Bunun sebebi mastürbasyonun biyolojik mekanizması mı yoksa düşüncesel olarak mastürbasyona yüklemiş olduğum anlam mı? Mesela kız arkadaşlarda bu durum oluyor mu?
Arkadaşlar mastürbasyon yaptıktan sonra psikolojik olarak kötü hissediyorum?
Ona yüklediğin anlam ve kendine baktıgın noktada görmek istemediğin işin nedenini yapıyorsun. Unutkanlık ve kafada boşluk yaratıyor belkide bunların psikolojik travmalarını yaşıyor olabilirsin. İrade en büyük zeka gelişimidir.
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok güzel yazdın. iradenin geliştirmek için peki bu ihtiyacın yerini nasıl doldurmam gerekiyor veya gerçekten gerekir mi?
İradeni zorlayacaksın yapmayacağım istemediğim seýi diyerek bağımlılıklarına köle olmaktan kurtulacaksın. Acı çekmeden başaramazsın. Fakat acı iyi de olabilir.
Yapmanın doğru olmadığını biliyorum, yapmamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Fakat stres, libido yükselmesi gibi nedenler tetikliyor. İhtiyaçmış hissi de baskın geliyor bir anda. Anlayacağın sıkışmış düşüncelere sahibim, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu da bilmiyorum tam olarak.
Kendimizi suçlu hissetme sebebi dini inançlarımızdan kaynaklı genelde, sonuç olarak cinsellik bir ihtiyaç. Bu konuda bence kendinizi telkin edin. Fakat benim derdimde ise yaramıyor işte.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ona yüklediğin anlam ve kendine baktıgın noktada görmek istemediğin işin nedenini yapıyorsun.
Unutkanlık ve kafada boşluk yaratıyor belkide bunların psikolojik travmalarını yaşıyor olabilirsin.
İrade en büyük zeka gelişimidir.
Çok güzel yazdın. iradenin geliştirmek için peki bu ihtiyacın yerini nasıl doldurmam gerekiyor veya gerçekten gerekir mi?
İradeni zorlayacaksın yapmayacağım istemediğim seýi diyerek bağımlılıklarına köle olmaktan kurtulacaksın.
Acı çekmeden başaramazsın. Fakat acı iyi de olabilir.
Yapmanın doğru olmadığını biliyorum, yapmamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Fakat stres, libido yükselmesi gibi nedenler tetikliyor. İhtiyaçmış hissi de baskın geliyor bir anda. Anlayacağın sıkışmış düşüncelere sahibim, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu da bilmiyorum tam olarak.
Böyle zamanlarda vicdanını dinle.
İnsanın tanrıyla konuşmasıdır der viktor hugo.
Arada kalmış bir insanım, vicdanım sal gitsin diyor. Ama nereye kadar? Mantığım, vicdanım, duygularım.. Hepsi birbirine girmiş durumda.
Bu konuda nefsinin dediklerinin tersini yapmaktan başka çare yok. Terbiye edeceksin sen onu değil o seni dinleyecek.
Eyvallah hocam, tavsiyelerini dikkate alacağım. Hayırlı geceler 🙋🏻♂️
Ben kendimi suçlu hissediyorum keşke yapmasaydım diyorum
Bu işin ayrı bir boyutu ama, bundan ziyade bir mutsuzluk, çöküntü, motivasyon kaybı, içe kapanıklık, zihinsel bir yavaşlama geliyor bana.
Orasını bilmiyorum maalesef neden oluyor
Kendimizi suçlu hissetme sebebi dini inançlarımızdan kaynaklı genelde, sonuç olarak cinsellik bir ihtiyaç. Bu konuda bence kendinizi telkin edin. Fakat benim derdimde ise yaramıyor işte.
Sen çok sık mı yapıyorsun belli ondandır
Hayıır, ama ergenlik zamanında bilinç olmadığı için çok yapardım. Şimdi haftada 1 genelde.
Hım bence araştır iyice internetten o zaman
İnternetten araştırmak inan daha da artırdı anksiyetemi. İnternet bilgi çöplüğüne dönmüş durumda. Bir dönem Neverfap akademiye dahi katıldım.
Bende sorun var galiba, hiç olmuyor
Anlıyorum umarım bir an önce geçer
Teşekkür ederim, sağolun.