Kadın cinayetleri nasıl engellenir?

Ben çok üzülüyorum kadın cinayetlerine. Ve cezaların ağırlığı ya da hafifliği ile ilgili falan olduğunu düşünmüyorum ben. Bu katillerin cinayet işleme şekillerinden gözlerinin hiçbişey görmediği belli bişey sonradan alacağı cezayı düşündüğünü hiç sanmıyorum. Yetişmeyle alakalı demek ki , cezalar hafifse ben niye cinayet işlemiyorum? İstanbul sözleşmesi yaşatır diyorlar kimseyi yaşattığına şahit olmadım. Yine öldürülüyorlar yine öldürülüyorlar. Dün de genç bir kız arkadaşımızı sevgilisi boğazını keserek öldürmüş. Bir kadın öldükten sonra katili 750 sene yemiş veya idam edilmiş o kadın için önemli değil o kadın yaşıyorken koruyabilmek lazım. Zihinlerin değişmesi lazım. Herkesin kişisel olarak sinir kontrolü konusunda kendisini eğitmesi lazım. Yapamıyorsa da profesyonel yardım alması lazım. Bu arada idam falan da çözüm değil , suçların %90ı suçu işleyenin yakalanmayacağını düşündüğü için işleniyor. Yakalanmayacaklarını düşünüyorlar (Bu yüzden katiller cesetleri gömmeye çalışıyor , banka soyguncuları yüzünü gizliyor) . İdam engel olsa bile en fazla %10una engel olur.

• Bu sefer rızası varken ilişkiye girdiğin kişinin iftirasına maruz kalabilirsin.
  • İntihar etmek isteyip ahiret inancı olan kişiler bu işi nasılsa devlet hallediyor diyip suç işleyip (cinayet tecavüz ) idamdan faydalanmak isteyebilir. (O eksik kalan %10u da burası tamamlar zaten.)
  • Suçsuz insanları idam ettikten sonra o kişilerin aslında masum olduğu ortaya çıkabilir. (Yaşandı İngiltere'de)
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Güncellemeler
+1 yıl
Bu soruyu niye cinsellik kategorisine taşıdı bu site kafanız mı iyi? Sorunun cinsellikle ne ilgisi var?
Kadın cinayetleri nasıl engellenir?