Yüzdeki siyah noktalar nasıl geçer?
Bildiğin etkili kür tavsiyeleriniz nelerdir?
Bildiğin etkili kür tavsiyeleriniz nelerdir?
Seni rahatsız eden siyah nokta oluşumunun önüne geçemiyorsan büyük olasılıkla yağlı veya karma bir cilt yapısına sahipsin. Özellikle karma ciltlerde yağ ve nem dağılımının cildin her yerinde eşit olmaması bazı bölgelerde yoğun siyah nokta oluşumuna yol açabilir. Daha yağlı bölgeler olan burun ve çevresinde daha çok siyah nokta oluşumuna rastlaman olası.
Öncelikle cilt tipine uygun bir temizleyici ile sabah-akşam cilt temizliğini aksatmamalısın. Düzenli cildini temizlemek gözeneklerin içinde yağ ve kir birikiminin önlenmesine yardımcı olur. Alkol içermeyen bir tonik ile yağ ve nem dengesini sağlamalı, cildini ölü derilerden arındırmak için düzenli olarak peeling uygulamalısın. Salisilik Asit (BHA) ve Niasinamid içeren ürünler tercih etmeni tavsiye ederim. NIVEA Derma Skin Clear Serisi, özellikle NIVEA Derma Skin Clear Sivilce Karşıtı Peeling cildini kurutmadan yenilemeye ve ölü derilerden arınmasına destek olur.
Sevgiler 💙
Cilt bakım uzmanlığı eğitimim var. Bu tarifi uygula canim. Ancak sadece burun , alin, çene bolgesine...1 yumurtanin akını iyice çırp. Köpüklencek. Ondan sonra burnuna ve siyah noktalarinin oldugu diger bolgelere sur. Tek kat peçete ile burnunu gererek kapla. Yaklasik 15 dk sonra pecete kuruyunca çekerek çikart. Gorceksin siyah noktalarin gelecek :)) ayrica kurutucu solüsyonda surebilirsin ardindan. Ancak hassas ciltliysen yanaklarina dogru tasirmamaya dikkat et. Yumurtanin gerginlestirici ozelligi var cunku :))) yasi ilerlemis olanlar haftada 1 kaz ayaklari. icin yumurta aki kullanabilirler :)))
Sarimsak sogan kristal tuzu suda kaynat suyun buharini yuzune tut. Yuzundrn onlar kendileri cikicak pitir pitir
bazi yuzlerde kurt ciktgi gorulmustr buhar cok faydalidir belki sendede kurt cikar bende cikmadi babamda cikti canim ama cok iyi geliyor bide siguyunca al sarimsak sogani yuzune koy super olur tonik olarakta gulsuyu ve sodayi kariatir bir haftada eser kalmaz ve bembeyaz olur istersen vide papatya maskesi yap beyazlatir yuzu
bu dedikleriniz gerçekten işe yarar mı?
Menemen tarifi gibi.
berbere gitmiştim adam bir krem sürdü yüzüme tüm siyah noktalar anında çıktı ama adını bilmiyorum. kremi var yani eczanede bir sor bence
Cevap
76Cevap
Nemlendirici ile
2-3 kişi güzel şeyler söylemiş zaten
Maske cilt bakımı ve buhar yapman lazım genel olarak...
Ama bunu sürekli yapmak gerekecek...
Yediğin bir şeyler neden oluyor bunların oluşumuna
Çikolata kuruyemiş cips
Ya da başka bişi onları bulup yememelisin
Sivilce ve siyah nokta nasıl geçer?” sorusuna verilebilecek cevaplar şunlardır:
Lazer ve ışık terapisi ile cildin üst katmanına zarar vermeden siyah noktalar ve akneler tedavi edilir. ... Kimyasal peeling de cilde solüsyon uygulamak suretiyle yapılır. ... Mikrodermabrazyon ile de kuru ölü cilt hücreleri yenilenir.
Arkadaşlar ben siyah noktalarım geçsin diye her yöntemi denedim yumurta akı ve peçeteyi, siyah nokta bandını, kil maskesini, kömür maskesi vb. lakin hiçbirinde düzenli kullanmama rağmen doğru düzgün bir sonuç alamadım ama sivilceler için bir yöntem söyleyebilirim 1 yemek kaşığı kuru toz maya yaş da olabilir (yoksa) 1 çay kaşığı zerdeçal ve 1,2 damla su veya süt macun kıvamına getirin ve cildinizin her tarafına güzelce uygulayın ama bundan önce cildinizi yıkamıyı ve havlu ile değil kağıt peçete ile silin sonra uygulayın ve kuruyana kadar bekleyin yaklasik 15 ila 20 dk kadar sonra cildinizi tikayin ve cildinizdeki lekelerin ve sivilcelerin gitmis oldugunu goreceksiniz gercekten cok ise yariyor bunu haftada 2 defa uygulayin duzenli kullanimda sonuc alacaksinizdir. Lakin denemeden once bir alerjiniz olabilir diye elinizin veya çenenizin küçük bir bolgesine deneyin kotu sonuclar almamak icin siyah nokta ilede etkili cozumlerinjz varsa yazmayi unutmayin Teşekkürler🌹🐞
sacma tariflerle ugrasmamani oneririm ozellikle yemek tarifi verir gibi olan tarifler daha sonra dermatologa gidebilirsin veya guzellik merkezlerine gidebilirsin , cildin icin dogru olan urunleri bulmalisin bir haftada yok olacak bir sey degil birkac ay rutinin olursa azalmalari gorursun
cay agaci yagi var gratiste benim burnumda cok siyah nokta vardi baya iyi geldi düzenli kullanman gerek yüzünü temizledikden sonra ondan sür hem sivilcelerede iyi geliyo

Geçmesi zor çünkü vücut kendini hep yeniliyor yaptın diyelim yüzünden çıktı sonra tekrar oluşur hatta burun kısmında siyam noktanın kılları var o kılları çekersen eğer daha çok çıkar
Ben hiç yapmadım ama arkadaşım şöyle bir şey yapmış ve bana da yap dedi
* bir peçete aslında 2 ya da 3 katkı falan oluyor ya onu ince ince ayır
*yumurtanın akını burnuna sür
*ayırdığın ince peçetelerden Bi kısmı al burnunun üstüne koy
*tekrar yumurta akı
*tekrar peçete
*bu işlemi sanırım 6 kat olucak şekilde yapıyorsun ve bekliyorsun kurumasını
*yavaş yavaş çıkarıyorsun ve nemlendirici sürüyorusun
Yapanlar ile yaradı ya da yaramadı diye dönüş yaparsa mutlu olurum
Doktora gittim b*oderma marka ürünler önerdi kullanıyorum ama pek işe yaradığını söyleyemem..
Daha etkili ve sağlıklı önerisi olan varsa beni de yeşillendirirse sevinirim 😊
El yüz sabunu olarak düzenli olarak keçi sütü sabunu kullanıyorum. Tavsiye ederim cilde iyi gelir. Doğaldır. Cildi kimyasallardan uzak tutmak lazım.
Düzenli olarak haftada 2 3 kere yoğurt limon karışımı sür kuruyuncaya kadar beklet. Ayrıca düzenli olarak her gün maske ya da jel kullan.
Arkadasın dediği granier de güzel 👍
Orflime de tavsiyem.
en kolayu bir kaba kaynamış suyu boşalt ve sonra bir örtüyle kaba yuzunu uzatarak örtüyüde kafanın üsdüne örterek buharın içeride yüzüne nufusunu sağla ve yuzun yumusar ve sıkman lazım onları :dd
İlk basta cilt bakim uzmanina gitmeni oneririm eger sitah noktalarin cok yogunsa daha sonra cilt tipine uygun peelingle hafrata 2kere kendin uygularsan siyah noktalarinin olusmadigini goruceksin
Düzenli peeling yapmalısın cilt tipine uygun bir peeling al, sonra maske, tonik, en son güzel bir nemlendirici veya serum uygula.
Ni dertten muzdaribim her yolu denedim gecmiyor buz bike gezdirdm , makyas yapmadigm icin cildime oldukca ozen gosteriyorm gerci begeniyrlar ama bn o siyah noktalara uyuz oluyrm.:(ay
Geçmez maske falan hikaye hic bir şey değiştirmiyor ancak kaliteli güzellik salonlarına gidersen sık sık onada zaten baya para şart
Ve her söyleneni denememek lazım cilde zarar hasar veriyor işede yaramıyor ve olan cilde oluyor
Bu sıkıntıyı bende yaşıyorum ya bir türlü geçmiyor siyah nokta maskesi bile geçirmiyor 1 gün sonra yine çoğalıyor
Kesinlikle garnier 3 ü bir arada kullanmalısın. siyah noktalar için bire bir onun haricinde de yüzünü dove kremli sabunla yika gerçekten iyi geliyor
Sarımsak soğan kristal tuzu suda kaynat suyun buharını yüzüne tut.
Bilgim yok fakat bununla ilgili bazı kremler vardı sanırım onlara bir bak istersen
Yumurta akını duymuştum bunun için ama kullanmadım daha
Bende de bu sorun var cidden çok sıkıcı bir durum
Hergün sabunlu suyla yıkasak oluşumu azalmaz mı?
ben zamanında çok şey yaptım geçmedi sonra bıraktım kendi kendine geçti :)
Yüz maskesi deneyebilirsin ama onun ilacı varmis bildiğim kadariyla
Ben sürekli kendi yaptığım tonigi kullanıyorum iyi geliyo gibi
Ben gratisten maske almıştım siyah maske baya işe yaramıştı ama kür işe yarayabilir
ucu tırtıklı bıçakla kazımaya çalışanı gördü bu gözler :)
Kaynamış suyun buharı düşürüyor sonra sert bir fırçayla jel ile birlikte ovmak
Banyodan sonra komedon cubuguyla sikabilirsin ya da peceteyle jelatin maskeside iyi
Peeling çok işe yarar siyah nokta konusunda. Garnier'nin 3ü 1 arada temizleyicisini tavsiye ederim.
Hatta fiyatı da uygun 10 lira.
salisilik asit laktik asit lavanta suyuyla tonik yapıyorlar iyi geliyor
Peeling yapmalisin duzenli kendine bir marka sec ve al ise yaricaktir
bu siteye ir istedigin her turlu bakimi ogrenebilirsin,
1. Olarak Temizleme jeli ( La Roche Posay) - 2. Peeling (The Purest) - 3. Maske (Skinfood)- 4. Tonik (The purest) - 5. Serum (The purest) - 6. Nemlendirici (Sinoz) - 7. Güneş kremi ( La Roche Posay)
soğan suyu ve ımex. 2 güne bir garnieerle yıka temiz tut yeter.
suyu kaynat yuzuni buhara tut 10 dk sonra yumusak bir mendille sil.
Clear ya da iyi bir peeling al yuzundeki butun gozenekler acilsin sonra kil maskesiyap
Cilt bakımcı olarak söylüyorum bi cilt bakımı yaptırman gerek ama buhar tedavisi olandan yüzü yumuşatarak olucak demirle çıkartma sakın sonradan iz kalıyor
limon sür 15 dakika sonra ve sık, çok kolay oluyor (y)
Ben garnıer saf ve temiz 3u1 arada aldım hem yağları alıyo hemde siyah noktaları goturuyo..
soğan sarımsak kristal tuzu kaynat buhar yağ cıkcak :(( iyy.
Gözeneklerini temizlemen gerek. Sıcak suyun buharıyla gözeneklerini genişletip içindeki kirleri peeling yaparak temizlemelisin. Ilk yapacağın şey bu olmalı.
Gerçekten sorun yaptığım konuydu siyah noktalar. Teşekkürler.
Limon suyunu pamukla yüzüne sür iki saat sonra bol suyla yıka
Dıştan çıktıktan sonra yüzün hafif nemli ve Yunak oluyor. Hemen sadece pamukla yüzünü temizle ben yapıyorum ise yarıyor :) özellikle burun için
sanırım keçi sütlü sabundu hem siyah noktaları geçirip cildi beyazlatıyormuş
İlk temizlemen gerek. çok göze batıyor da şu marketlerde siyah nokta bandı var şok ta ki. İyi mesela onu alıp kullan çoğunu alır sonrasında maske yap
Limon suyu sür 10 dakika sonra yıka
Diş macunu sür 5 dakika sonra yıka
ya da Garnier 3ü 1 arada maskelerini kullan kesin cözüm
bir çok yolu var ama maalesef hepsi gecici. yani ne yaparsan yap aynı yerden tekrar cıkıyorlar. s. s.
Ben kendi markam olan Flora'nın okaliptüs sabununu kullanıyorum
Aşkım cilt tipin ne ona göre yazayım dermatoloji bölümü okuyorum
Yüzüne günlük bakım yaparak ve yüze iyi gelen sabun ya da ilaç kullanmak
Tretinoin sivilce kremi var muhteşem bir şey hem sivilce hem siyah nokta herşeyi yok ediypr
Basitçe buhar yaparak büyük ölçüde önlenebilir.
Düzenli bakım ve ph değeri dengesiz olmayan sabunla
Niacinamide içerikli serumlar ya da retinol kullanabilirsiniz
Hiç bilmediğim konular yorumu da xper artsın diye yazıoyrum
Ben yüz kesesi yapıyorum yüzümde tek bir tane bile siyah nokta yok sende denemelisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?