Cinsellik konusunda 11,6b cevap paylaştı. öncelikle hıristiyanlıktaki sahip olduğun yanlış bilgileri düzeltelim. biliyorsun onlarda da mezhep vardır.
protestanlarda yasak yoktur. tüm din görevlileri evlilik yapabilir.
ortodokslarda papazlar evlenir ama üst düzey rahipler evlenemez.
katoliklerde hiç bir dini önder evlenemez.
yani hepsi için geçerli değil.
rahipler de 4 yıllık eğitim alırlar. sen kaç yıl aldıklarını sanıyorsun bilmiyorum. ama bence bir şeyler hakkında kafan karışıyorsa araştırma yap net bilgiler al bilgilerin hatalı
maaş konusuna gelince. bir çok avrupa ülkesinde maaş veriliyor. diğerlerinde de kiliseye yapılan yardımlardan papaza ödeme yapılıyor. yani sonuçta kaynak ne olursa olsun papaz maaş alır. sonuçta açlıktan ölecek değil.
gelelim imamlara. neden görevi yokmuş ki bu nereden çıktı. papaz ne iş yapıyorsa kilisede imam da onu yapıyor camide. hatta papaz haftada bir gün ayin yaparken imam günde 5 kez güneş doğmadan başlayıp güneş battıktan sonrasına kadar görev yapar. papaz ölü yıkamaz ama imam yıkar. papaz her gün ayin yapmaz ama imam her gün ibadet yaptırır. aslında bizim imamlar daha zor işi.28 Yorumla- +1 yıl
haklısın ama birçok din adamı yolundan sapmaz ama bizim birçok imamımız yolundan sapıp camide din dersi verir ya da kıyaslama yapmadan konuşursam din adamının asıl görevi yolundan sapmaması sen yolundan sapan bir din adamına nasıl güvenebilirsin demezmisin dışarda yolundan sapıyo burada dini anlatıyo diye
- +1 yıl
yoldan sapma derken onlardan bahsetmiyorum bize yasak diye öğretipte kendilerinin bin kat fazlasını yapmasından bahsediyorum doldurma değil kafama takıldı biraz araştırdım ve buraya düşüncemi yazdım doğru düşünoyormuyum diye doğru düşünüyorsam benimle hemfikir olanlarla konuşmak yanlış düşünüyorsam farklı düşünen kişilerle konuşup nerde yanlış düşündüğümü görmek için
- +1 yıl
bir papaz bakmıyor mu sadece. p*rno siteleri papaz ffantazisi ile dolup taşıyor.
arkadaşım bunun dinle alakası yok. bu kişisel bir durum. insanlar sonuçta peygamber değil ve hepsi nefsine uyabilecek çapta.
bir de şu açıdan bakalım. kıçını başını açıp gezen kıza da kadın bile bakıyor. imam bakmış çok değil. ama edepli giyinene kim ne der.
insanları bazen sapıklığa zorlayan var. mesela kısa düşük bel giyiniyorlar a. mının taraş bölgesi olduğu gibi açıkta. peki buna kim bakmaz ki. cinsellikten olmasa da şaşkınlıktan yine bakarlar.
En İyi Cevaplar
birincisi diploma olması lazım çünkü imam müezzin olacaksın bu işin de bir eğitimi var o zaman bir gram sure bilmeyen adam da ben imam olcam deyip çıkardı
ikincisi bütün din adamlarının bir gelirleri vardır rahip ve rahibeler için eskiden kilisenin kendi vergisi vardı kendi parası toprakları vardı feodalite döneminde daha sonradan kişisel olarak değil de kilise olarak devletten bağış alıyorlardı bizde de imamlar maaş alıyor tabi neyle geçinecek bu adamlar toprak mı yesinler
üçüncü olarak evlenme hususunda İslam dininde zaten Allah emrediyor evlenin diye ki Peygamberimiz Hz. Muhammed de evlenmiş o yüzden yanlış yapılan birşey yok04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDin görevlilerimizin çok daha düzenli bir eğitimdne geçesi gerektiğini düşünüyorum haklısın bu konuda. Yalnız dedeler var ya babadan oğula geçemez bu çok saçma geliyor bana. Adamın biri dede oldu diye oğluda bunun ikizimiki aynı kabul edilsin? Baba oğul isteyerek yapar ayrı ama babadan oğula geçmesi durumu nerde görülmüş mantık dışı. Çok işe yarasaydı bir kere padişahların kralların hepsi çok iyi olurdu. devletler yıkılmazdı burada bile sonuna kadar gitmemiş.
rahipler rahibeler bakire kalıyo ondan sonra rahibin biri çocuğa tecavüz etti, rahipler kendi aralarında ilişki yaşadı şu oldu bu oldu haberlerini görmüyorsunuz.
Bizim dinimizde evlenmesinler ifadesi yok peygamberimiz evlenmiş ve çocuklarıda olmuş. Bu durumda bir engel yok neden bekar kalsınlar? Evlendi çocuğu olucak. Senin çocuğunun canı var birşeyler istiyorda bu adamınkinin yok mu? nasıl alacak gerekenleri parayla. Sebep sonuç ilişkisi oldukça açık00 Yorumla
onlar hayatı boyunca bakire bakir kalıyorlar bizim dinimizce evlenmek doğru bir şey o yüzden o şekilde kıyaslanmaz. Ama mesela hristiyan aleminde papanın yeri nasıl yüksekte her siyasetçinin ona saygısı var ve gerçekten önemli bir otorite dimi bizde de bu makam halifelikti ve kaldırıldı bu yüzden bu kadar basit hale geldi herşey yani diplomayla olunuyor dediğin gibi çok yanlış şeyler yazık diyorum sadece
04 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Din adamları bu işi para ile yapmasın diyorsun ama bu adamlar evine ne götürecek çoluk çocugu yok mu bu adamların bu gün bir imam okulunu bitiriyor sen diyorsun ki bunlar kitaplardan ögreniyorlar emin ol anlamadıgın birşey var sen onların üzerindeki sorumlulugun farkında değilsin bir insan o imama birşey sordugun o adam eger o insana yanlış bilgi verirse ve o adamda imam dogru söylüyor derse onu yaparsa bu işten imamda sorumlu olur bu işi ahiret boyutu var dünya boyutu değil ve şunu bil doktorların bir çogu ALLAH a inanır ve her zaman ümitleri o dur yaşatanda öldürende azrail aleyselam kendi kafasına göre ALLAH dilemedikten sonra bir sinegin bile canını almıyor
03 Yorumla- +1 yıl
herkesin düşüncesi farklı tabi imamlıktan başka meslek yapabilirler çalışabilirler benim demek istediğim sen mühendislik yapıyosundur ama aynı zmanda sporda yapıyosundur mühendislik mesleğin spor ise gönüllü yaptığın sağlık için yaptığın ve hiç bırakmadığın sevdiğin bişey anlatabildimmi
Gizli Üye(36-45)+1 yılRahip ve rahibelerin bir diploması var mı peki? Ya alevi dedelerinin bir diploması ya da aldığı bir eğitim var mı?
Onları hiç sorgulamaya yanasma ama öbür taraftan 4 yil okuyup diploma alıp imam olani sorgula... yesinler sizin düşünen beyninizi... boşver sen onun bunun görevini de kendi üzerine düşen görevi yapıyor musun ondan haber ver? Mesela namaz kılar misin? mesela komşu hakkı nedir bilir misin? Meselâ evde köpek beslemeye islam dininin bakışı nedir haberin var mı?
Sana ne mi dedin ben mi yanlış duydum?
Kafaniz sorunlu Kafaniz. ...012 Yorumla- +1 yıl
sende kendine göre haklı düşünüyorsun ama benim sorumu çok yanlış anlamışsın ben araştırdım dedeler babalarından öğreniyorlar doğduğundan beri ve hiçbir şekilde sapmıyorlar yollarından rahip ve rahibelerde aynı şekilde ama diplomayla din adamı olmuş biri nin özel hayatı tabiki bizi ilgilendirmez ama şöyle bişey var sonuçta sen onunla namaz kılıcaksın onun sohbetlerine katılıcaksın kendi görevlerini yerine getirmeyen birinin dediklerine nasıl inanabilirsin kendi yapmıyor bize din anlatıyor demezmisin ben böyle düşünüyorum herkesin düşüncesi farklı saygı duyarım he demiyorum ki illa herkes diplomasız olsun diye diplamayla yapanlar para için yapıyorlar diğerleri ise gönüllü yapıyorlar devlet para vermese çok az kişi bunu yapıcaktır
Cevap sahibi+1 yılBunları sorgulamak yerine dini bilgi ve bilincimin artmasına yönelik kitap Okur ve dini vecibelerimi yerine getirmenin gayretinde olurum. Ayrıca hiç sapmıyorlar dedigin dedeler hangi dinin temsilcileri? Islamin böyle bir temsilcisi yok. ..
Cevap sahibi+1 yılAlevilik bir din değil ki onun din adamı olsun?
Madem din, hani kitabı nerde peygamberi?
Sadece inandığı gibi yaşamak yerine yaşadığı gibi inanmayi seçenlerin mesgale yeri...
Cevap sahibi+1 yılDinsen kitabi ne?
Peygamberi kim?
İlahi orjinli ise yani.
Yok ilahi orjinli değil ise de soru bile sormam. Bana göre din ilahi orjinli olandır. Diğerleri değil. ..
Cevap sahibi+1 yılO yüzden mi Kur'ana uygun yaşıyorlar?
O yüzden mi camiye gitmiyorlar?
O yüzden mi Efendimizin adini zikretmek yerine Hz. Ali yi -hasa- peygamberlik makamina yüksektiyorlar?
O yüzden mi İslamın mabedi olan camiyi benimsemek yerine kendilerine ikinci bir yeri ibadet mahalli tayin ediyorlar?
O yüzden mi camilerden kalkan cenaze yerinde cem evlerinden kalkan cenazelere şahit oluyoruz?
Kimse kendini aldatmasın. Alevilik bir din değildir. Ve islamiyet ile bağdaşmaz. Sadece inandığı gibi yaşamak yerine yaşadığı gibi inananlarin kendilerini avutma vicdanlarini teskin etme adına buluştuklari bir limandir. Ifade açık oldukça; "EY ALİ İKİ GRUP SENİN YÜZÜNDEN HELAK OLACAK; SENİ AŞIRI SEVNLER VE SENDEN NEFRET EDENLER"...
Cevap sahibi+1 yılBir önceki mesajinda, Aleviligin kitabı peygamberi İslamın kitabi ve peygamberidir diyorsun. Din mesajinda ise Aleviligi islam ile bagdastirmiyorum diyorsun? Yavrum sen ne içtin? Nedir bu kafandaki karisiklik, yüzündeki tuhaflik? Tuhaf itici ve garip bir ifadesi var yüzünün. . Tıpkı kafandaki karman çorman fikirlerinin hali gibi. .. hakaretin derdinde değilim. Sadece ikisi arasındaki bağlantıyı kurdum. .. neyse neye inanirsan inan. Istersen yumurtaya inan... Sadece fikrin tutarsız olmasin. Madem Sünni alevi ayrimindan bıktın. Ne diye bu konuyu actin? Ne diye ayrimi körükleyici fikirlerin var?
Kisacasi verecek cevap bulamadın. Bari durumu toparlayayim dedin. Kafana göre takıl. Sadece NET OL. ..
Cevap sahibi+1 yılBen diyeceğimi dedim. Nokta
sen seviyeli bir insansın ama şu soruyu sormak zorundayım hastanede çalışan doktorlar neden hastalardan para alıyor neden ücretli çalışıyorlar normal de hasta birine yardım etmek sosyal sorumluluk görevi değil mi? düz mantıkla bakarsak aynı şey bu sosyolojik bir tespit gerektirir para almayan hiç bir kimse yoktur papalarda alır boş ver inanma böyle şeylere
02 Yorumla- +1 yıl
doktorlar bunun eğitimini almak zorunda ama din adamları bunları kitaplardan okuyarak ve uygulayarak prof bir din adamı olabilir doktorlar kitaplardan okuyup uygulamaya kalktıklarında ameliyat ettikleri insanı öldürürler ve sonra öğrenirler sonuçta bu bir insan hayatı söz konusu ama diğeri öyle değil yanlış öğretebilir belki ilk başlarda ama o yanlışı düzeltmek için şansları var
- +1 yıl
hayır hayır yanlış düşünüyorsun okumak kolay değil hele ilahiyat anlamında hiç kolay değil ayrıca bir insanın buradaki hayatına son vermek ile sonsuza kadar ateşte kalmasına sebeb olmak arasında fark var ya adam yanlış bilgi verdi ömrünün sonuna kadar o bilgilerle ibadet etti ne olacak ayrıca hiç bir sayfa kuranı baştan aşağı okuyup ezberledin mi? bir dene ne kadar kolay ya da zor olduğuna sen karar ver
Imamlik din adamlığı mıdır sence? Sese göre alınıyor. Bizim din adamlarımız kuranı kerimi baştan sona anlayıp ezberleyip bunları açıklayan kişilerdir. Dini doğru anlatmayı amaçlar ama bunu para için değil rıza için yapar. Babadan oğula geçmez çünkü karakterler asla aynı olmaz. Dinimizin buyrugunda gittiği için evlenebilir mutlu bir hayat sürebilir.
Onların adetleri ile bizimkiler tabi ki de aynı olmaz. Herseyimiz bambaşka. O yüzden karşılaştırmak bile pek bir anlam ifade etmiyor.00 YorumlaBir kere bziimle heistiyanlari karsilastirma bir don adaminin bir gorevi varsa oda toplumun ornek olarak kendine dikkat etmesi gerektigidir ozellikle kicik yerlerde onem kazaniyor bu bununla birlikte bos yere millete iskence etmeye gerek yok sen din adamisin zorlanman lazim falan insan ln o adamin gunahi ne :D
00 Yorumla
+1 yıldin adamlarının öteki dünyası tehlike altında onun için, söylediği herşeyde cemaatin vebali var. ayrıca ilahiyat okumak öyle kolay bişey değil. bir insan sadece okuyarak tefsir yapamaz, iyi bir eğitim şart.
04 Yorumla- +1 yıl
peki geçimlerini nasıl sağlayacaklar, çocuklarını nasıl okutacaklar. her meslekte olduğu gibi onlarında para kazanması gerek.
- +1 yıl
ben seni anladımda, sen beni anlamadın. o insanların mesleği zaten o. imamlık.
Gizli Üye(36-45)+1 yıldedelerde ticaret yapıyor herkes ona güvendiği için paranın anasını ağlatıyor, ayrıca dedeye yardımlar bağışlar toplanıyor, ama hocalar ticaret yapamıyor, toplanan bağışlarda kişilere değil camii masraflarına gidiyor, ayrıca 4 senelik eğitim dediğin sadece üniversite olan kısmı, bunun elbetteki öncesi ve sonrası da var, senin zannettiğin gibi kolay mesele değil, ayrıca alevileri çok iyi tanırım nasıl olduklarını iyi bilirim,
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılrahibeyi, rahibi, dedeyi babayı, papazı göğe çıkartmışsın, hocayı i, t, n g, ötüne sokmuşsun, açık ve net leş gibi ayrımcılık kokuyosun, elinizden gelse sünnileri bir kaşık suda boğarsınız, ben alevi toplumunda şunu gördüm müslümanım diyeni sevmezler ve islamı kabul etmezler, artık mecliste sizde rahat rahat konuşacaksınız, chp ilk adımı attı ve kimliklerden din ibaresinin kaldırılmasını istedi, açıkca müslüman olmadığınız sabitlenmiştir,
Cevap sahibi+1 yılsünni de olsan alevide olsan hiristiyanda olsan, hocalara laf ettirmem arkadaş, bir kasa elmanın içinden elbette çürük çıkar ama bu çürük sadece elmadan çıkar demen yanlış, armuttanda çıkar domatestende, güzel kardeşim belki kötü niyetli sormamış olabilirsin ama soru sorma tarzın kötüydü
Sen gercekten bunlara kafa yordunmu yoksa bizle taş.. mı geciyon :)
02 Yorumla- +1 yıl
onu bizim burdada konuşurlar bazen birkrere ya hoca dediler sen ne rahat beş vakit ezan al maaşı hocada diyoı gelin bakalım bikacgün yapın hocalık istermisiniz öyle kolay değil işte devlet sadece hocanon maaşını veri geri kalan tüm masraflar hoıcaya ait hoca topluyo elktirik paralarını cami icin giderleri milletten üc kuruş koparırken adamın canı cıkıyo camide klima var ama cok yakıyo diye hoca odun topluyo köyden kendi yarıyo yakıyo camide temizlik herşley hocaya ait öyle kolay değil yani
+1 yılBöyle bir sorunun cinsellik kategorisinde ne işi var MORON'musun sen?
02 Yorumlaönceden para almıyorlardı şimdi alıyorlar
4 senelik bir geçmişleri de yok hayat boyu devam eden bir süreç içindeler10 YorumlaParagrafları gördüm psikolojim bozuldu yemin ediyorm
00 YorumlaÇünkü bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı diye bir kurum ve kalite bozulmasın diye tek elden yürütülüyor bu isler
00 Yorumla
+1 yılilk defa duyduğum şeyler :D
07 Yorumla- +1 yıl
özel hayatı beni ilgilendirmez açıkçası
- +1 yıl
Evet Haklısın bence. Ama bazı yerler varki 6 sene okuyorsun ve ağır sınavlardan geçiyorsun sonra hoca oluyorsun.
- +1 yıl
evet de ne yaşadığı onu bağlar sonuçta
- +1 yıl
İşte bu yüzden dedim ya tanidigim yer var 6 sene okuyorsun sonra diploma alıyorsun diye.
+1 yıldin adamlarının canı cehennemi alayı salak :D
00 Yorumla
+1 yılBetül :)
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım