Hayır, yok. Latince bir zar Allah tarafından mikrop kapmasın diye konulmuş tuvaletimizi yaparken. Birkaç tane koca karı çıkmış ona kızlık zarı bekaret demiş diye tüm Türk toplumu kadına namus biçiyor. Türkiye’de erkeklerin geneli “ Erkektir yapar “ zarı yok diye yemediği halt kalmadı Türkiye’de bakir erkek yok denecek kadar az. Kalkmışlar kız evlenmeden ilişkiye giriyor diye dışlıyorlar namussuz bacım diyorlar kızlık zarı yok evlenilmez felan namus iki bacak arasından çıkan iki damla kan mı gerçekten? Kadınlar erkeklerin cinsel geçmişini sorgulamıyor bakir mi değil mi bakmıyor erkekler neden hala bakire kız arama mantığında? At gözlükleri neden sürekli takılı kalmış durumda Türkiye’de insanların gözüne? Kadınların ahlak ve namus borcu yok size. Sırf erkeklerde zar yok diye erkekler kadınlara namussuz muamelesi yapmamalı değil mi? Sonuçta insanız. Cinsel ilişki sonucu doğan insanlarız ve kadının cinsel ihtiyaçları olmasını neden namus olayına bağlarız?
Bu konuda katılıyorum size sırf kadına yüklemek yanlış bi durum yanlışsa erkek için kadın içinde yanlıştır herkes bu konuda özgür her insan kendi yaptığının hesabını verir bakirim azınlıkta olanlardanım sırf bakirim diye namuslu ya da namussuz olmam bu çok yanlış
tepkilerine katılıyorum. ben sadece seni bilgilendirmek için yorum katkısında bulunacağım. senin sorun sayesinde birileri gerçekleri öğrensin istiyorum. anlatımım biraz uzun olacak ama en azından gerçekleri bilmeli insanlar
öncelikle şunu söyleyelim. kızlık zarı denen bir zar değildir. o bir iç dokuya ait deridir. yani iç dudakların ya da diş etinizin derisi gibi bir iç doku derisi. peki bu deri nedir. bunu öğrenelim. bunu öğrenmek için ana karnındaki ilk oluşuma gitmemiz gerek. ana karnında bebek ilk olarak anneden gelen kromozomlarla hayata başlar. babadan gelen kromozomlar 6. hafta devreye girer. bu süreçte memeler oluştuğu için erkeklerde de meme vardır. ilk üç ay bebeğin cinsiyti belli değildir. çünkü ilk yaratılışta genital bölgede sadece küçük bir çıkıntı olur. ne kızı ifade edece vajina veya vulva ne de erkeği ifade edecek testisler yoktur. sadece küçük bir çıkıntı. o nedenle hamile kadınlar doktora cinsiyet sorduğunda doktor 4. ay gelin derler.
bir bebek eğer erkek olacaksa genital bölgedeki küçük çıkıntı 3 ay sonra büyür penis olur. ardından testisler oluşur. bir bebek eğer kız olacaksa genital bölgedeki küçük çıkıntı 3 ay sonra büyümez aynı kalır klitoris olur. ardından açılma şeklinde önce vulva yani dış dudaklar ardından ikinci açılma ile iç dudaklar ve ardından 3. açılma ile vajina oluşur. 3. açılmada vajina oluşurken açılma anında oluşan deri uzantıları kızlık zarı denen deri uzantısıdır. yani o bir başka deyişle iç dudaklardaki derinin devamıdır. yani o bir zar değil açılma şekklinde oluşumun bir gereği deri uzantısıdır.
dünyada ilk kez bu derinin bekaretin ispatı olarak kullanan eski yahudilerdir. bekaret ne islami ne de türk kültürüne ait değildir. kadına hakarat konusunda en önce giden ırk eski yahudiler 2. sırada araplar 3. sırada farslar yani iranlılar gelir. bizler de maalesef iranlılardan yani farslardan islamı öğrendik. mesela ezan kelimesi farsçadır. namaz kelimesi farsçadır. abdest kelimesi farsçadır. arapça değildir bunlar.
sonuç olarak yahudi gelenekleri din gibi islama girmiştir. din ile alakası yoktur.
eğer evlilikte bekaret önemli olsaydı şu soruma mantıklı cevap veren biri çıksın o zaman peygamber 25 yaşında iken 40 yaşında 2 kez evlilik yaşamış ve her iki eşinden de çocukları olan bir kadın ile evlenir miydi. birileri bunu ncevabını versin. demek ki islamiyette bekaret evililik için bir gereklilik değildir.
yahudileri takliti bırakalım
müslüman geçinen erkeklere söylüyorum. sünnet diye sakal bırakmayın. kuranda lanet edilen ebu leheb in de sakalı vardı. ebu süfyanın da sakalı vardı. bunlar din düşmanlarıydı
eğer sünnet diye takip edecekseniz peygamberin evliliklerini örnek alın. o bakire diye zorlamadı. eşleri öldükçe yeniden evlendi. 13 kez evlilik yaşadı. 1 tanesi bakire diğer 12 tanesi 1 veya 2 evlikik yaşamış çocuk sahibi kadınlardı
Boş yapiyorsun. Peygamber eşleri dul kadinlardi, evlendiler ve dul kaldilar. Simdi burada algi yapma. Cogu bakire olmayan kizlar evlilikden once kayip ediyorlar bekaretini.
eğer bekaret önemli olsa bakire olmayanla evlenmeyin diye haram kılar. kuranda böyle bir şey yoktur.
herkes ilişki ile bekaretin kaybetmez. biraz akıllı olun kapalı zar tipi olur adet göremez zar patlatılır adet görmesi için herhangi bir kist polip myom gibi rahatsızlık olur tedavisi gerekir. bekaret alınabilir.
Bak kardeşim. Inat mi ediyorsun, anlamiyormusun bilmiyorum ama. Ben bekarete birsey demiyorum?
Sen sunnet ile kiyaslama yapdin, yanlis bir kiyaslama.
Hem, maden bekaret onemli diyorsun surekli. Sende bende biliyoruz burada ki konu "zina" dir. Evlilikden once bekaretini kayip eden kisi zinakar dir. Bakirelik birtek zar degil, kisinin iffeti ile ilgili. Ve bu bir yuva kurmak isteyen bir erkek icin onemlidir.
Evlenmis, helal bir sekilde bakireligni kayip etmis, adam olmus ve sonra tekrar evlenirse. Tamam ozaman konu baska.
@C4yourself Kadınların size iffet borcu yok , o sadece mikroptan koruyan bir zar. Zinaya gelince onun zarla alakası yok ve biz Arap değiliz müslümanlar da zina yapabiliyor bu iffetle ilgili değil o zaman Türkiye’deki erkeklerin geneli iffetsiz oluyor
@C4yourself kadının ve erkeğin cinsel ihtiyaçları var erkek yapınca ihtiyacı var erkektir yapar oluyorsa kadın yapınca bekaret denen saçmalık aranıyorsa zina yapıp yapmadığına bakıyorlarsa bu adaletsizlikten başka bir şey değil erkekde de bakir mi diye bakalım o zaman kafa yapısına bak ya
@C4yourself En ahlaksız olanlar ahlak namus ve iffet şövalyeliği yapanlardır erkeklerin geneli bozuk olduğu için kadındaki bir Zara böyle anlam yüklemeleri normal yobazlıktan cahillikten başka bir şey değil koskoca peygamber dul kadınlarla evleniyor günümüzde zina yapmış biri olsa tövbe etmek şartıyla yine evlenirdi peygamber bile haddini bilirdi ben Allah değilim kulunu yargılayamam diye sizinkisi iffet diye saçma bir etiketle kadınları yargılamak kadın düşmanları sizi
@C4yourself bahsettiğin ayet haber ayetidr emir ayeti değil. nur suresi 3. ayettir. zina iki sevgilinin ilişkisi değil fuhuştur. ayetleri iyi okuyup iyi anlayın
@builder bak sen neye inaniyorsan inan. Bekaret onemli mi degil mi bu SANA kalmis birsey. Ben buna birsey demiyorum kendin hayatin, ANLADIN MI? AMA dini hakkinda yanlis bilgi verme!
Yok demek iki sevgili arasinda zina degilmis. Bunlar evlenmemis etmemis, yine zina sayiliyor kardesim.
Ilişkiler sadece kari ve koca arasinda, yani EVLENDIKDEN sonra yasanir. Bundan oncesi veya eşinden baskasi ile ZINA dir. Bu kadar basit, neden anlamakla zorlaniyorsun?
nur suresindeki 3. ayeti emir gibi anlamanız akılsızca olur. çünkü alla senin gibi benim gibi yalpalamaz. "zina eden ya da müşrik ile evlenir" tabiri bir haberdir emir değil. çünkü bir müsümanın müşrik ile evlenmesi haramdır haram şeyi allah emretmez
buarda söylenen şudur. zina konuunda adı çıkmış bir kadn ya da erkeği ancak zina yapan biri kabullenşr başkası kabullenmez anlamındadır. yani haber ayetidir emir değil
@C4yourself arkadaşım bana diyaneti referans verme diyanet dinin sahibi allahın sözü olan kuranı referans almıyor ki ben diyaneti referans alayım. akıl yok mu sizde din allahındır. kuran allahın sözleridir. diyanet fıkıh denen içi hurafe dolu eski din adamlarının kişisel yorumlarını referans alıyor. fıkıh din değildir. fıkıh ne demek. eski din adamlarına fakih denir. fakihlerin şahsi özel yorumlarına da fıkıh denir. yapmayın allah aşkına allahın sözleri dururken fıkıh neyinize. önce kuran kuran
Tek kelime din adi altindaki cehalet ve yobazliktir haklisiniz kizlik zari kadinlarin organlarinin acik olmasi erkeklerin gibi kapali olmamasi daha bebekken bakterilerden korumak icin bir olusumdur
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Düşünün ki bir erkek bir kız evladınız var erkek yapınca erkektir yapar oluyor kız yapınca namussuz muamelesi görüyor bu haksızlıktan başka bir şey değil
Ve bunu yapanlarin coguda yine kadin olan anneler ornegin oglumum cok guzel sevgilisi var diye boburlenirken kizinin sevgilisi olsa sen basima bacım olacan diye fircalar daha ilerisi siddet uygular hic dusunmezki sevgilisi var diye kizina bacım diyen anne ozaman oglunun sevgilisude kiz olduguna gore o kizdami bacım oluyor