Selamlar :) Duş almadan en fazla 2 gün durabilenler bu soruyu çok iyi anlayacaklardır. Vücudunun bir bölgesinde dikiş olanlar duş alma konusunda çok kararsız kalırlar. Uzun süre duş almadan durmak mümkün olmayacağı için dikişliyken duş almanın taktiklerini bilmek gerekiyor. Vücutta dikiş varken duş nasıl alınır anlatmak isterim.
Dikişliyken duş alınır mı?
dikişliyken duş alınır mı?
Dikiş varken duş alınır mı? Dikişliyken hemen duş alınmaz. Eğer 2 tane dikişiniz varsa dikkatlice duş alabilirsiniz. Ancak ikiden fazla dikişiniz varsa doktorunuza kaç gün duş alamayacağınızı sorun. Ve bu süreye uyun. Ardından dikkat ederek duş alabilirsiniz. Dikişli bölgeye asla su değmemesi gerekir. Çünkü su değerse dikiş tutmaz ve açılır. Dikişli bölgenin temiz ve kuru tutulması gerekir. Banyo suyu kireçli de olabileceği için dikişli bölgenin mikrop kapmasına sebep olabilir. Bu yüzden dikişler alınana ve yara iyileşene kadar su değdirmeyin. Duşunuzu dikişli bölgeyi koruyarak alın. Dikişli duş alınır mı? sorusuna umarım cevap olmuştur.
Dikiş varken nasıl duş alınır?
Dikişli iken duşa girmeden önce almanız gereken bazı önlemler var. Öncelikle dikişli olan bölgeyi düzenli olarak pansuman yaptırın. Duşa girmeden önce dikişli bölgenin sargısını sakın çıkarmayın. Sargının üzerini ince bir havlu ile dolayın. Sargının üzerini ise streç film ile sarın. Böylece su sızması olmayacaktır. Duş alırken de o bölgenin suyun altında kalmamasına dikkat edin. Bu şekilde kolayca duş alabilirsiniz. Ve duşunuzu mümkün olduğunca hızlı almaya çalışın. Süreyi çok uzun tutmamaya çalışın.
Duşta hangi ürünler kullanılmalı?
Duşta hangi ürünlerin kullanılması gerektiğine de değinmek istiyorum. Şampuan veya duş jelinizi temiz içerikli ürünlerden seçin. Kullandığınızın ürünlerin içerisinden saçınıza, vücudunuza zarar vermeyecek ürünler tercih edin. Örneğin içerisinde alkol, paraben, yapay renklendirici gibi maddeler olmasın. Sülfatsız şampuanlar kullanın. Böyle ürünler dikişler için de oldukça zararlı. Eğer yanlışlıkla dikişlere değerse canınızı çok yakar ve yaraya zarar verir. Bu yüzden en azından dikişiniz olduğunuzda temiz içerikli ürünler kullanmanızı tavsiye ederim. Duş jeli olarak en güvendiğim temiz içerikli ürün Pure Line. Tavsiye ederim.
işini sağlama al.. eşeğini sağlam kazığa bağla.. birkaç gün daha sabret zaten dikiş atar ya da söktürürsün.. eğer şimdi duş alırsın iltihap vs.. birşey olursa o zaman daha kötü olur..
Dün gittim pansuman yaptırmaya dikiş atan o. bana soruyor ben yapmıştım dimi dikişlerini aldırmaya mı geldin falan dedi. dedim heralde bişey içti :D sonra pansumanı cıkarttı dikişlerimi ne zaman alıncağını söylemedi.
:)) çok aramışsın belli ki o doktoru :) Vallahi kesin bir şey söylememek lazım yinede ama biliyorsun ki sıcak su genelde yumuşatır vücudu o yüzden sıkıntı çıkarabilir ne desek yanlış olur şimdi.
özel bantlar var dikişli yaralar için. Suya dayanaklı yapıştırılıp çıkarmalı eczanelerde satııyor onlardan al rahat rahat yıksa işin bitince çıkar at :)