Evet, izlerim
Hayır, izleyemem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ben her zaman için orijinal bir şekilde izlerim yani ana dili neyse o şekilde izliyorum çünkü alt yazılı izlemediğim zaman dublaj olan filmler de karakterin mimiklerini tavırlarını pek anlayamıyoruz ve aynı zamanda dublaj olduğu zaman da eğer başarısız seslendirme yapıldıysa bu filmden sıkılmama neden oluyor mesela Harun can gibi çok başarılı seslendirme sanatçılarımız var ama her film o kadar başarılı olmuyor bu yüzden de eskiden dublaj ile islesem de şu an da sadece alt yazılı olacak şekilde izliyorum. zaten bir kez alt yazılı izlemeye alıştığım zaman tekrar dublaj izlediğim de ne kadar da kötü olduğunu ve izleyemediğimi fark ettim hatta Joker filmine bakın ilk önce alt yazılı biraz izleyin sonra da internetten dublaj versiyonunu açın arada ki farkı daha net göreceksiniz kesinlikle. hem altyazılı izlediğim zaman da Yabancı dilim daha fazla gelişiyor ve bir süre sonra da altyazıları daha rahat okuyabilir ve alışabilirsiniz
Yabancı dizi ve filmleri orjinal seslendirmesiyle izlemek bence daha iyi, tabi istisnalar da olabiliyor doğal olarak. Özellikle ingilizcemin gerilememesi için dikkat ediyorum.
Türkçe dublajın kalitesi oldukça teknik bir konu. Örneğin dublaj için gelen dizi ya da film medyasının, iyi bir dublaj için belirli standartlarda olması gerekiyor. Günümüzde bu artık oturmuş bir durumda. Türkçe'ye dublaj etmek de belirli bir teknik altyapı, kalifiye personel ve maliyet içeriyor. Bazı firmalar özellikle maliyetinden kaçtığı için dublajın kalitesi asla orjinali gibi olmuyor. Bunu izlediğiniz dizi ya da filmden hemen anlıyorsunuz...
Türkçe dublajlarının kalitesinin düşük olduğunu düşünmüyorum. Sanatçılarımız bence iyi iş çıkarıyor. Ancak ben dil bilen birisiyim. Orijinal dilini altyazısız bile anlayabiliyorum. Benim için dublaj veyahut altyazı fark etmez ikisi de biraz fuzuli.
İzlediğim bütün film ve diziler alt yazılı olacak yoksa orijinalliğini yitiriyor gibi geliyor bana. Dublaj sevmiyorum bu yüzden. Alt yazı candır hem dikkat yeteneğini de arttırıyor.
Cevap
38Cevap
Genel olarak seven birisiyim ama bazen gerçekten izleyesim gelmiyor.
kendi dillerini duymak farklılık oluyor açıkçası. farklı dünyada gibi. en azından yazıları takip etmek için odaklanıyorum diğer türlü başka şeylerde kalıyor aklım ve kafam dağılmamış oluyor.
🎥Evet izlerim. Hıçkırık filmini izlemiştim en son, alt yazılı, öğretmen olduğum için çok beğenmiştim izlemek isteyenlere şiddetle tavsiye ediyorum muazzam bir film. 👌
Alt yazılı film izlemek bana daha güzel geliyor, bazı filmlerin dublajı olması gerektiğinden daha beter bir şekilde yapılıyor ve filmi izleme zevkim kalmıyor.
Alt yazıları okumaktan filmi kaçırıyorum o yüzden izlemiyorum 😀
Ne çok korkardim şu adamdan, capslerden sonra fobimi yıktım shjdhj
İzledigim diziler hep alt yazı, alistim artik
Benim gözlük kullanan biriyim ve renklere karşı bile gözlerimin hassasiyeti var yazıları takip etmekte zorlandigim için izleyemiyorum
İngilizce ya da Rusça olursa altyazıya gerek yok ama diğer dillerde altyazılı izlemeyi dublaja tercih ederim.
Evet, dublajla duygu geçmiyor bana ve sevmiyorum. Yemek yerken izliyorsam sadece yemeğim bitene kadar o moda alıyorum o kadar.
dublajlı izlemek altyazılı da izlemem genelde
Hee bilemedim bir dil de se mesela çince korece falan sa altyazılı izlerim
türkçe dublaj izleyemiyorum asıl hep altyazı izlerim gönül isterdi ki sular seller gibi ingilizcem olsaydı da hiç altyazı olmadan izleseydim 😀
Hayır, izleyemem
Mecbur kalırsam turkce dublaj yoksa izlerim
film ingilizce ise ihtyiaç duymuyorum alt yazıya
Ben dublaj izlemem. Alt yazı olacak, kendi sesleri olacak.
Dublaj çok berbat bir şey aynı duyguyu vermiyor bu yüzden hep alt yazılı izlerim.
Orjinal veya Alt yazılı izliyorum, Türkçe dublaj çok kötü bence hep ayni sesler.
İzleyebiliyorum çok şükür genellikle Kore dizileri daha hoşuma gidiyor
Filmin/dizinin tadı zaten alt yazıda. Dublaj tercih etmem kesinlikle
Dublaj asla izleyemiyorum, illa altyazı olmalı.
Evet. Özellikle öğrendiğim dilleri unutmamak ve pekiştirmek adına
İzlerim ama dublajlı daha iyi altyazıyı okumak birazcık uğraştırır
altyazili izlerim yabanci dizi filmleri bence kendi dili olunca daha iyi oluyor dublaji sevmiyorum
Dublajlı tercihim.. Ama izleyebilirim
yabancı dilimi ilerletmemde çok fayda görüyorum orjinal izlerken
Çeviri film sevmiyorum. O hissiyat geçmiyor alt yazılı izlerim
Alt yazıları okumaktan film izleyemediğim için izleyemiyorum...😄
Asla dublaj izleyemiyorum sadece alt yazı...
Evet her zaman alt yazılı izliyorum zaten. Dublaj pek tercih etmiyorum.
İzleyemem. Onu okurken görüntüye bakmayı kaçırıyorum. Türkçe dublaj tam benlik kesinlikle.
Hayır dikkatimi dağıtıyor yazılar görsele odaklanamıyorum
Yabancı dil ise filmi alt yazılı izliyorum.
Evet, izlerim tabi genellikle dublaj izliyorum gözler yüzünden
Orijinal ses benim için daha önemli alt yazı hep ilk tercihimdir...
Altyazili izlerim zaten, dublaj hakaret gibi geliyor
Evet izleyebiliyorum. Zaten dublaj falan sevmem pek.
Orijinal dilinde izlemeyi tercih ediyorum çünkü yabancı diline azda olsa katkıda bulunuyor
Evet izlerim severim de bir süre sonra zaten hiç farkına bile varmıyorum alt yazılı izlediğimin
Orjinal hali hoşuma gider.. seslendirme sevmem. arada alt yazıları kaçırsam da yinede böylesi daha güzel
Evet izlerim severim. Trt 2 de çok güzel ödüllü filmler var alt yazılı.
Tüm yabnci filmleri alt yazılı izliyorum orjinal sesini duyarak izlemek daha keyifli çünkü dublajlar duyguları yansıtamıyor ve çok monoton duruyor bu yüzden altyazı 🤍
Genelde dublajlı izliyorum
Tabii ki tercihen Türkçe dublaj ama okumam hızlı olduğu için izleyebiliyorum
Sevmiyorum ama izlerim eğer arkadaki ses dikkat dağıtıcı değilse
Dublaj tercih genelde ama alt yazılı da izleyebilirim.
Altyazılı daha iyi, dublajda duyguyu alamıyorsun.
Gerçeği yansıtıcak ki filmi severek izleyelim
Orjinal vurgular daha iyi geliyor alt yazılı filmlerde zamanlar düblaj izliyormuş gibi alışıyorsun
Çünki bir süreden sonra alt yazılı olup olmaması fark etmiyyor.
bağzı filmlere dublaj yapmasınlar ya en kalitelisi altyazılı izlemek 🥺
Seçenek olmadığı için seçemedik ben direkt ingiliçççeeee izliyorum altyazısız
Altyazılı izleyince, İngilizceden yeni kelimeler kapıp kendimi geliştiriyorum
Altyazıyı okuyacam derken filme konsantre olamıyorum.
Dublaj candır.
Alt yazılı daha güzel oluyor hem İngilizce gelisiyo falan
altyazili filmin orjinali oldugundan duygular falan daha iyi oluyor
Dublaj izleyen var mı ki hayatta izlemem öyle
Hayır dikkatim dağılır 🥺
Aksi mümküm mü ki‽
asla asla asla izlemem
Hayır izleyemem canım
Bazıları cok hizli geciyor
Uykum geliyor 😁
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?