zinadır doğan çocukları veledi zinadır islam dinine göre dini nikahın yapılması ve duyurulması gerekir ki bunda da ailenin rızası gözetilmeli
- +1 yıl
dini nikah dediğin nedir bir izah eder misin. resmi nikahtan farkı nedir. @zibidygonzales
- +1 yıl
Güzel uydurma :D
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=0RQL4Ya2MqU
@İlkayAdahan sonuna kadar izlemeni tavsiye ederim @yüksekdozdahaz bence sende izle - +1 yıl
NİKAH DUASI DENİLEN ŞEY BUDUR. BİLDİĞİN DUADIR RESMİ NİKAHTAN SONRA DA YAPILABİLİR. HATTA YAPILIR DA ANNELER BABALAR TARAFINDAN. FARZ YA DA SÜNNET DEĞİLDİR.
Allah'ım! Huzurunda nikahlarını kıydığımız şu iki genci ömürleri boyunca mesud ve bahtiyar eyle; ömürlerine bereket, vücutlarına sıhhat, rızıklarına genişlik ihsan eyle; ahlaklarını güzelleştir, kendilerine yararlı çocuklar lütfeyle. Kendilerini doğru yoldan, İslam'ın yolundan ayırma; kötü yollara sapmaktan koru; sırlarını faş eyleme; günahlarını bağışla ey bağışlaması bol Rabbimiz! Allah'ım! Muhammed aleyhi'sselam yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul buyur. Peygamberimize bizden salat ve selam ulaşıir. Rabbimiz! Bizi cehennem azabından koru.
NİKAHIN NASIL YAPILACAĞI DA AŞAĞIDAKİ LİNKTE ANLATILMIŞTIR. RESMİ NİKAHTAN TEK FARKI RESMİ NİKAH İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLARIN ŞART OLMAMASIDIR.
RESMİ NİKAH İLE DİNİ NİKAH ARASINDA HİÇ BİR FARK YOKTUR. VAR DİYEN YAZSIN BİZ CAHİLLER DE ÖĞRENMİŞ OLURUZ. @zibidygonzales @yüksekdozdahaz - +1 yıl
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1422
bu da link. seçmedim. google a yazdım ilk çıkan linki verdim. başka yerlerden de bakabilirsiniz. - +1 yıl
@yüksekdozdahaz zina dini bir terim ya da kuralları islam tarafından koyulmuş bir konu değildir. zaten islamdan önce de var olan yasak cinsel ilişkiyi tanımlamada kullanılan bir kavramdır. herhangi bir şeyin kuran ya da ayette zina olarak sayılmamış olması zina olmadığı anlamına gelmez. zinanın tanımı toplum tarafından yapılmıştır. bu nedenle yapılan bir nikahın ilanının dini açıdan şart olmaması eylemin zina olmayacağı anlamına gelmez.
Gizli Üye(30-35)+1 yıliyi de diyanetin sitesinde fetva verilmiş bu konuda. resmi olmayaan nikah dinen geçersizdir diye. diyanette bu ülkede ki en yetkili dini merci ve fetva makamı
ayrıca muta nikahı da bu dediğinden zaten.00 Yorumla
Haha birde sevgililerimizle diyor senin dini inancın var mı ki sürekli cinsel ilişki dusunen birisinin inancının olduğunu pek sanmıyorum kotu işlerine haciyi hocayı alet etme ;)
42 Yorumla
Soran+1 yılBu sadece bir soru canım fazla takma kafaya.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
50Cevap
Bu yaptığınıza islamda muta nikahı deniliyor. İran gibi şii mezhebinin hakim olduğu ülkelerde genelevlerde uygulanan bir nikah çeşidi olup kesinlikle haramdır.
Fakat bir erkekle nikah kıymanın şartları vardır, bu şartları yerine getirip nikah da ilan edilirse, bir sakınca olmuyor. Sadece boşandığından itibaren 4 ay 10 boyunca evlenmen yasak oluyor. Buna iddet deniyor fıkıhta. Bu bekleme süresinin hikmetleri vardır, aslında bütün mesele burası ile alakalı.
Cinsel birleşme yapın veya yapmayın, islam sizin bunu yaptığınızı varsayıyor. Bu tamamen bir tedbir amaçlı. Din bilimsel gerçeklere dayandırılmıştır. Bir erkeğin spermlerinin ana rahmindeki etkisi ve diğer biyolojik faktörler v. s
Ben biyolojiden ürolojiden anlamam ama, bir insan evladının ana rahminde yaratılış evresi ile, boşanan kadınlara şart koyulan iddet süresi arasında kesin olarak bağ vardır.30 YorumlaCiddi ciddi bu soruyu soruyorsan ve ciddi ciddi böyle düşünüyorsan Allah çoktan belanı vermiş senin kızım istediğin gibi yaşa hayatı.
Cinsel ilişki ye girmek istiyorsan duası var imama gitmene bile gerek yok zaten iman nikahı denen şey o imam duanızı okuyor oluyor bitiyor aslında imam nikahı diye birşey yok yani laf olsun senin gibi düşünen insanlar faydalansın diye kurgulanmış bir şey
İlişkiye girceğin kişi ile okuyun duayı doya doya sevişin.
Cehennemden bize kart atarsınız.22 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalama imam nikahı zorunlu dinde.
Cinsel Yaşam konusunda 652 cevap paylaştı. Allah'ı kandırmak mı? Yoksa kendini kandırmak mı?
Günahtan korkuyorsun ama ''Önemli olan niyet'' ilmini bilmiyorsun.. Sen sevişmene bak imamları meşgul etmeyin..120 YorumlaSuriye gibi yerlerde genelevlerde:
"sekse başlanmadan hemen önce, kapının yanı başında duran hoca tarafından imam nikahı yapılır. nikah, birliktelik sonrası bozulur. böylecede günah olmaz."
https://s.instela.com/m/helal-genelev--i533622.jpg
-----
ALLAH'IN adını karıştırıp bu boku yiyorlarsa çekecekleri var...13 Yorumla
Soran+1 yılOha doğru mu o?
- +1 yıl
bu dediğin suriyede değil iran da olan bir şeydir. suriyeliler nisayri mezhebindendir. be muta nikahını batıl kabul ederler.
Gizli Üye(36-45)+1 yılİki şahit bulup imam nikayı kıyarsanız karı koca sayılırsınız. Niyetin ilişki yaşamakta olsa nikah kıyıyorsun ve birbirine helal oluyorsun. Ama öyle her canın istediğiyle nikah yapıp atamaZsın. Dinen baZı şartları var. burada bazı dinsizlerin yazdığı yorumlara da aldırma cahilce sallamışlar yalan dolan bunlar diye
50 YorumlaBen de müslüman olup oruç tutarak susuzlugumu zemzem suyuyla gidermeyi düşünüyorum kutsal su ya o bakimdan. Seninkiyle benzer mantik.
50 Yorumla
+1 yılDininizi belden aşağısı için mi kullanıyorsunuz siz? Müslüman olmadığımız için laf yeriz birde böyle bir sorudan ben bile utandım ne kadar saygısızca ve terbiyesizce.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDogru herseyi bu Dünya'dan ibaret olarak Görenler icin dini nikah yoktur fakat birde bunun Allah katı vardır ona yemin etmek vardır ki bu Herşeyden onemli senin soruna gelince sırf sevişmek icin dini nikah kıydırmak hem kendini kandırmak hem Allah'ı kandırmaya çalışmak olur ve bu yaptığının ne kadar yanlış oldugunu sana anlatmamıza gerek yok
10 Yorumlakendini kandırırsın derim seks için erkek birçok kadınla olma evlenme hakkıvar amakadının yok bilesin
02 Yorumla
Soran+1 yılYok öyle bir dünya saçmalama iki tarafta eşit.
Kimi kandırdığınızı düşünüyorsun ki? Haşa, Allah'ı mı...
30 Yorumla
+1 yılirandaki genel evlerde imam var ve imam nikahi kiyilmadan seks yok. is bitincede 3 defa bos ol deniliyor.
00 YorumlaOrosbulugu helale cevirebilirmiyim diye mi soruyosun
70 YorumlaNiyet önemli. Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz ki? Yukardaki niyetinizi biliyor. Kandıramazsınız, boşuna debelenmeyin.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİslamiyet’te belli bir zaman için nikah yapmak yoktur. Bu nikaha müta nikahı denir ve dört mezhepte de haramdır.
30 Yorumla
+1 yılimamı nikahı falan karıştırma
git vurdur kurtul sen bence :D :D10 YorumlaHe yap anasını satayım yap bütün yattıklarınla imam nikahı yap.
00 Yorumla
+1 yıldaha sen buraya sormazken Allah biliyordu içindeki kötü düşünceyi.
32 Yorumla
Soran+1 yılNe diyon amk?
- +1 yıl
kafa basmıyor galiba. Allah biliyor kimi kandırıyorsun diyorum. tabiki günah.
+1 yılİmam la yaparsan günahı yok diyorlar. l*n sizin aklınız nerenizde çalışıyor ya
04 Yorumla- +1 yıl
@toomiiy ahahahahahaha sen inanmissin ciddiye alarak offf ya guldurdun
- +1 yıl
@toomiiy bakalim birileri ciddiye alacak mi diye yazdım :(
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunun adı muta nikahıdır ve İslam dininde yeri yoktur. Ayrıca evlilik cüzdanınız olmadan nikah kıyan hoca suç işlemiş olur...
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılVayy soru sormaya baslamissin. Yakinda birakacaksin bu sorulari ama.
00 Yorumla Ailen olmadan nikah kıysmazsın... ve onun adı imam nikahı degil dini nikah... resmi nikahı memur yspıyor diye memur nikahı diyormu kimse...
02 Yorumla
Soran+1 yılNe farkeder diğer adı imam nikahı ve neyi kastettiğimi anladın mı anladın?
Gizli Üye(30-35)+1 yılİmam nikahnin gecerli olmasi icin nasil kiyildigini bilir misin? Aileden bir buyuk olmali bilmeli anne ya da baba gibi. bence bir onu oku once
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılInanmadigin ve kurallarina uymadigin dinin, nikahina niye muhtaç hissediyorsun kendini?
Bütün kurallarını kaldir at ama nikahina takıl kal. .. onu da kabul etme madem...14 Yorumla
Soran+1 yılInanmadığımı nerenden uyduruyorsun bir soru sorduk diye kafanızdan saçma sapan şeyler yazıyorsunuz.
Cevap sahibi+1 yılInaniyorsan adam gibi kaidelerine uyarsin.
Zevkinin keyfine göre kural tesis etmezsin.
Nikahin amacı bellidir şekli bellidir.
Açıkca yapılır açıkça ilan edilir. Gecelik nikah kisiye has nikah mevsimlik nikah... Bunlar islamda olan şeyler değildir. 4 hak mezhep ortada. Kur'an ortada. Hadisler ortada. Sen zevkinin nikaha dönüşmüş halini hangisinden çıkardın? Sacmalayan ben değilim sensin.
Ister insn ister inanma bana ne.
Ama dini tahrif etme. Buna hakkin yok.
Git inancsizligin ile yaşa bana ne. Ama mevsimlik nikah olur mu diye deli sacmasi şeyler yumurtlama. ..
Soran+1 yılFarkındaysan burası bir soru cevap sitesi ve bende bir soru sordum bu soruyuda yorumla bir biçimde yani yapmak istiyorum diyerek falan sormadım yapıcamda demedim sadece sordum. Sakin ol ve insanca cevap vermeyi dene.
Cevap sahibi+1 yılInsanca algılayan beynin ve insanca okuyan gözün yoksa, insanca verdiğim cevaplar boşa gidecektir maalesef
Cinsel Yaşam konusunda 457 cevap paylaştı. Kisinin cariyeligine razi ol ve ona biat et nikah gerektirmez... Ama o is icin nikah kiyarsan ve ayrilirsan borca girersiniz.
00 Yorumla
+1 yılPeki evlendiğin zaman imamı ne amaçla çağıracaksın çarpılırsın yeminle :D
10 Yorumla
+1 yılımam nıkahı kıyınca gunah oılmuyomu sanki eyy yavrum zekaya bak
11 Yorumla- +1 yıl
merak edıyorum ananızdan babanızdandamı utanmıyosunuz.
Mantığa bak * kimi kandırıyorsun l*n sen tövbe haşa
14 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir şey yapmadan zinaya girmeyi bilirsiniz nikah diyince tövbe mi oluyor şimdi?
Soran+1 yılSen anlamak istediğin gibi anlamışsın
Soran+1 yılbir git be
+1 yılsırf birine vermek için dini kullanma aklın bekaretini kaybetmiş zaten bedenin kaybetse ne olacak
00 Yorumlaona imam nikahı değil muta nikahı denir oda islam dininde geçersizdir yani haramdır.
00 Yorumla
+1 yılGünahtır.
İsim olatak yanlış hatırlıyor olabilirim adı"mutu nikahı" olarak geçiyordu.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabi Âllah i da kandirirsin boyle. Nasilsa bilmiyor niyeti demi
00 Yorumla
+1 yılTöbe yani Allaha karşı bunu yapmak ne olur bilmem devletmi bu açık buluyorsun töbe haşa
02 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir şey yapmadan zinaya girmeyi bilirsiniz nikah diyince tövbe mi oluyor şimdi?
- +1 yıl
Herkesin kendi tercihi arkadaşım ben istediğimi yaparım günahı sevabı bana..
ama senin sorduğun sacmalıkdan başka bişe değil kabul et
+1 yılatomu parçalarsın sen ama zihninle mi ateşinle mi onuda eşin bilir ben bilmem :D
00 Yorumla
+1 yılİstesende kıyamaz. Resmi nikah olmadan artık imam nikahı olmuyor.
Kıyan hoca suçludur...00 YorumlaDiger adı ile muta nikahı. Kimi kandırıyorsunuz ki zina yap ondan daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlaşmalı nikah kabul olmuyor nikahli sayilmazsiniz yine zina olur.
00 Yorumla
+1 yılEve girerken kapida imam var nikah kiyiyor iliski icin cikarkrn bosaniyoruz nasil ama 😁😁
00 Yorumla
+1 yılevet hemd eçok büyük gunah sonra ayrılacaksınız ve ve oda günah
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhem yobaz hem azgın :) yobazların bu halleri beni güldürüyor iyiki ateistim
12 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalıksın
Cevap sahibi+1 yılhem dindar hem kaşar olunmaz ama:)
+1 yılEğer siz müslümansanız, ben değilim.
Olmıyayım..12 Yorumla
Soran+1 yılDüşünmeden zina yaparken de müslümansın ama şimdi mi olmuyorsun?
- +1 yıl
İşte, mevzu o zaten..
Senin gibi yiyeceğim haltı, kitabına uydurmaya çalışacak kadar salak değilim..
He he, kandırdın yukarıdakini; evet..
: ))
Gizli Üye(36-45)+1 yılOha l*n bu muta nikahı yok böyle bir olay dini alet etme l*n çarpılırsın.
10 YorumlaHaşa sen allahimi kandıracaksin kizim
20 Yorumlaazalarak bitmeniz dileğiyle...
20 Yorumla
+1 yılbir caydırıcılığı yok ahlaki değil
00 Yorumla
+1 yılOne ya akbil mi basıyorsunuz
00 Yorumlabu akılla çok yaşamazsınız :D
22 Yorumla
Soran+1 yılNiye ki mantıklı değil mi?
+1 yılresmi nikah olmadan imam nikahı kıymıyorlar
23 Yorumla
Soran+1 yılKiyarlar ya niye kıymasınlar?
- +1 yıl
senin gibi akıllıların önüne geçmek için
- +1 yıl
off nasıl koymus lafı :D
sence Allah yer mi bu numarayı?
10 YorumlaDinde boşluk arıyor hatun ya :)
10 Yorumla
+1 yıliran sandınız burayı sanırım
10 YorumlaTam bir apaçi olurdunuz. Dini anlamda
00 YorumlaBaştan niyet belli ya ben olsam günah ederdim:d
00 Yorumla
+1 yılnikah kıymadan sevişirsen daha az günaha girersin.
10 YorumlaO zaman hacı kaşar olursun
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı. iranda muta nikahı mı ne diyorlar ona benzedi bu
00 YorumlaAlllahdan utan bizden degilde
00 Yorumla
+1 yılNe günahı? Sevabı bile var (!)
10 Yorumla
+1 yılOlur tabi nasil dindarsin sen
00 Yorumlakendinizi kandırmaktan başka bir şey değil bu.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 416 cevap paylaştı. Alemin tek çakalı siz misiniz? . s
00 Yorumla- Devamını Gör (1)
Devamını Gör(46)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem