bu da evlilik türleri arasında grup evliliğinin yeri konulu bir ders notu
Grup evliliği denilen şeyden haberiniz var mı?
bu da evlilik türleri arasında grup evliliğinin yeri konulu bir ders notu
Haberi olmayanlara duyurman ne kadar doğru ki bunun gibi birşeyi bilmemiz haberimizin olması o kadar önemli mi hepsi bitti şimdi bu pisliği mi yayacaksınız ülkeye
duymuştum ama ne bileyim pek duyulan bir şey olmadığı için garip geliyor insana. yine de araştırılmalı hatta denenmeli.
çok eski toplumlarda olan bir şeymiş. son zamanlarda amerikada yapılır olmuş yalnız onalrın ki biraz daha karışık. biseksüel tarzda bir şeyler. yani tam kim kime dum duma. kim kimi s*kiyor belli değil
aslı öyle. birden fazla kadın ve birden fazla erkek var ama eş değiştirme gibi yapıyorlar. amerikada eşcinseller çıkartmış tekrar. kim kimin yanına düşerse onu s*kiyor gibi bir şey.
o amerikalıların halt yemesi. mantıklı mıdır bilemem ama ilginç olduğu kesin. farklı bir tadı vardır herhalde
O. o Antep sucuğu evliliği die bişi de çıkarırlar yakında
Cevap
11Cevap
Yok abicim olmaz o iş. Kadın (lar) ımı paylaşmam. En iyisi biz 8-9 tane alalım kendimize.
Oha bir dakika l*n dalgaya vuracaktım da Engels'in kitabı bu. Severim bu tarz şeyler okuyanları ^^
vay a. m. k diyorum. şok içinde defolup yatağıma gidiyorum.
dini açıdan kadına birden fazla eş ruhsatı yok
sosyal açıdan hiç bir toplumda yeri yok
cinsel açıdan sapıklığın legalleştirilme yolu
Çivisi çıkmış dünyanın
aman grup evliliğine kadar hiç bir ibnelik yoktu. dünya çok güzeldi. grup evliliği dünyanın çivisini çıkardı. herşey grup evliliği kadar masum olsa keşke. daha benim bu mesajı yazmaya başlamamdan bu yana gene sürede onlarca insan öldürüldü dünyada.
tabi farklı olduğu ortada. sen oturmuş kim kimi s*kiyor diye üzülüyorsun. derdin neyse. ben masum insanlar öldürülüyor diye üzülüyorum.
senin ağzından çıkmayan bir şey yazmadım. benim sorum üzerinde dünyanın çivisi çıkmış dedin ben de dünyanın çivisini çıkaran bu mu dedim bu masum bir şey milyonlarca insan ölüyor dedim. yani asıl dünyanın çivisini çıkaran odur dedim. sen masumiyet anlayışımız farklı dedin. yanlış anladıysam özür dilerim.
tartışmanın sabahı akşamı olmaz. fikir alışverişi nihayetinde. ama itham ederken de dikkatli olalım.
grup evliliğinin dünyada olan kötülükler yanında masum kaldığı fikrime karşı çıktın. masumiyet anlayışımız farklı diyerek benim dediğimin aksini savundun. kimin kimi siktiği kimin kimi öldürdüğünden daha kötü ya da en azından onun kadar kötü anlamına gelecek bir söz söyledin. ona cevaben o şekilde yazdım.
1 adam 4 kadın alıyor. Al sana grup.
o değil bu iş başka. 4 adam 4 kadın icabında. kim kime dum duma.
Mümkündür.
Bilemicem ateistlere sor onlar geniş olur.
cinsel yaşam bölümünde cevaplayacak soru arayan dindar arkadaşlar da cevap verebilir canım. sınırlama yok.
Kardaş ben yeni sorulara bakiyorum. Varya yeni butonu ona tikladim senin soruya girdjm.
Genislik ya bu ne boyle
Wowowww ! Haraam
haram olduğuna dair kesin bir kanı olduğunu sanmam. nikahlı oluyorlar sonuçta. belki haramdır da şimdiye kadar bunun haram olduğu konusunda bir fetva falan yayınlandığını sanmam.
Ulan bu adam m*l islamda kadinin 2 kocasi olamaz bunu bilmiyonmu ilkokul4. sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi dersi.
2 kadın 2 adamla evli olamaz
islamda bir kadının iki kocası olamayacağına dair hiç bir ibare bir yerden okumadım. varsa böyle bir ayet hadis vesaire yaz okuyalım.
@Çığlık1907 katılıyorum
@Çığlık1907 islamda bir kadının iki kocası olamayacağına dair hiç bir ibare bir yerden okumadım. varsa böyle bir ayet hadis vesaire yaz okuyalım.
:D hala bunu savunuyomusun kadın sadece 1 kere evlenebilir erkek 3 ya da 4 hakki var diyebiliyorum sms kadinin oyle bir hakki yok yoksa zinaya giriyo kadin icin
Sms=ama
arkadaşlar boş konuşmaya gerek yok. bir kadının birden fazla kocası olamayacağına deliliniz ne ise yazın. hangi ayette hangi hadiste yazıyor bu. yazın okuyalım öğrenelim. farz edin ben hiç bir şey bilmeyen bir cahilim. bana doğrusunu tebliğ etmek müslümanlar olarak göreviniz. aydınlatın beni bu konuda. bekliyorum. zor değil google da bir aramaya bakar
Arkadasim islam dinine gore ve resmi olarakta zaten evlenmek icin bosanmasi sart! bir kadinin islamda iki kocasi olamaz iyimisin sen ya neyin kafasi bu musluman degilsin sanirim
güzel bayan kaçtır şart şurt kesin kural diyorsun. bilmediğin şeyi niye konuşuyorsun. kanunlarımızda ne bir erkeğin ne de bir kadının aynı anda iki kişi ile evlenmesi mümkün değil evet. ama islam kurallarında bir kadının birden fazla erkekle evlenmesini yasaklayan bir ibare yok hiç bir zaman olmadı. islama göre kadınlar birden fazla erkekle evlenebilir demiyorum. bana göre de evlilik mutlak tek eşli olmalıdır kadın için de erkek için de. eğer islamda erkek birden fazla kadınla evenebilir deniyorsa ben ona inanmıyorum. ama benim söylediğim başka bir şey. herhangi bir dini kaynakta ki dini kaynaklar ayet ve hadislerdir. bir kadın birden fazla erkekle evlenemez diye bir ibare var ise yaz okuyalım diyorum. bu kadar basit.
Arkadasim zaten ayete gerek yok cunki kadin evlendigi esine sadik olmalidir islam dinine gore evli bir kadin erkeklerle tokalasamaz bile onu gectim kocasindan izinsiz uyurken arkasini bile donemez kocasina. Sen kalkmis yok evlenebilir diye diretiyosun yasak yok diyosun zaten yasak belli evli bir kadin kocasindan baskasiyla olamaz zinaya girer bu hic mi din kulturu dersi almadin ac bak zaten cok ayet istiyosanda yaz google islam dinine gore kadinin yapmasi gerekenler diye yaz dolu sart var sartida gectim ayetler var. Sen hala diretiyosun boyle bir yasak yok bahsi gecmiyo diyosun zaten gecemez ki bizde haram geciyo kadin bosanmadan 3 ay gecmeden baska biriyle evlenemez zaten dine gorede sen kalkmis ikisiylede evli kalabilir diyosun bu senin bahsettigin sey bizim dinimizde yok anlatabildim mi?
Ne muhatap olmusun bu adamla git bak. google wikiye kadın ve İslam yaz. Bak oradan.
Bu arada yanlis linki atmisim İslam ve kadin yaz google bak.
bu yazdıklarının nerenden uyduruyorsun merak ediyorum. hangisinin ayet ve hadiste bir temeli var. birileri kurallar uydurmuşlar sonra başkaları o kurallara dayanarak başka kurallar uydurmuşlar. sonra onlara dayanarak başka kurallar. her seferinde saçmalıklarınıza dayanak olarak başka saçmalıkları gösteriyorsunuz. basit bir soru soruyorum. araştır bak bir kadının birden fazla erkekle evlenemeyeceği kuralı nerede yazıyor. hangi ayetlerden bahsediyorsun bilmiyorum. benim bildiğim ayetler kadınların evlenmesi boşanması ve örtünmesi ile ilgili. hiç bir yerde kaç evlilik yapabileceği ile ilgili bir şey yazmıyor. kadının boşanmadan evlenemeyeceği diye bir kural yok. boşandıktan sonra 3 ay beklemesi kuralı var. bu kuralın birden fazla erkekle evlenemeyeceği anlamına geldiğini iddia edemezsin dinde temelsiz çıkarımlara yer yoktur. gayet açıkça bu kuralın olası bir hamilelikte bebeğin babasınn belli olması için konulduğu ortada. artık bebeğin babasını belirlemek için 3 ay beklemeye gerek yok
Ya he he tamam oldumu hala diretiyosun ulan dininen zaten hangi imam 1 kadina 2 nikah kiyabiliyo neyin derdindesin sen hala resmiyette bile bosanmasi sart ve sana zaten acik acik ZİNA var diyorum anladın mı "ZİNA"ne demek bilmiyosan git google dan ilk once bunu ogren hala oyle bir sey yok birileri uydurmus diyosun sen musluman falan olamazsin zaten kendi dinini tanimiyosun bile sacma sapan seyler anlatiyosun hala dininen boyle bisey yok olamaz!
@Çığlık1907 dayanak gösterdiğin kaynaktan aldım İslam dünyasında kadınların şeriat kurallarının uygulandığı bazı İslam ülkelerinde norm davranışlar olarak kanunlaştırılan anlayışlar tarafından hicap ve tesettür kuralları çerçevesinde mahrem olmayan erkeklerle birlikte sosyal yaşama katılmaları ve yalnız başına seyahat etmeleri hoş görülmez. Ayrıca kadınların erkeklere liderlik yapamayacağına inanılır. Afganistan, Pakistan, Suudi Arabistan gibi bazı İslam ülkelerinde kadınların seçme ve seçilme ve seçilme hakları, araç sürmeleri, serbestçe dış ortama çıkmaları ve diğer insanlarla çalışma gibi özgürlükleri kısıtlanmıştır. İslamda kadının şahitliği bazı sınırlamalara tabidir ve 2 kadının şahitliği 1 erkeğin şahitliğine eş tutulur. Şeriat sisteminde miras paylaşımında da kadın erkeğin yarısı kadar miras alabilir. Yetişkin olmayan kadına velisinin izni ile nikah kıyılabilir ve evlilik durumunda kocasıyla gönül ilişkisi kurmakla, onun cinsel ve diğer isteklerini yerine getirmekle sorumludur
cevap veren bayan bu arkadaşın gösterdiği kaynaktan aldığım bilgilere göre daha çocukken bir erkekler zorla evlendirilmediğin için şanslısın.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/İslam_ve_kadın wiki dedim nereye gittin sen.
Oradan evliliğe tıkla. soltarafta
www.tagutured.com/.../...cezasi-t2523.0.html;wap2=
Al bak burada ayetlerde var oku dahada konusma
işte bu sayfadan aldım bir önceki yorumda yazdıklarımı. ne yapıyorsun. bir kısmını kabul edip bir kısmını inkar mı ediyorsun. bu gösterdiğin kaynağın doğruluğuna halel getirir. bir kaynak gösteriyorsa oradaki tüm bilgileri doğru sayıyorsun demektir.
erkeğin dört kadınla evlenebileceği kuran da yazıyor zaten ama kadının kaç erkekle evlenebileceği kuranda yazmıyor. bu sayfayı düzenleyen arkadaşın yaptığı gibi ben de bir ekleme yaparak kendimi haklı çıkarabilirim.
Erkek, onu korumak ve sahiplenmek için 4 eş alabilir, ancak kadın sadece üç erkekle evlilik bağı kurabilir.
bak böyle yazınca oluyor. bunun dayanağı ne kuran mı hadis mi. yoksa wikipedia islamın kurallarının belirtildiği geçerli bir kaynak değildir. ha sen wikipediaya iman ettiysen o başka.
Arkadasim ben linke katiliyorum demedim zaten dinen bunun olmuycagina matiliyorum dedim ya da bekle bunun icin soru aciyorum oldumu cevaplari ordan gor
Ben sana ne jkaynaği gösterdim be g. zekalimisin oradaki herşey yanlis. Misal ne demiş. Erkek mirastan daha çok pay alir ama kuran bunu yalanliyor. Sen kendi katana göre girmisin google saçma bisey getirmisin önümüze.
Ana, baba ve akrabaların miras olarak bıraktıklarında erkeklerin hissesi vardır. Kadınların da ana, baba ve akrabaların bıraktıklarında hisseleri vardır. Bunlar, az olsun çok olsun, farz kılınmış bir hissedir
Yani kadın erkekten daha fazlada alabilir yanlis öğrenme bunu da :)
görüş sahibi bayan eklediğiniz linkin neresinde kadının kaç erkekle evlenebileceği yazıyordu göremedim. yardımcı olursanız hatta mümkünse o ifadeleri buraya kopyalarsanız sevinirim.
