Yakın zamandaki bir araştırmaya göre, kondomsuz cinsel ilişkiye giren kadınlarda, kondomlu yapan ya da hiç yapmayan kadınlara göre intihar oranı ve depresyon daha azmış.
Bunun nedeni de erkek menisi içerisinde yer alan birtakım hormonlarmış. Erkek menisinde spermler beslensin diye şeker molekülünden, oksitosin, prolaktin gibi kadın hormonlarına kadar bir çok malzeme varmış. Bunlar, bajinal duvarın geçirgenliği sayesinde kana karışıp antidepresan etki yapıyormuş.
Daha başka evrimsel psikolojiye giren çok ilginç etkileri de var ama soruyu uzatmayayım.
Evrim, bize üremek için bir çok neden sağlıyor sanki. Ama ilginçtir, bir yandan da şempanzelerle beraber sadece üremek için değil de, zevk almak için bu işi yapan canlılardan biri insanoğlu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sorun cinsel yaşam içerikli olursa çıkar. Cinsellik ve buna benzer tabirler de gelir o etiket.
Hocam, hepsi var içinde. Seçeneklerde bile yoktu
Bu sorun cinsel etikette sorulmuş mesela.
Çünkü içinde "cinsel" kelimesi var. Ama yazdığım metinde olmasına rağmen konu seçeneklerinde yoktu
Tekrar dene belki bir hata olmuştur
Başlıktan mı acaba diye düşündüm.
"Erkek menisi antidepresan etki yaratıyor mu" idi.
Metinde de mevzuyla ilgili, bilimsel araştırmayı anlatmıştım.
Bu arada bu kadar hızlı ysnıtladığınoz için de teşekkür ederim.
Başlık ve açıklama kısmı da önemli. Cinselliği de ekle cümle içinde öyle dene
Rica ederim
Hocam olmuyor. Metni yapıştıracam
Yakın zamandaki bir araştırmaya göre, kondomsuz cinsel ilişkiye giren kadınlarda, kondomlu yapan ya da hiç yapmayan kadınlara göre intihar oranı ve depresyon daha azmış.
Bunun nedeni de erkek menisi içerisinde yer alan birtakım hormonlarmış. Erkek menisinde spermler beslensin diye şeker molekülünden, oksitosin, prolaktin gibi kadın hormonlarına kadar bir çok malzeme varmış. Bunlar, bajinal duvarın geçirgenliği sayesinde kana karışıp antidepresan etki yapıyormuş.
Daha başka evrimsel psikolojiye giren çok ilginç etkileri de var ama soruyu uzatmayayım.
Evrim, bize üremek için bir çok neden sağlıyor sanki. Ama ilginçtir, bir yandan da şempanzelerle beraber sadece üremek için değil de, zevk almak için bu işi yapan canlılardan biri insanoğlu.
Siz ne düşünüyorsunuz? Beyin fırtınası yapalım.
Mesela kondomlu ya da kondomsuz cinsellik olur mu diye sorup açıklama kısmına metni koyabilirsin
Yazdım. Sitenin algoritması, direkt seçeneği kaldırıyor heralde. Her kombinasyonu deneyecem
Detaydandır. Çok uzun ve kafa karıştırıcı. Özet olarak atsan daha iyi
Yok, sorunu çözdüm. "İntihar oranları" yazmıştım. İntihar kelimesini kaldırınca oldu
Sakıncalı çünkü. Çözüldüğüne sevindim
Hocam ellerin dert görmesin, hemen yardımcı oldun, gerçekten teşekkğrmederim.
Bu soruyu da kaldırabilirsen kaldır gitsin. Sağlıcakla
Rica ederim. Soru da kalkacak bir durum yok.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!