vajina dilimizde hazne veya delik dediğimiz kısımdır.
vulva ise, iç ve dış dudaklar, venüs tepesi, klitoristen oluşan kadın cinsel organının tamamıdır.
saygılar - hürmetler...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cinsellik kategorisinde vajina veya vagina kullanıldığında anlaşılması gereken anlam gayet açıktır.. Anlaması gerekenler de bunu anlıyorlar.. Vulva terimini ise zaten pek kullanan yok, kullanmaya kalksak eminim ki bir çok kişi bu terimin anlamı nedir diye soracaktır..
O nedenle bu vajina meselesini bu kadar irdelemeye gerek yok sanırım.. Çünkü, artık ülkemizde en cahil diyebileceğimiz kişiler dahi bu terimin halk arasında argo olarak kullanılan Türkçenin birinci harfi ile 16. harfinden ibaret olan ve bazen de ardına-cık eki eklenerek daha nazik bir söyleyişe kavuşturulduğu sanılan ve biz kadınların cinsel organı olduğunu bilmeyen kimse yok..
Vajina terimi de zaten genelde kamusal alanda kullanılmaktadır.. Hiç kimse, özel yaşamında ve özellikle de cinsel ilişki sırasında bu terimi kullanan yoktur..
Hey millet, cinsel ilişki sırasında vajina ve penis terimlerini kullanan var mı aranızda..?
vajina küçük dudakların arasında kalan çok sayıda bez ve sinir içeren,pembe renkli ıslak giriş kısmı.vulva ise clitoris,büyük ve küçük dudaklardan oluşan,kısacası dış kısım
ben de teşekkür ederim:)
burda bir yanlışlık yok türkçede vulva ile vagina için bir ayrım yok türkçede kullanılan kelime vulva ve vaginayı kapsıyor bazıları türkçedeki bu kelimenin yerine vagina terimini kullanınca latince düşünen beyinler yanlışlık var diyorlar
aksine hiçbir yanlışlık yok kullanım türkçenin prensiplerine uygundur
vaginasını oksadım derken burdaki vagina latince de vulvaya denk geliyor
vaginasına girdim derken burdaki vagina latincede vaginaya denk geliyor
eğer birde türkçe aslını vagina kelimesinin yerine koyarsan anlarsınki burda vagina latincedeki aslı gibi kullanılmamıştır.
buna anlam daralması veya genişlemesi denir
örneğin elbise arapçada birden fazla elbise anlamındadır fakat türkçede ise tekil bir varlığa denk gelir
elbette bir arap burda elbisenin yanlış kullanıldığını iddia edebilir fakat yanıt nettir
türkçedeki elbise tekil bir kelimedir
yanlis vajinanin sizin turkcedeki karsiligi delik tir. yani erkek organinin girdigi delik.
hayır delik bir yakıştırmadır iğneninde deliği vardır düğmeninde deliği vardır birçok nesnede delik olur delik oraya denk gelen bir kelime değil
örneğin filin hortumu vardır hortum file dahil bir organdır ve hortuma yakıştırılmıştır yoksa hortum diyince filin burnu akla gelmez
toplumuniz bunu boyle kullanir abe, bana sorama felsefeci senii :)
vulva dediğin dışarda bulunan dudaklı kısım vağina ise idrar kanalının açıldığı dıştan içe doğru vulvadan sonra uterustan önce gelen kısım:p vagina kaslı yapısından dolayı penisi sıkarak ve orda bulunan damarlar sayesinde sıcak tutarak erkeğin ejekulasyonu için uygun ortamı sağlar...
Cevap
3Cevap
Aslında dışardan ne görüyorsak o. Ya da ben yanlış biliyorum..
Ama vajina dioruz işte.
vulva: dış genital organ, büyük/küçük dudaklar, pubis tepesi, perineyi içeren geniş bir kapsamdır.
ama vajina sadece dış genital organdır
vacina delikdir canim. dis genital organ degil
ov evet pardon :)
Aslolan vulva olmalı ki parfümünü bile çıkarmışlar.
yeni birşeydaha oğrendim...
vajina deligin adidir.
Fark yok..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar