lütfen saçmalamayın adam akıllı cevap verirseniz sevinirim...
acaba vajina görünce cenabetmi oluruz.. yani vajina görmek boy abdesti gerektirirmi..
acaba vajina görünce cenabetmi oluruz.. yani vajina görmek boy abdesti gerektirirmi..
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer arkadaşım gusül abdesti şu iki şekilde bozulur..
1- herkesin bildiği gibi penisten meni çıkması sonucu
2- penisin başının vajinaya girmesiyle
bozulur ikisindede abdest gerektirir bunları ilmihalde okumuştum yani kesin bilgi görmekle birşey olmaz.
tamam saol arkadaşım :)
bak güzel kardeşim sana bi alıntıyla cevap veriyorum
Buluğ çağma ermiş kimsenin dört çeşit suyu vardır.
1- İdrar, 2- Meni, 3- Mezî, 4- Vedî.
Bunlardan guslü gerektiren yalnız menidir. Meninin üç özelliği vardır:
1- Sıçrayarak çıkması,
2- Hazzın hasıl olması.
3- Yaş iken hamur kokusunu, kuru iken yumurtanın beyaz kısmının kokusunu vermesidir.
Vedî. idrardan sonra çıkan katı ve beyaz bir sudur. Mezî de beyaz ve ince bir su olup şehvet hissi galebe çaldığı anlarda meydana gelen bir sudur. Binâenaleyh söz konusu “vedi” ve “mezi”den dolayı gusül gerekmez.
Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir. Bundan dolayı sadece abdest bozulur ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez.
Guslü Gerektiren Haller:
1. Cinsel ilişkide bulunmak:Meni gelmese bile erkekle kadının cinsel organları birbirine kavuşursa gusül gerekir.
Resulullah (s.a.v.) bu konuda şöyle buyurmaktadır: "Kadının ve erkeğin sünnet mahalleri birbirine dokunur da kertik kaybolursa gusül, lazım gelir. "(1)
2. İhtilam olmak: Erkek veya kadından uyku ya da uyanıklık halindeyken şehvetle meninin çıkması da guslü gerektirir. Resulullah (s.a.v.)'a: "Bir kimse elbisesinde ıslaklık bulsa, ancak ihtilam olduğunu hatırlamasa yıkanması gerekir mi?" diye soruldu. Resulullah (s.a.v.): "Evet gerekir" diye cevapladı. Sonra ihtilam olduğunu görüp de yaşlık göremeyen kimseden soruldu. Resulullah (s.a.v.): "Ona gusül gerekmez" dedi.."(2)
(1) Buhârî, Gusl 28; Müslim, Hayz 87; Ebu Dâvud, Taharet 84; Nesâî, Taharet 129; Ibn Ma'ce, Taharet 111; Muvatta, Taharet 71
(2) Ebu Dâvud, Taharet 95; Tirmizî, Taharet 82
gerçekten saol :) işime yarar..
nedemek kardes bidahakinede sende sağlam arastır cok kaynak mevcut heryerde
hocam guslun şartları bellidir. zaten yazmışlar. ama iyi bir müslüman bir konuda şüphesi varsa aklımda şüphe kalmasın diye şüpheyi gidermek için boyabdesti alır. yani boy abdesti almanı öneririm. ama gerek yoktur almaya. hatta eğer ruyanda cinsel ilişkiye girdiysen ve meni akımı olmadıysa bu ruyayı alimler (bildiğim kadarıyla) çok iyi bir ruya olduğunu anlatıyor. meni boşalımı olmayacak ama :)
Cevap
11Cevap
şimdi bilen birine danıştım. boşalmadığın sürece cenabet olmazsın. ister gör, ister elle...
:) saol
helallin olmayan herhangi bir insanı çıplak gördüğün zaman boy abdestti bozulur.
saol :)
"helallin olmayan herhangi bir insanı çıplak gördüğün zaman boy abdestti bozulur." :))))))))) nasıl ve nereden öğreniyorsunuz bu saçma bilgileri inanın hiç anlamıyorum.
Vajina görüpte cenabet olmuyorsan sorun vardır zaten yeğen
allaha cok duskun olmayan insanlari kiniryorsunuz ya ben ona dayanamiorum
ne demek istediğini anlamadım..
bozulur tabi ki. meni gelmesiyle alakası yoktur. görürsen de bozulur boy abdesti alman gerekir..
saol teşekkür ederim :)
ayır .d hadisler var.. hatta bir kadın vajina görse bile almalı.. kadın bile.
yavrum dalga geçme çarpılırsın :) :)
Dini bilgilerimizi bir kontrol edelim sayın gizlicim :)
herkes kendinden sorumludur gördükten sonra için rahat edecekse alma abdest falan
jinekologlar tüm gün cenabet dolasiyor, münafiklar.
:)
şehvetlenirsen gereklidir... ki heralde şehvetlenirsin... evet gereklidir.
kendi cinsinden görsen bişey olmaz ama karşı cinsi görünce gerekir diye biliyorum
yok kardeş gerektrmez imam hatip mezunuym rahat ol ;) boşalmadan bişe olmaz.ama emin ol yani ilk baştaki o su bile cenabet ediyo yani
Boşalma gerçekleşmeden güsul gerekmez diye biliyorum
dostum bir sey görmekle cenabet olunmaz.meni geldiği taktirde olursun.nasıl geldiği önemli değil
saol arkadaşım yorumun için :)
çabuk tövbe et zındık
:) cenabet değilim zaten.
oh çok şükür
boşaldıysan gerektirir
toy sa neden olmasın
yorumu geri çekiyor ve Esmer_yarim haklı diyorum
hohomi mi?
boşalmadığın sürece cenabet olmazsın,
haci sen dogustan cenabetsin bence
:D ne alakası var..