İnstagramda böyle bir paylaşım var ve yorumları okudum.
Yorumlarda herkes kadına kızmış. Bence haklı.
Bir insana karım kocam demek için evli olmuş olmak gerekiyor. Çünkü karı koca dediğin kişi birlikte geleceğini yaşamak isteyen bu niyette olan bunun için de iki tarafın daha seçici davranarak birbirinde karar kıldığı bir şey.
Ben hitapların sıradanlaştırılmasına karşıyım. Evlilik kararı ile sevgililik kararı bir değildir. Çoğu insan için birlikte hoş vakit geçirmek, düzenli seks yapmak, o kişinin güzel/seksi olması sevgililik için yeterli bir kriterdir. Ama evlilik kararı almak bundan fazlasıdır. Her güzel/yakışıklı/seksi olanla evlenilmez. Her seks yapılanla da evlenilmez. Bir defa en baştan niyet bellidir. İnsanlar evlenirken bir daha asla ayrılmayacağız varsayımıyla başlarlar. Ama sevgililikte böyle değildir. 10 yıl sonra o adamın/kadının sevgilin olarak kalacağı belli değildir. Ama evlilikte böyle değildir. 10 yıl sonra da kocan/karın olarak kalır. Yani nikah masasına oturduğunda ben 5 yıllık 10 yıllık evlilik için evleniyorum demezsin. Sevgililikte niyetin belli değil gittiği yere kadar önü açık.
Yine ben bir erkekle evli olsam o erkek eğer benden önceki sevgililerine de karım diyorsa onun bana karım demesinin benim nazarımda zerre önemi olmaz. Kıymeti olmaz. Sen bir erkekle evli olduğunda ona kocam desen bunun bir anlamı olmaz. Zaten ondan öncekilere kocam demişsin.
Karım/kocam, aşkım/seni seviyorum bunlar bana göre çok değerli şeyler. Seni seviyorum kelimesini idareli kullanmak lazım. Aşkım kelimesini gerçekten aşkınsa kullanmak lazım. Kocam/karım gibi hitapları da nikahlandığında söylemen lazım. Sen evlendiğinde senin mezarının yeri kimliğin bile değişmiyor.
Evlenince aile sıra no, cilt sıra no gibi kütük gibi şeyler var. Onlar kocanın memleketine taşınıyor. Ailenin birliği gereği. Ölünce de babandan kalan aile mezarında değil kocanın yanına gömülüyorsun. En hayati kararlarında senin adına karar alacak yegane kişi kocan oluyor. Sevgilin değil. Kocan varsa anan babanın alacağı karara değil kocanın kararına bakılıyor.
Diyelim ki kaza geçirdin (Allah korusun) ameliyat konusunda hayati bir karar verilecek ya eksik yaşayacaksın ya da öleceksin. Buna senin adına karar verecek kişi evli değilsen anan baban evliysen kocan/karın. Sevgili kim? Dış kapının dış mandalı. Sen benim düşünceme bayağı dedin ama bana göre de senin düşüncelerin çok yüzeysel çok ciddiyetsiz basit. Sevgililik ve evlilik, sevgili olmak ve eş olmak asla bir değildir. Aynı şey değildir.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer