Ben çok üzülüyorum kadın cinayetlerine. Ve cezaların ağırlığı ya da hafifliği ile ilgili falan olduğunu düşünmüyorum ben. Bu katillerin cinayet işleme şekillerinden gözlerinin hiçbişey görmediği belli bişey sonradan alacağı cezayı düşündüğünü hiç sanmıyorum. Yetişmeyle alakalı demek ki , cezalar hafifse ben niye cinayet işlemiyorum? İstanbul sözleşmesi yaşatır diyorlar kimseyi yaşattığına şahit olmadım. Yine öldürülüyorlar yine öldürülüyorlar. Dün de genç bir kız arkadaşımızı sevgilisi boğazını keserek öldürmüş. Bir kadın öldükten sonra katili 750 sene yemiş veya idam edilmiş o kadın için önemli değil o kadın yaşıyorken koruyabilmek lazım. Zihinlerin değişmesi lazım. Herkesin kişisel olarak sinir kontrolü konusunda kendisini eğitmesi lazım. Yapamıyorsa da profesyonel yardım alması lazım. Bu arada idam falan da çözüm değil , suçların %90ı suçu işleyenin yakalanmayacağını düşündüğü için işleniyor. Yakalanmayacaklarını düşünüyorlar (Bu yüzden katiller cesetleri gömmeye çalışıyor , banka soyguncuları yüzünü gizliyor) . İdam engel olsa bile en fazla %10una engel olur.
- Bu sefer rızası varken ilişkiye girdiğin kişinin iftirasına maruz kalabilirsin.
- İntihar etmek isteyip ahiret inancı olan kişiler bu işi nasılsa devlet hallediyor diyip suç işleyip (cinayet tecavüz ) idamdan faydalanmak isteyebilir. (O eksik kalan %10u da burası tamamlar zaten.)
- Suçsuz insanları idam ettikten sonra o kişilerin aslında masum olduğu ortaya çıkabilir. (Yaşandı İngiltere'de)
Güncellemeler
+1 yıl
Bu soruyu niye cinsellik kategorisine taşıdı bu site kafanız mı iyi? Sorunun cinsellikle ne ilgisi var?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Uzun uzun yazmak istedim sonra sildim, ne diyor bu boomer diyecekler diye. Ahlaki çöküşün, yitirilmiş değerlerin zirvesindeyiz. Cezaları bin sene yap, halk önünde idama çevir gene fark etmez. Bizim önce anneleri, sonra aileleri eğitmemiz, sonra da bu aptal eğitim sistemini kökünden kazıyıp yenisini ve daha iyisini bulmamız gerekli.
Bence cinayetin kadını erkeği olmaz kadın cinayetleri dursun erkek cinayetlerine devam gibi bi algı oluşuyor. Cinayet cinayettir
Arada bir uçurum var. Kaç tane kadın tarafından öldürülen erkek var? Kaç tane erkek tarafından öldürülen kadın var? Arada bir uçurum olmasaydı dediğin gibi derdim ama arada uçurum var o yüzden kadın cinayetleri dursun diyorum. 50 kadın 50 erkeği öldürmüş olsa 50 erkek de 50 kadını öldürmüş olsa veya bu sayılar birbirine yakın olsa dediğin doğru olurdu ama bakıyorsun arada 100 kattan fazla fark var. 2018 yılında 405 kadın öldürülmüş erkekler tarafından. Türkiye tarihini toplasan o kadar erkek kadın tarafından öldürülmemiştir.
Ben diyorum ki ayrım yapmak doğru değil cinayetin hakkın hukukun kadını erkeği olmaz. Senin zihniyetin yanlış bence enteresan bi kıyaslama yaptın.
La oluyor işte kadınlar daha fazla ölüyor bunun matematiği ortada demek ki erkeklerden kadınlara doğru bir şiddet akımı var bunun neyini anlamıyorsun?
İki taraftan da birbirine böyle bir akım yok ki engel olmaya çalışalım. Kadınlar zaten kimseyi öldürmeye çalışmıyor.
La derken hayırdır hemen gerildin? Senin gibiler en tehlikeli tipler aslında. Bende diyorumki şiddetin cinayetin kadına olanı dursun da erkeğe olanı devam etsin gibi algı oluşuyo. Sen neyini anlamiyosun. Yüz kere daha anlatırım sorun yok
Senin zihniyetin yanlış bikere. Sen diyosunki eşit miktarda birbirimizi oldursek sorun yok diyosun. Kadın erkek diyosun bende sana diyorumki ölen ya da öldüren kadın ya da erkek diye adlandirmak yanlış bence cinsiyete göre cinayet ayrımı olmaz.
Cinayetlerin yüzdesine bakacak olursak daha büyük kısımda erkekler öldüren kadınlar öldürülen tarafta. Ben de diyorum ki anlaması kıt kardeşim , bu büyük kısımda öldürülen kadınlar var ya canım kardeşim hah işte onlar kadın diye öldürülüyor. Güçsüz diye öldürülüyor yani cinayetin cinsiyeti oluyor. Bu yüzden kadın cinayetlerine engel olalım deniyor çünkü erkeğe yönelik bir şiddet zaten söz konusu değil. Yani emin ol sen aldatsan da ne yaparsan yap karın seni öldürmeyecek zaten. Senin dediğin gibi olunca da sanki arada hiçbir fark yokmuş gibi oluyor. Sanki sayılar birbirine çok yakınmış gibi oluyor. Ama yakın değil uzak birbirine. Dediğin çok saçma ben erkek cinayetleri ile ilgili hiçbişey söylemedim. Yaptığın çıkarım çok saçma. Ben yağmurlu havalarda mont giyin diyorum sen ordan çıkarım yapıyorsun o zaman yağmursuz havalarda çıplak dolaşalım. Yapma çıkarım falan yapma kadın cinayetlerine dikkat çekmek istediğim için kadın cinayetleri diyorum. Dediğin gibi erkeğe karşı bir şiddet akımı oluşursa o zaman da erkek cinayetlerine hayır derim. Umarım anlamışsındır.
Genelden özele inme özelden genele çıkma tabirler var. Sorunu saptayıp halletmek için kullanılır. Ufak kablolar düşün orada hata var diyorum sen diyorsun ki " kabloda hata var deme elektrikte hata var de yoksa elektrikte hiç hata yok anlamı çıkıyor " elektrikte hata yok demedim ama hatanın %99u kablodaysa kabloyu hallettiğin zaman hatanın %99unu çözmüş oluyorsun. Yüzde 1in peşinde koşmanın mantığı yok. Diğer tarafı azaltıp yüzde1e indirdikten sonra ancak ikisiyle de ilgilenirsin. Bu kadar basit.
Dünyaya at gözlüğüyle bakan kardeşim öldüren ya da öldürülen cinsiyetine göre mi tepki verelim. Senin dediğin gibi senin baktigin cerceveden izah edeyim anla ozaman. Bir erkek bir kadını oldurunce kötü evet çok kötü bi durum bu cezası çok büyük olmalı bunun. Fakat senin anlamamakta ısrar ettiğin noktaya geleyim yine bi erkek başka bi erkeği öldürdüğünde ha ölen erkekse sorun yok gibi bi algı oluşuyor diyorum. Anlamadiysan daha farklı yollardan deneyeceğim sana anlatmayı
Ben öyle bişey demedim ki o algıyı oluşturan sensin. Ortada bir sorun var. Sorun zaten birilerinin birilerini öldürmesi değil benim gözümde sorun olarak gördüğüm şey kadınların öldürülüyor olması. Senin mantığına göre ben covid 19 önemli bir hastalıktır yenmemiz lazım diyorum sen " kanser önemsiz bir hastalıktır sadece covid önemlidir " anlıyorsun. Sen öyle anlıyorsan o senin kafa yapın ona ben bişey yapamam. Hadi kal sağlıcakla diyecem de bu kafa yapısıyla zor.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!