24 yaşındaym ve bu zamana kadar sevgilim olmadı. arkadaslarımın hemen hemen hepsi evlendi. bende bir bucuk senedir masturbasyon yapıyorum. sanırım yaşımdan da dolayı biraz istekliyim. özellikle geceleri odama çekilince kendime hakim olmakta zorlanıyorum. evlenen arkadaşlarım geliyor aklıma onların her şeyi doya doya yaşadıkları. aynı yaştayız. benim de canım isteyince engel olamıyorum yapıyorum ama el ile doyuma ulaşanlar lanetlidir diye bir ayet var mı gerçekten. bunu okuduktan sonra korkmaya başladım. bedenim bunu istiyor ama günaha da girmek istemiyorum. şu anda evlenemem de zaten. sizce napmalıyım?
Cevabın nedir?
Cinsel Yaşam konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kendinde meydana gelen aşırı cinsel istek ve şehvet hissini dindirmek ve bünyeyi aynı zaman da ruhsal olarak da rahatlatmak içim kendini tatmin günah değildir.. Ancak bunu alışkanlık yapıp sık sık , hatta günde bir kaç defa yapmak vücudu yormak olduğu için haramdır...,
Fakat bunu böyle yorumlamayanlarda var kuran böyle diyor.. Fakat açıkçabir şey yok.
Ve o kimseler ki, onlar ırzlarını koruyucudurlar. Ancak kendi eşleri veya sahip oldukları câriyelerine karşı (olan münâsebetleri) müstesnâ. Çünkü şüphesiz onlar (bundan dolayı) kınanmış kimseler değildir.” (Mü’minün, 5-6)
Yani buna göre kimin aklında ne varsa onun yorumunu yapmış.. Yukarıda söylediğim gibi mantıksal açıklaması ve yorumu... Allah akıl vermiş ve kullanmamızı istiyor israf haramdır diyor tek medde bu ona göre her kez karar verebilecek zekada...511 Yorumla
Soran+1 yıltabi ki bu mantıkta düşünücek olursak her şeyin fazlası haram. ama bana fazla gelmiyor çünkü içimden geliyor. yani gerçekten istek geliyor zevk için değil. belki de alışkanlık haline geldi bilmiyorum
- +1 yıl
Zaten sorun orada ihtiyaç duyduğun zaman mesela hamileliği en müsait zamanlarda bedenin doğal üreme çağrısına uymak bakımından evet.. Ama fazlası artık uyuşturucu gibi oluyor.. Sonra ne olur? Sonra erkekten zevk almazsın.. Mast yapma ihtiyacı duduğunda altına sıkı bir tayt gibi şey giy kolay çıkarılıp giyilmeyecek.. Veya kendini hemen sokağa at.. Hani parmağını içeri sokup G noktasını uyarark yaparsan yine bir derece sonra erkek yaptığı zaman aynı zeki almaya devam edersin. Yoksa işin zorlaşır.. Kendine hakim olacaksın..
Soran+1 yılbakireyim zaten parmak sokma gibi bir durumum yok da o an kendimi başka bir şeye kanalize etsem daha iyi olur
Soran+1 yılaslında çok hoşlandığım biri var ister istemez gün içinde onu görünce aklıma o geliyor. çocukca belki ama durum bu
- +1 yıl
Anladım, Önüne geçilmez erkeğe duyulan arzu... Bu beyninde oluşan bir olgu çünkü uzmanlar böyle diyor ve ne yazık ki tedavisi yok.. Alışkanlığını önlemeye çalışmak var.. O arzuyu hissedip elini vajinana götürmeye mani ocak bir şey bulman lazım.. veya vajinana heme kolay ulaşılmasına mani olacak bir şey giymenini öneririm.. O zaman direnmek kolaylaşır.. Sonra uzmanların dediği bu klitoris orgazmına alşırsan penisten zevk almayacaksın.
Soran+1 yılyok ondan pek korkum yok yani kendimi penise de alıştırabilirim bence :) şimdilik azaltmak en iyisi sanırım
Soran+1 yılya bence o biraz erkekle de alakalı. yani kadınını tatmin etmesini bilen bencil olmayan biri olduğunda çözülemeyecek bir şey yok
Soran+1 yılilerisi için konuşuyorum
En İyi Cevaplar
Cinsel Yaşam konusunda 11,6b cevap paylaştı. yok kızım öyle bir şey. elle doyum günah denirken bir çok islam alimleri şunu söylüyor.
eğer zina yapmaya kalkacak kadar istek oluşmuşsa zinayı engellemek için böylesi durumda mast yapılır diyorlar. günah değildir.
öyle lanet falan yok. cinsellikle ilgili lanet okunan durumlar şunlar.
eşcinsel ilişki
ensest ilişki44 Yorumla
Soran+1 yılherkes farklı bir şey söylüyor. yalnız şunu biliyorum ki geceleri yatakta o istek geldiği zaman onu yenmek çok zor.
- +1 yıl
arkadaşım fıkıh denen bir bilim var. her kafadan çıkana bakma. ben fıkıh araştıran biriyim. söylediklerim islam fıkıhından verilen fetvalardır.
aslında yorumlarını fetva gibi yazan arkadaşlar işin ciddiyetini bilmiyorlar. yalan fetva insanı imanından eder. burada bu yazılanları okuyan yüzlerce insan var. yanılttığın zaman hepsinin günehını üstlenmiş olursun. bu nedenle bir konuda bilgi verirken fetva gibi vermemek gerek. eğer emin ise fetva olduğundan ancak o zaman bilgi verilmeli
Soran+1 yılteşekkürler bilgilendirme için
Gizli Üye(36-45)+1 yılZevk için mast haram
Eger ki zinaya duseceksin baktın ki
O zaman vacip canım
Bu durumda srninkisi pek ikinci durum gibi görünmüyor33 Yorumla
Soran+1 yılsahi bu hadis mi ayet mi?
Cevap sahibi+1 yılCepten giriyorum ama Google'da dinde mastürbasyon yazın ve dinimizislam. Com girin orda açıklıyor
Net olarak bilmediğim şeyi burada yazmam günaha girerim yoksa
Gizli Üye(30-35)+1 yılTanrı hem mastürbasyonu zorunlu ihtiyaç kılacak
Hemde günah sayacak
Tanrının böyle bir şey yapacağını sanmıyorum52 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum kafam karıştı benimde. belki nefse hakim olmak için çok zorunlu olmadıkça yapılan günahtır. ama kime göre neye göre zorunlu. ben bazen her gün yapmak istiyorum çünkü bedenim rahatlamıyor ve aklım sürekli orda kalıyor yapmazsam
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
54Cevap
+1 yılhttps://dinicevaplar.com/masturbasyon-caiz-midir/
Böyle bir şey de buldum. Mastürbasyonu savunduğumdan değil ama, karşıt görüş olsun yapılmaz çok haram çok günah diyenlere.13 Yorumla
Soran+1 yılbu kaynak için çok teşekkür ederim. içim rahatladı valla bunu okuyunca :)
- +1 yıl
Benim de rahatladı, ne yalan söyleyeyim :) Yine de o kadar alışmışım ki yanlış olduğu düşüncesine, kaynağa tam anlamıyla güvenemiyorum da.
Soran+1 yılbende öyle :)
+1 yılBence doğrusunu yapıyorsun bende böyleyim sevgilinin olmaması normal bir durum sayılır doğru kişiyi bulamamış olmandan kaynaklıdır diye düşünüyorum en doğrusuda bu gönül eğlendirmek ihtiyaç gidermek için sevgili arayanlardan değilsin bende 23e doğru gidiyorum yaşıtlarım evlendi boşananlar oldu sürekli kavga gürültü yaşayanlar oldu bunlar zevki yatmayı düşündükleri için evlenmişler bu yüzden huzurları yok zevk için ne birlikte ol nede evlen doğruyu aramaya devam et o zamana kadar bol bol mast yap sanal seks yap bunlar seni yanlış yapmana engel olacak şeyler
27 Yorumla
Soran+1 yılsevildiğimi hissetmedikçe kimseyle sevgili olamam sadece sevgili olmuş olmak için. doğru kişiyi anlamak için de isteklerimin kurbanı olmamam gerek.
- +1 yıl
Doğru bunlar içinde kendini mast ile tatmin etmen gerek
Soran+1 yılyani
- +1 yıl
Yapmamaya gayret ettiğinde erkeklere karşı daha istekli olup yolundan şaşmaman için buna mecbursun böyle düşündüğün ve yaptığın için günaha gireceğini sanmıyorum
Soran+1 yılaynen aynen. mesela birine karşı objektif olmam lazım. istekle yanlış karar verebilirim
- +1 yıl
Olay çözülmüştür 👍👌😃
- +1 yıl
Soru yeniden canlandı 😃
masturbasyon normal durumda caiz değildir, ancak evlenme yaşı çok yükseldi, her yer cinsel uyaranlarla dolu, insanlar kendilerine hakim olamıyorlar ve dürtülerimiz bizi zina yapmaya zorluyor...
böyle durumlarda masturbasyona izin varmış alışkanlık haline getirilmediği sürece, hatta artık insan dayanamaz hale gelipte evlenemiyor, zina etmekten kendini alı koyabileceğine güvenemiyorsa masturbasyon yapması farz bile oluyormuş..10 Yorumla
+1 yılwww.mumsema.com/.../...irmek-istimna-hakkinda.html
guguldan baktın mı125 Yorumla- +1 yıl
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1265 birde bunu oku
Soran+1 yılşimdi burada çok zorda kalma durumu da ne mesela iyice duvara tırmanıcak kıvamamı gelmemiz gerekiyor illaki? neyse ben yine de her ihtimale karşı azaltıyım evlenene kadar. keşke ayda 1 falan ihtiyaç duysam
- +1 yıl
Sürekli yapmak doğru değil ama zina yapmamak için yaparsan sorun yok birde bu ihtiyacı biz krndimiz attırırız
Soran+1 yılzina yapma gibi bir şeyim söz konusu olamaz asla yanaşmam o şekilde birine yapsaydım bu zamana yapardım rahatlıkla. yani insan bazı şeyleri aklına getirmemeli belkide
- +1 yıl
Evet stresten boş durmaktan falan da ister istermez masturbasyona yöneliyor insan
Soran+1 yılöyle maalesef. psikolojik olarak da rahatlatıyo
- +1 yıl
En çok eğilimde ondan zaten rahatlatıyor diye
Soran+1 yılaynen
- +1 yıl
Kafanı dağıtacak meşgale bıl kendine
Soran+1 yılbir çok meşgalem var ama gece yatağa girince pek faydası olmuyo onların
- +1 yıl
Maalesef bu yaşların getirdiği aşırı yoğunluk az yapmaya gayret etmeli
Soran+1 yılevet
- +1 yıl
Şu kadsr gün yapmayacağım de yapma mesela istesiğin zaman dikkatini dağıt hemen uyumaya çalış
Soran+1 yılöyle gün koymayı denedim o zaman daha çok aklıma geliyo yasaklar daha cazip misali
- +1 yıl
Evet ilk başta 3 gün bekle sonra 5 gün sonra 6 7 falan artırırsın
Soran+1 yıl3 gün 5 gün duruyorum canım o kadar da değil :)
- +1 yıl
:) anladım bunu daha da uzat o zaman :)
Soran+1 yıldeniycem :)
- +1 yıl
Başarabilirsin umarım :)
Soran+1 yılgörücez :)
- +1 yıl
:) :)
- +1 yıl
bro yalnış fetva verme mastın her türlüsü haramdır ama yapıyoz işte
- +1 yıl
@icerdekimuzik haklısın öyle aslında
- +1 yıl
@kuyuduzu dediğin reklamı göremedim ama benim yapabileceğim bişey yok
Senin durumuna ve düşünce tarzına bakılırsa belirttiğin gibi günah olmasından korkuyorsun. O zaman bunu sana en iyi açıklayacak kişi videodadır.
https://www.youtube.com/watch?v=WofZWWOYnnM
.05 Yorumla
Soran+1 yıliyi de bunlar hep erkek için söylenen şeyler
Soran+1 yılbenim hop diye zina yapacak halim yok ya. bu biraz erkek nefsine giriyor
- +1 yıl
Belki haklısın ama kadınlarda mastürbasyon yapıyor. Boşalmasalar dahi bir şekilde tahrik oluyor ve kendi kendini tatmin etmeye çalışıyorlar. Sonuçta inançlı biri olduğunu düşünüşorum ve böyle bir hocanın mastürbasyon yapmanın günah olduğunu söylediğini duyuyorum.
Şeytan beynine giriyor bayan, bunlar erkek için diyerek seni kandırıyor. (:
Bayan işin özü şu. Hoca mastürbasyon zararlıdır diyor. Kadını erkeği yok. Sen mastürbasyon yapmadığın zaman başka bir erkeğe kötü gözle bakıyorsan, birilerine ince ince yanaşıyorsan, artık çileden çıkmış vaziyetteysen günah değil diyor hoca. Ama yok ben o kadar ilerletmedim işi, ama yinede tahrik oluyorum diyorsan o durumda günah sayılıyor. Karar senin.
Mastürbasyon günah. Zorda kaldığında ise farz diyor hoca. ;)
Yapmak istiyorsan yapabilirsin. Zaten birçok günah işliyoruz, bunun günahı nedir ki? ( Bu durumda şeytan benim kanıma giriyor ve bana bunları yazdırıyor )
Var gerisini sen düşün bayan. :D
Soran+1 yılbeni hocanın dediği ilgilendirmez. herkes dini kendine göre yorumluyor. ben kuran ı esas alırım. kuran da açık açık bir şeyin günah ya da haram olduğu yazılı mı ona bakmak isterim. bu duyduğum şey mesela hadis mi ayet mi bilmiyordum ama buradan bir arkadaş onun düşük bir hadis olduğunu kuran da böyle bir bilginin olmadığını söyledi. ve her şeyin fazlasının haram olduğunun da farkındayım. içki niye haram çünkü kendimizden geçip günah işlememize sebebiyet verebilir. şimdi el ile doyuma ulaşanlar lanetlidir cümlesini duyunca istekli olduğu halde de yapanlarda mı giriyor o sınıfa onu merak ettim
neden evlenemezsin bunu merak ettim açıkçası.
yaş itibariyle çe çevre etmenleri itibariyle zinaya düşmektense bu yontem kabul edılebilir. (bunu ben değil ulema soyluyor)
canını sıkma.
ancak!
masturbasyona fazla kaptırmak ileride cinsel yaşamda mutsuzluklara tatminsizliklere yol açar.00 Yorumla
+1 yılo ayet değil hadisdir zayıf bir hadistir zor durumda kaldıgın zaman mast yapabilirsin bence aksi halde kendini tuttukca psikolojin bozulur ve geri dönüşü olmayan sorunlara yol acarsın.
12 Yorumla
Soran+1 yılbunu öğrenmek istiyordum. teşekkürler
- +1 yıl
bişiy diyil
+1 yıl1. Elinin altında internet var, bakmaya üşenip bize soruyorsun. Bunu bile yapmıyorsan, günah yazmış, yazmamış ne farkı var?
2. Zinaya düşmektense o işi yapmak daha iyidir.
3. 30 yaşına geldiğinde daha beter olacak. Şimdiden koca aramaya başla kendine.00 Yorumlabu zmana kadar yapmadan durabilmen bile çok enteresan, bir yolla (seks, mast, rüya vb.) bir hafta boşalmasam kasıklarım ağrımaya başlardı o yaşlarda ;))
15 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyordumda ondan yapmamıştım. kıvranıp dururdum
Soran+1 yılaçıkcası kızların yapabildiğini bilmiyordum ve arkadaşlarla hiç konuşmamıştık o zamana kadar ama yine onlardan duydum öyle başladım en sonunda. p*rno duyardım bir kaç kere baktım ama iğrenç gelmişti açıkcası :)
Soran+1 yılhala izlemiyorum.
- Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılHanimefendi amaciniz zinadan kacmak bu cok dogal dinimizz mantik dini emin olun bir sakincasi oldugu sanmiyorum cunku bedeninizi dizginlemeye calisiosunuz bende ayni durumdayim cok iyi anliyorm sizi
22 Yorumla
Soran+1 yılistekten gözümün kararmasını yanlış kararlar almak istemiyorum.
- +1 yıl
Ayni seyleri yasiyoruzz yaaa cok iyi anliyorum seni
Günah değil her insanın bir şekilde doyuma ulaşması lazım cübbeli Ahmet hoca bunu açıklamıştı günahsa erkeklerin hepsi cehennemlik
22 Yorumla
Soran+1 yılsonuçta ihtiyaç duyuyorum tıpkı suya yemeğe duyulan ihtiyaç gibi. tabi ki her şeyin fazlası haram
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncelikle, "öyle bir ayet yok."
Ve hatta, zinadan uzak kalmak için masturbasyon yapman daha makbuldür. Nitekim, nefsi-isteği veren Allah; herhalde ki bize işkence etmek için vermedi. Evlenene kadar zina etme de, ne edersen et.
(Kendini istediğin kadar rahatlat. Lakin abdestini almayı ihmal etme.)00 Yorumla
+1 yılZina yapmaktansa en iyisi böyle bence... lisede okurken din bilgisi hocam şöyle demişti: masturbasyon yapmak günahtır ama gözünüz karardığında zina yapmamak için masturbasyon yapmanın bir zararı günahı yoktur
17 Yorumla
Soran+1 yıliyi de kendimi rahatlatmamın nesi günah ki. korkuyorum böyle olunca :(
- +1 yıl
Günahı sevabı ben belirlemedim sorgulayamayız :)
Soran+1 yılgünah olduğuna dair ayet var mı acaba ya. en iyisi açıp okumak mealden
- +1 yıl
Din bilgim pek yok bilemiyorum ama sen son sürat devam masturbasyona :)
Soran+1 yılsenden de izin geldi artık içim rahat :D
- +1 yıl
Allahın yasakladığı şeyi yapıyorsun yapıyoruz benim izin vermemi mi göz önünde bulunduracaksın seks cinsellik hayatın olmazsa olmazları neyse kötü oluyorum galiba aklıma karpuz kabuğu düşmeden yol alıyorum yavaştan :) görüşürüz
Soran+1 yılgüle güle ;)
yok oyle sacmalik felan, baj wolf of wall street de ne demis, bir seye kontsantre olmak istiyorsan once masturnasyon cekip kafani sexten arindirmalisin:) devam et
01 Yorumla
Soran+1 yıl:)) aynen öyle. başka türlü akıl hep o yöne kayıyor. bazen daha tetikleyici olabiliyor evet ama bazen de rahatsızlık verici
+1 yılben evli olamda halen ellede yapıyom yetmiyor yapmazsam asabi oluyorum yapıp rahatlıyorum sen yaparken aklına neyi getirirsin en çok merak ettigim şeydir?
14 Yorumla
Soran+1 yıltabi ki hoşlandığım kişiyi
- +1 yıl
hoşlandıgın kişi biliyormu ondan hoşlandıgını
Soran+1 yılhayır
- +1 yıl
vaybe düşünüyorum bir kız beni düşünüp mast yapıyor duysam ne havalara girerim ögrencimisin boy kilon kaç açıkmı kapalımısın birde nerelisin?
Saçmalama bedeninden zevk almaya bak. Günah falan değil öyle bir ayet yok. Yaşının gereğini yapıyorsun. Kendine boşuna eziyet etme.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMasturbasyon zevk için yapılırsa haram
Rahatlamak için yapılırsa caiz
İlişkiden kaçınmak için yapılırsa vaciptir.
Şeklinde olduğunu biliyorum..
Sarışın yeşil gözlüysen hemen evlenelim seni bu problemden kurtarayım :P00 Yorumlagunah oldugun hic inamiyorum onemli olan senin zevk alman tadini cikar simdilk en yakinda ins seni seven sana kiymet veren biri cikar karsinda umutsz olma yeterki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenım yasımda 24 ama ben şu an kadar 12 kızla yattım ondan sonra bır daha yatmadım şu an sureklı gunde 5 kere mastur yapıyorum yetmıyor maalesef ıhtıyactan dolayı oldugu ıcın sıkıntı degıl ama durduk yere yaparsan gunah canı egerkı cok ıstyrsan ılıskıye gırmeyı deneyebılırız ıstersen denedıkten sonrada evlenelım dersen evelenebılırız cok cıddıyım
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 377 cevap paylaştı. Benim bildiğimbunun günahi yok haramdan uzak durmak için yapılan bişey bu
13 Yorumla
Soran+1 yılöyle bir şey okudum geçenlerde burada
Gizli Üye(36-45)+1 yılkeyif için yapmak iyi değil ancak dayanamayacak durumdaysan zina yapacak hale geldiysen bu yöntemle kendini rahatlatmanda cevaz var
08 Yorumla
Soran+1 yılo zaman aynı zevk için yemek yemenin ihtiyaçtan fazla şey satın almanın durumu gibi bu durumda
Cevap sahibi+1 yılgibi sanki bahsettiğin şeylerin müsriflikten kaynaklanan sıkıntıları var mastürbasyon sanki bunlardan biraz farklı sınıfta
Soran+1 yılneden ki? mantık aynı ama sonuçta hepsinde amaç ruhsal ve fiziksel tatmin
Cevap sahibi+1 yılYani zaruri halde domuz eti yemeyle zina yapmamak için masturbasyon yapmayı aynı kefeye koymamız daha doğru olabilir normalde yersen haramdır ama zor durumda kalırsan ölmeyecek kadar yiyebilirsin
Soran+1 yılama burada hayati bir durum söz konusu bu aynı değil bence. o insanın başına gelebilecek çok çok düşük bir olasılık. o kadar zorlaştırmanın alemi yok. nasıl ki acıkıyoruz midemiz gurulduyor bir şeyler yeme ihtiyacı duyuyorsak bunun da öyle bir ihtiyaç anında yapılması gerekmez mi? illa ölüm orucu tutar kadar kötü duruma mı gelmemiz gerek?
Cevap sahibi+1 yılben hayati mevzu açısından değil büyük küçük günah haram helal hususunda belirtmek istedim zaten sorunun cevabınıda aldığını düşünüyorum bir ilmihale bakman daha doğru olur burada yazdıklarına bakarsak konu hakkında da epeyce bilgilisin ama neden hala merak edip sordun anlayamadım doğrusu cevap yazdığıma da pişman olduğumu söyleyeyim amacım sadece soruna öğrendiğim kadarıyla cevap vermekti ama birden gereksiz bir polemiğin içinde buldum kendimi
Soran+1 yılneyse saol
Cevap sahibi+1 yılsende sağol
+1 yılaynı durum cogu kısıde var mesela bnde :) en ıyısı sen kızsın evlenebılırsın sorun olmaz ama bır erkegın evlenmesı zor ıs guc falan :(
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl sorun olmaz ya. sadece cinsellik için evlenilir mi. bu devirde erkeğinde kızında evlenmesi zor. yavşak dolu ortalık
- +1 yıl
neden zormus ya. hc mı ınsanlara guvnmıyorsunuz?
Gizli Üye(36-45)+1 yılCüppeli ahmet hocadan mi birinden dinlenmiştim ama ismini hatırlamıyorumda ünlü bir hocada; eğer ki ilişkiye girecek kadar dolduysa için mast. Yapmak farzdir tarzinda bir konusmasi var. Youtube sitesinden mast. Yapmak günah mi diye yaz cikar
12 Yorumla- +1 yıl
Farz mı? Sen kimden dinlediysen tekrar dinle bence :D
Cevap sahibi+1 yılDüzgün oku yorumu ! Farzdir TARZINDA yazdim.
Kiyamet gunu 7 gunahkar vardir bunlardan biri mast yapanlar Allah onlarin yuzlerine bakmadan Cehenneme atacaktir.
02 Yorumla
Soran+1 yılatma ya
Zinadan korunmak için yapılan masturbasyon haram değildir.
00 YorumlaO zman el ile yapma :) takma falan al ya da bir sevgili bul sirf bunun icin ikinizde birbirinizi yalayarak doyurun
00 Yorumlahiçbir şartta günah değildir... ve merak etme o evlilerde de tık yok
01 Yorumla
Soran+1 yılyeni evliler ama :)
O zaman sende biseyler yasa ciddi düşünebileceğin birisi ile
02 Yorumla
Soran+1 yılbak bu hiç aklıma gelmemişti :)
zina yapmaktan iyidir ama fazla yaparsan isteğine hakim olmayıp yakalana bilirsin birine ozan işin çok zor olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende yapıyordum ama bende duydugmdan berı gunah oldugunu yapmamaya basladım evlenmyı beklcz baska careesı yok o zamn bol bol bosaltrlar:D
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılöyle bişy yok zina yapmaya kalkacak kadar isteğin varsa masturbasyonla bu isteğini gidermelisin
10 YorumlaÖyle bir ayet yok yapmazsan zinaya teşfik olursunki bu daha tehlikeli sen devam et
00 Yorumla
+1 yıldevam et arkadaşlarınla konuş seks hayatını hayal edersin en azından
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa ihtiyaç giderme şeklindeyse, seni zinadan koruyorsa günah değil benim bildiğim.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı. Masturbasyon günah değildir
21 Yorumla
Soran+1 yılemin misin?
+1 yılbedenini rahatlat. detaylı konuşmak istersen hangi boyutuyla olursa olsun bana yazabilirsin..
00 Yorumlaöyle bir şey yok. günah değil.
10 YorumlaYa kardesim sacmalamayin hangi cagda yasiyoruz
01 Yorumla
Soran+1 yılofff
dayanamayacak kadar çokmu yapmak istiyosun
02 Yorumla
Soran+1 yılbir ara 15 gün falan tuttum kendimi oda misafirlerimiz vardı evde ve onlar gider gitmez daha dokunduğum anda bikaç dakika içinde boşaldım. yani o zamanki kadar istekli olmuyorum tabi normal günlerde ama rahatlama ihtiyacı hissediyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılyüzeysel sevişerek orgazm olabilirsin
00 Yorumladokunma bak bozarsın.
00 Yorumlamasturbasyon tabi günah ama zina daha günah
08 Yorumla
Soran+1 yılişte o günah diye belirtilen ayet var mı?
Soran+1 yıloffff
Soran+1 yılevli olmayanlar napıcak o zaman?
onu bir arkadaş açıkladı düşük bir hadismiş o. önemli olan kuran da açık açık günah olarak yazılıp yazılmadığı. en iyisi adam akıllı kuran ı açıp okumak anlaşıldı.
Soran+1 yılherkes her şeyi der. insanlara güvenmektense açıp okumak en iyisi. başka birisi de böyle bir ayetin kesinlikle olmadığını söyledi burada. yani her kafadan ayrı ses. iş başa düştü. neyse saol
Neden evlenemiosun merak ettim?
02 Yorumla
Soran+1 yıladay yok da ondan
+1 yılSakin ol ve o elindekini rahat birak
20 Yorumlaküçük günahlara giriyor dostum. problem değil.
00 Yorumlaevlenmen gerekli yoksa önüne geçemezsin
00 Yorumlazina yapacağına onu yap
00 YorumlaDini nikak kiy biri ile. Ama oyle bir ayet yok.
00 Yorumla
+1 yılAyet uyok die biliyorum ama hadis var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu zamana kadar neden sevgilin olmadı ilginç
010 Yorumla
Soran+1 yılnesi ilginç? sevgili olmuş olmak için olmadım. sevildiğimi hissetmedim
Cevap sahibi+1 yılben acaba çokmu çirkinsinde teklif almıyorsun diye düşündüm
Soran+1 yıltam zıttı aslında teklif edenlerin niyeti hemen yakınlaşmak. ve ben bunu istemiyorum. doğru gelmiyor bana
Cevap sahibi+1 yılişte bu çok çocukca birşey, bunun için sana yakın olmaya çalışmaları, sen ilk önce gerçekten ilgi görmek istiyorsun
Soran+1 yılnormal olan bu değil mi. her şeyin bir sırası ve zamanı olur. hemen kolunu falan atmaya çalışandan soğuyorum yapabileceğim bir şey yok
Cevap sahibi+1 yıltabiki bunları zaten çocuklar yapar olacaksa bunu akışına bırakmak lazım zaten o şekilde yaklaşanda belli olur ;)
aklı başında birisin sevdim sohbetini özelden yazarmısın gizliligi açsam?
Soran+1 yılburadan kimseyle konuşmuyorum zahmet etme :)
Cevap sahibi+1 yılben düzgünce konuşmaktan bahsetmiştim
Soran+1 yıltamam da yine de konuşmuyorum
Cevap sahibi+1 yılne diyebilirim canın sagolsun ama güzel olurdu
Gizli Üye(36-45)+1 yılkenan doğulu-Ara beni lüften :D
110 :D00 Yorumla
+1 yılyanıp kül olacaksın
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 404 cevap paylaştı. Sana serbest şeker
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla bilemedim ki ben simdi
00 Yorumla
+1 yılYanacaksınn
00 YorumlaKendi bildigini yap