Merhaba kisaca hayatimi özet gecmek istiyorum. Benim ailem muhafazakar bir aile öyle yetistim dindar bi ailede buyudum. Ama 18, 19 yaşlarinda arkadaşlarimin yuzunden iyi ortamlara pek giremedim işte hevesle alkole erkekli kizli takilmalar sonucu bekaretimide kaybettim sevgilim oldu pek uzun surmedi bitti neyse bu sekilde bi hayat surerken ailem tabiki farketti ve beni zorla yurda gönderdiler dini bakimindan kendimi gelistirim namazimi vs kiliyim arkadas ortamindan kurtuliyim diye öylede oldu cok sukur şu an 24 yaşinda herseyin bilincinde dikkat ediyorum. Ama gecmisimi silemiyorum tabiki. Ailem görucu usulu biriyle tanistirdi kendisi aşiri dindar. Bende ona haksizlik etmek istemiyorum bende hoşlandim ondan gecmisimi anlatmak zorunda hissediyorum ama anlatsam cok eminim evlenmex benimle ve ailem ögrenir ne yapacagimi hic bilmiyorum. Gizli tutsam bunun vebalini nasil alacam?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılOnunla konuşmanı tavsiye ediyorum, bu vebal bildiğin gibi çok ağır bir vebal , yalan çok ağır bir vebal bununla birlikte bir kelimelik bir yalanın bir insanın hayatını nasıl mahvettiğini bilmeni öyle çok isterdim ki. Bu sebeple ona aranızda kalmasını ve bu gerçeği içine yalan karıştırmadan ifade et kabul edebilme olasılığı da olabilir. Hem dindar hem duyarlı biri ise sevgisini ve beğenisini, bekarete tercih edecektir. Bir de şu var , diyelim ki, gizledin ve evlendin ama baktın ki , hiçte düşündüğün karakterde biri değil ve hayatın mahvoluyor. O zaman senin için çok daha kötü olacak. Keşkelerle hayatına devam ederken zorluklar ve çileler içinde bir hayatın olacak. Suçlu olarak sadece kendini göreceksin ben yalan söylemeseydim veya gizlemeseydimde beni kabul etmeseydide bu hayat başıma gelmeseydi diyeceksin. Sahabe sorar , Müslüman şunu yapabilir mi , hata eder yapar , bunu yapar mı hataya düşer yapar tövbesini yapar diye üç dört tane büyük günah söylenir ve en son olarak Müslüman neyi yapmaz diye sorulur gelen cevap , Müslüman kesinlikle yalan söylemez, buyurulmustur. Bunu bile bile söylemenin ise bedeli insanın bir ölçü veremeyeceği kadar uzun süre ve şiddette devam eder.
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun uzun uzun yazmişsiniz cok haklisiniz. Kocam olacak bir adama bu denli bir yalan söyliyemem
- +1 yıl
Amin cümlemizden, ne demek. Böylesi hassas düşünceli biri ve böyle ciddi samimi ve gerçek bir soru karşısında belki küçük bir nebze olsada , samimiyetle yardımcı olmak gayesinde oldum. Dilerim , olmasını istediğiniz kişiyi Allah hakkınızda hayırlı eyler ve saadete kavuşursunuz.
En İyi Cevaplar
Cinsel Yaşam konusunda 11,6b cevap paylaştı. önceki yaşamın senin mahremindir. dini yükümlülüklere göre sen geçmişini anlatmak zorunda değilsin. böyle bir şey yok. açıklamak zorunda değilsin.
evliliğe engel iki şey vardır şirk ve küfür. onun haricinde diğer şeyler insanların kendi zaaflarıdır.00 Yorumla
+1 yılgizli tutamazsın, evliliğin sağlıklı sürmez senden ayrılmak ister mutlaka, hatta resmi nikahı daha sonraya bırakabilir durumundan emin olmak için. gerçi resmi nikah da olsa fark etmez, takılar daha yeni takılmışken boşar.
03 Yorumla
Soran+1 yılAnliyacagini dusunmuyorum o degil benim derdim. Vicdanen kendimi rahat nasil hissederim onu bilmiyorum yoksa anlamaz ben eminim
- +1 yıl
alınmamış bekareti nasıl anlamayacak ya, böyle oğlanlara anaları bile soruyor iyice ne var ne yoksa akıl veriyor.
Soran+1 yılSiz bekaret nasil birsey saniyorsunuz. Cinselik yasamamis biri ne anliyacak. Zaten kac sene önce girdim ve herkesin şeyi ayni sanki. Kapali ve karanlik bir odada muhtemelen iliskiye gircez zaten. Ilk iliskimdede cok cok az kanamam oldu. Siz kendinizi zeki sanin. Okadar kolayki aslinda kandirmakda ben vicdanen istemiyorum sadece
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenzer hayatı yaşamış biri olarak sana sadece şunu diyim. Sakın bakire değilim diye kendine haksızlık etme. Sonra kendine çok düşük erkekleri layık görürsün. Ve hayatın kayar.
Çok dertse diktirebilirsin. Ne kadar dindar olsa da cinsel dürtüleri tam olan her erkek çok iyi bilir bazı şeyleri. Kendini bunun için suçlama. Asla da söyleme. Tıp çok ilerledi bunu araştır derim. Ve kendini affetmek için terapi alabilirsin. Telkin de öğrenebilirsin yine internette her şey var.11 Yorumla
Soran+1 yılTesekur ederim canim cok sagol
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
34Cevap
+1 yılSırf karsindakinden hoşlandın ve seninle evlenmez diye saklama işine girme. Namus benim için bacak arasından akacak üç damla kandan ibaret değil fakat bu toplum ve kişiye göre değişir. Saygı duyuyorum , fakat..
Bekarete önem veren birini kandırma hakkını asla kendinde görme. Bunu dindar ve bekarete önem verir dedin diye söylüyorum. Yoksa dediğim gibi geçmiş önemlidir , bilgim olursa üstünü ortebilirim..
İleride karşına çıkar , evlenmez benimle dediğin evlilikte başına yıkılır.
Evlilik flört gibi sonu belli olmayan sırat köprüsü değil maalesef.22 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılValla mecbur anlatacan abla yoksa boyle evlilik surmez gizli sakli olarak. Evlenmezse de evlenmez, en fazla nedenini ne oldugunu soylemez anlasamadik begenmedim falan der (sin/iz) onu da artik iste ayarlarsin o anlatmasa kendin istedigin gibi anlatirsin ama o anlatacak olursa konusup anlasarak olur. Ya boyle dindar olup bunu gormemezlikten gelen onemsemeyen birisiyle evlenecen ya da olmayan ve gene onemsemeyen ve muhtemelen onun da daha once yasamasi falan. Yani kisacasi boyle seylerin saklanarak gizli tutularak olacak seyler degil onemli seyler ve boyle bir haksizligi hic kimse haketmez, sende olsan sende bilmez isterdin kocanin gecmisinde neler yaptigini boyle bu tarz islerin yapip yapmadigini eger sen yasamamis biri olsaydin vs vs.
Bu arada kapandiniz mi daha sonra, yani Şu an ...04 Yorumla
Soran+1 yılEvet hatta baya asla kimsenin anliyamiyacgi sekilde kapali ve namazlk dinime bagli biriyim. Ve haklisin haksizlik asla etmek istemem bilmiyorum kaybetmekde istemiyorum. Belki kabul eder böyle hata oldugunj vs söylesem edermi sence
Cevap sahibi+1 yılBende ayni sekilde namazimi hep gizli kilarim kimsenin gormesini duymasini istemem, oyle rahat ediyom tek basima Allahla bas basa daha rahat ve huzurlu hissediyom en iyisini yapiyorsun bencede. Olsun abla belki kaybedecen kader kismet sirf bencilligimiz yuzunden esin olacak kisiye omur boyu bir yalanla mi yasayacan boyle bir seyi gercekten kimse hak etmiyor ve belki esin olacak kisi de - sence de uzulmez mi bunu evlendikten sonra duysa adam yikilir mahvolur, cidden cok cok asiri kotu bi durum. Bunu ne bir erkek ne bir kadin ne duymak ne de yasamak ister cunku gercekten felaket bi durum. Insan esinin boyle bir seyi yasamasina mi yansin boyle bir seyi sakladigina mi yansin ya da evlendikten sonra soylemesine mi hangi birine nereye vursun kafasini. Kesinlikle ama kesinlikle soylemelisin boyle bir seyi asla saklayamaz gunahtir ya nasil vicdanin rahat olacak oyle ufak tefek onemsiz bir yalan da degil. Kabul edecekse boyle eder, kaybedebilirsin baska birisini bulursun ama haksizlik yaparak yalan dolan isle bencilligimiz yuzunden de boyle onemli ve kutsal bir seyi bu sekilde yaparak yapmayalim asla. Evleniyoz ya omurluk bi karar omurluk bir surec...
Soran+1 yılCok haklisin en iyisi söylemeden birakmak ozaman ve bekarete cok önem vermeyen biriyle evlenmek ya da bekar kalmak..
Cevap sahibi+1 yılYani ailenin de duyabilir riski var diyorsan evet ama soyleyedebilirsin ona gore de devam edebilirsin, belki kabul edebilir yani senin bilecegin is tabi...
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa bak aynı ben, bende çok şey yaşadım sonrasında tövbe ettim, canımda çok fazla cinsellik istiyor, hem günaha girmekten korkuyorum hem eski günleri özlüyorum
sende tövbe etmişsin bende ettim, Yani 3 günlük dünya, Ve heryerde herşeyde bizi gençleri günaha sürükleyecek her türlü unsur var, Sokakta, televizyon da orada burada bize bir tık kadar uzak, Bir kızla konuşup sevgili olup seks yapması bir ay bilemedin iki ay, O kız yapmazsa başka birini bulursun yani, Hiç biri yoksa eskorta gitmek bir saat, O da yoksa sanalda prnlar şunlar bunlar, Her biri ayrı günah, Allah muhafaza00 Yorumla
+1 yılTovbe etdiysen, 180 derece donmussen. Ozaman gunahlarini aciklaman yanlis olur. Ben kendimide dinime sahip cikan biriyim ve bu tur seylere onem veririrm. Bilsem asla kabullenmezdim AMA gunahini anlatmak yasakdir benim bildigim. Simdi karsinda sorarsa bakire misin, ozaman diyebilisrin. Ama sormasa, sende kendi gunahini aciklama.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSamimi bir tevbe etmişsin, yapılan ayıp kul ile Allah arasımda kalmalı.
O sorarsa söyleyebilirsin ancak o sormadan söylemek zorunda değilsin diye biliyorum dini anlamda.
Ve senin adına üzüldüm, zor bir durum biliyorum.
Arkadaş çevreme o kadar şey borçluyum ki...03 Yorumla
Soran+1 yılBukadar basit olmamali 18 yaşinda yapilan bir hata ömrun boyunca cekilmemeli. Ben yaşanmamiş olarak görmek istiyorum ama onada haksizlik mi olmuş oluyor bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılDürüst olayım, ben sadece bunun için evlilik kararından vazgeçmemiş bile olsam bir ömür içimi yer bitirir bu gerçekle yaşamak.
Kaldıramam, umarım karşındaki kişi farklıdır.
Ben kendisi kadar dindar da değilimdir sanırım.
Soran+1 yılOda cok önem veriyor. Ve yaşjyacagi hayalkirikligini dusunemiyorum asla inanamaz bence ailemde cok dindar ve cevremizde öyle aslinda ben nasil böyle bi hata yapabildim bilmiyorum. Ve istememekle hakli
+1 yılOğlana durumu anlat ama anlatmadan önce durumun aranızda kalacağına dair söz al ondan. Ailelere de anlaşamadık vs deyin
04 Yorumla
Soran+1 yılKaybetmek istemiyorum onu
- +1 yıl
O zaman söylemeyip vebaline katlanacaksın diyeceğimde ilk gece adama aşkım vajinam esnektir mi diyeceksin kanama olmayınca?
Soran+1 yılSoracak bir adam değil. Asla süphe etmiyor ki benden. Eminim süphelenmiyeceginden ve daha önce cinsellik yaşamadigindan ve kac senedir ilişkiye girmedim tamam kanama olmaz belki ama ilkimdede cok cok az olmuştu zaten
- +1 yıl
Konu ciddi bir konu. İlk yorumumda sabit kalırım ben gerisi sana kalmış.
Yani geçmişte yaşanan bazen geçmişte kalmalı. hem Allaha hem kula hesap vermektense sadece Allaha hesap ver.. yapacak bir şey yok ayrıcs aşırı dindar biriyse takıntıları olur mutlu olmazsın
00 YorumlaAilen öğrenirse de bu senin sorunun olur kimseyi kandırmaya hakkın yok
11 Yorumla
Soran+1 yılBen ona söylersem ve ailem duyarsa kesin ölurler zaten yaşli insanlar. Bu insanla olmazsa zaten inanamazlar altinda bisey ararlar cunku agzimin icine bakiyor cok duzgun biri
Gizli Üye(30-35)+1 yılSakın anlatma böyle bişeyi o senin özelini senin geçmişin o sana daha önce ilişki yaşadığını anlattı mı hayır aslaa yapma bunu kimse geçmişini bilmek zorunda değil kendine sakla kendisi temiz mi sence o kadar hiç sanmıyorum sakın ha anlatma
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılGizli tutma eğer ona güvenebilirsen anlat gerçekten esin olabilecek biriyse, ya da kendin birini bulacaksın, aynısı benim başıma geldi ben hallettim usulüne göre
00 Yorumla Zor bir durum Allah yardımcın olsun Ama bu şekilde olmaz evlenmez seninle evlensen bile çok sürmez. Gizlisin burada yazamam sana fazla...
00 YorumlaDürüst ol yalanla kandırmayla mutlu olmazsın ahlakı değerleri düşün.
03 Yorumla
Soran+1 yıl18 yaşindaydim dedim kac sene gecti aradan pişmanim cok degistim diyorum
Ona karşı net ol dogru yolu buldum dıyosun onu kandırmaman gerektiğinide bilmen lazım
02 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum ama kaybedecegimide biliyorum onu ve kaybetmek istemiyorum
+1 yılSöylemen gerekli. İleride büyük sorun yaşarsınız. Ama ilen nasıl tepki verecek onu hiç kestiremiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAilem farketti ve yurda gönderdiler demişsin ya hani tam olarak neyi farkettiler? Öğrenirlerse ölürler dediğin için aklıma takıldı da
04 Yorumla
Soran+1 yılDegistigimi disarda kiyafetimi degistiriyordum arkadas ortamimin iyi olmadigini ve daha kotuye gitigimi. Bukadarini bilmelerine ragmen cok tepki yedim kiyafetlerimi yirttilar vs
Cevap sahibi+1 yılAnladım. O zaman görüştüğün kişinin konuyla ilgili görüşünü öğrenmen gerek öncelikle. Burdan uzun uzun yazmamı ister misin
Soran+1 yılBu konulari konusacabilecegim birisi degil. Yani bi baskasi hakkindada gorusunu ogrenmek icin soramam, kendim icin hic olmaz cunku asla inanmaz ve benim hakkimdada kotu dusunsun istemem ve belki bir ihtimal baska birinede diyebilir
Cevap sahibi+1 yılO zaman için rahat etmezse en iyi yol ayrılmak
Bombayı patlatmışsın.. açık açık söyle kazanma şansın %50 gerdek sabahı göndermekten daha iyidir
00 Yorumla
+1 yılSeni Tebrik Ediyorum
Çok Onurlu bir Davranış Sergiliyorsun
Her zaman Dürüst Olmalısın 🎈00 Yorumla
+1 yılÇok afedersin Dmden gelirmisin az bu konu hakkında söylemek istediklerim var ama uzun bi mesele
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence 2 seçenek var ya konuşup anlaşacaksın ya da diktireceksin. Ailene anlatmaz eğer ki düzgün biriyse. Senin açığını arayıp ortaya çıkarmaz.
08 Yorumla
Soran+1 yılBen nasil bakire degilim diyebilirim Ailemi beni tanidigini saniyor hic tahmin etmez asla böyle birseyi, ve cok buyuk bir hayal kirikligina ugrar zaten aramizda öyle bir muhabbette yok
Cevap sahibi+1 yılYapacak bişey yok evlenince öğrenmesi daha kötü olur.
Soran+1 yılAnlamazki. Tamam kandirmak asla istemiyorum onu kiyamiyorum kocam olacak sonucta ama eminim anlamiyacagindan cunku benden asla beklemiyor böyle birsey hic erkek arkadasim olmadi saniyor ailem öyle demis ona
Cevap sahibi+1 yılZarın yok neyini anlamayacak?
Soran+1 yılDaha önce cinsel ilişkiye girmedi ve bana aşiri güveniyor aklinin ucundan gecmez. Ve ilkindede kanamam cok olmamisti ki. Ve dini bakimdan zaten karanlik ve kapali şekilde ilişkiye girer oyuzden hic bakmaz süphelenmezki
Cevap sahibi+1 yılO halde vicdanına kalmış ben olsam her türlü anlardım. Bakire olmayan evlenemez diye bişey yok sonuçta önemli olan anlaşabilmek.
Soran+1 yılYok okadar masum okadar iyi biri ki oyuzden ben yalanla başlatmak istemiyorum evliligimizi ve gözumun icine bakmaya kiyamiyor ben ona nasil soyliyecem nasil bir hayal kirikligina ugriyacak bilemiyorum
Cevap sahibi+1 yılOlsun sen dürüst ol için rahat etsin. Giderse nasip değilmiş dersin.
Bence soylemelisin. Şu an ne akdad dindarda olsa 18 yaslarindaki halinden kurtulup bu hale geldigini bilsin. Duzelmissin. sonucta
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 566 cevap paylaştı. Bekaret bacak arasında değildir önce bunu anla gerisi kolay
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDiktirebilirsin yoksa senin hakkında düşüncesi olumlu olmaz , istemez seni.
00 Yorumla
+1 yılÇocuğa anlatAma bu durumu sadece o bilsinBozarsa anlaşamadık vs desin
00 Yorumla
+1 yılAyıp ayıp hiç mi utanman hok
03 Yorumla
Soran+1 yıl18 yasinda yaptigim bir hata
- +1 yıl
Daha kötü çok kucukmussun neden yaptın kendini nedenkullandirttim
Soran+1 yılArkadaşlarim icin normaldi bende eksik kalmak istemedim öyle dusundum cahillikle
Geçmişi unut hayatını yaşamaya bak
00 Yorumla
+1 yılZar diktirin olmaz mı ☹️
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 8,5b cevap paylaştı. Gibi tut adam derse daha büyük sorun
00 YorumlaYahu gizli tut vebali boş ver.
00 Yorumla
+1 yılDindar gorunenlerden kork korrrrk
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim icinmi söyluyorsunuz? Herkes gecmisinde hatalar yapmis olabilir
- +1 yıl
Senin gecmisini kimse yargilayamaz. Karsi taraf icin diyorum
Soran+1 yılYok o hic kiz yuzu görmemiş gözume bile bakamiyor konuşurken.
- +1 yıl
Boyle afedersin ama magaradan cikma kisileri nerden buluyorsunuz?
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn sevdiğim tip yapıp yapıp tövbe eden
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSonuc
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarşındakini kandırma
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAh be bacım inşallah her şey olacağına varır
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bu saklayabilexegin bı konu değil konusamazsinda
00 YorumlaGeçmişini unut bence
20 Yorumla
+1 yılUmarım ilerde pişman olmazsın
00 YorumlaEee ne var bunda dindarlarinda istekleri coktur
00 Yorumlabence ayrıl ondan hoşlanmıyorum de
00 Yorumla
+1 yılKandırma.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılAnlat o zaman
00 Yorumla onunlada dene bakırelık gıttı dıye
00 Yorumla
+1 yılSormazsa soylemezsın
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!