Gizli Üye(36-45)+1 yılSanmıyorum
Ben özel değil devlet hastanesinde kadın doguma gittim erkekti.
Regl olamıyorum midem bulanıyor hamile olabilirim diye endiseleniyorum dedim
Kan tahlılı yaptırdım
Ertesi gün tahlil sonucumu sevgilim almaya gitti.
Buna ragmen kimse birşey ögrenmedi unutuldu..04 Yorumla
Soran+1 yılKüçük yerdemi yaşıyosun büyük şehirdemi?
Birde testi ne zaman yaptırdın tam olarak, ben ilişkiden 27 gün sonra yaptırıcam yarın, kesin çıkar heralde dimi
Cevap sahibi+1 yılbüük sehir
İstanbul :)
bende ilişkiden 1 ay sonra felan yaptırdım
kesin cıkar bence
Soran+1 yılişte ben de küçük yerdeyim ondan tırsıyorum zaten. yarın öğrenecem artık saol canım
Cevap sahibi+1 yılhım senın korman normal canım
gecmıs olsn :)
En İyi Cevaplar
+1 yılHasta bilgileri sisteme aktarılır ancak bu gebelik testi. SSK üzerinden yapılmadıysa aktarılmaz..
130 Yorumla
Soran+1 yılyok ben para verip yaptırıcam ama kimliiği alıcaklar illaki, ordan ssk üzerinden yaparlarmıki acaba
- +1 yıl
Hayır. Bu şekilde olmaz.. Kan sayımı bile aktarılmaz.
Çıktısını doktorunuza götürürsünüz.
Aynı mantıkla bu da paylaşılmaz. Sağlık çalışanları, sizin özel olarak başvurup yaptırdığınız testi paylaşamaz. Ancak, kadın doğum doktoruna gidersiniz. Doktor bu testi ister. Testi yaptırmak için, sisteme işlenir bu istek. Ama bu da devlet hastanelerinin prosedürü.. Bu şekilde 3 mahkuma refakat ettim.. Eminim. Detay veremiyorum buradan.
Yasa olarak, "test gizliliğinin" tam karşılığı illaki vardır. Dışardayım. İsterseniz gece paylaşabilirim..
Soran+1 yılŞimdi tam durumumu anlatıyım. ben küçük yerde yaşıyorum tek özel hastane var zaten. ailemle yaşadığım için korkuyorum. ya pozitif çıkarsa aile hekimine haber giderse diye, çünkü aile hekimine en çok babam gidiyor. ben doktora muayene olmadan direk labaratuvara yaptırıcam. aslında devlete gidip doktora demeyi düşündüm ama diyemem o yüzden özel hastane diye düşündüm.
siz bana bir akıl verin lütfen kafam bile durdu- +1 yıl
Eğer özel hastane de çalışan, meraklı eş dost çevremiz yok diyorsanız özel hastaneye gidip rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Sisteme giremezler. Muayene girişiniz olmayacak doktora, bu yüzden işleme şansları yok sisteme. Kim diyorsa mevzuatı bilmiyor.
Siz testinizin pozitif sonucunu aile hekimi ya da kadın doğum uzmanına götürdüğünüz zaman. Sisteme işlenir. İşlenmesinin nedeni de, sizin bilinçsiz olduğunuz tedavi gerektiren durumlara karşıdır. Yani ben hamileyim; şu ilacı alamam dememe ihtimalini düşünerek sisteme işlerler bunu..
Laboratuvar Teknikleri ya da Müdürü imzasıyla alınan bir raporun, hekim onayına sunulmadan sisteme işlenmesi mümkün değil. Hamililiğe karar verecek yetkili kişi değiller.. - +1 yıl
Durumla alakalı bilgisi olan bir arkadaşa sordum.
Testi alan doktor, ultrason muayenesinden sonra işlermiş. 2 doğum yaptı.. ; )
Soran+1 yılAhh canım çok teşekkür ederim ama çok. Yarın gidiyorum o zaman. Çubuk testlere güvenemiyorum çünkü, en kesin kan testi. Sağlık personeliyim diyen biri yazmış yukarıda da, pozitifse sisteme işlenir ve aile hekimine gider gebelik takibi sağlık açısından diye. Kesin senden öğrendiğime göre gidebilirim. Çok teşekkür ederim tekrar
- +1 yıl
Hayır işlenenemez. Allah aşkına aynı hastane içinde, kan sayımı dahil işlenmiyor. Sonucu alıp sen doktora götürüyorsun.. Kadı ki sizin o hastanede muayene girişiniz yok.
Umarım, istediğiniz gibi olur sonucu.
İyi akşamlar..
Soran+1 yılÇok çok teşekkürler tekrardan. İyi akşamlar
- +1 yıl
Rica ederim. Hayırlısı olsun.
Soran+1 yılAmin inşallah negatif çıkar :(
Soran+1 yılAkşam bir tanıdığa sordurdum hastanede çalışıyor, aile hekimine haber veriliyormuş çocuk ve anne sağlığı için :(
- +1 yıl
Bayan bende öğrendim tam olarak. Özel bir hastaneyi aradım. Sizde arayıp sorabilirsinız.
Hastaneden verilen bilgi şu, testi yapmadan test verecek kişiye soruyoruz. Sonucunuz pozitif çıkarsa kadın doğum uzmanımızla görüşüp, sonucunuzun
GEBESİS'e aktarılmasını istiyor musunuz diye?
İstemiyorum derseniz, hiç bir bilgi paylaşılmaz.
Çünkü yasal Kürtaj süresi hakkınız var. Yasal süreyi kullanıp, hamileliği sonlandırabilirsiniz. Siz istemiyorsanız sisteme işleyemezler.
Yasak. Dava açma hakkınız var.
Ama sistemde sorun olabiliyormuş. Yine de, alınan kağıdı aile hekimliğine götürmek gerekiyor, dediler.
Siz, hastaneye gittiğiniz de. Bilgilerinin aktarılmasını istemiyorum, demelisiniz.
Soran+1 yılO bana niye öyle dedi ki ya, çok kafam karıştı şimdi ben napacam ya
- +1 yıl
Korkun, yaptırmayın sorun çıksın diye olabilir mi?
İnsanlar birbirlerini de çekemez oldular..
Ben de anlamadım neden dedi ancak, sizde herhangi bir hastaneyi arayarak sorun. Rahat gidin. Örneğin ben Trabzon imperial hastanesini aradım. Sizde atıyorum, Adana 'da bir hastaneyi arayın. Şehriniz de olmayan, bilgi alın.
Umarım zor durumda düşürecek bir sonuç çıkmaz ama eğer pozitif olursa;
Yasal Kürtaj Hakkınız var, 10 haftayı geçmiyor hamileliğiniz. Paylaşamazlar.
Soran+1 yıliyice paranoyak oldum artık, ne demek benim özel hayatımı haberim olmadan paylaşmaları bence de saçma zaten ama artık ben herşeyi bekliyorum...
direk gideceğim hastaneyi arayıp sorayım belki şehirler arasında bile fark vardır.
mesela arkadaşım kürtaj olanı kayıt etmiyolar dedi, para aldıkları için tabi...- +1 yıl
Söylemek istemiyorum ama testte aynıdır emin olun.. 'Bildirilmesini istemiyorum. Pozitifse, Yasal Kürtaj hakkımı kullanacağım" deyin, aldıkları paraya bakarlar..
Siz yine arayın hastaneyi, bir duyun. Prosedürün degişmemesi gerekir.
Soran+1 yılçok teşekkürler umarım sorun olmadan halledebilirim
- +1 yıl
İnşallah.. Kafanızın karışması çok normal. Alttaki yorumlara baktım da o veri sistemi devlet hastaneleri arasında bile işlemiyor malesef. Sadece özel hastanede muayene oldugunuz da SGK ücret tahsil etsin diye kurulmuş gibi bir sistem.. Akciğer filmi çektirdim Beykoz 'da. Üsküdar'daki Devlet Hastanesinde gözükmedi.. Neyse..
İstediğiniz gibi sonuçlansın.
Hakkınızda hayırlısı olsun..
Soran+1 yılAllah razı olsun... Kafam karıştı gerçekten ne yapıcamı inan şu an bile bilmiyorum. Ailemle yaşadığım için bu durum beni sıkıntıya düşürüyor. şu an hiçbişeye karar veremiyorum... Çok çok saolun tekrar,
Soran+1 yılHastanenin böyle bir uygulaması varmış, aile hekimliğine haber veriyorlarmış. Ben de başka yere sordum, bizim öyle bir uygulamamız yok dedi öyle saçma şeymi olur dedi hatta.
Çok teşekkürler tekrardan- +1 yıl
Nasıl bir çelişki bu böyle.. Böyle bir uygulamayı neye dayanarak uyguluyorlar?
Siz ne yapmaya karar verdiniz?
Soran+1 yılBen o sorduğum 2. yerde yaptırdım, hastane değil ama tıp merkezi. Kız dedi zaten " öyle saçma şey olmaz, bize özel yazı gelmeden biz bilgi paylaşmayız dedi". Ama öbür aradığım hastane bildiriyoruz dedi... O zaman yasaya aykırı hareket ediyorlar?
- +1 yıl
Benim de ilk aradığım yer bildirmediklerini söyledi. Şimdi İstanbul'da özel FSM tıp merkezini aradım. Tahlil kağıdıyla aile hekimliğine gidilmesi gerektiğini ancak aile hekiminin giriş yapabileceğini söylediler.
Öyle davranıyorlar. Ama şikayet etme sebebiniz yok.
Ancak tahlil yaptırıp, bildirilirse sisteme şikayet edebilirsiniz. Söze dayalı şikayeti kaale almayacakdır sağlık bakanlığı..
Soran+1 yılNeyse ben yaptırdım o dediğim yere, gerçi negatif çıktı fakat bence bu uygulama etik değil. Ve heryer başka birşey söylüyor bence kafalarına göreler
- +1 yıl
Neyse hayırlı olsun o vakit.. :)
Ben bildirebileceklerini hâlâ düşünmüyorum.. ;)
Soran+1 yılTeşekkür ederim...
Bir tanıdığa sordum yine, eczacı kendisi. O da o hastane için şunu demiş " el değiştirdiği için şu an buna önem veriyorlar, eskiden yoktu haber verme olayı". Belki şehre göre bile değişiyordur dediğim gibi, burası muhafazakar bir şehir.
Ama size teşekkür ederim, sizin dediklerinizden sonra öbür tarafı da aradım sordum. Yoksa belki vazgeçerdim- +1 yıl
Rica ederim. İşiniz görüldüyse, mutlu olurum..
Hayır tabiki gizlilik prensibi var neden özel hastaneye gidiyorum o zaman sen istiyorsan eğer raporu kendin verirsin aile hekimligine konrtollerinde kullacagın ilaçları ssk karşılasın diye ama rutin bir test olduğu için sana kalmış hastane aile hekimine haber vermez..
04 Yorumla
Soran+1 yıleminmisin kesin olarak biliyomusun yani
Soran+1 yıloda doğru ya da yarın gidince soruyum direk napıyım
- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılTüm hastanelerin ortak bir veri giriş sistemi vardır. Sağlık bakanlığı tarafından kontrol esilir. Ve aile hekimliğinde görevli ebe hemşire size ulaşamaz ise ailenizden birine bilgi verilmez ama sizi kontrole çağırmak için ararlar. Bu sıkıntı olur..
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Tabiki haber verilmez. Sen aile hekimine haber verirsin gebelik takibinin yapılması için.
13 Yorumla
Soran+1 yıleminmisin tam yasayı biliyomusun? korktum iyice, yukarda sağlık çalışanı biri haber verilir diyo yaa :(
Soran+1 yılTamam çok teşekkürler, rahatladım biraz.
Verilmez dostum doktor hasta gizliliği denen bişi var.. kaldı ki özel hastane bu.. yarın git kürtaj yaptırcam de yapar.. çünki özellerin işinin % 50 si illegaldir.. ayrılca bildirirse yasal suç işler.
121 Yorumla
Soran+1 yılkesin eminmisin, aşağıda biri korkuttu beni, haber verilir diyo, gebelik takibi yapılması için sağlık bakanlığı öyle koymuş yasayı.
Soran+1 yılciddimi diyon? ne zaman gittiniz ama yasa değişmiştir belki son yılda. özel hastaneye gittiniz dimi?
Soran+1 yılumarım bana geerek kalmaz. ben ailemle yaşıyorum daha kötü sonuçlar olur. o yüzden bu bilgiden emin olup öyle gitmeliyim yarın
Soran+1 yılhayır negatif ama onlara güveemiyorum kan testi kadar kesin değil
Soran+1 yılneeee oha ciddimisin :D:D kan testinde nasıl negatif çktı ya yuh
Soran+1 yılya belki sen büyük şehirdesindir ben küçük şehirdeyim o yüzden bu kadar pranoya yaptım
Soran+1 yılanlıyorum da sen de beni anla bu durumu yaşamışsın birde. hiçde kolay bişey değil
Soran+1 yıltokat
Soran+1 yılgidiyorum yarın başka seçim yok zaten
Soran+1 yılsaol geçer umarım
Soran+1 yılhaber vermezsem bilki sonuç pozitif zaten
Bildirilir canım. Sağlık yasaları değişti. Eczaneye git hamilelik testi al.
07 Yorumla
Soran+1 yılonlar kesin değil, negatif çıktı ama güvenmiyorum
Soran+1 yılben o yüzden özele gidim dedim ama ora da aynı yani. negatif çıkınca haber veriliyomu test yapıldı die
Soran+1 yıl18 üzeri zaten onda sıkıntı yok. aile hekimi gıcık bişey hayatta kaul etmez
Soran+1 yılhemen değil zaten 1 ay geçti üstünden
+1 yılNe alakasi var özel hastanedeki sonuç seni bağlar aile hekiminle senin isin yok
015 Yorumla
Soran+1 yılÖyle okudum gebelik takibi yapılması için haber veriliyomuş diyo nette.
- +1 yıl
Yok be güzelim özel hastanenin isi gücü yok senin aile hekimini bulucak senin sonucunu solicek ilgilenen diyecek
Benim çocuğum oldu da aile hekimi asiya gittiğimizde öğrendi
Soran+1 yılaşağıda biri yazmış sağlıkta çalışıyomuş. aile hekiminin sistemine düşüyomuş bilgiler.
- +1 yıl
Bende docentim oldumu simdi
- +1 yıl
Sen ne bakiyosun burada suyum Buyum diyenlere
- +1 yıl
Kan testi yaptir sonucunu al için rahat olsun
Soran+1 yılçubuk test iki tane yaptım negatif çıktı ama emin değilim. kan testi o yüzen yaptırıyım dedim ama şimdi içime kurt düştü, demişki pozitif çıkarsa aile hekimine haber verilir
- +1 yıl
Sende amma korkak ciktin..
Hem korunmuyosun hem korkuyosun acaba hamilemiyim diye
Simdi sana burds neden korunmadin diye atıfda bulunmucam ama için rahat olsun git yaptir testini çok cekiniyosan
Soran+1 yılyaptırcam ama işte haber verilirse ölürüm ben o yüzden sordum
Soran+1 yılaçıkça yazmak istemedim ama ilk oldu zaten ve içime boşalmadı. ama yinede korkuyorum taktım resmen
- +1 yıl
Sen paranoya yapmissin kendine korktuğundan dolayı
Madem içine bosalmadi hic kafana takma
Soran+1 yılciddimi diyosun? internette neler okudum ya zevk suyuyla hamile kalınır diyo
- +1 yıl
Yok be canim o dediğin %000.1 ihtimal senin dediğin gibi olsa millet sürtünmeyle hamile kalir
Sen rahat ol - +1 yıl
Bide bisi dicem sen hic bisi bilmedenmi kalkistin bu ise
Soran+1 yılhayır 5 yıldır birlikteyiz zaten öyle bir anda oldu işte
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet, sisteme giriş yapılınca aile hekimine bilgi gider.
014 Yorumla
Soran+1 yılEminmisin bu bilgiden. evi filanmı arıyolar
Cevap sahibi+1 yılSağlık personeliyim, eminim. Sağlık bakanlığı sistemi ortaktır, özel hastaneler farklı bir sistem kullanamaz. Hamile isen eğer aile hekimine bilgi geçilir sistem tarafından.
Soran+1 yılnegatif çıkınca peki?
pozitif çıkınca evimi arıyolar, ben gizli tutmak istiyorum öyle bir hakkım yok mu
Cevap sahibi+1 yılEvi arayan biri yok. Sadece sağlığın açısından ve kontroller için aile hekimliği sistemine girişin yapılır. Aile hekimin evini aramaz.
Özel hastane diye sadece bana bilgi verilsin de diyemezsin, sağlık bakanlığının kuralıdır bu, sisteme giriş yapılmak zorunda.
Cevap sahibi+1 yılAyrıca sağlık personeliyim ve gayet iyi biliyorum. Kesin bilgi bu.
Soran+1 yılee ben napıcam o zaman ne saçma bişey bu ya.
Cevap sahibi+1 yılSaçma değil. Bakanlık senin hata yapıp yapmadığına bakmaz, çocuğun sağlığına bakar.
Soran+1 yılnegatif çıksa bu şahıs test yaptırdı diye bilgi oluyomu
Soran+1 yılevet özel hayatın gizliliği maddesine çok uyuyo gerçekten.
Cevap sahibi+1 yılHayır. Sadece hamilelik onaylanırsa sisteme girilir.
Cevap sahibi+1 yılÖzel hayatın gizliliği ilkesi çocuğun sağlığı olunca işlenmez bir.
Ailene bilgi veriliyor demiyorum adam akıllı oku şu yazdıklarımı iki.
Kimle ne hata ettin ne yaptın bilmiyorum, kimse de bunu sormaz sana hastanede üç.
Çocuğun sağlığını devlet gözetmek zorunda, bu konuda bir şey yapamazsın dört.
Soran+1 yılanayasada öyle bişey yok, özel hayatın gizliliği yasası dokunulmazdır. neyse senle bunu tartışmıcam gerek yok zaten. saol bilgiler için
Cevap sahibi+1 yılEmin ol anayasayı senden daha iyi biliyorum.
Soran+1 yıltamam sensin
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin isteğine göre değişmesi lazım eğer duyulmasını istemezsen söylersin
00 Yorumla
+1 yılAvukat gelmiş, etiketleyecektim onu bende :)
13 Yorumla
Soran+1 yılkim o
- +1 yıl
En iyi cevaptaki şahıs
Soran+1 yılhıı anladım evet saolsun imdadıma yetişti
+1 yılhiç gebelik testi yaptırmadım :)
02 Yorumla
Soran+1 yılaman ne komik
- +1 yıl
zihhahaha
Hayır neden verilsin ki !
04 Yorumla
Soran+1 yılÖyle okudum gebelik takibi yapılması için haber veriliyomuş diyo nette.
Soran+1 yılohooo deişmiştir o ki değişmiş zaten yukarda biri yazmış
pozitif cıkarsa geçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılHamileysen ne yapmayi planliyosun
02 Yorumla
Soran+1 yılkonu o değil şu an
- +1 yıl
İnşalfa hamilesindir :)
+1 yılAvukatın ne işi var burada
00 Yorumla
+1 yılhamilesin baban duyarsa diyorsun
00 YorumlaOlmaz.
00 YorumlaHayir verilmez
013 Yorumla
Soran+1 yıleminmisin, kesin biliyomusun yasayı
Soran+1 yıl3 ay ne?
Soran+1 yılen fazla 4 haftalıktır olsa da
- +1 yıl
Sekerim bak suanda sadece söylenti henüz uygulama yok zaten aile hekimleri dernegide karsi cikti... suanda yasal degil yani anayasaya aykırı bunun olmasi icin yasa çıkması lazim genelgeyle olmaz... suanda yok yani... ama sorun sende neden korunmadin neden icine boşaldı neden izin verdin
Soran+1 yıliçime boşalmadı zaten ama korkuyorum yinede
Soran+1 yılhayır üzerimede boşalmadı, azbişey girdi sadece
Soran+1 yılinternette neler yazmışlar, zevk suyuyla hamile kalınıyomuş yazıo
Soran+1 yılözeli açamam ama sonuçta burada tandığım insanlar var kusura bakma lütfen
+1 yılHayır canım ne alaka
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne