burada bir adam girebilir falan yazmıştı. Nedenini sordum çünkü hepsi karısı ve helali yapabilir demişti. sonra adamla baya tartiştik ben dedim oyle birsey yok. Adam bana sen dini cok mu biliyorsun dedi. Birde hafızmış? Ne alaka yani? siz ne düşünüyorsunuz böyle igrenc bi kafa yapisi hakkinda?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı anda nikahında 4 eşi olabilir ama ayette adalet emrediliyor ve kuran tefsirlerinde zorunlu durumlar hastalıklar veya ihtiyaç halleri yoksa adalet için tek kadın deniyor.
—- 4 eşi olan adam 4 ayrı ev açmak zorunda eşler arasında adaleti sağlamak birini diğerine üstün tutmamak zorunda. Birinde çok kalamaz hepsine aynı gece kalmak zorunda.
—- aynı anda iki eş bile bir çatı altında olamaz aynı yatakta asla olamaz yasak öyle grup fantezileriilgili ayet diyane tefsiri aşağıda 👇
Sûrenin başında (3. âyet), eşler arasında âdil davranamamaktan korkan kimselere bir kadınla yetinmeleri tavsiye edilmişti. Burada ne kadar istense, üzerine düşülse, gayret edilse de birden fazla eş arasında her yönden âdil davranmanın mümkün olmadığı açık ve kesin bir ifadeyle dile getirilmiştir. Bu gerçek karşısında beklenirdi ki birden fazla kadınla evlenmek yasaklansın. Ancak Allah Teâlâ zaruretleri, mübrem ihtiyaçları, fevkalâde halleri bildiği için bunu yasaklamadı; kullarının uygulamada zorlanacakları bir yasak hükmü koymak yerine, iki alternatifli bir tavsiye ile yetindi: a) Tek hanımla evli olanlar –bir zaruret bulunmadıkça– bununla yetinmelidirler. Çünkü Allah ilgili âyetlerde adalet ve hakkaniyete vurgu yapmaktadır. Oysa erkekler birden fazla kadınla evlenmeleri halinde haksızlıklar olacak ve bundan dolayı günaha girebileceklerdir.
b) 3. âyetin tefsirinde açıklanan zaruretler neticesinde birden fazla kadınla evli bulunan erkekler ise gönül ilişkisi, sevgi ve bağlılık gibi insanın elinde olmayan durum ve farklılıklar dışında, kadınlarına maddî konularda objektif, ölçülebilir hak ve menfaatlerde eşit davranacak, biriyle evlilik hayatını fiilen yaşarken diğerini askıda (yalnız bırakılmış, ilgi ve ilişkiden dışlanmış, ihtiyaç içinde veya maddî bakımdan diğerlerinden aşağı durumda) bırakmayacaklardır.
Kaynak : Kur'an Yolu Tefsiri Cilt: 2 Sayfa: 155-15641 Yorumla
Soran+1 yıl👏🏻👏🏻👏🏻
En İyi Cevaplar
Cinsel Yaşam konusunda 11,6b cevap paylaştı. hafız ama boş hafız. allah kuranda der ki. anlayarak kuran okuyun. zikir budur. anlamadan kuranı papağan da ezberliyor.
4 kadın meselesi allah öyle şart koymuş ki asla imkansız hale geliyor. ayetlerinde eğer 4 eşe de adaletli davranacaksan olur ama adaletli olamayacaksan tek eş seç diyor. asla adalet sağlanamaz.
ayrıca diyelim ki 4 evlendi. farklı zamanlarda ilişki yaşanır. gurup olmaz. adamın evet 4 ü ile de hakkı var olsa da diğer kadınların vücutları birbirine haramdır mahremdir.40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 kadını bile tek bir eve sokamaz. Dine göre hepsine ayrı ev açmak zorunda. Benim dedemin babasının 2 eşi vardı. Biri dini nikahlı, biri ise resmi nikahliydi. İkisi aynı evde oturmuyormuş. Adamın yan yana iki evi varmış o şekil yaşamışlar. Grup diye bir şey imkansiz
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkafaya bak islam dininin sadece bu tarafını merak etmiş. zihnini sadece bu kurcalamış. sonra sapık başkaları. hayırdır bilinçaltı falan. normal bir insan aynı bunun her ne şekilde olursa olsun aynı anda olmayacağını bilir. ama tabi siz kim düşünmek kim
32 Yorumla
Soran+1 yılİslam dininin sadece bu tarafhni merak ettiğimi sana kim soyledi? Sadece bu tarafini merak etmediğimi kanitlamam icin islam dininde takilan tum sorulsri burayami sormam lazimdi? Soru detayimi dahi okumamissin
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
19Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı. Dini kendi cinsel fantqzilerine alet ediyorlar. 1 erkegin 4 kadin almasi diye bisey kalmadi o eskidendi
51 Yorumla
Soran+1 yıl👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
+1 yılNormalde girilmez çünkü kadınınlarinda bazı yerleri kadınlara haram sayılır. Bunun için olmaz ama takan kim?
20 Yorumla
+1 yılAllaha inancım sonsuz ama bu saçma - saçma kendilerinin üretdikleri şeylere inanmıyorum tabii ki.
111 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım?
- +1 yıl
Allaha inanıyorum. Ama bazı insanların çıkardığı boş şeylere inanmıyorum. Batil inançlar.
- +1 yıl
Elbette ki 🤦🏻♀️
- +1 yıl
Neden kadınların başka erkekle evlenmesi yasakta erkeğin aynı anda 4 kadınla evlenmesi sünnetdir? Bu erkeğin keyfinden ola bilecek bişey değildir. Gerisi size kalmış benim düşüncem bu yönde
- +1 yıl
Kadınların hissleri neden önemsenmiyor? O zaman kadında 2 erkekle evli olsun 2 saat birinde kalır 2 saat birinde ne alaka abi ya. Kabul edermisiniz böyle bişeyi? Kadın nasıl kabul etsin?
Soran+1 yılkanka sen olayi yanlis anlamis 4 kadinla evlenmek sünnet degildir
+1 yılİslam dinine gore adam 12 kariyla sevisebilir ama kadin 12 adamsa sevisemez
17 Yorumla
Soran+1 yılKim diyor boyle birseyi ayet falan var mı ?
- +1 yıl
Erkek 4 kadinla evlenebiliyor dimi?
Kadin niye 4 adamla evlenemiyor
Soran+1 yılBunun bir kac hususu var ama konumuz bu değil sana bunun cevabini uzun uzun yazmicam. Ben sana soru sordum şimdi, O yorumuna nazaran dayanacak bir kaç kanıtın var mı?
- +1 yıl
Mecszen yazilmis bir yorum o
Soran+1 yılYani peki gercek yorumun?
- +1 yıl
Dine inanmiyorum, boyle seylerden dolayı yorumumda konu islamsa yapabilir normaldir
Soran+1 yılpeki.
- Cinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılAynı anda bide giremez girse bile 4 kadını aynı anda beceremez boş şeyler bitine yetsinde 3 kalsın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir kadının başka bir kadının özel bölgesini görmesi de günah olacağı için hepsinin aynı ortamda bulunup yapması mümkün değil. Ama aynı gün vs olabilir
10 YorumlaHayır tabikide islamda belirtilen çok eşlilik bu demek değil
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHaram diye biliyorum.
10 Yorumla
+1 yılAdam sabaha ölür gücü yeterse girsin 😂😂
00 YorumlaHayır öyle bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılNope, grup seks haram. 🤧
00 YorumlaBirini aldık da geriye üçü kaldı sanki 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl4 pipisimi var adamın😄😄
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu aradaislamda 4 kadın yoktur, savaşa özel bir durum genelleştirilemez
Soran+1 yıl👏🏻 herkes snin gibi bilgili degil iste
Cevap sahibi+1 yılDini sakallılar öğretmedi bana ondandır😄
- Cinsel Yaşam konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılGrup seks yapılmaz ayrı ayrı.
00 Yorumla
+1 yılNe güzel helal grup işte ya 😂
11 Yorumla
Soran+1 yılciddi soruyorum var mı boyle bir şey?
+1 yılGiremez
00 Yorumla
+1 yılHayir
00 Yorumla
+1 yılgiremez hayır
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDinen dogru
07 Yorumla
Soran+1 yılBunu doğrulayacak ayet? hadis?
- +1 yıl
Din sana 4 tane kadın helal demiş daha ne demesi lazım mesela? Acık acık 4 karıyla grup seks mi yapın desin
Soran+1 yılTamam demiş ama grup seks yapinda dememiş yani? Çok saçma bu? İslam dini cinselliği sadece "karı ve koca" arasinda. Yani iki kişi arasinda kimsenin olmadiği yerde tek yapilmasini helal gormuştur. Helal daire içerisinde. Bir kadin bir kadinin cinsel organini gormesi bile haramken, boyle mide bulandirci "grup seks" nasil olabilir?
- +1 yıl
Bana göre dinin hiç bir mantıklı açıklaması yok böyle şeylere kafa yormayalı uzun zaman oldu
Soran+1 yılişine gelmedi :)
- +1 yıl
İşime gelmeyecek bir şey degil ki düşün benim 4 tane karım var hepsi helal bana o gün hepsiyle de yapmak istiyorum neden gunah olsun helalim degil mi 😂
Soran+1 yılAynı anda nikahında 4 eşi olabilir ama ayette adalet emrediliyor ve kuran tefsirlerinde zorunlu durumlar hastalıklar veya ihtiyaç halleri yoksa adalet için tek kadın deniyor.
—- 4 eşi olan adam 4 ayrı ev açmak zorunda eşler arasında adaleti sağlamak birini diğerine üstün tutmamak zorunda. Birinde çok kalamaz hepsine aynı gece kalmak zorunda.
—- aynı anda iki eş bile bir çatı altında olamaz aynı yatakta asla olamaz yasak öyle grup fantezileri
ilgili ayet diyane tefsiri aşağıda
Sûrenin başında (3. âyet), eşler arasında âdil davranamamaktan korkan kimselere bir kadınla yetinmeleri tavsiye edilmişti. Burada ne kadar istense, üzerine düşülse, gayret edilse de birden fazla eş arasında her yönden âdil davranmanın mümkün olmadığı açık ve kesin bir ifadeyle dile getirilmiştir. Bu gerçek karşısında beklenirdi ki birden fazla kadınla evlenmek yasaklansın. Ancak Allah Teâlâ zaruretleri, mübrem ihtiyaçları, fevkalâde halleri bildiği için bunu yasaklamadı; kullarının uygulamada zorlanacakları bir yasak hükmü koymak yerine, iki alternatifli bir tavsiye ile yetindi: a) Tek hanımla evli olanlar –bir zaruret bulunmadıkça– bununla yetinmelidirler. Çünkü Allah ilgili âyetlerde adalet ve hakkaniyete vurgu yapmaktadır. Oysa erkekler birden fazla kadınla evlenmeleri halinde haksızlıklar olacak ve bundan dolayı günaha girebileceklerdir.
b) 3. âyetin tefsirinde açıklanan zaruretler neticesinde birden fazla kadınla evli bulunan erkekler ise gönül ilişkisi, sevgi ve bağlılık gibi insanın elinde olmayan durum ve farklılıklar dışında, kadınlarına maddî konularda objektif, ölçülebilir hak ve menfaatlerde eşit davranacak, biriyle evlilik hayatını fiilen yaşarken diğerini askıda (yalnız bırakılmış, ilgi ve ilişkiden dışlanmış, ihtiyaç içinde veya maddî bakımdan diğerlerinden aşağı durumda) bırakmayacaklardır.
Kaynak : Kur'an Yolu Tefsiri Cilt: 2 Sayfa: 155-156
+1 yılHayır
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 18b cevap paylaştı. bence sakınca yok.
078 Yorumla
Soran+1 yılama var işte sakinca. İslam dininde grup haramdir igrenclik bu
Soran+1 yılsenin o pis kafan boyle harika marika işlerine çalişiyor ama o iş oyle değilmis canim. ne demek grup olmaz basbaya grup iste? İslam dininde boyle birsey yok. Nikahli esleri diye hepsini ayni yataga toplayamaz. İslam dininde bir kadin bir kadinin avret yerini bile gormesi haramken, erkeğin her karisi ic ayri ayri ev acmasi gerekirken, Cinsel ilişkinin islam dininde sadece iki kişi arasinda helal daire icinde olmasi gerekirken, Nikahli eşleri diyip geçiştirmek cok yanliş.
Soran+1 yılHakaret etmedim olani soyledim. Elbetteki ayetleride gosterebilirim.
- Eşlerin göbekle dizler arasını (avret) istisnasız herkesin önünde örtmeleri farz, açmaları ise haramdır. Açılması haram olan organların teşhiri ile yapılacak ilişki de haram olur. (Nûr 30, 31)
www.fetvaiste.com/...seks-gunah-midir-157-61h.html
Bu siteye bak. Hiç bir yerde islam dini grup seksi desteklemez. Bu pis ve insani yozlaştiran bir bataklıktır.
Soran+1 yılArkadaşim anlamiyormusun hala? Grup seks islam dininde yok. Erkegin 4 hanimi bile olsa hepsini ayni yataga koyamaz?
Soran+1 yılTamam işte buna dayali bir cok ayet var. Fakat sen bununla ilgili ap acik bi ayet olmasi gerektigini soyluyorsun. Ama islam dini ve kurani kerim herşeyi yazmaz. Mesela sigarada haram degildir ama icildiginde uzun zamandan sonra vucuda zarar verir ve vucuna bilerek zarar vermekte haramdır.
Yani buna aklin ermesi lazim. her şey haram ya da helal olarak yazmaz. 4 tane eşin olsa bile hepsine ayri ayri ev açmak zorundasin. Ve iffetlerini korumak zorundasin. İslam dininde kadinlar birbirinin karin ve diz arasini bile gormesi haramken nasil grup sekste bi sakınca bulmazsin? Bu igrencliktir, bu pisliktir.
Kaldı ki islam dininde karı ve koca arasinda nikah vardir. Kadin ve kadin arasinda degil. Beynini kullanabilirsen bunuda kolaylikla anlayabilirsin.
Soran+1 yılHakaret etmiyorum olanı söylüyorum. Bu günahdır. Allahin ap acik haram yazmasi gerekmiyor. Bu günah ve cok yanliş bir şey. Allah haram demedi diye helal diye brişey yok anlatabildimmi?
- +1 yıl
Tam da onu diyorum. Allah'ın yasak=haram koyması şart, günah olması için. Başka yanıtlar var, hadislerde ama onu bilmediğiniz için yazmıyorsunuz. Çok meşhur bir sahih hadis. Sizi destekleyen. "El halalau beyyinun vel haramu beyyinun. Ve beynehuma müştebihatun. Femen itteka... Açıkça Allah'ın yasaklamadığı şeye haram diyemezsiniz."Öyle ise kendi zan ve kuruntularınıza değil, Kur'an'a ve Resulüllah'a sarılın.) Ey iman edenler, Allah'ın size helal kıldığı, dünyanın güzel nimetlerinden yararlanın ve bunları kendinize daha dindar olabilme sebebiyle haram kılmayın." Maide :87.
Soran+1 yılTek takildigin nokta bu olmamali. Haram neden mi? Cunku Allah Karı koca arasindaki cinselliğin 3. bi kişinin gormesini haram kilmiştir. Yani sana açıkça "grup seks yapmak haram" demez. Buna benzer ayetler oldugu icin haramdır. Ankatabildimmi?
Soran+1 yılHala grup seksin helal oldugunu soyluyorsun
Soran+1 yılEşlerin göbekle dizler arasını (avret) istisnasız herkesin önünde örtmeleri farz, açmaları ise haramdır. Açılması haram olan organların teşhiri ile yapılacak ilişki de haram olur. (Nûr 30, 31)
NÛR suresi 31. ayet - Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Dışarıda kalanlardan başka ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, başka kadınlar, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz!
Özellikle cinsel hayatın mahremiyetinin korunabilmesi, daha açık bir ifadeyle eşlerin çıplak veya ilişki halinde görülmemesi için evlere izinsiz girilmesi, Kur’ân buyruğu ile yasaklanmıştır. (Nûr 27)
Eşlerin ilişkilerini başkalarına anlatmaları ve ilişkilerinin özelliği ve çokluğu ile övünmeleri, Allah’ın Resûlü’nün emriyle yasaklanmıştır. ( Ebû Dâvûd Nikâh 49; A. Mabud 6/219)
Ankebut 29: “Siz hâlâ şehvetle erkeklere yaklaşacak, yol kesecek ve toplantılarınızda her türlü çirkin işi açıktan açığa yapmaya devam edecek misiniz?” Kavminin cevâbı ise ancak: “Eğer doğru söylüyorsan, Allah'ın azabını tepemize indir!” demekten ibaret oldu.
Eşler arasında cinsellik kari koca arasinda kalir. Kadin olsun erkek olsun iki kisi arasinda olan bu mahremi goremez. Nikahli eşleri olsa bile. Anladinmi?
Soran+1 yılBak hala anlamiyorsun. Gereckten mide bulandirici bir insansin. Grup seks islamda helak sayilan bir şey degil. Cinsellik kari ve koca arasindadir. Anla artik
- +1 yıl
Mümin kadınlara da söyle: Bakışlarını yere indirsinler. Cinsel organlarını/ırzlarını korusunlar. Süslerini/zînetlerini, görünen kısımlar müstesna, açmasınlar. Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar. Süslerini şu kişilerden başkasına göstermesinler: Kocaları yahut babaları yahut kocalarının babaları yahut oğulları yahut kocalarının oğulları yahut kardeşleri yahut kardeşlerinin oğulları yahut kendi kadınları yahut ellerinin altında bulunanlar yahut ihtiyaç içinde olmayan erkeklerden kendilerinin hizmetinde bulunanlar yahut kadınların kaygı duyulacak yerlerini henüz anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar. Süslerinden, gizlemiş olduklarının bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler, Allah'a topluca tövbe edin ki kurtuluşa erebilesiniz!
Soran+1 yılYahu bende sana ayet paylaşiyorum gozun gormuyormu senin be adam? din goruşu diye bir şey yok kurani kerimde ne yaziyorsa odur. Evet süslerini gorebilecek kişileri yazmiş. Fakat ordaki süs nedir bilirmisin sen? ordaki süs kadinin saçıdır. Saçtır o süsm Melai bu şekilde cevrilmiştir. Süs dediğin şey cinsel organ degil. Bir kadin bir kadinin cinsel organini dahi goremez anlamiyormusun bunu? Kaldiki nasil 4 tane hanimini ayni yatağa koyabilirsin? Dinimizde boyle bir şey yok. 4 tane eşin varsa hepsine ayri ayri ev acmalisin. hepsine aynı adalette bulunmalisin. Hadi eşlerim gelin grup yapalim diyemezsin
Soran+1 yılHala usluptan bahsediyorsunuz. Benim uslubum yerinde beyfendi. Ben size tek o ayeti paylaşmadım. Ayrı ev açma konusuna gelince Peygamber efendimiz Hz. Muhammed hanımlarına ayrı ayrı ev açmıştır. Hanımlarını bir araya getirmememeye özen göstermiştir. Üstelik Allah herşeyi ap açık yazmaz. Yani insan oğlu aklını kullanması gerekirki gerçek bilgiye varsın. 3. defa soyluyorum, Allah "Gruo seks haram" diye bir şey yazmaz. Ama bunu yanlış gosteren ve harama vardıran ayetleri bize sunar. Yani insan oğlu aklini kullanabilirse grup seksin helal olmadiğini anlayabilir.
Örneğin Allah sana bi masa yaratmaz. Allah sana bi ağaç yaratır ve insanoğluda bunu masaya sandalyeye dönüştürür. Anlatabiliyor muyum? Diğer kadınlar seçeneği dediğiniz arasında kuma yazmıyor. O bahsettiğimiz süsün kadının saçı olduğunu sana yanıtımda belirttim. Kadinin süsü saçidir. Ve saçini kadinlara ve ailesine gosterebilir. Bu ayetin tefsiri bu şekildedir. Doğru din adamlarına söylesen bile benim gibi söyler. Ayetin tefsiri bu şekildedir. Bir kadın bir kadına cinsel organını gösteremez. Mahremlerini korumaları gerekir. Kadın kadına nikahlanmak yoktur. erkek kadın nikahlanmak ve cinsel ilişki vardır. Anliyormusun? Sen hala tutturmuş grup sekste sakinca yok diyorsun
Soran+1 yılBende size demek istedigimi dedim. şunu bilinki Allah Grup cinsel ilişki gibi nefret edilesi ve iğrenç bi ilişki türünü kabul etmez ve asla helal etmez bunu bil. Helal olmadiğina dair bir cok ayette attim oraya..
Soran+1 yılBeyfendi sizin gozunuz gormuyormu? kendi goruşum degil bunlar. Ayet attim gayet acikca bakarsaniz dikkatlice gorebilirsiniz. Ustelik bu tek benim goruşum değil, Dogru olan bu kime sorarsan sor. dinin goruşu olmaz.
- +1 yıl
Neyse... Ayetlerin hem Arapçasının, hem Türkçesini rahatlıkla anlayabiliyorum. Çoğu da ezberimdedir. Demek istediğim şeyi son kez söyleyeyim. 1 -Haram koyma yetkisi sadece Allah'a aittir ve bu ayeti size attım. 2- Yazdığınız ayetler bu konuda açık ve net bir yasaklayıcı (haram) cümle yoktur. Ben yapmak isteyebilirim ya da tiksinebilirim de. Bu benim görüşüm olur... Tefsirler veya yorumcular farklı görüşler yazabilir... Size özellikle yazmak istememein/yazmamın nedeni bu konuya ilgi duyan tek, tük bir kaç kişiden birisiniz ve haram konusunda bir bilgi paylaşmaktır...
Soran+1 yılŞaşırıyorum sadece ve cahili cahille baş başa bırakıyorum. ☺️
Soran+1 yılÇalişmalariniz boşa çikiyor ama işte. Çalişmak degil konu, Aklimizin almasi onemli. Sen grup sekse helal demeye devam et. Grup seks helel hanimlarini ayni yataga ooyuver nolcak Allah boyle yapanlara sevap yagdiiryor ☺️☺️
Soran+1 yılKendi yazdigimi gayet iyi okuyorum. Siz asil benim yazdigimi okumuyorsunuz... O kadinin süsü olarak meal edilen konu kadının saçlarıdır. Cinsel organı değil. Bir kadın bir kadına cinsel organini gostermesi bile yasakken nasil bir adamin 4 karisiyla grup yapabilmesine dogruluk payi verebiliyorsun
- +1 yıl
Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar... Yukarıda sayıyor grupları ve "kadınlar" HARİÇ açmasınlar diyor. Başka da sınır yok. Kimler hariç?: Ayette var. O gruba açabilirler... Ve kadınlar diyor...
Soran+1 yılTamam açabilir ama neyi açabilir? saçlarini açabilir yahu saçlarını 4. defa söylüyorum "SAÇLARINI". Mahrem denilince aklinda tek cinsel organ gelmesin. Bir kadinin yüzü bile mahremdir. Saçları mahremdir. Ve yuzunu mahremini kadinlara gosterebilir cinsel organini değil. Avret yerlerinde kadin kadina el yüz ayak ve saclarini gorebilir.
"Mü`min kadınlara da şöyle gözlerini (haramdan) kıssınlar, ırzlarını korusunlar, süslerini göstermesinler -kendiliğinden görünen müstesna- başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar" (Nûr (24) 31.)
Haramdan sakınsınlar diyor bak Haramdan. Yani kadın kadının cinsel organini gormesi bile haram. Bakamaz yani. Anlatabiliyormuyum? tum bunlari goz onunde bulundurdugumuzda grup sekse nasil hala helal dersin?
Soran+1 yılYahu ben koymuyorum Allah Allah. Bak sana hadis-i şerif atiyorum.
(Erkeklerin ahir zamanda hamama gitmeleri haram olur. Hamamlarda avret yerleri açık olanlar bulunur. Avret yerini açana ve başkasının avret yerine bakana Allah lanet eylesin!) [F. Bilgiler]
(Allah’a ve ahirete inanan hamama peştamal ile örtülü girsin, peştamalsız girmesin!) [Nesai]
aynı şekilde kadın içinde geçerli. Mezheplere görede doğrulanmış ve uygulanmasında sakınca olmayan mahremi korumak amacıyla bir kadın bir kadının avret yerini gormesi günahdır.
Soran+1 yılSen kendi kafana gore benim bunlari uydurduğumu soyluyorsun. Ama ben uydurmuyorum, kime sorarsan sor nereyi araştirirsan araştir fıkıh kitaplarındada grup seks helal degildir. Ve kadin kadinin cinsel diz ile gobek arasi olan bolgeye bakamaz. Azicik araştirin bakin her yere diyorum. Siz nuh diyorsunuz peygamber demiyorsunuz araştırmıyorsunuzda ✋🏻
Soran+1 yılYahu bak güzel kardeşim konunun hamamla ilgisi yok konuyu çarptırma. Bu hadis-i şeriftir. Hadisler birtek Peygamberlerden çıkmaz. Eski zamanlarımızda alimlerdende hadis-i şerifler vardır. Bu verdiğim hadisler Hz. Muhammed doneminden degil zaten. Onuda gectim o kadar attiğim şeye rağmen sadece o donemin hamaminin olup olmamasinami takildin?
Soran+1 yılYahu bu attiklarim mezheplerinde doğruladiği kanitlanmiş sahih hadisler uydurma ve zayıf hadisler değil. Daha hadisleri bile bilmiyorsunus ne diyebilirimki. Tamam evet
cahille daha fazla muhattap olmicam. size gore Grup seks helal. Aklı ve vicdanı olan islam gibi güzel bir dinde grup seksin helal olmadiğini idrak edebilir ve düşünebilir. Gidin ve araştirin diyorum 👍🏻
Soran+1 yılbende sana diyorumki 😄 Galiba idrak edememe problemi var, Zaten bu attiğim hadis peygamber efendimizin doneminde çikarilan bir hadis değil. Bakın değil diyorum. Hz. Mevlana gibi bir çok alimin ve din adamlarının ağzından çikan hadisler gibi duşun diyorum.
Soran+1 yılben size ne anlatirsam anlatayim yetmiycek. Bu kadari kâfi. Siz anlamamakta direniyor ve cahilliğinizi her geçen dakika bir kere daha kanıtlıyorsunuz. Size ayırdığım vakite yazk gercekten. Herkeste vicdan ve beyin yok haklisiniz. Evet grup seks helal hadi hosçakalin.
Soran+1 yılBenim gibi tabiki anlamak zorunda değilsiniz. Evet islam dini bunu destekler grup seks helaldir. :) Hz. Muhammed eşlerine ayrı ayrı ev açmiştir ve hepsini bi araya getirmemeye ozen gostermiştir. Cunku o Allah'ın elçisidir. Ama siz oyle yapmayin. Allah sana eşlerini topla ve ayni yatağa at diyor hadi git yap iyi eglenceler ☺️
Soran+1 yılEvet Allah katında çok doğru bir şey eşleri aynı yatağa koyup cinsel ilişki yaşamak. Çok büyük sevaptır
Soran+1 yılİşte o sana göre olan bir şey. İslam dininde
hanımlarıyla aynı anda yatmakta sakınca yok yapabilirsin
Soran+1 yılOlur olur :)
Soran+1 yılÖmrüm bol olur inşallah sizinde
Soran+1 yılÜzülmek değilde zamanimi kaybettiğime uzuluyorum. Reçeteli sinir hastasiyim ve gercekten sinirleniyorum. Malesefki hap kullanmak zorunda kaldim. Olsun. Herkesin kendi duşuncesi herkesin kafasindaki duşunceyi degistiremeyiz
Soran+1 yılHayır oral sekse karsı değilim
Soran+1 yılBu bir kinayemiydi?
Soran+1 yılAnladim. Oralin dinen bi sakincasi yok. Anlik gelişen bir durum. Mekruh kabul edilir
Soran+1 yılHayır mekruh kişisel görüş demek değildir. Mekruh dinen yasak olmayan ama yapılmasında sevap kazanilmayan ve tavsiye edilmeyen davranişlardir
Soran+1 yılİşte bu mezhepler görüş ayrılığı demektir. Arapça çok yonlu bi dil olduğu için tabikide o anlamlarada gelebilir. Ustelik bi yorumuma cevap vermişsiniz yeni fark ettim :) ben o kadar huysuz biri degilim. Sadece israrla birşeyi anlatirken huysuz olabiliyorum. inşallah bana benim kafamdan biri karşima cikar
Soran+1 yılMalesefki zarar veriyor evet. Ben size reçeteli sinir hastasiyim demiştim :)
Soran+1 yılsagol
grup mu diyorsun :)
02 Yorumla
Soran+1 yılevet
+1 yılHayir
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > İslam dininde bir erkek 4 karısıyla aynı anda cinsel ilişkiye girebilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler