Kapalı ve dindar biriyim. Libidom çok yüksek oluyor bazen ve dayanamıyorum. mastürbasyon yapıyorum. Doğru mu bilmiyorum ama öyle. Günah mı bu? Lütfen saçma sapan yorumlar olmasın. Yürümeyin de. Şimdiden teşekkürler
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeninle aynı durumda olan çok fazla bayan var. Yani sadece senin değil, bu genel bir sorun.
Bayanlar 14-15 yaşları civarında evlenmeye programlanmıştır. Ama zamanin şartları evlilik yaşını yukarıya çekti. buda bayanlaır Fizyolojisine maalesef aykırı. bu arada bayanların isteği erkeklerin en az 3 katı ama hiç belli etmezseniz. hatta en yakın kız arkadaşlarına bile söyleyemezler. Sadece ben mi böyleyim diye düşünür ve morallerini bozarlar. Ama normal her bayan isteklidir.
Eğer istek yoksa sorun var demektir. Yani sorun yok.
Büyük bir cinsel istek duyuyor insan dimi. Zinadan uzak durmak istiyorsun ve elinde sadece mastürbasyon kaldı. Ama mastürbasyon la tam orgazm olan bayan sayısı çok çok çok Az sayıda. Cogu orgamz olduğunu zannediyor ama olamıyor. Mastta başlıyor ve mastürbasyon 2 dk sürüyor. mastürbasyon sonrası istek azalacağına daha da fazla artıyor ve yaptıkça yapasın geliyor. Bu tipik bir orgazm olamama sorunu.
Bunun çözünü orgamz olmayı öğrenmek. Bu sayede haftada 3-4 kez mastürbasyon yaparak tam rahatlama yi sağlar ve yerli yersiz istek gelmemiş olur. Yani aynen evlilerde olduğu gibi
Eğer bu alışkanlığı kazanamazsan evlenene kadar bu şekilde sürer gider. Buda evlilikte cinsel hayatıni olumsuz etkileyebilir
peki sen orgamz oluyormusun?
Bu arada mastürbasyon ile tam orgazm nedir dersen
mastürbasyon en az onbeş dk sürmeli ve
bacaklarda çok yoğun uyuşma
vücutta çok şiddetli titreme
vajinanın kalp atışı gibi yoğun kasılması
ve geçici bilinç kaybı olması lazım.
Eğer bunların hepsi yoğun olmuyorsa maalesef tam orgazm olamıyorsun demektir. Çok yönlü uyarılma sağlayan çok etkili mastürbasyon teknikleri var, onları kullanmanı tavsiye ederim. 04 Yorumla
Soran+1 yılTam olmuyormuşum orgazm ama mastürbasyon günahmış diyorlar
Cevap sahibi+1 yılGünah olduğunu zannetmiyorum. Çünkü bu bir ihtiyaçtır. Normal her bayanın da bu isteği mutlaka bastırılması lazım.
Mutaassıp bir aile yapın var belli. Bu durumdaki bayanlarda istek çok daha fazla olur. Yani bastırmaya çalıştıkça çok daha fazla artar. Artık baş edemez duruma gelirsin.
Senin sorunun bu değil mi?
Çözüm ise tam orgazm olup rahatlamak 😊😊
mastürbasyon ile tam orgazm nedir dersen
mastürbasyon en az onbeş dk sürmeli ve
Bacaklar çok yoğun uyuşma
Vücutta çok şiddetli titreme
Vajinanın kalp atışı gibi yoğun kasılması
Ve geçici bilinç kaybı olması lazım 😊😊
Cevap sahibi+1 yılBunların hepsi yoğun oluyor mu bakayım 😊😊
Cevap sahibi+1 yılDedilerimi dikkate aldınız mı bakayım😊
En İyi Cevaplar
Mastürbasyon günah değildir bir ihtiyaçtır. Düzenli cinsel hayatın yoksa ne yapacaksın? dağa taşa tırmanırsın :D p*rno izleyerek mastürbasyon yaparsan günahtır sonuç olarak yabancı tanımadığın ve helalin olmayan insanların mahremlerini görerek yaparsan günah olur elbet ama kendini kendin tatmin etmen günah değildir. Mesela kendin parmaklarını kullanarak yaptığın gibi dil do felan kullanarak mastürbasyon yapabilirsin bu senin için çok daha zevkli olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMerhaba hanımefendi hayırlı bayramlar.
Dindar ve kapalı olduğunuz için sorunuza bir erkek, bir insan dolarak değil de dini açıdan cevap yazmak istedim.
Aşırı, yüksek istekten dolayı zinaya düşme endişesi, tehlikesi varsa kendinizi tatmin etmenizde dinen bir sakınca yoktur.
Hayallerinize ve alışkanlık olmamasına dikkat etmelisiniz.00 Yorumla
İşin günah boyutunu ben bilmem fakat insansın bunu engellemenin faydası yok. Bugün çiçekler böcekler bile çiftleşme ihtiyacı duyuyor. Bir şekilde kendini tatmin etmek zorundasın. Bana göre bunda bir yanlışlık yok.
03 Yorumla
Soran+1 yılAma bu sana göre ya din ne diyor
Soran+1 yılAnladım sağol
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
39Cevap
İmam Ahmed bin Hanbel ve ibni Hazm'a göre
"Meni, vücudun, dışarı atmaya muhtaç olduğu bir şeydir, onu eliyle atan kan aldıran gibidir ve caizdir."
Hanbeli alimleri bu caiz oluş şeklini iki şarta bağlamışlardır:
1- Kişinin zinaya düşme tehlikesi
2- Evlenmeye gücünün ve imkanının bulunmayışı
Hanefi mezhebinin görüşlerini nakleden İbni Abidin, bu hususta bazı alimlerin görüşlerine yer vermektedir. Kişinin şehveti baskın gelir, kalbini meşgul edecek derecede fazla olur, bekar bulunur veya evli olup da bir özürden dolayı hanımına yaklaşamazsa, şehvetini teskin etmek isteyen kimse için Fakih Ebulleys, "Böylesine bir vebal olmayacağını umarım." demektedir. Ama sırf şehvetini celbetmek, kendisini zorla tahrik etmek için yaparsa günahkar olur.
Yine Hanefi alimlerinden Şürünbilali, "Bekar kimse harama gireceğinden korktuğu zaman şehvetini teskin için istimna caizdir. Bu işinden dolayı ne sevap, ne de günah kazanır. Fakat sırf lezzet almak için yaparsa günahkar olur" görüşündedir.10 YorumlaCinsellik konusunda 11,6b cevap paylaştı. mastürbasyon günah değildir
günah nedir bunu öğrenelim. allahın kuranda yasak ettiği şeyleri yapmaya günah denir.
bir şeye haram yetkisi vermek sadece dinin sahibi allaha aittir. peygamberlerin bile yetkisi yoktur haram belirleme konusunda. tüm haramllar allahın sözleri olan kuranda geçer. bir şey kuranda haram olarak geçmiyorsa o serbesttir
örneğin yemesi yasak olan şeyler kuranda 4 maddede belirtilmiş. domuz yemek, kan yemek, leş yemek ve allah adı anılmadan kesilen hayvan yemek. domates patlıcan şeftali karpuz... kuranda yasaklığı ifade edilmeyen sebze meyveler. kuranda yasak geçmediği için helaldir.
işte mastürbasyonla ilgili de kuranda yasaklayıcı hiç bir ayet yoktur. bu nedenle haram değildir.133 Yorumla
Soran+1 yılGünah diyen var öyleymiş
Soran+1 yıl@Mrtcn021 haklı
- +1 yıl
@Mrtcn021
arkadaşım kuranın kapağını bile kaldırmamışsınız siz. siz belli ki hiç kuran okumamışsınız bazılarını saçma sapan sözlerini savunuyorsunuz. ben 35 yıldır kuran okuyorum. arap ülkelerinde proje yaptığım dönemlerde de islam tarihi meal ve arap kültürü araştırmaları yaptım. yurt içi ve yurt dışı bir çok akademisyen profesör arkadaşlarım var. ben isalm üzerine çalışma halindeyim. kuranda cevapsız hiç bir şey yok. tüm ibadetler açıkça yazılı. kuranda namazın vakitlari de kılınış şekilleri de var.
ayrıca namaz hz. muhammed ile gelmedi. ademden beri her peygambere ve toplumlarına emredildi. yani mekkeliler yahudiler hıristiyanlar zaten namaz kılıyordu bilinen bir ibadetti.
biraz tarih okuyun biraz da zaman ayırın kuran okuyun. kuran okumak namaz gibi günlük emirdir.
lütfen kuran okumadan kuran ve din hakkında ahkam kesmeyin. bu çok tehlikeli. çünkü şöyle bir ayet var
nahl suresi 116. ayet.
لَا يُفْلِحُونَۜ ﴿١١٦﴾
"Velâ tekûlû limâ tasifu elsinetukumu-lkeżibe hâżâ halâlun vehâżâ harâmun litefterû ‘ala (A) llâhi-lkeżib (e) inne-lleżîne yefterûne ‘ala (A) llâhi-lkeżibe lâ yuflihûn (e)"
"Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak “Şu helaldir, şu da haramdır!” demeyin; sonunda Allah’a yalan uydurmuş olursunuz. Allah’a yalan uyduranlar kurtulamazlar."
peygamberlerin bile haram helal belirleme yetkisi yoktur. hakka suresi 44-47 ayetler bunu açıklar
hakka suresi 44-47 . ayetler
. وَلَوْ تَقَوَّلَ عَلَيْنَا بَعْضَ الْاَقَاو۪يلِۙ ﴿٤٤﴾
44. (O elçi) bize (atfen) bazı sözler uydurmuş olsaydı,
. لَاَخَذْنَا مِنْهُ بِالْيَم۪ينِۙ ﴿٤٥﴾
45. Bu nedenle elbette (onu önce) güçlü bir şekilde yakalardık.
. ثُمَّ لَقَطَعْنَا مِنْهُ الْوَت۪ينَۘ ﴿٤٦﴾
46. Sonra da bu nedenle can damarını keserdik.
. فَمَا مِنْكُمْ مِنْ اَحَدٍ عَنْهُ حَاجِز۪ينَ ﴿٤٧﴾
47. Hiçbiriniz buna engel de olamazdınız.
- +1 yıl
arkadaşım sen birilerinin lafına mı yoksa dinin sahibi allahın lafına mı inanıyorsunuz.
şu an şirke iftiraya giriyorsunuz farkında mısınız. yahu tövbe edin.
hayatınızda kuran okumamışsınız bilginiz yok birilerinin lafları ile ahkam kesmeyin bu işin şakası yok. allah şaka yapmaz sizin iftiralarınız karşısında - +1 yıl
Ne biliyorsun okumadigimizi. Sadece kurani herhalde sen okuyorsun. Biraz sonra da dersin ben hafızim diye. Ben sana namaz Sadece hz Muhammede geldi de demedim farkinda misin konuyu bambaşka yere cekip goturmussun. Eminim ki senden daha fazla tarih okumus ve araştırmis bir insanimdir. Sende kuran okudum diye dini konular üzerine fetva veya içtihad veren alimler gibi ahkam kesen birisi mi sanıyorsun. Sen neye göre günah degildir diyorsun peki. Ben sana bir ayet attim 4 mezhep aliminin ve birçok din aliminin ortak vermis kanata göre masturbasyona yakin olduğu icin bunun gunah olduğu kanatine varmislar bende onu söyledim. Sende birseyler yazarken otur araştır oyle yaz
- +1 yıl
peygambere sormuşlar haram nedir diye o da cevaplamış
"Haram allahın kitabında haram kıldığı şeydir. Hakkında sükût ettiği (sustuğu bilgi, vermediği) şey ise affedilmiştir. Onun hakkında sual etmeyiniz (soru sormayın).” (İbnu Mace, Et’ime 60; Tirmizî, Libas 6)
peygamberimiz şunu açıklamış
"kuranda haram geçmeyen şeylerin altını deşelemeyin haramlık aramayın. allah bizim gibi unutkan değildir. yasak olsa kitabında yazar. yazmadı ise yasak değildir. allaha iftira atmayın diyor - +1 yıl
arkadaşım en büyük iftiran ve kuran okumadığın dememin sebebi şu. namaz kuranda tarifi vakti yok diyorsun. ama var. kuran okusan bu lafı demezsin
ayrıca alim dediğin insanlar mı allahın sözleri mi önemli.
neyse ya bana ne ister dinden çıkın ister kafir olun bana ne. nefesim tükendi be.
siz allahın akıl edin emrini bile kullanmıyorsunuz
ne haliniz varsa görün. ben insan gibi bir müslüman olarak uyardı. ister böyle insanlara inanıp şirke iftiraya girersiniz isterseniz allahın sözlerine inanırsınız
cennet cehennem insanın kendi tercihidir
Soran+1 yılYa lütfen sakin olun amacim kavga etmeniz değildi lütfen 😔😔😔
- +1 yıl
@Mrtcn021
ben vermiyorum buna siz karar veriyorsunuz
bak kuranda namaz yok diyorsun ya
https://www.youtube.com/watch?v=UijDfpb18o4&t=21s
https://www.youtube.com/watch?v=QuUJ8Afsgcc&t=258s
https://www.youtube.com/watch?v=pd2JqIfNO4Q
açıkça namaz vakitleri tarifi
suleymaniyetakvimi.com/Include/NamazVakitleri.htm
namaz ile ilgili kurandaki tüm detaylar
www.suleymaniyevakfi.org/.../...-ve-detaylari.html - +1 yıl
bu mesajdan sonra yazmıyorum ne haliniz var ise görün.
ben allahın yoluna davet ettikçe siz kaçıyorsunuz bu sizin tercihiniz
buyurun mastürbasyon hükmü
https://www.youtube.com/watch?v=JPHOQbBY4bA
bundan sonra yazacaklarınıza cevabım yok. çünkü sizler allaha deği hurfelere insanların sözlerien bakıyorsunuz
ben her şeyi dinin sahibi allahın sözleri olan kuranla ve allahın rasulunün sözleri ile açıkladım.
daha da inamıyor başka kaynaklara inanıyorsanız o sizin tercihiniz.
dediğim gibi dinde kalmak ya da çıkmak
allaha inanmak ya da red etmek
cennet ve cehennem
hepsi de kişisel tercihtir. beni bağlamaz.
ben bir allaha kendini adamış biri olarak uyardım gerisi size kalmış
Soran+1 yıl@Mrtcn021 şşşş lütfen ya üzülüyorum yapmayın böyle 🥺
- +1 yıl
O kadar güzel bir anlatım ki bu açıklamaları anlamayana zaten bir şey anlatmak imkansızdır. Bilgi ve donanımınıza hayran kaldım.
Lakin bir konuda bir şeyi atlamışsınız.
Her insan kapasitesi kadar algılar.. burada satırlar dolusu açıklama yapsanız da anlayacakları algıladıkları kadardan ileri gidemez. Çünkü zihin kapıları derinlere girerken açılmaya müsait değil. Bardaklar dolu iken üzerlerine ne dökerseniz dışarı taşar. Önce kalıplarını genişletmeye çalışmalılar ki ondan sonra yeni bilgiler alacak kapasiteler açılsın. Ama bunun için kendilerini önce ordan burdan işittiklerinden sıfırlandırmaları gerekir.. - +1 yıl
@Birisii__
saygı anlayış algı ve zekanızdan dolayı hem tebrik eder hem teşekkür ederim
bu arkadaşlar benimle dalga geçtiğini sanıyor ama kendileri ve hadlerini aşarak allah ile dalga geçiyorlar. umarım bir gün farkına varırlar
ben 3 ün. eğitimi aldım yurt dışında bir fakültede de eğitimcilik yaptım. şu an da normal mesleğim dışında bir kuruma online eğitimcilik yapıyorum.
benim dini konularda akademik çalışmam var ama henüz kuranı bile anlamayan insanlar ahkam kesiyor haddini aşıyor.
kuranda allah tüm emirlerinin hepsinde önce akıl edin diyor. ayetlere bakın süreli şu vurgular var
akıl edin
onlar da akıl etmediler
siz hala akıl etmeyecek misiniz
akıl etselerdi
akıl etmeyenler
akıl edenler
zaten vurgu yaptığında şunu der
"akıl edenler için ayetlerimizde mesaj ve kurtuşuş var"
- +1 yıl
@Birisii__
bunca sunduğum deliden sonra akıl etmiyorlarsa yapacak bir şey yok
din allahın dini
kuran allahın sözleri
kuran nedir
bir makinanın içerisinde nasıl sağlıklı , doğru ve uzun ömürlü kullanım için kullanma klavuzu var ise
bir ilacın içerisinde nasıl sağlıklı ve doğru kullanım için prospektüs var ise
kuran da insanların vücudunu hayatını ve bu evreni nasıl kullanacağına dair kullanma klavuzu hayat rehberidir.
bir şeyi yaratan icat edenden başka hiç kimse daha iyi bilemez.
bizi yaratan allah dinin sahibi alla kuralı da koyan allahtır.
hud suresi der ki 2. 2. ayetler
bu kuran güçlü ve anlaşılır şekilde yaratılmıştır. her şeyin sahibi allah HİÇ KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYASINIZ DİYE TEK TEK AYETLERLE DE AÇIKLAMIŞTIR.
ey MUHAMMED de ki ben sadece MÜJDECİYİM (HABER VERİCİYİM YORUMCU DEĞİLİM) - +1 yıl
Herşeyi bildiğimi düşünürken hiç bir şey bilmediğimi fark ettikten sonra herşeyi daha berrak görmeye başladım. Buna vesile olan kendimden daha donanımlı kişilerin sözlerinin düşündükçe yerlerini bulmasıydı. O yüzden bir bilgi ve bir donanım görünce ondakileri emme isteği uyanıyor. Bu şekilde kendi ufkumu da açıyorum ögrenme isteğini gördüklerimle ve olup bitenle pekiştiriyorum. O yüzden bardaktan sürahiye geçiş yapmaya gayret ediyorum. Bir kaşık olarak kalmak ve bununla yetinmek be ben doluyum demekten kaçınmak lazım..
Soran+1 yılBen kimseyi tutmuyorum onu baştan diyeyim. Kimsenin dediğini de inkar etmiyorum. Ama artık sakin olun. Ben bu soruyu insanlar birbirine düşsün diye yazmadım lütfen. Özür dilerim gerçekten bileydim asla sormazdım lütfen
- +1 yıl
Konusmanin başından beridir ben bilirim ben anlarim ben okurum ben su kadar sey bitirdim ben bu kadar kitap okudum ben bu kadar yer gezdim ben ben ben demekten başka birsey demiyorsun. Ne kadar seviyorsun ben demeyi bu kendini övüp durma bir zamanlar da Azazil diye bir melek vardi oda kendini cok ovuyordu da sonu ne oldu sen bizden daha iyi bilirsin
Soran+1 yıl@Birisii__ evet ama benim yüzümden oldu her şey suçlu hissediyorum 😔
- +1 yıl
Hayır senin yüzünden değil. Çok güzel bir soru sormuşsun. Cevaplar herkese göre değişecekti. Çünkü insan bildiği şeyi aktarır. Ve herkesin bilgisi farklıdır. O yüzden dini konularda en sağlam bilgi sadece yazılı olan kutsal kitabın içinde olan bilğilerdir. Mezhepler bile değişiklik gösterirken insanların değişik bilgilere sahip olmaması beklenemez.
Soran+1 yıl@Birisii__ yani evet o da var haklısın 😊
- +1 yıl
@Birisii__
TABRİK EDERİM.
üztteki yorumlarda yazmıştım. sürekli araştırma halindeyim yazdım. ben bir kuran islam talebesiyim.
defalarca okuduğum kurandan her an her gün bir şeyler öğreniyor fark ediyorum. kuran eğitimi bitmez.
önemli olan dinin sahibi allah olduğunu kabul etmek. buna takva denir. diğer tabirle muttaki olmak. zaten "mu el takva" kelime ve eklerinin bileşimi "muttaki" dir.
dinin sahibi allah olduğu için de allahın sözleri kurana tabi olmak gerek.
peygamberimiz kızı fatmaya ne demiştir
" kızım fatma babanın peygamber oluşuna güvenme. ben bile yarın ne gelir başıma bilmiyorum.
ALLAHIN İPİNE (KURANA) SARIL ALLAHTAN NEFSİNİ SATIN ALMAYA BAK. ÖBÜR TARAFTA SANA BEN YARDIMCI OLAMAM
demiştir. yani peygamberimizin emri ile kurana uymalıyız.
peygamberimizin şu haiidis ve emrini kimse görmüyor
"BENİM SÖZLERİMİ KAYIT ALTINA ALMAYIN. ÜMMETİME ZULUM YAPMAYIN. YANLIŞ ANLAŞILIP ALLAHIN EMRİ ZANNEDİLMESİN. "
burada şu anlaşılır ki haz muhammede her an rasul değil sadeceallahın emirlerini iletirken rasuldür. günün bazı anlarında mekkeli muhammed, ftamnın babası muhammed, eşinin kocası muhammeddir. her konuştuğu yaptığı mesaj değildir. ki bazı ferdi verdiği kararlar sözler eylemlerdeki hatalar yüzünden peygamberler uyarılmştır ispatları ayetlerle kuranda sabittir
- +1 yıl
@Birisii__
mesela örenk vereyim. tahrim suresi anlamı haram kılmak demektir 1. ayetteki تُحَرِّمُ taharrim kelimesinden alır adını
bu 1 ayette allah peygamberi azarlıyor.
tahrim suresi 1. ayet
Arapça Metin
يَٓا اَيُّهَا النَّبِيُّ لِمَ تُحَرِّمُ مَٓا اَحَلَّ اللّٰهُ لَكَۚ تَبْتَغ۪ي مَرْضَاتَ اَزْوَاجِكَۜ وَاللّٰهُ غَفُورٌ رَح۪يمٌ
Türkçe Transcript (*)
Yâ eyyuhâ-nnebiyyu lime tuharrimu mâ ehalla (A) llâhu lek (e) tebteġî merdâte ezvâcik (e) va (A) llâhu ġafûrun rahîm (un)
meal
"Ey Peygamber! Allah’ın sana helal kıldığı şeyi eşlerini memnun etmek uğruna niçin kendine haram kılıyorsun? [*] Allah çok bağışlayandır, çok merhametlidir."
hikayesini hoca anlatıyor. bir çok rivayet var. rivayetlerin hangisi doğru olursa olsun sonuç itibarı ile peygamberin şu davranışı esastır. ne olursa olsun allahın helal kıldığı şeye peygamber haram kılmıştır kendi kafasına göre. bu durumdan dolayı azarlanmıştır.
https://www.youtube.com/watch?v=G68WYu9ZxVo - +1 yıl
arkadaşım biz çatışmıyoruz.
bu soru sadece sana değil senin gibi insanlara hitap ediyor. amacımız biileri ile çatışmak değil insanlara doğruyu ulaştırmak. sen kendini ezik hissetme. sen kafandaki soruları somak zorundasın. bu hakkın.
bizler de soğruyu ifade etmeye sen ve senin gibi insanları dopru hak bilgiye ulaştırmak istiyoruz
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🥺
- Cinsellik konusunda 315 cevap paylaştı.
+1 yılGünah değil yahu bastır bastır nereye kadar. İnsanlar böyle düşüncelerle bastıra bastıra sapıtıyor işte o günah
77 Yorumla- +1 yıl
Hakli
Soran+1 yılDin böyle mi diyor
- +1 yıl
Evet böyle diyor. Hangi ayette kendi kendini tatmin etmen yasak diyor? Bana çok saçma geliyor böyle şeyler.. Yani evli olursun, eşinin ihtiyacını karşılamak yerine hastalık vs sebep yokken kendini tatmin edersin ve eşinin hakkına girmiş olursun bu hoş değil... Ama kimseye bir taahhüdün sözün sorumluluğun yok. Gerek gördüğünde yaparsın sakinleşirsin neden günah olsun ki? Temel ihtiyaç bu
Soran+1 yılVardır belki bilmiyoruzdur
- +1 yıl
O zamna araştırmalısın. Zina etme riskin var ise, davranışlarında taşkınlığa sebep olmamak adına yapabilirsin. Her şeyi in fazlası zarar. Aşırıya kaçma.
Din, yasak olup olmadığını bilmiyorum belki yasaktır şeklinde yaşanacak bir şey değil. Araştırmalısın.
Soran+1 yılAynen öyle teşekkürler cevabın için
- +1 yıl
Benim yazacahimi @saskinomayra yazdi")
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen buradakilere bakma hepsi çığrından çıkmış seni de çıkarmaya çalışıyorlar. Günah evet. Eğer zinaya düşeceğini düşünüyorsan dayanamıyorsan o zaman yapman için izin var ama hep yapmak sürekli cünüp olmak günah. İnternetten baksan daha detaylı görürsün mezhebine göre falan
10 Yorumla- Cinsellik konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılya kardeşim burada gelip günah değil diyenler neye dayanarak söylüyor bunu? dinle alakaları ne kadar? sorsan subhaneke bilmez ama gelir buırda günah değil der. sen kimsinki fetva veriyorsun karar veriyorsun? kitap ne diyor zinaya yaklaşma diyor burdaki zina sadece seks olayı değil göz dil vsvs bende kalkıp kesin günah diyemem ama günah olması daha muhtemel çünkü zinaya yaklaşmış oluyorsun aklına seks sokuyorsun. belkide o an yanında erkek olsa seks yapacaksın.
00 Yorumla
+1 yılZina yapacağına mastürbasyon yapabilirsin. Cenabet gezmedikçe sıkıntı olmaz. Cunup olduğun zamandan itibaren en az bir ezan vakti geçerse günahın artar. Vakit geçirmeden boy abdesti alabilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladım teşekkürler
+1 yıldaha büyük günahlara girmemek için nefsini köreltiyorsun büyük günah değil vucudunun ihtiyaçları var bu gayet normal benimde kardeşim var empati kurarak söylüyorum.
00 YorumlaZinaya düşme durumu varsa vacip bile oluyor. O yüzden en kısa sürede evlenmekte fayda var. Ben de zorlanıyorum artık. Ramazan’da iyiydi, bitince sıkıntı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGünah maalesef. Ben de iki arada bir deredeyim sen gibi.
Her defasında bu son diyor, bir noktadan sonra dayanamıyorum.
Zinaya bulaşma riski varsa yapılabilir deniyor ama içim hiç rahat değil.
Evlenmeden asla bir şey yaşamayı düşünmüyorum.040 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMesaja çağıranlara da kulak asma niyet farklı.
Yardımcı olacak insan buradan da olur.
Soran+1 yılOfff battım ben 😔. Biliyorum kulak asmiyorum onlara
Cevap sahibi+1 yılBatmalık bir durum varsa ben okyanusun dibindeyim.
Çok çabalıyorum ama inan bir yere kadar gidiyor
Cevap sahibi+1 yılBir noktadan sonra öyle bir raddeye geliyor ki sağlıklı düşünmeye, işine odaklanmaya mani oluyor ve bu öğrencilik için çok zor.
Soran+1 yılBir ara engel olmuştum kendime ama noldu bilmiyorum özellikle ramazanda
Cevap sahibi+1 yılBenim aralıktan beri çok zorlamaya başladı, sebebi sanırım sporu bırakmam
Cevap sahibi+1 yılYeterince yorulmuyorum ve boş oluyorum
Cevap sahibi+1 yılRamazanda daha mı arttı sende :(
Kötü olmuş ya zamanlama açısından
Soran+1 yılEvet ama bir swy yapmadım ramazanda.
Cevap sahibi+1 yıl1 ay dayanabildin mi gerçekten
Cevap sahibi+1 yılTakdir ettim
Cevap sahibi+1 yılBana sorarsan erteleyebildiğimiz kadar ertelemek en mantıklısı.
Sağlıklı düşünebilmeye mani olup zihnimizi sürekli bulandırır seviyeye gelince yapıp yeniden dayanmaya başlamak tek çare.
Soran+1 yılZorundayım tabi , dün değil önceki gün dengesizlestim bi 😔
Cevap sahibi+1 yılBenim ramazanın son haftası epey şaştı dengem, şimdi de gideceği yere kadar gitsin diye zorluyorum kendimi.
Çok zor birkaç gece atlattım son günlerde.
Cevap sahibi+1 yılYorumlara bakılırsa çoğu insan bilgi vermek yerine mesaja geçmek derdinde.
İşin zor senin de.
Soran+1 yılOff kötü ya. Evet ama kabul etmiyorum asla çok beklerler
Cevap sahibi+1 yılBundan rahatsız oluyoruz neticede.
Dayanır dayanır son raddeye gelince mecburen yaparız el mahkum.
Evlilik olanağı da olmayınca tek seçenek maalesef ki bu, maalesef.
Soran+1 yıl😔 tövbe etcem bir daha yapmicam cidden
Cevap sahibi+1 yılİnşallah başarabilirsin.
Ben 2 ay dayanabildim en fazla.
Soran+1 yılIstersem olur
Cevap sahibi+1 yılLütfen başarabil bunu.
Bana da motivasyon vermiş olursun. 🙏
Cevap sahibi+1 yılBu arada risk alalım diyen eleman seksting yapmayı kastediyor, bilgine.
Çoğunun derdi aynı.
Soran+1 yılAklima gelmedi 🤦🏻♀️ of neyse yazmicam sonucta
Cevap sahibi+1 yılUmarım başarabilirsin, bunu çok isterim.
Ben de kendimi zorlayacağım sonuna kadar.
Soran+1 yılSen kaç yaşındasın ki evlensene
Cevap sahibi+1 yıl24üm, okul bitecek 2 ay sonra.
Ortada aday yok ve nereye atanacağım da belli değil eylül ayında.
Maddi birikimim de yok henüz.
Evlenme şansım olsa evlenirdim çekmezdim bu eziyeti daha fazla.
En verimli yaşlarımız akıp gidiyor maalesef.
Soran+1 yılOff kötüymüş 🤕
Cevap sahibi+1 yılSen kaç yaşındasın?
Sende evlilik durumları ne peki
Soran+1 yıl18 e yeni girdim ben 🤦🏻♀️🤕
Cevap sahibi+1 yılBende giderek artmıştı bu durum, umarım aynı kaderi yaşamazsın zorlanma anlamında.
Soran+1 yılArtarsa da napim yapmam geberirim yapmam
Cevap sahibi+1 yılAhahahsh güldüm istemsiz 😂
Soran+1 yıl🤒 napim
Cevap sahibi+1 yılAşağıdaki hıyara bak nasıl da mesaj mesaj diye ağlamış
Cevap sahibi+1 yılYok herkes okuyacak yok bilmem ne.
Hep aynı sözler hep aynı zavallı taktikler
Soran+1 yılHdjsjsjsj zırlasın dursun da sen niye takiyon
Cevap sahibi+1 yılAyar oluyorum bunlara çünkü.
Sırf mesajda belaltına girecekler diye burada 40 takla atmaları vs irrite ediyor
Soran+1 yılBen müsade etmedikten sonra isterseler aya çıksınlar
Cevap sahibi+1 yılTavrını koyman mükemmel 👌
Soran+1 yıl😊
Inandığı dinden bi haber ve dindar olduğunu iddia ediyor.
Aileden kalma din yaşayınca böyle oluyor.05 Yorumla
Soran+1 yılNerden bilebilirdim ki? Soruyorum işte
Soran+1 yılKuran da bu konuyla alakalı şeyler var mı
Soran+1 yılTm bakcam sağol 😔
+1 yılÇok kritik noktaya geliyorsan doğru olmasa da günahı pek olmaz.
018 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
- +1 yıl
Benim yaşadığım sıkıntının yanında seninkinin lafı olmazda gerçi. 😔
- +1 yıl
Evlilik çözüm gözüyle bakıyorsun kesin şimdi sen.
Soran+1 yılNey ki sıkıntı. Evlenemem ki o yüzden bakmıyorum
Soran+1 yılAnlat hadi. Nasil ki
- +1 yıl
Ben seni anlıyorum da sen beni anlar mısın bilmem.
Soran+1 yılO zmn olmaz
- +1 yıl
Sen kendi kabuğunda kal emi. Sonra aynı sorunları hatta daha beterini yaşa. Sonra sorarsın buraya. Ne sıkıntılı insanlarsınız ya. Neyiz lan biz. İnsan azmanı mı? Dinle dedik hepi topu.
Soran+1 yılAbaza hepsi ondandır demi
- +1 yıl
İşte genelleme. Gerçekten dinleyince anlarsın. Bende senin yorumunu merak ediyorum.
Soran+1 yılBaşkası youmlasin
- +1 yıl
Duvar
Soran+1 yılTm
- +1 yıl
Bununla barışmış kız ya 😂 biliyor kendini 😂
Soran+1 yılKim
- +1 yıl
Sen 😂
Soran+1 yılHala anlamadım var ya
Soran+1 yılAyn
Biyolojik bir olay, en azından daha büyük yanlışlıklar yapmaktan iyidir.
017 Yorumla
Soran+1 yılDin ne diyor?
Soran+1 yılAnladım teşekkürler 🥺🥺
Soran+1 yılPrego... yok ya 😔 değilim
Soran+1 yılSağol. Ztn en cok da buna üzülüyorum iğrenç hissediyorum
Soran+1 yıl🥲
Soran+1 yılEmoji
Soran+1 yılGözü yaşlı gülen emoji
Soran+1 yılZor ama deneyeceğim
Soran+1 yılUmarım
Hepimiz insanız hepimiz yapıyoruz ve bunun kapalı açık olmak ile bir şeyide yok
03 Yorumla
Soran+1 yılDin ne diyor
Soran+1 yılAraştıracağım
+1 yılKadınların da cinsel dürtüleri var insanız ya hani neden günah olsun
61 Yorumla
Soran+1 yılSeks kadar zevk veriyor sonuçta
- Cinsellik konusunda 943 cevap paylaştı.
+1 yılHayır degil hatta kötü bidurum düşmemek için farz dır
02 Yorumla- +1 yıl
İzlecevabıburda
Gizli Üye(36-45)+1 yılcinsellik başlı başına bir ihtiyaçtır, bunu karşılamak için evli olmak zorunda değildir insan, beden ister bunu. mastürbasyon yapmanda gayet normaldir yapmamam anormaldir diyim ben sana
02 Yorumla
Soran+1 yılGünahmış
Cevap sahibi+1 yıltamamen yorumlama ile alakalıdır, tam o günah evllilik te yok napacaksın çalıya çırpıya mı takacaksın, zina daha büyük günah:) ki mastürbasyon için de kerih günah derler. boş ver tadını çıkar takılma derim
Sende bir canlısın isteklerin olacak elbet ne günahı
111 Yorumla
Soran+1 yılAma bu sence peki din ne diyor
Soran+1 yılDin daha iyi biliyor iyi mi kotu mu diye
Soran+1 yılYeni 18 e girdim
Soran+1 yılEvet ama günahmış
Soran+1 yılEvliyken bende oyle biliyorum ama sekse yakın gibi ya
Soran+1 yılHayır
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende senin gibiyim ve dini değerlere önem veriyorum. Bu zamana kadar da hep kontrol etmeye çalıştım kendimi. Eğer istersen birazda olsa konuşabiliriz olur mu
04 Yorumla
Soran+1 yılNe konuşacağız?
Cevap sahibi+1 yılBu konuyu birazda olsa konuşabiliriz olur mu
Soran+1 yılKonuşup napcaz olmaz
Cevap sahibi+1 yılPeki, nasıl istersen
Çok sık ve fazla yapmak günah ama nefsini körlemek için yapmak günah değil diye duydum
07 Yorumla
Soran+1 yılAnladım cevabın için teşekkür ederim
Soran+1 yılIstek geldikçe
Soran+1 yılIstek varsa haftada 2 3 ya da 4
Soran+1 yılBunun olması gerektiğini bilmiyordum desem 😔😔 offf
Soran+1 yılDüzgün 😶😔
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa bundan normal ne var yapabilirsin bende yapıyorum sıkça zina yapsan daha mı az olucak normal devam et formunu bozma
31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgöz zinası yapmazsan kendi kendine hallet için rahat olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılYapmıyorum. Günahmış
+1 yılGünah olduğunu sanmıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyle olsa birakabilecek misn
43 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe durumdasın
Soran+1 yılDaha iyi gibiyim
Cevap sahibi+1 yılGzldin ckyim knslm olur mu
+1 yılgunah degıl devam et canım
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdi günah olup olmadığı su sorduğum soruya verdiğin cevaba göre de değişir hayal ederek mi yapıyorsun video izleyerek mi sksting yaparak mi
01 Yorumla- +1 yıl
hepsinin günahı aynı değil mi
- Cinsellik konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılYa yapmadan nasıl olucak normal
08 Yorumla
Soran+1 yılDin ne diyor?
- +1 yıl
Din şunu diyor eğer zinaya düşeceksen ve de sürekli aklın kalıcaksa yapabilirsin tabii ki abartmadan ve de zarar getirmeden.
Soran+1 yılBilmiyorum ya çok suçlu hissediyorum
- +1 yıl
Suçlu hissetme ya bir şey olmaz sen devam et bu ihtiyacın
Soran+1 yılAraştıracağım
- +1 yıl
Araştır
Soran+1 yılYaocam ztn
- +1 yıl
Yap
+1 yılBende istekliyim çok normal bunkar canımmm
04 Yorumla
Soran+1 yılGunahmis
- +1 yıl
Yaaa ona bakarsan hersey günah
Soran+1 yılHer sey günah diye
Soran+1 yılHer sey günah diye.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünah değil tabiki. Her şeyin aşırısı zararlı sadece buna dikkat et. Çok mu yapıyorsun?
010 Yorumla
Soran+1 yılIstek geldikçe
Cevap sahibi+1 yılNe sıklıkta yani? Bazen de sabretmek gerekir, iradene sahip olmak gerekir. Her isteyince yapmak da zaafiyet göstergesi.
Soran+1 yılBazen ayda bi bazen haftada 2 3 değişiyor. Evet maalesef
Soran+1 yılBazen ayda bi bazen haftada 2 3 değişiyor. Evet maalesef.
Soran+1 yılBilmiyorum suçlu hissediyorum
Soran+1 yılBilmiyorum suçlu hissediyorum.
Soran+1 yılErgenliğe girdiğimde. Bilmiyorum garip bir şekilde surtunmek hoşuma gidiyordu
Soran+1 yılArtık yapmıyorum
Soran+1 yılKoltuk djsjsj. Günahmış
Soran+1 yıl🤦🏻♀️
+1 yılMecbur napcan başka ☺️
01 Yorumla
Soran+1 yılDin ne diyor?
+1 yılBence degil sonicta ihtiyac
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de öyle ama bence işte. Din ne diyor onu soruyom
Ya bence tadını çıkar
Çünkü ihtiyac00 Yorumla- Cinsellik konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBirlikte yapmadığımız sürece yanacaksın hasdhasfh
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGünah cehenneme gideceksin
11 Yorumla
Soran+1 yıl😔 ciddi mi
Gizli Üye(30-35)+1 yılDogru olmasa o arzu istek sana verilmezdi 😂
017 Yorumla
Soran+1 yılTm da sonuçta zevk veriyor
Cevap sahibi+1 yılIste onu diyorum. Kotu bisey yapiyo olamazsin. Cunku bu sana haz veriyor. Yani neden kotu olsun ki. Sonucta tanrinin sana verdigi bi ozellik. mastürbasyon olmasa vucut dengesi bozulur.
Soran+1 yılAraştıracağım
Cevap sahibi+1 yılBastirilmis duygular basa bela herzaman o yuzden kendini kisitlama.
Soran+1 yılAma günahmış
Cevap sahibi+1 yılCanim gunah degildir. Sadece dogru bulunmuyodur. neden gizlisin ki sen
Cevap sahibi+1 yılBak simdi sen biseyi ne kadar bastirirsan o kadar kuvvetle patlar en ufak acikta. Sence ortalikta patlamaya hazir bomba gibi dolasmak mi sana faydali gelir. Bu sefer zaaflarin olusmaya baslar. Yani arqda bir bosalmak ruha da iyi gelir.
Soran+1 yılEvet ama bilmiyorum ya çok suçlu hissediyorum.
Soran+1 yılOluyor ztn. Kaydet derken ben ki?
Soran+1 yılNiye
Cevap sahibi+1 yılOlum yok sonunda korkma
Cevap sahibi+1 yılÖlüm*
Soran+1 yılNiye niye
Soran+1 yılNe kızıyorsun be Allah Allah. Yok olmaz yazamam
Cevap sahibi+1 yılKizmadim.
Soran+1 yılTm
Cevap sahibi+1 yıl👍👍👍
Kendini rahatlatiyorsun bir şey olmaz merak etme
033 Yorumla
Soran+1 yılDin ne diyor buna
Soran+1 yılYok o kadar değil
Soran+1 yılMiktarla nasıl belirtim ki normal işte. Yerimde durmak istemiyorum deliriyorum
Soran+1 yılIslanma yok ki
Soran+1 yılYok
Soran+1 yılİlerde sorun mu olur 😔. Bunu o zmn düşünmeliyim galiba şu an kimseye diyemem
Soran+1 yılBen yaptığım için pişmanım sen ne diyorsun
Soran+1 yılHee aynen
Soran+1 yılYakın
Soran+1 yılOf her neyse boş ver
Soran+1 yılTm
Soran+1 yılHayır daha az
Soran+1 yılAzaldı ztn
Soran+1 yılYoo bayadir
Soran+1 yılOturuyorum
Soran+1 yılHyr
Soran+1 yılHayır istemiyorum konu kapanmıştır
Soran+1 yılNe alaka