Nasıl daha iyi toparlanabilirim bu depresyondan çıkmak mümkün mü?

Merhaba 1.5 yıllık evliydim çok tartısiyorduk cinsellik yönünde de sorunlarımız vardı doktora gitmemiz gerekiyordu ama o hiçbir zaman bunları sorun etmediğini söyledi. Hatta ben acı cektigim halde onun için giyinir suslenirdim ama o kötü oluyorum diye öyle gördüğü halde yapmadı. Cok icerledim gururum kırılmış gibi oldum bu bir kaç kere devam etti. Bunun dışında ailevi sorunlar vardı. aşırı ailesine düşkün bir insandı ailesine yakın duruyorduk İstanbul'da ben ise Ege den gelin gitmiştim hali ile alisamama durumu da oldu bana sözde vermişti gideceğiz buradan diye. Ben negatifmisim soğuk duruyormuşum o da aşırı hayalperest duyduğuna koşan yalandan da olsa insanlarla iyi geçinen samimi gibi görünen başına buyruk samimiyetsiz bir insan. Hani laf olsun diye millet iyi görsün diye bir şeyler yapılır ya öyle biri. Neyse Şubat gibi kavgalar daha da arttı sonra halası bizi yemeğe çağırdı baş sağlığına gidecektik ben covid olduğum için gidememistik. İyilesince tartışma çıktı hadi bir hazirlanamadiniz sabahtan akşama kadar yatıyorsunuz tarzında muhabbet oldu kardeşim de benim yanıma ziyarete gelmişti o da duydu üzüldü bizim kavga artınca o da ağladı korktu sonra o halasıgile kendi ailesi ile gitti orada sizi sevmedi burayı da benimsemedi demiş bu arada eniştesinin yanına da ise girdi onda da fikrimi almadı yani kapak attı oraya ara bozulsun istemedi. İnsanlara beni kötüledi ailesi de dahil herkes bana düşman oldu halası aradi bizim kapımiz sana kapalı dedi o da telefonda öyle dinledi. Sonra aileme kadar dil uzattı kadın yetiştirme tarzıma kadar bende susmadim sinirlendim eş denen varlık hâlâ müdahale etmedi ama. Sonra ailesi ile sorunları konuşmaya gittik herkes herkese dersini anlatsın diye baktım gördüm 22 yaşındaki kız kardeşi bile araya girip maydanoz olmaya çalışıyor dedim sen karışma sonra yine karışınca kızdım ben kızınca o da kalktı gitti kapı çarptı vay efendim bana nasıl böyle der ailesi ve yine bu kazma müdahale etmedi. Sonra bir kopma oldu aramızda konuşmamaya başladı bu yaklaşık 3-4 hafta sürdü hep gönlümü alıyor çoğu şeyde ama kızdıran da o. Dedim herhalde bunu bekliyor gittim konuştum kızdım bağırdım yapma etme yok yine aynı eve geliyor yatıyor otel gibi arada bir cinsellikte oldu bir kere ben gittim o zaman karşılık da verdi baktım gördüm ertesi gün ailesine konuşmaya gidecekmiş dedim niye bensiz ne konuştunuz falan anlatmadi. Sonra yine soğuk başkası olsa çoktan kafayı yerdi sanırım psikolojim inanılmaz bozuldu sonra kızgınlıkla dilekçe doldurmuştuk çözelim sorunları dilekçeyi de vermiyim dedi. Bende tamam dedim annemi ara işte sonra da oturmaya gideriz dedi annesini aradım affetmiyorum ben seni dedi ki ağız dalaşmız bile yoktur telefonu suratıma kapattı e mücadele etmedin hemen pes ettim kardeşim sana gelmiyorsa sen git hatalisin de konuş ben arada kalamam yeter artık dedi. Bu arada düğün kredisini de benim üzerimden çektik 45 bin TL ödemicem dedi evdeki tencereyi bile götürsem ödemem dedi biz avukat bulduk ona da öyle demiş.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada boşanmayı bile çok önce planlamış neymiş her tartışmada kavga da ben giderim boşanirim diyormusum ama beni çileden çıkartıp hiçbir şeyi umursamadigi için yapiyordum. Enistesi de iş yerini sana devredecegim tesis kuracağız başına sen gececeksin yurt dışına gideceksin Afrika Çin Dubai gibi deyince iyice kayışı kopardı sen gelsen de gelmesen de gideceğim dedi aynı evin içinde daha boşanmadan beni her yerden sildi telefona şifre koydu bambaşka biri oldu beni evden kovar gibi gönderdi
Nasıl daha iyi toparlanabilirim bu depresyondan çıkmak mümkün mü?