(hayat tarzına uymayan arkadaşlar uzak durabilir) Bir çok doktor uygun koşullar sağlanıp yapılırsa zararı yoktur derken bazı doktorlar asla onermiyor sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl
Anüs bolgesi (yani makat) ve burada yer alan halkasal kaslar, duyu sinirleri acisindan pek zengin bir bolgedir. halkasal kaslar normalde sikica buzulmus durumda bulunurlar. gerektiginde 6-7 santimetre capa kadar genisleyebilirler. bu kaslara gelebilecek herhangi bir baski, bu kaslarin acilmasina sebep olurken ayni zamanda baya hos duygular yaratir. lakin anus bolgesindeki anatomik yapi cok narindir. en hassas noktalarimizdan biridir kicimiz. hazirlik yapilmadan veya sabirsizca anal iliski kurulmasi halinde bu bolgedeki dokularda yirtilmalar, kanamalar ortaya cikar. bu yirtilmalarin ortaya cikması sadece aci acisindan onemli degildir. gerek cinsel yolla bulasan hastalikların gerekse de bu bolgedeki bakterilerin hastalik olusturmalari icin uygun ortam olusturmasidir.02 Yorumla- +1 yıl
Yani düzgünce yapılırsa sorun yok
- +1 yıl
Kesinlikle
En İyi Cevaplar
Düzgün yapılırsa, gerekli önlemler alınırsa, dikkat edilir ve özen gösterilirse zararı yok.
Bunun da sebebi yapısal olarak bu duruma uygun olmaması.
- Sürtünmeye bağlı yırtılmalar olabilir
- Bu da enfeksiyon ihtimalini arttırır
- Farklı bakterilerin taşınma ihtimali de var.
O yüzden hem o bölgenin kendini yağlayamamasına hem de bu virüs, bakteri ihtimallerine dikkat edilirse vs. sorun olmaz.
14 Yorumla- +1 yıl
Uygun şartlar sağlanırsa olabilir yani
- +1 yıl
İzin kagiti çıktı ilgilenenlere 😄 teşekkürler efenim
Gizli Üye(36-45)+1 yılPartnerimle uzun zamandır (5 yıl) yapıyoruz şimdiye kadar bi zararını görmedik. Kız arkadaşım gayet memnun durumdan. Kabiki bazı şeylere dikkat edilmeli, ilk başta yumuşak davranıp, kontrolü bi süre kadında bırakmak gerekli. Acı hissi geçtikten sonra rahatlıkla yapılabilir. Söylentilere inanmamak lazım.
04 Yorumla- +1 yıl
Bu süreç de sıklık nasıl olmalı
Cevap sahibi+1 yılHer ilişkide olabilir bence. Ara sıra vajina sıvısından yararlanılarak kayganlık sağlanabilir. Biz neredeyse artık sadece anal seks yapıyoruz.
- +1 yıl
Sıklıkta da zararını görmediniz yani
Cevap sahibi+1 yılYoooo hiç bi sorun yok. Sadece teknik olarak bilerek yapmak lazım.
- Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılhazırlanmak şarttır. vajinal ilişki gibi değil daha özenli davranmak gerekir. illa lağman lazım mı bilmiyorum ama krem ve su bazlı kayganlaştırıcılar şart. bunlar olunca kadın ve erkek için değişik deneyim adına nadiren yapılması iyi olabilir
01 Yorumla- +1 yıl
Güzel peki..
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
49Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Kimileri tercih etmiyor. Ama gerek kadın için gerek erkek için oldukça zevkli olduğunu düşünüyorum. Düzenli tercih eden partnerler severek yapıyor. Zararı olsa neden yapsınlar ki
02 Yorumla- +1 yıl
Zararları var elbet ama rivayet odur ki düzgün yapılırsa zarar aza iner
- +1 yıl
İşini bilenler için alınan zevk daha önemlidir
- Cinsel Yaşam konusunda 31,5b cevap paylaştı.
u +1 yılDüzgün yapılırsa zararlı değildir.
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılYapmak isteyen çiftler ilk önce temizlik, hijyen ve nezih ortam oluşturmalıdır yoksa yapılmamalıdır. Zevki vardır zevk olmasa erkekler gay olup birbirlerine kaygan zeminde aşk şeklinde snowboard yapıp kaymazlardı. Sinirler bu noktada belirleyici oluyor. Kimini sinir eden durum kimini mutlu ediyor
04 Yorumla- +1 yıl
Snowboard da demezsin ya 😂😂
- +1 yıl
Çok geç kaldın dedim 🤣
- +1 yıl
Allah tependen bakmasin 😄
- +1 yıl
Amin
+1 yılSürekli hale gelirse elbette ki zararı vardır, rektal sfinkteri etkiler, buda ilerleyen dönemlerde gaz tutama, hatta gaita kaçırmaya dahi neden olabilir
02 Yorumla- +1 yıl
Ara ara yapılabilir yani
- +1 yıl
Evet, ayda birkaç kez yapilmasinda problem yok
+1 yılHiç yapmadım bilmiyorum fakat bazen öyleleri karşıma çıkıyor ki, başka bir şey aklıma gelmiyor 😂
04 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi
- +1 yıl
Sadece karpuz çatlamak diyelim
- +1 yıl
Hiç anlamıyorum seni
- +1 yıl
Kabağı yarmak yav işte
- Cinsel Yaşam konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılÖnermiyorlar çünkü onun bir yapısı var çok yapılırsa o dokular esneye eği için kadınlarda tuvalet tutamam gibi sorunlar oluşacak artı zaten içi mikrop dolu o yönden Önermiyorlar
00 Yorumla
+1 yılFazlası herşeyin zarar.. çok fazla yapılmadığı sürece zararı yoktur diye tahmin ediyorum misal 2 ayda 1 gibi gibi
04 Yorumla- +1 yıl
Ayda 1 olsa 😂
- +1 yıl
Kadınların bir çoğu sevmez bu durumu.. sevenlerde var orasına bişey diyemem birde koku olayı var rahatsız ediyor 🤭
- +1 yıl
Koku olayı hurafeymis ya
- +1 yıl
Kokuya karşı burnun dayanıklıysa bilemem 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılSağlıklı değildir. Erkek için de kadın içinde. Kadın açısından bakarsan anüs vajina gibi zamanla daralmaz. Bu da ilerleyen zamanda tuvaletini tutamamaya yol açabilir. Erkek içinse malum ki hastalıklar bulaşabilir.
026 Yorumla- +1 yıl
Ama yapıldıktan en geç 1 saat sonra bile normale dönüyor deniyor
Cevap sahibi+1 yılİstersen araştır. O kaslar tekrar zamanla daralma yapmıyor
- +1 yıl
Araştırdım bir saat sonra normal hataya devam edebiliyorlar düzgün yaoanlar
Cevap sahibi+1 yılO acı bakımındandır. Kasları kast ediyorum
- +1 yıl
Kaslari kast ediyorum bende 🙂
Cevap sahibi+1 yılBunca yıl içerisinde öğrendiğimi tek şey; anal ilişki, makata için travmatize edici bir unsurdur ve bu unsurla maruz kalma sıklığına paralel olarak makatın gerek işlevselliğinde (abdest tutma ve erteleme ile dışkılama) gerekse yapısal durumunda değişen derecelerde hasarlar oluşması kaçınılmaz sondur. Bu eğilimde olan gençlerin (kız -erkek) tüm bu olası sonuçları da bilmesi gerektiğini düşünmekteyim.
Cevap sahibi+1 yılÇok araştırmadım ama şunu gördüm kopyaladım
- +1 yıl
Bu bir yorum ama bir gerçeklik degil
Cevap sahibi+1 yılOp. dr yorumu
- +1 yıl
Yorum ama 😄
Cevap sahibi+1 yılDoktor diyor diyorum 😅 illa kanıt için gidip kendimi şey ettirecek değilim 😅😂
Cevap sahibi+1 yılMakatta oluşabilecek yırtıkların dışında makat çevresindeki adalelerin gevşemesine ve gaz tutamamaya da yol açabilir.
Bak bu da doktor yorumu 😂- +1 yıl
Yol açar değil açabilir 😂😂 bu da makatta yırtık olursa yani kremle masajla oraya uygun davranilirsa olmiya da bilir 😂😂
Cevap sahibi+1 yıl- Anal penetrasyonla gerçekleşen cinsel aktivitelerde HIV, klamidya, belsoğukluğu ve frengi gibi cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılma riski diğer ilişki türlerine göre daha fazladır.
- Rektum bölgesinin ince ve hassas yapısı ilişki sırasında hafif kanama, ağrı ve acıya sebep olabilir.
- Anüsün doğal yağlamadan yoksun olması birleşme esnasında doku zedelenmelerine sebep olarak rektal bölgeyi enfeksiyonlara karşı savunmasız hale getirebilir.
- Fekal inkontinansa, yani dışkılamayı kontrol edememe problemine neden olabilir.
Cevap sahibi+1 yılBu da okey kondom sitesinden
Cevap sahibi+1 yılGece gece kanka uğraşıyorum ya😂😂
Cevap sahibi+1 yıl
Belgin POLAT
Doktorun Cevabı
ters ilişkinin zararları
Cinsel yolla geçen hastalıklar ters ilişkilerde daha fazladır. Ayrıca makatta fissür dediğimiz çatlaklar ve enkötüsü gaita (büyük abdesti ) tutamama şikayeti olur.
- +1 yıl
Hepsi olabilir diyor olur demiyor 😂 HIV tarzı hastalıklar tek esliler de olmaz 😂 yani masajla düzgün metotla hicbirsey olmiyada bilir
Cevap sahibi+1 yılNe yapıyorsan yap ya😂😂 kasa senin 😂😂
- +1 yıl
😂😂 pes mi olmadi simdi
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yılDinledin mi değişik
- +1 yıl
Yazdıklarından farklı bişey dememissin yapıyorum yapacam da demedim sizin fikrinizi soruyorum sence böyleyse peki 😄
Cevap sahibi+1 yılGece bu konuşmadan sonra başıma ağrı girdi hala ağrıyor 😂
- +1 yıl
İyi dinlen bide ağrı kesici iç iyi olursun
Cevap sahibi+1 yılUmarım. Ağrı kesiciler tamam da geçmez bu bugün. Nasip
Cinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı. Düzgün yapılması lazım.
(Kayganlaştırıcı kullanılmalı, ilk giriş yavaş olmalı ve pozisyonu kadın belirlemeli)02 Yorumla- +1 yıl
Bunlar olursa zararı var midir
- Cinsel Yaşam konusunda 396 cevap paylaştı.
+1 yılErkekel bu konuda methiye dizer şimdi satır satit hayaller
20 Yorumla
+1 yılanal seksi bence sık sık yerine ayda 2-3 defa yapmak daha yararlı olabilir tabi seksin s'sini bile yapmadım ama bencesi bu
00 YorumlaAnal seksin düzgünlü olmaz yani yok. Her türlü zararlı. İlerleyen zamanlar da kadın kakasını tutamıyor vs. Hak yolu varken neden bok yolu?
00 Yorumla
+1 yılDüzgün yapmak lazım ama zararlı hale de dönüşebilir
01 Yorumla- +1 yıl
Yani? Ne demiş oldunuz 😄
+1 yılZararlı olarak görülmesinin nedeni oradaki kas dokusunun vajinadaki gibi olmaması. Fakat dikkatli olunduğunda pek bir zararı olmaz.
00 Yorumla
+1 yılSağlıksız olduğunu düşünüyorum.. Zaten o koşulları sağlayıp, özene bezene yapılırsa keyifli de olmaz..
09 Yorumla- +1 yıl
Özen değil aslında ön hazırlık gibi ki bu birçok vajinal birleşmede de yapılıyor oral gibi kremler gibi
- +1 yıl
Faydası olur mu emin değilim.. Birçok olasılık var.. Her insanda her etki aynı olmuyor..
- +1 yıl
Oluyor deniyor 😄 demek ki oluyor
- +1 yıl
Kelimeleri seçerek kullanıyorum, zorlama.. 😄
- +1 yıl
Fark ettim o yüzden zorluyorum 😄
- +1 yıl
Uyanık.. 😄
- +1 yıl
Yani hocam son durumda kullanıcılar zevklidir diyor
Ön hazırlık aşaması kısa ve dzgun yapilada bilir deniyor
Siz ne diyorsunuz 😂😂😂 - +1 yıl
Zevk kısmına lafım yok..
Kalın bağırsak bölgesinde sayısız oranda zararlı bakteri bulunuyor haliyle, normal olarak.. Bu bakteriler erkeklerde enfeksiyona yol açabilir mesela.. Bir de anal ilişkiden sonra vajinal beraberlik, aynı enfeksiyonun kadında da oluşması demek..
Sinir ve kas yapısı zarar görebilir ve bu da uzun bir tedavi gerektiriyormuş.. Kanama olması durumunda ise kan yoluyla bulaşan hastalıkların yarattığı risk de var.. Ayrıca meydana çatlak ve yırtıkların ciddi bir acı hissi var..
- +1 yıl
Sana uzak anladım 😄
Kanama olmaması için bazı şeyler yapılmalı söylemiştim zaten
Çatlak yırtık için de yine kremlerden destek
Bu hastalık mevzusu içinde kondom öneriliyor
Yani ben bilmem tabi görüşler böyle 😂😂
+1 yılUygun koşullarda zararı yok, zevki var.
93 Yorumla- +1 yıl
Yapılabilir yani
- +1 yıl
Evet. Planli olursa çok zevki olmayabilir. Ama öncesinde hazırlıkli olmak gerek tabi
- +1 yıl
sen yaptın mı peki
+1 yılanal sekse olmaz diyen ağzının tadını bilmiyordur
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 476 cevap paylaştı. Bence sagliksiz ya kesinlikle yahu akil var mantik var kalin bagirsak ya iyyk
00 Yorumla
+1 yılBir kaç kez denedik partnerim ile sorun olmadı aksine renk kattı tabi bunu fazla yapmamak en iyisi
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Pis bişey ya gerek yok bence yapılabilecek onca şey varken değişik fantezileri falan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeverim veren olursada yaparım zorlamam ama istedgmi soyler belli ederim ona göre de korkutmadan yaparım bana göre de çok zevkli
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAşırı yapıldığında kas sistemi bozulduğundan kaka tutamama sorunu ve koku olma olasılığı yüksek.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltamamıyla zararlıdır hiç bir faydası da yoktur onu diyen doktorunda doktor olduğunu zannetmiyorum kendi yapmıştır sallıyordur
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 821 cevap paylaştı. Zararlı da olsa o sırada insanın gözü dönüyor kar zar dusunmuyor oluyor 😅 şahsen sonra ben pişman oluyorum yani bir sey oraya çekiyor 🔥
00 Yorumla
+1 yılUygun koşullarda yapılırsa zararı olmaz.
70 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDüzgün yapılırsa zararlı değildir, işi bilmek gerek😄
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsürekli yaparsan zararlı olabilir fakat ara ara yaparsan herhangi bir zararı yok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu bir gerçek ve yapılıyor, tamamen zevk meselesi
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. Devamlı yapmazsan popon deforme olmaz. Uzun süreli ilişkide kaslarda gevşemeye yol açar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPenisin b. O. Ka bulamak fikri hoşuma gitmiyor. Daha düzgün bir delik var sonuçta
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBağırsak ve anüs için çok zararlı yapılmaması lazım ayrica hijyenik değil
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılBence ne olursa olsun risk hep var. Sonuçta bağırsak orası olası yırtılma riski olabilir
00 Yorumla zevk alınır ama yapmasını bılenle ve sabırlı bırıyle acele edılmeden yavas yavas alıstırarak sonrası zaten gelır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüzgün yapılsa bişey olmaz zevkli olur
81 Yorumla- +1 yıl
bilen biliyor
+1 yıl50 yaşından sonra altına bez bağlayacaksan sorun yok
00 YorumlaZararlı bilmeyene uzun uzun anlatırım yazarsa
00 Yorumla
+1 yılÇok sarhoştum hatırlamıyorum 🤣
04 Yorumla- +1 yıl
Ne sütum dökülsün ne g.. yansın 😂😂 cakal
- +1 yıl
🤣🤣 Hepsi lazım
- +1 yıl
Sen varya sen
- +1 yıl
🤣 Benim gibi masum var mı ya adım çıkmış sinsi davranmıyorum diyr
Kondomsuz yapmam kondomla severim
00 Yorumla
+1 yılDüzgün yap çok sık yapma kondom kullan
00 Yorumla
+1 yılbir düzeni olması lazım
00 Yorumla
+1 yılzarari yoktur tabiki.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılDüzgün yapılırsa zararlı değil hanımefendi
00 Yorumla
+1 yılzevk meselesi işi bilen ile zararı yok
00 YorumlaSagliksiz ama yapmak zevkli
00 YorumlaZararlı bilimsel bisey bir kaç zararı var
00 Yorumla
+1 yılYani kişiye göre degisir
00 Yorumla
+1 yılBilmiyorum hiç yapmadım
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. Zararlı olduğu soylenir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı. düzgün yapılırsa zararı pek yok
00 YorumlaZararlıdır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHic yaptinmi?
02 Yorumla- +1 yıl
Buna cevap vermek için sormadim
Cevap sahibi+1 yılBende yapti isen bilirsin tercube sonucda dimi ama canim benide aydinlatmis olurdun
- Cinsel Yaşam konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılZararlıdır.
00 Yorumla Zararlı elbette
02 Yorumla- +1 yıl
Elbette
Ne gibi
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKakanı tutamazsın
01 Yorumla- +1 yıl
Bilimsel kanıt yok. Düzgün yapıldığında sorun yok deniyor
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Anal seks zararli midir yoksa düzgün yapılırsa zararı yok mudur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne