Kızlar selammm!
Küçük sürprizlere hepimiz bayılıyoruz ama bazen? 🤔
Bazen hayat bizi romantik bir kaçamak, beklenmedik bir buluşma veya sürpriz bir akşam yemeği gibi hoş sürprizlerle karşılaştırıyor. 🥰💄❤️ Bunları hepimiz seviyoruz, lütfen olsunlar. 🤗
Ama bazen… Bu hoş sürprizler o an bizi ne kadar mutlu etse de korunmasız ya da korunma şüpheli bir cinsel ilişkiyle sonuçlandığında yaşadığımız o stres, tüm ay boyunca bizi huzursuz edebiliyor. 😔 Bunu da hiç istemiyoruz. 🤫

Olabilir, hepimizin başına gelebilir, öncelikle biraz sakin olmak lazım. Panik yok, ertesi gün hapı var. 😌
İşte tam bu noktada yanımızdaki yardımcı: Ertesi gün hapları. 💜
Öncelikle şurada bir anlaşalım; ertesi gün hapı, korunmasız ya da korunma şüphesi taşıyan bir cinsel ilişki sonrasında, olası bir gebeliği önlemek amacıyla kullanılan acil doğum kontrol yöntemidir. 🛡️Düşük veya kürtaj hapı değildir, aramızda hâlâ böyle düşünenler varsa doğrusunu öğrenelim. 🤞
Ertesi gün hapları reçetesiz olarak eczanelerden temin ediliyor ve kullanımları da son derece kolay. Ama biliyorum ki şu soru hepimizin aklını kurcalıyor:
Ertesi gün hapı ne kadar süre içinde alınmalı? 🤨🤔🤯

Haklısınız, burası biraz kafa karıştırıcı olabiliyor; hemen bu konuya açıklık getirelim. 😎 Eczacı bir arkadaşım bahsettiğinde çok şaşırmıştım, çünkü bu konuda ben de bilgisizdim. Ertesi gün hapı ilişkiden sonra ne kadar erken alınırsa o kadar iyi, en etkili olduğu zaman dilimi. Arkadaşıma sordum, “Hepsi mi bu şekilde çalışıyor?” diye, o da Ella'nın ilişkiden sonra 5 gün içerisinde koruma imkanı sunduğunu söyledi. Ama siz yine de ilk 24 saat içinde almaya çalışın. ✌️
Bu bilgiler benim içimi çoook rahatlattı. Ella’nın kullanım süresi hakkında bilginiz var mıydı? 💊
Öğrenelim, öğretelim, öğrendiklerimizi elden ele yayalım; “ertesi güne güvenle” diyelim. 🥰
Sen bu konuda neler biliyorsun? Biraz sohbet edelim, birlikte bilgilenelim! 🤝
Not: Kullanmadan önce eczacınıza veya doktorunuza danışmayı unutmayın.
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer