gelinin evden çıkacağı sırada beline bağlanan kırmızı kuşak olaylarını biliyosunuzdur. son zamanlarda sosyal medyada bu aşırı "kızın bakire olduğunu tescilliyo kızı damgalıyo" gibi saçma yorumlar görmüştüm. internetten biraz baktım ve doğrusunun 'gayret kuşağı' olduğunu öğrendim. yani gelin evinde gayretli güçlü vs olsun diyeymiş. 3. de bağlanmasının sebebi de evine bolluk bereket getirsin diyeymiş. Siz ne düşünüyorsunuz kırmızı kuşak bağlanamsı konusunda? sosyal medyada dolaşan gibi düşünüp bağlattırmam mı dersiniz yoksa normal bulup hem de gelenek diye bağlattırır mısınız?
Güncellemeler
+1 yıl
güncelleme
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ekleme yapayım. Sadece kırmızı değil, mavi ve mor gibi renkleri de vardır. Hatta kadınların doğum yaptıktan sonra başlarına bağlanan da aynı şekilde bu inancın ürünüdür. Şans, bolluk, bereket, birliktelik gibi pek çok anlam taşımaktadır. Her şeyin yobazlığı ve at gözlüğü iyi değildir. Objektif bakmak gerekmekte
kesinlikle katılıyorum sonuna kadar. maalesef günümüzde özellikle 20nin 5 aşağı 5 yukarı yaş gruplarındaki insanlar sürekli belli başlı gelenek görenekleri reddedip çarpıtmakta
Bazıları sürü psikolojisine kapılıyor, zamanla öğrenecekler. O asosyal yaşamlarından çıkıp biraz insan tanımaya ve keşfetmeye başlarlarsa dünyayı da öğreneceklerdir
Ya ne bakireliği ya sacmaliyolar
Tabi ki takacam ilerde
şu an özellikle 17-25 yaş grubu arasında çok fazla ters düşünen insan var ama böyle kızların kalması da mutluluk verici
Ben şahsen gelenek göreneklerime bağlı bir insanım baglatirim öyle de olacak. Saçma sapan bi z kusagimidir nedir o haltı çıkarmışlar ne diyolar ne b0k yiyorlar belli değil
Guzel yorum bayildim 😂😂
Şokada gir sana bi pozisyon veriyim ayıltırım seni ben merak etme
Onu kim bekaret diye uydurdu bilmiyorum. Ben hiçbir düğünde o kuşak bağlanırken bekaretle ilgili bir şey duymadım
düğünde duyma değil de dediğim gibi sosyal medyada böyle söylemler çok fazlayfdı
İşte böyle bir şey yok sosyal medyada birbirini dolduran asosyallerin söylemleri işte. Çıkıp bi gerçek hayata karışsalar görecekler böyle olmadığını