Erkeklerin %85'i eşlerini aldatıyor diyor Sibel Üresin. Ve sonra da birden fazla eş ile evlenmenin yasal olması gerektiğini savunuyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
link
link
Linke bakma gereği bile duymuyorum,
Aldatma olayını bir sakız gibi sadece erkekler yapıyormuş gibi düşünmek algılamak çok yanlış. Erkek kiminle kimi aldatıyor ?
Ülkemizde en az aldatan erkek kadar aldatan kadın var.
Aradaki tek fark ise;
Erkek aldatır ve bir çok erkek bunu sanki bir marifetmiş, bunu yapmak erkeklikmiş gibi böbürlene böbürlene anlatır.
Kadında aldatıyor ve aldatan kadın toplum içindeki baskı yanlış anlaşılma, farklı yorumlanma, farklı gözle bakılması korkusu, çekincesi nedeniyle yaptığı aldatmaları neredeyse ölene kadar bir sır gibi saklar. Çok az bir bayan bunu en yakın arkadaşına itiraf edebilir.
Kısacası aldatan erkek sayısı kadar aldatan kadın vardır. Evlenme boyutuna gelindiğinde ise bir çok kişi aslında çok eşli yaşıyor. bir tarafta eşi bir tarafta herkesten gizlediği, sevgilisi, dostu yani adına ne derseniz diyin.
İnsanlar genel olarak bakıldığında her ne kadar tek eşli de olsa. İçinde ki "acaba bununla nasıl olur, bu nasıldır acaba" gibi merak uyandıran sorulara karşı koyamadığı için. Tek eşli olan insan sayısına yakını çok eşlidir.
Şimdi olaya şöyle bakın;
Biri resmi nikah yapıyor ve 4 kişiyle evleniyor.
Biri dini nikahı bahane ediyor ve 4 kişiyle dini nikahlı yaşıyor
bir başkası medeniyet diyor 4 kişiyle flört ediyor.
Aradaki tek fark kelimelerden ibaret, resmi 4 eşli, dini nikahlı 4 eşli, 4 flörtlü
özünde ve gerçeğinde hepsinde tek bir noktaya dayanır, oda farklılık arayışı ve sıkılan monotonlaşan hayatına değişik isimlerle renk katmaktır.
Şimdi kimse bana dini kısımdan bahsetmesin. Nedenine gelince dini kısmı size anlayacağınız şekilde izah edeyim;
dine göre 4 eşe kadar müsaade etmesinin bazı nedenleri vardır. Bunların en başında ise, Erkek nüfusun az, kadın nüfusunun çok olması durumunda, eşi her hangi bir sebepten dolayı ölen ve kızın tekrar evine gönderilip zor bir hayat ve tekrar evlenememesi. Evlense bile eğer çocuk var ise onların mağdur olmaması açısından evin diğer büyük abisi veya kardeşiyle evlendirilmesi. Kısacası din 4 eş olayına izin vermesi başta toplum, kişinin mağduriyeti, çocukların geleceği gibi konular üstünedir.
Günümüzde ise hemen hemen hiç kimse bu durumlara dikkat etmediği gibi, bunları kendi işine geldiği gibi yorumlamaktadır.
Sayın edaa1234
Tabi ki dinimiz bu konuda ilk eşin rızasını istiyor ve bunu baskı kurmadan kendi iradesiyle yapmasını istiyor. Erkek, yani ikinci eşi alan kişi her ikisine de eşit bir şekilde, o kişilerin masraflarını ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır.
Tabi ki kuranı kerimi iyi okuyan bir kişi, yada peygamber efendimizin bu konuda sözleri vardır ve hatta uyguladığı vardır. Tabi maalesef her kesim işine geldiği gibi olayları yorumlamakta. 2-3 ve hatta 4 eş alma olayını burada yaz yaz bitmez. Durumlar, nedenler, şartlara bağlı olarak değişkendir. Rıza olmadan, geçerli bir neden olmadan dinde onaylamaz.
gönül rızası olmadan yapılan hangi işten hayır gelir ki? Mesele sadece evlilikte değil her konuda böyle
bence yasal olmalı,
bence de
@baythomasanderson
Konuyu da hortlatmış olarak bir şey sormak istiyorum. :)
Cokesliligin yasal olması varsayiminda, halihazırda birinci eş olan kadının rızası sorulacak mi. Diyelim ki sorulması gerekiyor şartı konsun. Kocalar buna ne kadar riayet edecekler. Ağlata ağlata, tehdit ede ede zorlamayacaklari ne malum.
@iştekuzukuzugeldim Rıza olmayan yerde huzur olur mu? Tabi ki rıza ile olacak. Fakat buna devletin karışması yanlış.
Ayrıca ben kadın erkek diye ayırmıyorum. Belki bazı kadınlar da birden fazla erkekle evlenebilir.
Yani özetle dediğim şu: Kişiler arasında rıza varsa 3-5-10 kişilik aileler kurulabilmeli. Bu evliliklerde yasal kabul edilmeli.
Çekirdek aile modeli çöküyor artık. Yürümüyor. Evlenenlerin nerdeyse yarısından fazlası ilk 3 yıl içinde boşanıyor. Büyük aile modellerinin ayakta kalma şansı çok daha fazla.
Himmm yeni bir perspektif... Acaba tekil eş ne kadar adil olabilir diye de merak ediyor insan...
@iştekuzukuzugeldim eğer ilişkilere dışarıdan (toplum veya devlet) müdahale olmaz ise kişiler kendi aralarında rızaya dayalı hakkaniyetli ilişkileri rahatlıkla kurabilirler.
Bak mesela ben bunu çok düşündüm. Biseksüel değilim. Yani olaya seks ya da fantezi gibi filan da bakmıyorum. Kafa dengi çok iyi anlaştığım bir kız daha olsa ve eşim de böyle bir şey istese neden olmasın diye düşünüyorum.
Adam işteyken kız kıza takılmak, alışverişe gitmek, ev işlerini paylaşmak, ve daha bir sürü şey. İleride çocuklar olduğunda birlikte bakmak. Evden çıkman gerektiğinde kime bırakacağım derdi yok. Yani ön yargıları bir yana bırakıp düşündüğünde hiç de kötü değil. Aksine çok da mutlu ve keyifli bir aile yapısı olabilir.
Kulağa aykırı geliyor. :) Belki vakt-i zamaninda daha geniş ve çok eşli aile yapıları ile yaşamış bir topluluk bugünkü bizlere bakabilseydi, onlara da tek bir eş ile ömrü geçirmek çok aykırı gelirdi. Benim merak ettiğim bir nokta da tek cinsi oluşturan eşin her iki kadın/her iki erkekte de ne bulduğu aslında. Hazal mı aşkı, Ayşen mi, Eda mı. İkisini, üçünü, dördünü hangi ayrı konumlara koyuyor olduğu.
@iştekuzukuzugeldim yoook. bence 3 kişi arasındaki ilişki. ali-ayşe, ali-fatma, ve ayşe-fatma ilişkilerinin toplamı olarak bak.
Ben desteklemiyorum. Ama illa ki var olan bir mağduriyetin önüne geçilmek istenecek ise, mevcut ve müstakbel tüm koşul tetkiklerinin titizlik ile icrâ edilmesi ve kat'iyyetle yeni mağduriyetlerin önünün açılmaması gerekir. Bu oldu-bittiye getirilemeycek kadar ciddi bir değişiklik talebidir.
Ben sevdigime yoldan gecerken birisi bakinca bile dayanamiorum icin icin, yatagimimi paylasacam?!
Tamam 4 eslilik hak. Ama bosanmakta hak demi ?
Gider baskasini getirirse, o adam beni zaten sevmio demektir. Yolu acik olsun kardesim. 15 yasimdan cocuk yasimdan beri durmadim calistim onsuz yasamak mi zor gelcek bana?
Bu videodaki kadin o kadar rahatca kabul ederim dio ki cakasim geldi! Insan durust olur bi kere biseyi savunmadan once. Uckuru icin adam kari alcak eve nikahini verecek ve sende gayet normal bi sekilde kabul ederim dicen. Yeme beniii :) Ben pardesulu carsafli kadinlar gordum bosanirim diyen!
Kadinlar kabullendikce adamlarin beyninlerine "olsun kabul edenlerde var demekki olamaz diye bisey yok" dusuncesi gircek. Ve boyle boyle adamlara kapi acicaksiniz. Ha aldatmis ha nikahi basmis ne fark eder nikahmi cozum? ikiside yatak paylasma ikiside esi paylasma.. Biri zina biri helal... Ama ne din ne siyaset ne dinci kadin ne cumhuriyetci kadin hangi kadin isteyerek paylasirki sevdigini...
Karsi degilim arkadas isteyen alsin nikahina zaten imam nikahiyla yapiolar yasallastirmayin arkadas bu kadarda ezik olmayin. Allah zaruri hallerde alabilirsiniz demis ama en hayirlisi bir tane demis. Hayirlisini sen Allahtan dahami.iyi bilecen arkadas.
Su erkeklerin yolunu iyice acmayin arkadas.
Allah korusun sakat kalirim bakima muhtac olurum yapamam esimsiz. Onsuz yasiyamam misal o zaman baska olur adama hem yuk olcam hemde yasmasini engellicem cinsel isteklerini karsilayamicam ama onuda men edecem. Bu hak degil bu egoistlik olur bencillik olur. L zaman olabilir ikinci bi es... Allah gostermesin bu haller disinda
Zaruri haller mecburiyetler haricinde uckur icin kadinlarinin ustune gul koklayanlarin pipisini keselimmmmm
Allah belasını versin o kadının. o kadar içten sövüyorum ki. az biraz midem kaldırsa, bi de terbiyem el verse yemin ederim o kadının kocasını ayartırdım! bu ne ahlaksız bi durum ya. ben kadın erkek eşitliğinden bilmem neyden bahsetmeyeceğim o konuda zaten hemen herkesle hemfikirim ama arkadaşım demişsin %85 gibi büyük bir oran. bu bir pisliktir.bunu yapan adama 4ü yasallaştırsan 5i ister, 5i yasallaştırsan 10u ister bunun ucu bucağı yok ki. onu geçtim bu pisligi yüz üstüne çıkarmak ne kadar çirkin.%15 te ötekine meyleder. yazık değil mi kardeşim biz de insanız. erkekler nasıl ki gerçekten sevdiği kız bi başkasından hoşlandığında bu sebeple ayrıldığında üzülüyorsa bizde de aynı durum. bunun kızla erkekle hormonla bilmemneyle alakası yok ki.
Her şeyi geçtim bi de bu kadın aile danışmanımsı değişik bişeymiş bildiğim kadarıyla. ben asıl bundan akıl almaya gelen kadınlara acıyorum. yarayı sineye çekmeye çalışmaktan başka çareleri yok :( gene dertlendim :(
Bi düzeltme yapayım: ayartırdım dediğim doğru olduğunu düşündüğümden değil yanlış anlaşılma olmasın. bu acıyı yaşasın ki orda burda evli adamlara ümit vermesin, aile danışmanlığı yaptığı daha nice kadını üzmesin. yazıktır be
Cevap
47Cevap
Aldatma kavramının içini ne ile dolduruyoruz da, sonucundan yasalaşsın anlamı çıkarıyoruz? Yasa koyucunun, yasa yaparken toplumun yararını gözettiğini varsayarız. Yapılan yasa da geleneklerin, inancın, kültürün etkisi elbette yadsınamaz. Durumun "-Pire için yorgan yakmak.." gibi eyleme dönüşmemesi için tek başına iyi niyet yeterli olmayacağını düşünüyorum. Kavramlar üzerinden konuştuğumuz da içlerinin hiç de bilinen, anlaşılması gereken şekilde olmadığı da aşikardır. "Çok", "Eşlilik", "yasa" gibi kelimeler bir araya geldiğinde çoğumuzun aklına gelenler, dini evlilik kuralları, örf ve adetler, kadının ikincilliği, ata erkillik vs dir. Coğrafyamız da kadınların kendi potansiyellerini ortaya koymalarına engel olan, onların yükselmesini engelleyen, sadece anne ve ev kadını profiline sıkıştırmaya çalışan, bir kültürü de söz, davranış, fikirlerimizle maalesef bizler besliyoruz. Şurada kadınların sorduğu soruların çoğunluğuna verilen yanıtlara baktığımız da bile açığa çıkan mevcut erkek profili (latent ilkel de olsa), (ergenler hariç) soruyla kast edilenden farklı bir cevaplar veriyor. Evinde ki çamaşır makinesine yaptığı muameleyi (düğmesine bas çalışssın işini yapsın) kadına da yansıtan anormalleşmeyi de görüyoruz. Çeşitli saiklerle bu tür çıkışların altında gerçek, aşk ve sevginin tezahürü olmadığını da düşünüyorum. Elbette niyet okuyuculuğu yapıp kimsenin aşk ve sevgi anlayışını yorumlayacak da değilim. Ama ortada ki var olan toplum profili de bu anlayıştan fersah fersah uzakta olduğumuzu gösteriyor. Yapıp ettiklerimizin, düşüncelerimizin hayat yolculuğumuzda kendimizi daha fazla tanımak, kendimizi daha fazla gerçekleştirmek olduğunu düşünüyorum. Ermişlik hali bir nevi, Allahı ararken, aslında kendini arama hali. Yunusun dizelerine de yansır; "-Beni bende demen, ben de değilim, Bir ben vardır bende, benden içeru" Aşk, Sevgi gibi kavramların içlerinin hızla boşaltıldığı, ve farklı anlamların doldurulduğu zamanda aşık olmak, aşık olmakmıdır? Sevmek sevmek midir? İşte bu anlam ve kavram karmaşası içinde yaşayan ve topluma gerçeği yüzyıllar öncesinden söyleyen Yunus Emre şu dizelerle sesleniyor; "- İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsin, Ya nice okumaktır... Yunus Emre der hoca, Gerekse bin var hacca
Hepisinden iyice, Bir gönüle girmektir..."
ülkemizde ki maddi olanakları göz önüne alırsak acaba bir erkek kaç kadına ve bunlardan olacak çocuklara nasıl bakıcak ki yasal olduktan sonra zengin fakir demeden eminim ki bir çoğu bundan faydalanacaktır.
diğer taraftan kadın 2.bir eşi istemiyorsa nasıl kabul ettirecekler acaba? burda aile faciaları yaşanacaktır eminim.
sibel hanımın kastettiği kesim aslında belli , zengin maddi açıdan hiçbir sıkıntısı olmayan ve cinsellikte sınırları zorlayıp farklı beklentiler içinde olan gruplardan bahsediyor..
yoksa doğuda yada g.doğuda yaşanan içler acısı kumalık olaylarının sibel hanımın pekte umrunda olduğunu sanmıyorum..
kendine kuma alabilir,benim kocama kimse ilişmesin :))
Tek eşlilik zaten insan doğasına aykırı. Ki bu bilimsel olarak ta açıklanmış birşeydir. Yani insan genlerinde tek eşlilik yok. Hayvanlar da ise sadece birkaç türde var. Ayrıca zaten varolan bir yaşam şekli, yasallaştırılacak hepsi bu. Tıpkı zina yapmanın suç olmaktan çıkarılması gibi. Tolumsal ve ahlaki değerlerin baskısı, insan hayatında çok şey değiştirmiyor zaten. Kalıplar içinde yaşayan kişilerin sayısı %20 den fazla değil. Ki zaten onlar da bir şekilde kendi iç dünyalarında yaşıyorlar. Kısaca, bence de yasallaştırılsın!
Çok eşliliğin yasal olması mümkün değil. Bir çiftin nikahında şahitler neye şahit ederler biliyor musunuz? Bundan sonra bu bayanın dünyaya getireceği çocuklarının babası evlendiği adamdır. Çok eşlilik yasal olduğunu farz edelim. Kadın hem kocası ile birlikte ayrıca 2-3 sevgilisi ile de birlikte. Yani aynı zamanda 3 erkekle birlikte seks yapıyor. Ve hamile kalıyor. Kimden hamile kaldığını nasıl anlayacak. Her çocuk doğurduğunda DNA testi yaptıracak. Diyelim yaptırdı ve çocuğun babası, sevgililerinden birisi çıktı. Ne olur bu çocuğun hali?
bu soru aslen erkeklerin birden fazla eş almaları ile ilgiliydi. sen ise tam tersi bir durum için cevap yazmışsın. Ama madem açtın konuyu ben de neden olmasın diyorum. Eğer kadının 3 kocası varsa her birinden çocuk sahibi olması da mantık dışı olmaz o zaman
Önce, kadının 3 kocası yok, 1 kocası ve 2 sevgilisi var diye düşündüm. Ama kadının 3 kocası var ise... Dediğinizde haklısınız...:)
pislikten başka bişey değil.medyada yer etme çabası sadece.bunları konuşturanlar var ve o konuşturanlar kesinlikle müslüman falan değil bakmayın tavırlarına sözlerine.ben bu ülkede ingiliz işgali görmek istiyorum diyen humeyniye tapıyorum diyen ama canı sıkıldığında kalkıp kanadaya amerikaya giden insanlar bunlar.paraları pulları oralardan gelir.amaçları bellidir.bunlar arabistanlı lawrance.illaki devlete düşmandır ytkalım der Atatürke düşmandır.bizim garibanlarda bunlara inanır .madem öyle bir erkeğe bir kadın yetmiyor bir kadına da beş erkek olsun..erkeğin 4 eşi olursa ne güzel olur değil mi .sözde dinde hakkı vamış.kesinlikle yalan..erkeğin gücü belli kimse kusura bakmasın .4 kadını falan doyuramaz.bunlar belli ki iğreç insanlar.din geçmişimizde binlerce güzel insan varken ,binlerce güzel olay varken o kadar alınacak ders varken bu iğrenç insanların iğrenç fikirlriniş konuşmak düşünmek pislikten başkası değildir
çok eşililik bir seçimdir. sizin anlatmaya çalıştığınız tabiri ile cevap veriyorum. seksüel çeşitlilk ve seçim için yasal izne gerek yok .. saygı ve anlayışla yapabilenler yapıyor zaten ..
yok öbür türlü bir erkek 4 eş alabilecek tarzında sürüyorsanız . o iş bu ülkede anında boku çıkarılacak bir konu
konu sadece seksüel çeşitlik değil ama öyle bile olsa yasallaşması bir çok şeyi etkiler. Mesela miras meselesi. Bir sürü zengin adamın metresi var mesela. Miras ne olacak? Ya da 3-4 kadınla dini nikah kıyılınca sadece resmi eş mirasa hak kazanıyor. Yani yasal düzenleme önemli. olaya sadece seks gözlüğü ile bakmak olayın sosyal boyutunu görmezden gelmektir.
siz çok entellektüel yaklaşıyorsunuz o zaman soru şu olur. zaten bu anlayışın hükmettiği noktada miras hukuku önemini ve gerçerliliğini korur mu ? ve ayrıca sosyal boyut açısından değindiğiniz nokta en son gelinecek noktadır. hoş bizim kızlarımıza bakınca miras konusunda bir sorun olmayacağını bilseler tamadır ben,m için kıvamındalar
çok eşli yaşayabiirsiniz..ama illa devleti hukuku katma ihtiyacı neden hissediyor insanlar...kendi kendinize yaşayın...ne yani bir kadın 45 adamla kanuni olarak evli gözükebilir mi?bu ne salaklıktır...kadın ölse ,boşanma olsa miras davası olsa...mahkeme hakim yetmez bunlara..
lütfen fantezilerinize hukuk gibi evlilik gibi değerli şeyleri katmayın...
tabi canım zaten ,kadınlarda sütten çıkmıs ak kaşık elbette :) :S . sen ne bakıyosun o istatistiklere uyduruk durumlara vs...herkss bişi yazar herks akademisyen olur. benim, senin ismim olsun toplumun % 80 i sarı rengi seviyo desek ,herkes inanır.
dünya basta yuvarlakken , neyin adaleti peşinde bu tipler anlamak mumkun degil :) ?!
Bayanlara da mı yoksa sadece erkeklere mi? Bir de bayanlar diyor ki biz cinsel obje değiliz, bu konu zaten cinsellik üzerine değil mi? Konunun açıklaması erkek istediği kadar bayan alsın da deli gibi ilişkiye girsin değil mi? İşte bu konuyu savunan bayan da kendini cinsellik için kullanılacak canlı olarak görüyor. Ben erkek olarak karşıyım. Bir tane olsun ömür boyu olsun!
iyice gerikafalı olmaya başladı bu millet.olmaz öyle sey! seven adam aldatmaz,kadında kocasını elinde tutar o kadar!
Yasal yapılan fiiller zevk vermiyor :) Adrenalin lazım.
Sapık-ül âzam :)
türkiyede zaten çok eşlilik yasal
devlet kız ve erkek aralarında cinsel ilişkiye giriyorsa
yani evliyse zaten karışmıyor
burada sorgulanan 2. eşin devlet güvencesini alamaması
nafaka miras vs.
4 kadınla evlenmek isteyen erkek devlet nikahı yapmamalı
bence haklı kadın kimse kimseyi kandırmasın gerçekleri kabul etmek zordur ama kabul edilmesi zor olan gerçeği asla değiştirmez... kadınlarda biliyo aslında aldatıldığını ama göz görmeyince gönül katlanır modundalar onlarda çağa ayak uydurdular hoş onlarda aldatıyolar mesela bu siteye takılan 25 yaş üzeri kadınların %70 i evli ve burdan birine ilgi duyuyor hadi inkar ediniz !
kumru hanım bu mesele çok derin..dini içeriğide var fazla kurcalarsak insanların dinden çıkmasına kadar gider iş.kuranda (diğer eşlerin rızası olmak kaydıyla ve eşit muamele etmek şartıyla)4 e kadar kadın alabilirsiniz diyor ve hemen ardından allah katında tek eşle yetinmeniz daha hayırlı diyor.peygamberimizin eşleri bile birirbirini çok kıskanıyordu,bu çağda kadın ikinci bir eşe rıza göstermeyeceğine göre böyle birşey mümkün görünmüyor
Din konusuna ben giremem. Din alimi değilim. Bu konular beni aşar. Ahkam kesmem doğru olmaz. Hem ne demiş atalarımız? "Yarım doktor candan, yarım hoca dinden edermiş". Ama şu da bir gerçek ki ülkemizde birden fazla eşi olan kişiler var ve malesef bu durum yasal değil. (yani gayrimeşru kabul ediyor yasalar) Ben ise meşrulaşmasından yanayım açıkçası.
Yasal olmadığı için de illegal yöntemler veya yollarla yaşıyor insanlar.. Yasal olmalı ama kolay olmamalı..
sana katılıyorum
teşekkür ederim aynı fikirleri paylaşmak güzel bir duygu..
Saçma bence. Çok eşlilik farklı bir durum aldatma farklı bir durum. Bir kere aldatma işinde büyük oranda aşk yoktur, sadece cinsel arzuların tatmini vardır. Ama çok eşlilikte aşk ve sevgininde bölünmesi farklı sonuçları getirir. Ayrıca çok eşlilik gibi bir durum ortaya çıkarsa bu durum kadınların işine yarar. İstedikleri kadar erkekle birlikte olabilirler :) cıxs bu benim işime gelmez. Benim birlikte olacağım insan temiz olmalı, her önüne gelenle düşüpkalkmamalı..
Saçma bir oran. Erkeklerin %85 i kadınların %85 i ile aldatıyordur. Nihayetinde karşı cins olmadan aldatma mı olur.
Oran nedir bilmem ama genelleme yapmak aptalca. Dikkat çekmek için yapılan beyanatlar bunlar.
yasal da olsa kimse ilk ve ikinci eşten tam rıza almadan evlenemez nihayetinde.
mecellenin şimdiki medeni kanuna göre daha faydalı olduğu yanlarından biri bu konudur.
ha, gözü doymayacak adama 50 tane karı versen 51. yi ister o ayrı.
Bazen iki eşim olsa nasıl olur diye düşünüyorum. Ya rekabeg olur, beni çok mutlu ederler ya da ikisi bir olur ömrümü paylaşarak yerler😊
Her iki ihtimal de mümkün. :)
Ayrıca 2 eş demek 2 kaynana demektir bunu da unutma :)
insanlar sadece eşlerini aldatmıyor ki.sevgililerini aldatıyorlar mesela.o zaman ne olacak?bence evlilik yasal bir kurum olmamalı.
hmm bu da bir bakış açısı. evet yaa neden olmasın? neden devlet karışıyor ki milletin evlenmesine boşanmasına? aklım yattı bu görüşe
Kişi biseksüelse barcelona barcelonadaki gibi belki olabilir. 3ününde birbirine karşı bişey hissetmesi lazım. Ama eğer kuma gibiyse kötü tabii kide..
konuyu salt cinselliğe indirgemek gerekli değil bence. taraflar biseksüellik olmadan da bir birlerini sıcak bir sevgiyle sevemezler mi?.
@KumruSahin amacım rahatsızlık vermek degil sadece size özelden mesaj atabilmenin yolu var mı düşüğnceleriniz ve yorumlarınızı okuyorum birkac noktada sizin düşüncelerinize ihtiyacım ama yineliyorum asla farklı bir amaç düşünmüyorum.
Medeni kanunda varda uygulanıyormu ki tekeşlilik. Kırsal kesimde dini nikahla, şehirde genelde o da olmadan birden fazla kadınla olanlar yokmu? Uygulanmadıktan sonra kanunun hükmü nedir?
o zaman kanunlaşmasında bir sakınca yok diyorsun. En azından fiili durum yasallaşmış olur sonuçta değil mi?
Ya uygulansın ve ya da serbest olsun. İkinci kadınların çocuk yoksa hiçbir hakkı yok en azından hakları tanınsın. Benim böyle bir durumum yok ama doğru olan budur bence.
kesinlikle haklısın
Kesinlikle ne dinen ne ahlaken nede toplum olarak kaldıramayacağımız bir hususdur bu. Yasallaştırılması mümkün değil bence.
Sevdiğim kadını kimseyle paylaşabileceğimi düşünmüyorum, fantazi olarak ayda yılda bir belki eşit şartlarda yapılabilir fakat onun dışında ı ıh...
eğer gerçekten seviyosam kskanırım ama mantk evliliği gibi bişeyse farklı farklı şeyler Yapablrz yani : )
o kadın grup seviyo galiba.eşine de arkadaşını ikinci eş olarak tavsiye ettiğini söylüyor.bence kadınları aşağılamak olur ikinci üçünü...eşler.
kanun kimin umrunda. kimse tek eşli değilki. evli olan erkek ya da kadın tek eşli kalıyor mu?
sen de haklısın :)
Doğru bulmuyorum şu anki durumları zaten gizli gizli yaşayanlar var isteyen istedigi gibi takılıyor çok eşlilik olursa cinsellikten başka bşy olmaz hayatın...
Ben açıkçası sahip olmayı seviyorum.Bir eş sahip olmak demektir.Çok eş ise sahip olmamaktır.
Insanlar kisitlanmamali diyorum. Esitlik ilkesi ile.
Ağzı olan konuşuyo. Beyni olmayanlara ağız verilmemeli diye düşünüyorum.
böyle bişey olursa işte o zaman dünyadaki aşk kaybolur :(
kesinlikle böle bişey olamaz kesinlikle karşıyım buna tamam aldatıyoruz ama bunu gerektirmez ya
ha yani biz aldatmaya devam edelim durum bozulmasın diyorsun...
ya tabikide hayır yaa yanlış anlatmışım ben:) aldatıyoruz derken bunu gerektirmez diyorum
karım bakımlı ve guzelse asla aldatmam sen kendıne guvenyrmsn mesela bakımlmsndr
Yorumunuzun konuyla ilgisi yok.
Konu çok eşliliğin yasallaştırılıp yasallaştırılmamasıyla ilgili
yasal olsa kımse yapmaz emınım
Devletin şahısların evlilik mahremine bu kadar burnunu sokması yanlış belki de.
Eğer birileri 2-3 eş alıyorsa bunu "yasadışı" kabul etmek gerçeklere uygun mu?
Halbuki evlilikler noter'de yapılabilir. Böylece doğan çocuklar ve ileride miras meseleleri de sulh içinde hallolur kanaatindeyim.
ben herkes yapsın ya da yapmasın demiyorum ki.
zaten bir dolu adam var 2-3 tane imam nikahlı eşi olan
ya da zengin ve metresleri olan.
ama devlet bu ilişkileri "yasal" olarak tanımıyor.
Ama gerçek şu ki yasal da dese yasa dışı da dese bu bir gerçeklik olarak var.
Doğrusu bu durumun yasal bir statüye kavuşturulmasıdır.
yasal olsun eşit olsun. kadın için de erkek için de.
Her iki cinsi de kapsayacaksa neden olmasın?
yasal açıdan diyorsan elbette her 2 cins de yasalar onünde eşit olmalı. Bu açıdan sana katılıyorum. Ama olaya biyolojik açıdan objektif olarak bakarsak kadın ve erkeği cinsel aktivite kapasitesi olarak eşit olmadıklarını da gözden kaçırmamak lazım bence.
İki kadın ya da iki erkekle yasal bir evlilik yapıp aynı evi paylaşmayı düşünen insanların bu, aktivite konusunun farkında olduğunu ve kararlarını bunun farkında olarak verdiklerini düşünürüm. Hem kadınlar ya da erkekler biseksüel de olabilirler ;)
Çok mu iyimserim neyim :D
Ben ikinci alsam iyi olur ama ayni evde anlasamaz olmaz ayni ev olcak
her erkek ailesini rahat geçindirsinde önce sonra baska işlerle uğraşsınlar
Cenneti düşünüyoruz 1 e 40 var orda :D hangisi daha mantıklı sence !
aylık geliri yüksek olanların zaten var :) illegal :)
saçmalık reziillik ıgrenclık
kabul edermisin canım,bişey sormak istiyorum
okey
Kadına hakaret kesinlikle bu. Sacma ve gereksiz.
Kendi eşini evlendirsin çok
swingerden farkı olmayacak ozaman bu çok eşlilik
ben dediğinden konuyla ilgili bir alaka kuramadım
Hayat paylaştıkça güzelmiş bu tezi çürütelim hadi.
berna laçın saygısızca dawranmıs!
kadınlarda birden çok eş alirsa durum eşitlenir
elbette. eğer anayasaya göre kadın erkek eşit ise benzer bir hak kadınlar için de geçerli olur
sakıncali ama
sakıncası neymiş anlayamadım?
kıskançlık krizleri olabilir
bir adam 2-3 kadın alırsa kıskançlık krizleri olmuyor ama bir kadın 2-3 erkek alırsa mı kıskançlık krizleri olacak?
olmaz mi sence
Ben o kadını insan yerine koymuyorum 😅
bısey sorcaktın sıze hemen engelledınız benı
Kesinlikle yasal olmamalı.
gizli gizli takılmaya devam...
saçmalıktan başka bişey değil
Haklıııı
rezillik sadece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar