Hiç adetim değildir cinsellikle alakalı soru sormak. Ama bu akşam arkadaş ortamında konuşulan hatta tartışılan bir konu aklıma takıldığı için sorma ihtiyacı hissettim.
Hamile bir bayan arkadaşımız, eşinin hiçbir şekilde cinsel manada ihtiyaçlarını karşılamadığını, bırakın ihtiyacı adama kendisini bile dokundurtmadığını söyledi. Bende dahil olmak üzere herkes tepki gösterdi. Hamile olduğu için belki hem bedensel hemde ruhsal olarak kendi isteyemebilir. Onu anlarım. Ama bencillik kokan bazı cümleler kullandığı için şımarıklık ve ukalalık yaptığı için tartışma çıktı. Ben, eşinin ihtiyacı giderilmeye, bunu hakkı olduğuna savunmaya çalışırken bana indirdiği acımasız darbeyle sarsıldım... Şimdi size soruyorum.. Bir erkek, hamile eşi tarafından ilişkiye girilmese bile ihtiyacın giderilmesine hakkı var mıdır? Yoksa kadın hamileyim, 9 ay beklesin işi ne! deyip adam kendisini beklemek zorunda mı? Yazdıklarım orantısız olabilir. Çok sinirliyim... Sürçi lisan ettiysem affola.
Bir kadın hamileyken kocasını tatmin etmek zorunda mıdır?
Kadınların yüzde doksanbeşinin (hamileligi sıkıntılı olan, düşük ihtimali olan vb az bir kısmı hariç) hamileliğin ilk gününden son gününe kadar cinsellik yaşamasinda bir sakınca yok. Sakınca olmadığı gibi faydası var. Bazı yanlış bilgiler ve aşırı hormon salınımı nedeni ile bir çok kadın hamilelikte cinsel isteksizlik ve korku duyar. Eşini 8-9 ay cinsellikten mahrum etmek dini, insanı ve mantıklı bir yaklaşım değil. Bunun bir sürü sakıncası olur (babayı doğmamış çocuğa düşman bile edebilir). Kısaca; hamilelikte bir kaç uygun pozisyonla, çok rahat cinsellik yaşanabilir ve yaşanmalı.
Yüce Allah evli eşlerin karı koca hayatını meşru kılmıştır. İslamî edep sınırları içinde kalan eşlerin, kendi arasındaki cinsel hayatının ayıplanma ve kınanma yönünün bulunmadığı da belirtilmiştir. (bk. Mü'minûn, 23/6)
Ancak özellikle kadını fizik ve ruh sağlığı bakımından korumak gayesiyle, evli eşlerin cinsel hayatına da bazı sınırlamalar getirilmiştir. Kadının aybaşı ve lohusalık günlerinde, hacda ihramlı olduğu sürece, dolaylı boşama yöntemleri olan zıhar veya îladurumunda bunlara ait keffaret cezası yerine getirilinceye kadar, kocası ile cinsel ilişkide bulunması caiz değildir. Böyle durumlarda kadın eşini reddetmelidir.
Ayrıca hastalık, zayıflık ve güçsüzlük gibi bir sebeple cinsel ilişkiye dayanamayan ve bu yüzden istemeyen kadın da cinsel ilişkiden sakınabilir. Hatta böyle bir durumda kadınla cinsel ilişkiye girmek ona zarar vereceğinden erkek sorumlu olur. kardeşim Âbidîn, el-Ukûdü'd-Dürriyye I/26.)
Kadının sağlık, biyoloyik, psikolojik gibi nedenlerden dolayı eşiyle cinsel ilişkiden sakınma hakkı vardır. Bu konularda eşler arasında anlaşmazlık çıkarsa, dindar ve uzaman bir doktorun vereceği karara göre haraket etmeleri gerekir.
Erkeğin eli vb. şeylerle kendini tatmin etmesi caiz olmadığı gibi, kadının da bu yolla tatmin araması câiz değildir. Ancak koca, karısının eli ile ya da vücudunun diğer yerleri ile tatmin olabileceği gibi, karısını da bu yolla tatmin edebilir. (Serahsî, Mebsût X/159.) Bu açıdan herhangi bir nedenle eşiyle ilişkiye girmeyen erkek, eşinin yardımıyla cinsel ilişkiye girmeden tatmin olabilir.
Kadın sebepsiz olarak kocasının isteğini reddetmesi ise caiz değildir. Peygamber (asm) de bu konuda şöyle buyurmaktadır:
"Erkek karısını yatağa çağırır, kadında gelmeye yanaşmaz, erkek öfkelenmiş olarak sabahlarsa, melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler."(bk. Buharî, Nikâh 85; Müslim, Nikâh 120-122).
karşılamalı çünkü zaten belli aylar harici hamileyken de birlikte olunabilir onu da geçtim dokundurmamak ne? bunlar hep bahane bazı kadınlar erkeğe tasma vurma hissini seviyolar ona da diyeceğim bak işine.
Hamileliğin ilk 3 ayı düşme tehlikesi olması durumunda cinsellik yasaklanır. Düşüklerin %80 ni ilk 3 ayında olur. Zaten gebeliğin kesinleşmesi 6. haftayı, kalp atışı duyulması 8. haftayı buluyor. Son aylara kadar cinsellikte yasaklama olmuyor tabiki zorlanma olmaması dikkate alınmalı.
Şimdi gelelim asıl konuya şöyle bir gerçek varki bazı kadınlar dünyanın kendi ekseninde döndüğünü düşünüyor. Ve zavallı kocaları mevcud durumda karısını mağdur bırakmamak adına isteklerini yerine getirmeyi görev biliyor. Kadınlar kocamı emir atına aldım düşüncesini çok severler. Aslında gebeliğin 4 ayı geçtikten sonra vücudun hormonel değişiminden dolayı hamilelikte kadın çok daha güçlü olur 8 ve 9. aylarda vücudun ağırlaşmasıyla ayakta durmaktan yorulur haricinde yaşanan sıkıntılar NAZdır. Benzer çok öğnekler gördüm arkadaş mutfak dolabı dan tabak bile almadan (kolunu bile kımıldatmamış uzanmamak için) 5 aylık bebeği düşük oldu. Bu çok tempolu hayatı olması dışında düşük kişinin bünyesiyle alakalıdır.
Kadının durumu ihtiyaçtan önce gelir. Hamileliğin ruhsal ve bedensel farklı değişimler getirdiği muhakkaktır. Anne adayının bu süreçte şımarması, daha önce evet dediği şeylere hayır, hayır dediği şeylere evet demesi normaldir. Tek bedende iki ruh, iki ayrı fikir ve iki ayrı düşünce var. Bu da normalleşmeyi engeller.
Kadınlar kocalarının ve kocalar kadınlarının seks ihtiyacını giderdiği birer makina değildir. Cinsellik olayında iki tarafında istemesi şarttır. Erkeğinde, kadınında hayır istemiyorum deme hakkı vardır. Çünkü aşk, sevgililik ve evlilik cinsellik mecburiyetli birliktelikler değildir. Kişi sevdiği ile bedensel birliktelik isteyebilir ama bunu her zaman veya ben istiyorsam o da istemek zorunda değildir.
Hamileyken belli bir aya kadar cinsellik korumalı olarak yasanabildigini duydum. Ama belli bir süreçten sonra yasanmamali. Sonuçta iki insan belli bir amaç için fedakarlık yapmak zorunda. Cinsellik gerekiyor elbette yaşanmalı belli bir sürece kadar yasanmamali. Evlilikte hicbir zaman cinsellik zorunluluk olarak yasanmamali. Zorunlu olarak yapılan her şey cinsel tatminsizlik olarak yasanir. Hiçbir kimse kimsenin kölesi değildir evlilikte. Belli bir yere kadar katlanmak zorundadır. Zorunluluk olarak dusunmemelisin. Tam tersine ortak bir payda için ki burada doğacak evlatları için yapılacak güzel bir neden. O ana kadar belli bir zamana kadar sabredecek. Eş olmanin sorumluluğu baba olmanın gerekliliği. Belli bir süre tatmin eder kendini illa çok sabredemeyecek ise. Aldatmamali da bu süreçte. İnsan daha sonra pişman olacağı hiçbir şeyi yapmamalı.
öncelikli olarak evlilik iki ortalkıktır. zaten nikah kelimesinin türkçesi anlaşma akit yapma demektir. iki insan temelde cinsellik olmak üzere hayatı paylaşır. temel taşı ccinsellik olan bir kurumda itiraz olmaz. biri diğerinin hakkına girmiş olur
diğer yandan hamile kadının kolay bir haimilelik dönemi geçirmesi ve çocuğun da sağlıklı bir ruh yapısında doğması için kadının hamilelik döneminde düzenli orgazm olması gerekir. salgılayacağı mutluluk hormonu hem kendisi heme bebeğe fayda sağlayacktır
Bunu savunan kadın yalnız kocasına değil kendisinede haksızlık etmiş oluyor. Tabiki yasadigi durumlar ve hormonal etkenler gereği istemeyebilir ama , kendisi hiç bir çaba sarfetmese bile ilişki olmasa bile kocasının temasına izin vermesi iyi olur diye düşünüyorum, zaten hormonal vb , sorunlar yaşamayan bir kadın kendiside ilişki ister. Ne mutlu ki , böyle düşünüyorsun. Çok kıymetli , duyarlı birisin.
Rica ederim. Peki size bu denli darbe şeklinde gelmiş olan ifadeler neler oldu, böylesi duyarlı ince düşünceli, insanları iyiliğe ve ilişkilerde mutlu olmalarına yönelik sevkeden görüş beyanlarınız karşısında ağır bir hüsran yaşamış olmanıza derinden üzüldüm
Gerçekten çok acı ve söyleyenin acizliğini gösteren ifadeler olduğunu düşünüyorum ve neler olabileceğini tahmin etmek zor değil. İnsan bu kötü ifadeleri kullanirken , evliliğin bitisinin, senin ne zorluklar yaşadığını hiç düşünmeden söyleyebilmesi, evliliklerin bitisinin , tek sebebi olmamakla birlikte , fikri ayrılıklar , sorumlulukların yerine getirilmemesi, psikolojik veya fiziki şiddet, eve dışarıdan gelen olumsuz müdahalelerle , ev içinde sıkıntıların artması gibi unsurlarla olabileceğini ve bu durumlarda ise genelde sıkıntılara zorluklara maruz kalanın kadın olduğu gerçeği ile sizin bu karara varmış olabileceğinizi, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen her konuda sabırlı gayretiniz olmasına rağmen çabaların sonuçsuz kalmış olabileceğini, tüm bunların yanında, o an konu cinsellik olması sebebiyle , sizin şahsınıza haddi olmadan belki söylediği olumsuz ifadelerinde , sizin yine cinsel anlamda her zaman eski kocaniza karşı özverili şekilde cinsel hayatinizi onunda en çok istediği beklentilerine cevap vererek karşıladığınızı ama buna rağmen, onun belki bu konuda umursamaz duyarsız veya yetersiz kalmış olabileceğinizi ve bu konudada sizin ihtiyaçlarınızı karşılamaktan uzak olabileceğini hiç düşünmeden bu ifadelerle sizi yıkmış olması çok sarsıcı gerçekten ve maalesef kendi degersizligini yine kendisi ortaya koymuş. Ne varki farkında olmuyor bazı insanlar , özellikle sizin durumunuz çerçevesinde, size en hassas noktadan saldırıyor olmaları ise ne denli zalim olduklarının göstergesi. Rabbim gönlünüze aklınıza ferahlık versin , bu ifadeleri kullanan ve destekleyenlere de vicdan merhamet ve ıslah olmayı Nasib eylesin
Gayet iyi anladım ve gerçekten üzüldüm. Yine tahminlerimden biri olan ev içine dışarıdan müdahale ile gelen huzursuzluk sebebiyle , evliliği yolunda olan çiftin evliliğinin bu şekilde bozulmuş olması daha da üzüntü verici bir durum gerçekten. Ne var ki , hadsiz ithamlarda bulunanlar bu içerikleri bilmediği için hadsizlik yapıyorlar
İlk aylar ve son aylar tehlikeli hamilelik açısından. Aradaki aylarda olmalı, yoksa cinsellik konusunda kimseye güven olmaz, şeytan her daim günaha meylettirir. Kadın bunu anlamalı, erkekte nefsini köreltecek kadar olmalı. Herşeyin bi terazi üzerinde olduğunu unutmamalı.
Ben şöyle düşünüyorum hamile bir kadına erkek nasıl davranıyor onu anlıyormu onun duyguları nasıl onu biraz bilmek lazım Erkek kadına yaklaşmayı bilmeli Belki kadın korkuyor bebeğe zarar gelecek diye endişe var Bizim ülkemizde erkek eşini dövüyor hamile iken kadın yok diyor diye oysa kadın ilgi alaka istiyor Belki kadın acaba vücudum kötü oldu diye çekiniyor yani her şey olabilir
Mevzu maalesef sevgisizlik ve cehaletten ibaret. Durum şu ki kadın seksi hiç anlamamış ve gayesini saf üreme ve erkeğin ihtiyacı gibi görüyor. Elbette eşine saygısı olmadığı gibi sevgisi de yok. İstememek veya o süre içerisinde sağlık gerekçeleri anlaşılabilir ama kurduğu cümleler ne yazık ki düpedüz cehalettir.
Hamile değilken de tatmin etmek zorunda değildir. Kocası bile olsa, kadın istemiyorum diyorsa o iş olmaz, karımsın deyip zorlarsa tecavüze girer ( kanun böyle diyor )
Hamilelik denilen şey 9 ay sürüyor Kadının canı hiç mi istemeyecek ? Doktor bi sakınca görmezse son güne kadar ilişki serbesttir, hamileyken cinsel hayat bitecek diye bi kural yok
Cinsel istek olmadan ilişki zaten tat vermez bu yüzden eşlerin her ikiside istemeli ayrıca düşük riski yoksa hamilelikte cinsel ilişki yaşanabilir, sakınca varsa penetrasyon harici unsurların bir sakıncası yok zaten oral yapılabilir.
Aslında ortada bir zorunluluk yok, iki tarafın da görev ve sorumlulukları var. Karşılıklı anlayış içerisinde çözülmeyecek bir durum yoktur diye düşünüyorum. " Aşırılık insanları yanlış yerlere sürükleyebilir "
Yoo ihtiyacını giderecek tabi ki. Elle, oral yolla vs de tatmin edebilir. O kadın cahil kimse kusura bakmasın. Sonra ağlar kocam beni aldatıyor diye. :D
Hamileyken gayet de rahat ilişkiye girilebilir. Girilmesi de son ay haricinde gayet normal. Senin arkadaşın galiba ossurruktan nem kapan bir tip. Kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor garibim galiba 😂
Yani kadın sanki kocası Hakkında değil de düşmanı hakkında konuşmuş. Elbette hamilelikte değişen hormonlarla beraber daha isteksiz olabilir kadın da bunu eşine ceza verir gibi anlatmak biraz abes kaçmış.