Dinlerde evlenmeden cinsel ilişki yaşamak günah sayılıyor. Peki bunun gerekçesi ne yani mantıklı bir sebebi var mı? Kendi rızalarıyla ilişki yaşayan iki kişinin ne gibi bir kötü tarafı olabilir.
Çünkü din öyle emrediyor, inananlar için bunun sorgulanması bile günah. Din kuralları sabittir, günümüz şartlarına uygun hale getirilemez. İnanıyorsan sorgulamadan uygularsın, inanmıyorsan zaten seni bağlamaz. Nikahsız seks yasağının nedeni, eskiden doğum kontrolü diye bir şey olmadığı, cinsel ilişki çoğunlukla gebelikle sonuçlandığı için doğacak çocuğun soyunun, babasının belli olması ve çocukla ilgili erkeğin maddi ve manevi sorumluluk almasının sağlanmasıdır. Bugün hem gebeliğin önlenmesi mümkün, hem de DNA testi ile babanın tespit edilmesi mümkün. Bir nedeni de cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılmasının önlenmesi. Bugün kondom kullanımı sayesinde bu risk de büyük ölçüde önlenebiliyor. Bir diğer nedeni, hatta bugüne kadar geçerliliğini korumuş nedeni de, kadının evlenmeden önce başka bir erkekten zevk almış olmamasını sağlamak, yoksa kadın geçmişte yaşadığı cinsel ilişkiyi kocasıyla yaşadığı cinsel ilişkiyle karşılaştırır, bu da kocanın egosunu zedeler kaygısı. Bana kalırsa bu yasağın hiç bir mantığı yok, isteyen istediğiyle sevişsin. Evlilik olur, olmaz, kendi bilecekleri iş. Yetişkin insanları nikahsız seks yaptılar diye eleştirmenin anlamı yok.
Nedeni en basitinden açıklayayım kadın fazla ilişkiye girdikçe her erkekten sperm kalıntısı alır içine erkek boşalmasa dahi ve doğacak çocuğun kimden olduğu belli olmaz karmaşık bir hal alır bundan kaynaklı,
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yorum resmen cehalet kokuyor kalıntı kaldırmış da kimden olduğu belli olmazmış. Hadi bu saçmalığı geçtim ben çocuk yapmıycam o zaman ortada sorun kalmıyor
Cahillik ile alakası yok, erkekten çıkan zevk suyunun bile içinde sperm olabiliyor ve bundan hamile kalabilen bile var ve kadın cinsel ilişki yaşadıkça erkekleri birbirleri ile kıyaslar birlikte olduğu erkeğe bağı azalır aile bağları kurulamaz bu da benim görüşüm ve etrafta gördüğüm örnek çok kadın duygusal bakar olaylara, çocuk yapmayacaksan zaten kendi tercihin kimse de karışamaz.
Birincisi kalıntı ile hamile kalmak gibi bir şey yok spermlerin ömrü kısa ve bir süre sonra ölüyorlar ikincisi senin evli olman virüs kapmanı engellemez bu yüzden saydıkların arasında hiçbiri günah olmasını açıklamıyor
anlık ilişki de her şey olabilir içine boşalmayıp tam boşalacakken çıkarıp sonrasında hamile kalan bile var, bugün doğum kontrol hapları ya da kondom olabilir ama geçmişte yoktu ki kondom takıp patlayıp sonrasında hamile kalan bile var. zevk sıvısı ile birlikte sperm gelebilir kendimden biliyorum bazen mastürbasyon yapmıyorum uzun süredir ve bazen gelebiliyor. Hadi diyelim çocuk oldu çocuğu ortada bırakıp gidicek adam bile çok, kürtajla aldıranlar ne hakla ki çocuğu aldırıp onun yaşama hakkına müdahale edebiliyorlar.
Bundan binlerce yıl önce hemcinslerin evcil hayvan statüsünde olduğu için, zekalarının olabileceği düşünülemeyeceği için, onları kandırıp düdüklemesinler diye böyle bir kural getirilmiş. Günümüzü yansıtmıyor, reddedebilirsin
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Reddediyorum zaten hiç kabul etmedim sadece merak ettim
Din de buna gunah diyen bir ayet yok. Sadece kadinlarin incinmemeleri için korumak amaçlı evlenecek yasa gelen gençlerinizi evlendirin diyerek gençleri kötü olan herseyden uzaklaştırmak için ayetler vardır. Zina dediğiniz şey ise yasak iliskilerin çoğalmasını önlemek için indirilmiş bir ayet ne yazık ki günümüzde evli olan insanların bile sevgilisi olduğu için ayet bununla ilişkili ayrıca kuran açık delille herseyi anlatır okuyarak merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz!
@Sa4udade kuranı kerimi Türkçe meali ile okursanız açıkça öğrenirsiniz! Gunah olduğunu bildiren ayetleri biliyorsanız siz bizi aydınlatın ben öyle bir ayete denk gelmedim.
Gayette gunah diyen ayetleri siz söyleyin ben denk gelmedim zina dediğiniz şey helali olmayan kişiyle yaşadığı ilişki ile alakalıdır. Siz diyorsunuz ki evlilik öncesi birliktelik nişanlı iki kişi birlikte olamaz diye bir ayet var mı? Ben görmedim bilmiyorum varsa bilginiz ben öğrenmeye hazırım.
@Sa4udade okuduğunuzdan siz sorumlusunuz ben değil! Birinci dereceden akrabalar zaten din dışında da ılıksı yaşayamaz bu sapikliktir. İkincisi dinde evlilik yaşına gelmiş her genci evlendirin diyen açık bir ayet var. Zina dediğiniz şey evlilik dışında olan birliktelik olarak adlandırılır cezası vardır. Dinde bir erkek 4 esle evlenebilir haktır. Ama bir kadin evliyken başka hiç kimse ile birlikte olamaz. Ama evli olmayan bir kadin ve erkek için bir ayet yok evlilik yasına gelenleri evlendirin ayeti dışında bir ayet ben okumadım. Dediğim şey bu ayrıca evlilik öncesi cinselligi önermiyorum sadece sorduğu soruya bildiğim kadarıyla cevap veriyorum. Herkes kendinden meshul!
Kızım dinlen eşin olmayan biri ile cinsel ilişki yaşayamazsın haram günah yani imam nikahlı olacak dinen. Bu belirtilmiş zaten yani kural kayde olarak belirtilmiş zinaya giriyor. Tabi bazı akıllılar var direk gidiyor imam nikah kıllık yapıyor sonra bir yıl iki yıl takılıyor sonra imam nikahı düşüyor ya da ayrılıyorlar imam nikahını düşürmüyorlar bunu önemsemiyorlar ama kız gidiyor başkasıyla evleniyor bu defa yine zina yapmış oluyor çünkü biriyle evli iken başka biriyle ilişkiye giremezsin sırf cinsel ilişki içinde dini nikah kıymak da ayrı bir suç dinen
Cidden şaka mısın ya sen şaka mısın ya ben sana nedenini söylüyorum bizim dinimizde bu şekilde başkasının dininde bu şekilde değildir belki bazı yerler var mesela adamlar karısının kızlarını kendisi bozmuyor özel görevlileri boz duruyor niye çünkü onlarda böyle bizde de böyle yani kurallar kaydı var o kral ve kaydı olduğu için yasak
Öyle değil ya. İki kişi kendi iradeleriyle ilişkiye girdiler. Daha sonra ayrıldılar. Eeee bu iki kişinin birbiriyle olan cinsel münakaşasını başka birisi neden çekmek zorunda? Belki adam ya da kadın kendisini doğru kişi için saklıyor? yazık değil mi kendisini doğru kişiye saklayana?
Ne alaka doğru düzgün açıklama yapmadın bile sırf birileri rahatsız olucak diye biz niye ilişki yaşıyamıyoruz rahatsız olan kişi kendi gibi düşünen birini bulsun
Seni kesinlikle anladığımdan emin olabilirsin ama her türlü ihtimale karşı din böyle emrediyor Bak tekrar söylüyorum seni samimiyetle anlıyorum Bazı ihtiyaçların olabilir ama dediğim gibi Allah'ın dini bu şekilde Allah'ın emir ve yasakları insanların iyiliği için Aile kurmak istemesen de dinin şartını yerine getirmek için sadece imam nikahı da olabilir Ondan sonra gönül rahatlığıyla ilişkiye girersin