Arkadasim zaten boyle bir sacmalik yazmiyo ben sana zina olarak gosterilcek seylerin linkini attim ve orda ne gordun? Kadin kocasindan baska bierkekle dinen olamaz anlatabildim mi? Budegismeyen bir kavram haram kilinmistir zina olarak gosterilmistir dinen zaten kadina iki nilah kiyan imam gordun mmusen hayatinda bunula ilgili ssoruactim. gec bak
@Çığlık1907 sen dayanak gösterdiğin kaynağı okumuyor musun. işte verdim linki benim aldığım yer. bak bakalım senin aldığın yerle aynı mı değil mi?
tr.m.wikipedia.org/.../%C4%B0slam_ve_kad%C4%B1n
tamam ben de kadın kocasından başak birisi ile birlikte olabilir demiyorum ki. ama grup evliliği kavramına göre iki erkek de hatta daha fazla erkek de kadının kocası oluyor. kocasından başka erkek değil ki
Orda öyle bisey yazmiyor yalan söyleme.
@Çığlık1907 okusana canım benim. okuman yazman yok mu. o sayfada maddeler alt alta yazılmış çok değil iki dakikanı alır. oku güzel kardeşim oku. bak kuranın emri. ikra yani oku.
Evliliğe bak!!
www.kizlarsoruyor.com/.../q2460891-arladaslar-bir-kadin-islam-dinine-gore-2-erkekle-evli-olabilir-mi-2
Al bunu tamam mi kapak edersin kendine simdi sakin lafi cevirip durma deminden beri kabulleniyodun bizi yalanliyodun
Valla ben ilahiyat okuyorum hem de Ankara ilahiyat ta böyle inatçı adam ilk kez gördüm. Ayrıca bilgisiz.
Ben ilk defa dininden bu kadar kopuk bir insan gordum sen yine iyisin @Çığlık1907
@Çığlık1907 benim inadımı geç. sen okudun mu kaynak olarak gösterdiğin sayfaları. orada yazanlara katılıyor musun. bir ilahiyat öğrencisisin madem ilerde din adamı olacaksın. bir adam gelip sana reşit olmayan kızını zorla bir adamla evlendirip evlendiremeyeceğini sorduğunda evlendirebilirsin mi diyeceksin. çoluk çocuğun olacak inşallah öldüğünde kızın varsa oğlunun yarısı kadar mı miras alacak. kızın büyüdü bir işte çalışmak istedi diyelim tek başına sokağa çıkammazsın erkeklerle aynı yerde çalışamazsın mı diyeceksin. bir ekekle senin kızının şahit oldukları bir konuda adamın şehitliğini kızınınkinden üstün mü tutacaksın. tamamen alakasız ve boş bir konuda islam savunuculuğu yapmayı biliyorsun madem bunlara cevap ver. bırak sen kaç kadın kaç erkekle evlenecek tartışmasından müslümanlık çıkarmayı. vicdanından hangi müslümanlık çıkıyor ona cevap ver.
Bu arada daha hazırlıgim düz liseyim ayrıca söyle bir 2. 3. Sınıf oluyum buralarda gazinin payini vericwğim çok kişi olucak.
görüş sahibi bayan. ne zamandan beri islamın dayanağı kızlarsoruyor sitesi oldu. neyin islama uygun neyin aykırı olduğu referandumla mı belirleniyor. çoğunluk evlenebilir dese islamda bir kadının birden fazla erkekle evlenmesi mümkün mü olacaktı. nasıl bir mantık. www.kizlarsoruyor.com/.../q2460891-arladaslar-bir-kadin-islam-dinine-gore-2-erkekle-evli-olabilir-mi-2
Kardeş bak orda gazi İslam ülkelerinde diyor. Doğru bilgi demiyorki. Genelleme yapmiyor. Işid şeriatinde de kafamızın kesilmesi gerekiyor. Değilmi? Ben oradaki bilgiyi tasvip etmiyorum zaten. Ama İslamla ilgili söylenen çoğu şey yanlis o yazidaa altında cevapta verdim.
Ana, baba ve akrabaların miras olarak bıraktıklarında erkeklerin hissesi vardır. Kadınların da ana, baba ve akrabaların bıraktıklarında hisseleri vardır. Bunlar, az olsun çok olsun, farz kılınmış bir hissedir. Şu şekil bir cevabim var o yorumdan sonr. Bende katilmadim o bilgilere kuranda böyle diyor en basitinden burada.
Çığlık1907 arkadaşım bütün ilahiyatçılar mı üçkağıtçı. iki kadının şahitliğinin bir erkeğe eşit olması bazı islam ülkelerinde olan bir şey mi kuranda olan bir şey mi. reşit olmayan kızın zorla evlendirilmesi kuranda olan bir şey mi bazı islam ülkelerinde olan bir şey mi.
hadi sen haklısın diyelim madem bu kaynak islam ülkelerindeki farklı yorumlardan bahsediyor o zaman neden görüşüne dayanak olarak gösteriyorsun. tarafsız bilimsel geçerli bir kaynak göstersene.
Çığlık1907 ben mi okuma bilmiyorum. nisa 11-12 : Allah size çocuklarınızla ilgili olarak şunu öneriyor: Erkek için, iki dişinin payı kadar. İkiden fazla kadın iseler ölenin bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer çocuk sadece bir kadınsa, mirasın yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığından ana-babanın her biri için altıda bir hisse olacaktır. Ölenin çocuğu yoksa ve kendisine ana-babası mirasçı olmuşsa bu durumda anasına üçte bir düşer. Eğer kardeşleri varsa, anasının payı, yapacağı vasiyetten ve borcundan arta kalanın altıda biridir. Babalarınız var, oğullarınız var. Siz bunlardan hangisinin yarar bakımından size daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Allah'tan gelen bir buyruğu önemseyin. Hiç kuşkusuz Allah herşeyi bilir, tüm hikmetlerin sahibidir.
Ben o görüsü dayanak göstermedim. Ben evlilikten bahsettiğin için gidip evliliğe bak diye gösterdim. Bütün ilahiyatcılar 3 Kâğıtçı degıl. Biz hergün bu insanlara lanet getiriyoruz. Koskoca profesörler diyanet baskani dahil ki benim okulumda profesördür kendisi o bile bu kişilere hergün lanet getirir. İnsanları yanlıs yönlendiriolar. Din adamı felan değil bunlar. Cübbelinin değimiyle cehennem köpekleri.
Arkadasim al o zaman cok bir kaynak istiyosan oku okumadan kalkip burada hakki vardir diyosun ben sana bir kadin bir bayan olarak yoktur diyorum bizim icin boyle bisey dinen yok zinaya giriyo bizim icin gunah olan bisey bu kuranda ve bir cok ayette yaziyo zaten ozellikle boyle bir yasak zaten yok cunki kadin sadece tek kocasiyla olabilir ne diyorum sana baska bir erkekle tokalassa bile kocasindam izinsiz bizim icin zina olarak kabullenmistir. Onu gec cocuk konusu var hadi onuda gec kimsenin midesi boyle bir seyi almaz bu senin dedigin kerhanedekilerde gecerli bizim dinimizde boyle bisey yok ! Sen bizim gibi muslumam degilsin belliki hala bunu savunuyosun sana kaynak olarak kur-ani oneriyorum oldumu burada yaziyo zaten attigim linkte bizim icin zina sayilan seylerde yaziyo bize zina, zina zina anlaa artik anlaaa senin icin soru basligi actim ve şu an senin dininde supheye dustum anladin mi! Sen ve senin gibiler yuzunden insanlar supheye dusuyo! Dinini sorguluyo yapmayin!
görüş sahibi neyin zina olduğu neyin yasak olduğu sizin tarafınızdan belirlenebilecek bir şey değildir. allahın kelamı olan kuran tek ve tartışmasızdır. islam ilmine göre peygamberin sözleri dahi kuranla çelişiyorsa geçersiz sayılır. hatta çelişmesine gerek yok bazı hadislerde kuranda yer alan hükümlere erk hükümler getirildiği için kabul edilmemiştir. ben böyle kabul ediyorum yok. her şeyin aslı belli ve yazılı.
Sorun ne ki? Anlamadım? Erkek için 4 eşle sınırlandırıldı.
Çığlık1907 sen ilahiyatçılara b*k atmadan önce kuranı baştan sona bir oku. bak ne sürprizler bekliyor seni orada. ortaokul lise din dersinde kaldı o islamda kadına verilen değer lafları. sen bırak beni. kuranı oku. baştan sona oku. ilahiyatçısın hem çok daha kolay anlarsın. okumayı bitirdiğinde yaz bana da merak ederim. bir kadının birden fazla erkekle evlenemeyeceği muhakkak. ama sen kuranı bir oku daha başka neler varmış orada.
:) Sen okumuşa benziyorsun. Benim işim o olucak zaten.
@soran arkadas aklinda sorun mu var ben zaten ben bunu boyle kabul ettim ben bunu zina goruyorum demedim lafi uydurma baska yonede cekme ! Bize bu ilkokuldan once gittigimiz kuran kurslarinda ders olarak verildi biz bunlarla buyuduk okul hayatimizdada zinanin ne oldugunu gorduk liseyi ankarada okudum yatili ve yatili imamhatip lisesinde haftada 3 aksam yemeklere davetlere katildik konusmalar dinledik ozel hocalardan dinledik biz bunlari anladin mi? Zinanin evliligin gunahin cogu seyi bilerek yaziyorum ve sana ozellikle zina olarak sayildigini soyluyorum ! Sense beynin basmiyoki oyle bir yasak yok diyosun sana zina diyorum zinanin ne demek oldugunu biliyomusun? Oyle bir yasak var ve bu yasagi uygulayan zina yapmis yasamis olur ! Bu bahsettigin sey islam dininde yok diyorum anladin mi?
Çığlık1907 tamamını okumadım en yakın zamanda bitireceğim okumayı. ama sen hiç okumamışsın. önce bir oku bakalım işin en olacak. kuran okumak mı olacak yalan söylemek mi olacak göreceksin.
İlahiyatçılara B*k atmadim. Ben o insanları yanlis yönlendiren kafasina göre fetva veren din adamlarina (Cehennem köpeklerine) attim. Aksini iddaa ediyorsan. Ya iranlısın ya el kaide mensubussundur ya da ışid doğru sen kesin ışid mensubusun. Kim bu kadar sapıtmış olabilir ki başka.
Hayir ilkokul kacinci sinifsin hala var diyosun onu anlamiyorum bastan soyle kac yasinda bir cocuga hala ben varligindan emin oldugum biseyi anlatmaya calisiyorim amlamiyorum. Sen peki bu savundugun seyin gercekce dinen bir kaynaginin olduguna eminmisin? Bu sacma yazidan baska bir yerde gordun mu kim oldugunu bilsem yasadigim sehirde oldugunu bilsem koluna yapisip sana memleketteki tum hocalari gezdirirdim madem idda ediyosun kanitini gorurdun bana kalkip hala asil emin olmadigin seyi savunma ben senin bu bahsettgin seye inanmiyorum inanmiycamda cok istiyosan dedigim gibi ilerde karina gider koca adayi ararsin
sevgili cevaplayan bayan kuran kursalarına bir tek siz gitmiyorsunuz. biz de gittik elhamdülillah. biz de okuduk kuranı. ve sizin söyledikleriniz konumuzla zerre kadar alakalı değil. siz ısrarla zinadan bahsediyorsunuz. halbuki kuranda zinanın tanımı yoktur. sadece zina yapmak diye geçer. zinanın tanımı o günün arap toplumunda zina kelimesini ifade ettiği kavramla ortaya çıkar. o da yasaklanmış cinsel ilişki anlamına gelmektedir ki her evlilik dışı cinsel ilişki yasaklanmış değildir. örneğin bir erkeğin kölesi olan bir kadınla kadının da rızası ile yaşadığı cinsel ilişki karı koca olmadıkları halde zina değildir. kaldı ki zina eğer yasaklanmış cinsel ilişki anlamı taşıyor ise hangi çeşit cinsel ilişkinin yasaklanmış olduğu da önem taşır. kuran herhangi bir kadın erkek ilişkisini yasaklamamıştır. zaten o günün toplumunda var olan yasaklar ile ilgili kurallar belirtmiştir. evli olmayan iki insanın seks yapamyacağı kuranda yazmaz.
ben bunu savunmuyorum ki dinen yasaklanmamıştır diyorum. yoksa mal mıyım bir sürü insanın kim kime dum duma evlenmesini savunayım. ama neyin haram neyin helal olduğu yazılı kurallarla bellidir. kafadan haram uydurulmaz.
Sen ne okuduguna eminmisin? Dinen haramdir ve zina olarak gecilmistir bu sen bence ne okudugnu bilmiyosun
zina zaten kelime anlamı olarak yasak ilişki demek. bu yasağı kuran getirmiyor. bu yasak zaten toplum kurallarıyla belli. kuran bunun cezasını tesbit ediyor. cariyeyle seks yasak değilse evlilik dışı ilişkinin tamamen yasak olduğu sonucu çıkmaz. o halde o an içinde bulunduğun toplum neyi yasaklamışsa o zinadır. mesela yıllarca sevgili hayatı yaşayan insanlar var. birbirlerinin eşleri oldukları belli. bunların yaptığı da zina kavramının dışına çıkabilir.
Aksine onlarin yaptigi seyde zinaya giriyo imam nikahin yoksa el ele tutusmak bile zinaya giriyo haram anladin mi biz kadinlar erkeklere yasak mevveyiz taki ne zaman nikahina alirsa o meyvenin sahibi olursa erkek es yiyebilir anladin mi? Nasil sana helal edilmeyen meyveyi yersen calarsan o sana haram lokmadir ayni hesap anlatabildim mi?
imam nikahı diye bir şey yoktur. eskiden her yerde bulunan okumuş yazmış insanlar imamlar olduğu için nikahları imamlar kıyardı yoksa dini bir boyutu yok nikahın
Ateist falanmisin? Nesin sen neyden bilgin haberin var cok merak ediyorum? Allah katında evlilik olmadan evli sayılmaz madem oyle su anda resmi nikah kiyip neden hala imam nikahi kiyiliyo neden evlilik icin dua var? Sen saka falanmisin
duanın da kuranla alakası yok ki adı üstünde dua. her şey için dua edebilirsin. nikah için ayet ya da sure okunmuyor imam nikahında. evlenmek istiyor musun istemiyor musun şahitler şahitlik ediyor mu o kadar. belediye memurunun kıydığı nikahla imam nikaının kuralları aynı
:D kac kez imam nikahi kiydirdin ya da kiyarlarken yanlarindan durdun. Ve oha ddiyorum duanin kuranla ne ilgisi var diye biseymi var ya kuranda gectigi icin o dualari ayetleri biliyosun her ayetin her duanin farkli bir anlami ve farkli bir anlatini vardir sana gore duz dua ama turkce anlaminda o dualarda ayetlerde cok seyden bahsediliyo ayrica imam nikahinta sadece evet diye bisey yok ilk duasini okursun normal dua degildir bu nikah icin duadir daha sonra sorulur kiz hakkini ister bu sekilde biter anladinmi? Resmi nikahla imam nikahinin arasindaki en buyuk farksa dua ve allah katinda gecerliligidir bilmeden aptal aptal yorumlar yapiyosun hala guluyorum sadece
Ayrica eskiden imam coktu diye bisey yok dualar ayetler kuranla birlikte inmistir imamlar bunu bu sekilde ogrenip uygulamistir lafla uydurma dualar degil ateist falansin bence sen hala sorguluycagina al eline kuran oku azicik dinini tani
Atesitler bile kurani kerimi okur ve kuskuya dustugu anda atesit olur sorguladiklari icin ateist denmistir. En buyuk kiyamet alametlerinden bir evrededeyiz şu an dinini o kadar cok sorgulayan ve sacma sapan dogrulugunu bilmefen cikartilan laflar escinsellik falan bunlar hep kiyamet alametleridir sende bunlardan birine orneksin şu an hala bunu kabulleniyosan kardesim yine ve yine soyluyorum alirsin esini yanina koca adayi aramaya cikarsin senin bilgin yeteri kadar yok konularla alakali daha fazla tartisma geregi duymuyorum ne desem senin icin bosa bilgin yetersiz ama surda ki konulardan soru acsam bir cok insanin ayni seyi soyluycegini gorursun supheyemi dusuyosun ac sorunu sor he bilgi almakmi istersin atarsin mesaj seve seve anlatirim bilgilendiririm benim sana diyicek daha fazla lafim yok.
Aa biz neden düşünemedik ki bunu?
Onun düğünü çok hareketli geçer kanka ://
Evliliğin de adını kirlettiler
Meshebi geniş olanin yanimizda isi de olamaz
Sımdı bısıy derdımde kalsın.
O neydi gıız
Keske olmasaydı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar