Her yerde kırmızı kalpler ve güller görmeye başladıysanız, yılın en romantik günü yaklaşıyor demektir. ❤️🌹
Bu günün hakkını vermeye kararlı olanlar sorum size: Ertesi gün kafanızda hangi endişeler dolaşmaya başlıyor?
Yeterince romantik miydi? En iyi Sevgililer Günü’m bu muydu? Romantizme fazla kaptırıp korunmayı atlamış olabilir miyiz? Bunlardan birkaçı olabilir. 🤭

Kabul edelim; böyle günler küçük kazalara daha açık olabiliyor, hem günün heyecanı hem yaşadığımız yükseklik sebebiyle. Ertesi gün kendimi bu endişelerle yememek için ben Ella’yı hazırladım bile, arkadaşlar. 😎 Hiçbir şeyin bu günün romantizmine gölge düşürmesine izin veremem. Olur da bir kaza yaşanırsa ertesi gün de kafam rahat olacak. 😉
🆘 Ella nedir dersen; doğum kontrol önlemi almadığın veya korunma şüpheli cinsel ilişki sonrası kullanabileceğin bir acil korunma yöntemidir. Ama şunu unutmayalım, bu bir doğum kontrol yöntemi değil, sonraki ilişkilerde koruma sağlamaz.
Böyle konularda bir bilene sormak lazım, eczacımdan aldığım bilgilere göre;
📌 Düşüğe yol açmıyor, sperm ve yumurtanın buluşmasını engelleyerek gebeliği önlüyormuş. Yani doğurganlığı etkileyen bir durum yok.
📌 Korunmasız cinsel ilişkiden sonraki ilk 24 saatte kullanıldığında gebelik riski çok azmış.
📌 5 gün içinde etkili tek ertesi gün hapıymış ama ne kadar erken alınırsa etkisi o kadar yüksekmiş.
📌 Ve 75 kilonun üzerindekilerde de etkiliymiş.

Ertesi gün hapı kullanırken en çok düşündüren konulara kendi deneyimlerimle cevap verebilirim. Mide bulantısı yapar mı, regl düzensizliğine yol açar mı veya hormon bombasına döner miyim diye düşünüyorsan, Ella’nın bende böyle bir etkisi olmadı. Belki bir sonraki regl birkaç gün gecikiyor veya erken olabiliyor, o kadar.
O zaman, hadi görüşlerde buluşalım! Kimler sadece 14 Şubat değil, ertesi gün de güzel geçsin istiyor? 😍
Not: Kullanmadan önce sen yine de eczacına veya doktoruna danışmayı unutma.
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer