Muslumanlik dininde eşitlik berzaman vatdir ama kadınlar erkekler için yaratilmistor diyor kadinin haaklarinle erkeklerin haaklari va yasamlari farklidir bu zamanda kadınlar yasamasi gerekenlerin çok fazlasini yasiyor erkeklerde sadece cinsellik değil herkonida bakir bir erkek bakire bir kadinla olması muaftir bakir olmayan bir erkeğe bakire olmayan bir kadim helaldor dinimizce ama bir kadinla bir erkek namusu arasında çok fark vardır ama bu kesinlikle erkeğin zina edebileceğini göstermez erkekler kadınlara gore daha iradesizdir belden asagiya düşkündür ve nefsine hizlica yenile bilir ama kadim öyle değildir kadinin erkek üzerindeki hakkari ve erkeğin kadim üzerindeki haklarinin videolari var internette dinleyin evli bir kadından esi memnun bir şekilde ölürse o kadim kesin cennete gider diyor hadiste ama çok büyük sorumluluklar İDA var bunlar bir daki insanların çoğuna gora ters düşünceler çünkü bu site amacindan cikmis burayida seks amaçli pozisyon bilmem fuckbady filan doldurmuşlardır eğlence ariyorlar zinada sadece ilişkiye girmek değil göz zinasi dokunma düşünme koku zinasi var bir kadinin hoş kokusurunmesi ona namahrem bir erkeğin kokuyu alip içine çekmesi kadinin abdest almasini gerektiriyor kokuyla tahrik ettiği için boy abdesti almak zorunda
02 Yorumla
Soran+1 yılDegisiiik dusunceler veya bilgiler!!!
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinin yinede bu kadar bir rol oynamasının sebebi ise, dini kulanarak açıklama yapmaya çalışan bir çok insan olduğu için. Mesela ”bizim dinimizde kızın düğün gecesinde bakire olmasının çok önemli” olduğunu iddia ediyorlar. Ailelerin bir çoğu, erkeklerin evlenmeden önce de belli ihtiyaçları olduğunu iddia ederek bazı seyleri kabul ediyorlar. Kadın için ise ”Beyaz bir duvar gibi, üzerinde utanç verici siyah bir leke herkes farkeder” deniliyor. Erkek ise ”siyah bir duvardır ne yaptığını kimse anlayamaz”. Yani, erkeğin işlediği günahlara göz yumabiliyor ve geceleri rahat uyuyabiliyorlar aileler. Aynı şekilde kadınların işlediği günahların ıspatı da olmadığını bilseler insanlar, çünkü bayanların çoğu ilk cinsel ilişkide kanamıyor.
Müslümanlar sembol olarak bekaretlik kültürel töreler ile ilgili olduğu, din’in önerdiği evlilikten önceki cinsel ilişkilerin yasağı ve yanlış tartışma kaynaklarını, kullanarak, din adına yataktaki kan lekesini kontrol etme hakkını tanıyorlar kendilerine.217 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah hiçbir şekilde kulları arasında ayırım yapmaz. Bekâret ancak kıyılan meşru bir nikâh sonucunda, yani evlilikle giderilebilir. Evlilik dışı birliktelik zinadır. Zina Allah’ın kesin olarak yasakladığı çirkin bir günahtır. Ona yaklaşmak bile haram kılınmıştır.
Soran+1 yılIste ben de onu diyorum. Ayni fikirdeyiz. Tebrik ederim seni. Bence herkes bu kadarini dusunemiyor. Cogu insan cok dar dusunuyor bu konuda
Cevap sahibi+1 yıleic alıyım:D
Soran+1 yılHahah, onun icin yazdin mi bunu?
Soran+1 yıl+1 verdim ama eic secmeye dusunmuyorum maalesef, zira ince bir nokta, hassas bir konu
Cevap sahibi+1 yılhayır tabıkıde gırgır olsn dıye
Cevap sahibi+1 yılcok merak ettım senı gercekten. aslınada soruya bakılırsa ateistlik var ggbı ama belirtmissin olmadıgını.
Soran+1 yılHayir ne alaka, allah korusun, ateist degilim. Yazdim orda,2. guncellemeyi oku. Sadece islamdaki adaleti istiyorum dedim
Cevap sahibi+1 yılcvpda var adelet bence okudn mu
Soran+1 yılO yuzden begendim yaa
Cevap sahibi+1 yılsenı tanımak ısterdm ozele gelsene
Soran+1 yılSaol, eyv ama olmaz
Cevap sahibi+1 yılgercekten ıyı nıyetlı zaten engellersn ıstemessn
Soran+1 yılLutfen...
Cevap sahibi+1 yıltamam aşkısı :D
Soran+1 yılBu ne demek, cok ayip bu yaptigin
Cevap sahibi+1 yılayıp yatakda olmazmı snce ıslamdada oyle :D
+1 yılzina yapmak; evli bir erkeğin veya kadının eşinden başka insanlarla cinsel ilişkiye girmesidir. Zina yapınca bekaret gidiyor diyenler önce zina ne demek onu öğrensinler... bana göre de bir önemi olmamalı bu bekaretin çünkü mantıkla düşünülünce saçma. 2 damla kan görmek için evlenilmez... sırf bakire diye gerizekalı biriyle de ben evlenmem erkek olsam açıkçası. uyum önemli yani çiftler arasında. evlenip bekareti alınca o kız benim oldu diye düşünmek de saçma. Hayır arkadaşım tapulu malın değil o senin eşin karın. o sadece senin hayat arkadaşın, eşin, çocuklarının annesi. isteyen katılsın isteyen eksilesin çok da umrumda. Sözde namus bekçileri de istediğini yazsın... benim düşüncem budur.
16 Yorumla- +1 yıl
Hayır yanlışın var evlenmeden önce olan harama giriyor. evlendikten sonra veya boşandıktan sonrası zina oluyor. çoğu kişi de her cinselliği zina zannediyor eksik veya yanlış biliyor... bunu bir hocaya sormuştum hatta o dedi bana da
- +1 yıl
bilmediğim konuda ağzımı açmam emin ol.
Zinaya karşıyım demişsiniz ama bekarete önem verilmesin demişsiniz.
Sizce bu cümle ne derece mantıklı?
Zaten zinaya karşı olan bir insan bu sayede bekaretini de korumuş oluyor.
Ayrıca evlenip ayrılmaktan bahsetmişsiniz. Evlenip ayrılan bir insan her şeyi kurallarına göre yapmıştır ve mutlu olamayıp boşanmıştır bunda kötü bir şey yok.
Yüce Allah'ın en sevmediği "helal" talaktır. Yani boşanmayı sevmez Allah c. c ama boşanmak da helaldir.
Dolayısıyla bir kadın dul olabilir onda bir sorun yoktur. Ama zina kavramı çok başkadır.02 Yorumla
Soran+1 yılBen de onu diyorum istr. Zina ve bekaret birbirine bagli olsa da farkli seyler, kavramlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
+1 yılDemek istediğin : islamda bekaret gecmiyor, zina yapmayin diyor.. bakir olup evlenen, sonra hakli sebeblerden bosanan bayan.. aslinda bakir olmasada , zina etmedigi surece temiz evlenilecek yeni sayfa acmis biri oluyor.. neden o insanla hic evlenmemis erkek evlenmiyor? Hatta, bosanmis erkek hic evlenmemis bakir kizla evleniyorda.. bosanmis bayani , bayani bakir kiz bulamadiginda evlenmek icin tercih ediyor :( halbuki, erkekte bosanmis.. zina yapmadiysa temiz.. genelde bekar kaliyorlar araci olanlarida yok bosanmis diye :( bu adalet degil.. illada bakir olacak evlenmemis olacak bosanmissa kabul etmem demek adalet degil Diyorsun..
Cevabim : hic evlenmiyen bay ve bayanin, kendileri gibi evlenmeleri denge ve adalet olarak uygundur onceligi vardir FAKAT isterlerse , bosanmis eslerlede evlenebilirler :)) insanin iradesi ve istegine kalmis. ama araci olan insan bekarada tavsiye etse bosanmis insani olur :) usluba dikkatle hayirda denebilir veya bir gorus onyargili olma belki tam aradigin insan? Olmazsada kurmadan olmaz de araciya :) yok ben, bosanmisa evlenmemis insan icin araci olmam.. yok kizim oglum Bosanmisami kaldi vb. denmemeli. AYNİSİ DİYENİN OGLU VEYA KİZİNİN BASİNA GELSE O ZAMAN NE YAPAR OLUMSUZ SOZLERE MARUZ KALSA UZULUP KİZMAZMİ? GUNAHİMİZ NE KİME NE KOTULUGUMUZ DOKUNDUDA BOYLE YARGİLAYİP HİCE SAYİYOLAR :( ONLARİN BASİNA GELMİYECEGİNİN GARANTİSİMİ VAR SANKU DERLER DİYORUM.. guzel konu, ve iyi bir dusunce Allah razi olsun :)13 Yorumla
Soran+1 yılIste aynen oyle. Sen benim demek istedigimi anlayan nadir uyelerden oldun
- +1 yıl
Basak burcuyum, cok ince ve detayli dusunen maneviyatina dikkat eden, esiyle bosanma adina 3 yil dava 2 yil psikolojimin duzelmesi 3 yildir es adayi arama toplam 8 senem gitti :( bosandi damgamda oldu ideal nadir bulunan niyet ve kisilikte insan olmana ragmen bekar kaliyorsun vb. Sagolasin yorumun icin :) bosanmasamda anlardim dediginden :( h. geceler.
Soran+1 yılAllah yardimciniz olsn ve hayirlisi olsn. Iyi gecelr
Nur suresi 3: Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır.
böyle bir ayet vardır mesela ama bunda bile işler tövbe edince değişebiliyor sanırsam.. kaldı ki dul bir insanla evlenirsen bekaret aramazsın değil mi? ama insan evlenip boşanmıştır bunda bir ayıp yoktur. sonuçta senin bahsettiğin zaten islamda zina ile yasaklanıyor tabi tövbe eden insan da ayıplanmaz yani bir fark yok sen şimdi bekaret önemsiz birşey diyorsan öyle değil evlenene kadar zina yapmayın demek zaten bekaretinizi koruyun demek değil midir kadın içinde erkek içinde?17 Yorumla
Soran+1 yılEvet tabikidr ama bn bu senin bahsettigin ozel durumlar icin soyledim. Neden insanlar ayipliyor diye
- +1 yıl
tövbe eden ayıplanmaz aslında günahkar olanda.. günümüzde bunu yaygınlaştırmaya ve normal göstermeye çalışıyorlar sana laf söylüyorlar gericisin yobazsın diye bunlar senin inancına ve hayat alanına tecavüzdür o zaman müdahale edersin ama herkes günahkardır insanın günahını ayıplamak müslümana yakışmaz olay bu... herhalde dul bir insanla evlenirken eskiden bir eşi olduğunu kabul edersin ama bekar biriyle evlenirken zina yapmamış olmasını da beklersin sonuçta müslümanız yani bunda bir gariplik yok
Soran+1 yılEvet iste, erkeklerin yaptigi bni dr tiksindiriyor
Soran+1 yılHahaha, evet ama dogru soyluyorlat. Bu lafa katiliyorum ama iki tarafin da kesinlikle yapmamasi lazim diyorum
- +1 yıl
en iyisi odur bence de ben bu konuda kafatasçı değilim ille öyle olacak yoksa namussuzdur evlenmem falan diyenler büyük konuşuyor sonuçta sen o kadını zina etti diye ayıplıyorsun ama mesela sende namaz kılmıyorsun o da büyük bir günah? kız dese ki bende evleneceğim adamın dindar olmasını isterim ibadetlerini yapsın dese ne olacak? o zaman o da seni istemese ne diyebilirsin ki? ha bence duygusal anlamda insanlar birbirleri için ilk değil, tek olursa daha iyi olur özelleri paylaşacakları daha çok şey olur düşüncesindeyim
Dediğin şey doğru ama düşünülen şey eğer bakireyse zina yapmamıştır. Bence yanlış bir düşünce. Bir kaza sonucu dahi bekaret gidebiliyor. O kadar önemsenecek, takılacak bir şey değil. Önemli olan kendini koruyabilmektir. Bu kadın için olduğu kadar erkek için de önemli ama.
07 Yorumla
Soran+1 yılBen de onu diyorum iste... Ama bizim geleneklerdr kiz erkek ayrimi var. Bekaret sadece kizlarda isleniyor o yuzden bn islamdaki adalet islensin istiyorum
Soran+1 yılTabikide ama mesela srn dul bir kadinla da evlenmek istemesin simdi oysa ki o temiz kadin oluyor sonucta zina yapmadiysa bosandiktan sonra
Soran+1 yılBir dr samimi olarak tovne edenler dr var, onlar nolacak? Aslinda bizim onlati yargilamak gibi bir hakkimiz yok, evlenebiliriz de zaten onlarla
Soran+1 yılAnladim, tesekkurler
Bekarete önem verilmiyor zinada yapılmasın bu ne saçma bu soru ve çelişki bence senin sorunun insanların düşüncelerini çelmek, akıllarını bulandırmak süzgeçten geçirip istediğin cevapları almak.. Empati kur diyicem sende düşüncede yoktur.. Bekaret Mirasdır mesnevinin'de dediği gibi, bence bu soruyu burada noktala.. Çok vaaz vermek istersen kursları var okulları var sonra kelimelerle değil sure ayetlerle verirsin cevabını seni gidi ufak işletmeli cahil kız
14 Yorumla
Soran+1 yılTanimadigini birine sakin hakaret etme!!! Sordugum niyetini de sen bilemesin...
Soran+1 yılAnlamadan konusma o zmn. Ben dini inanc yadirgamadim, gelenekleri yardigadim da soruyu anlamamissin bile
Soran+1 yılSikayet edildin
Celiskili bir soru sordun cevabida sorunun celiskili oldugu kadarda basit
Duzmantik, zina yapan (öpen elleyen buyuk iliski) herseyi kapsiyor zarlisinida zarsizinida , bekarete geleceksen dul ve zina disi şeylerle ki olan bekaretsizlik zaten toplumca kabul gorulmus bir sey ondan bir problem yok neyini kavrayamadiniz?04 Yorumla
Soran+1 yılNeden kimse dul olanlarla evlenmek istemez, hatta evlenmeyi birak, kotu gozle bakiyorlar.
Soran+1 yılOnyargilar bu konuda kotu bence. Hor gormeler de
- +1 yıl
Sen kadin erkek eşit olsun istiyorsun değil mi izle bunu
https://m.youtube.com/watch?v=-iz5_h7uyo0
+1 yılAteistim Fakat yanlışın var İslamda evlilik dışı seks zinadır. Dolayısıyla sen eğer bakire değilsen eşin senin zina yaptığından dolayı senin imanının zayıf olması nedeni ile seninle evlenmek istemeyebilir.
Fakat islamda zina yapan zina yapanla, yapmayan yapmayanla lafı da vardır
Yani bakir olmayıp bakire isteyen bir erkek günaha girmiş olur03 Yorumla- +1 yıl
Tövbe yaşanmışlığı geri almaz sadece bir daha yapmamaya yemin etmektir o kadar.
Soran+1 yılBen de onu diyorum bacim. Ayni fikirdeyiz
Gizli Üye(30-35)+1 yılKüçükken kendi hatam yüzünden bekaretimi kaybettim, 8 yaşında filandım. Bu beni günaha sokamaz. Ki zaten kuranda bekarete dair bir şey yok, sadece toplumsal yargılar. Erkek veya kadın zina yaptığında kadına x10 günah yazılmıyor sonuçta. Veya kadın tecavüze uğradığında günah kadına yazılmıyor çoğu islam ülkesinde gözükenin aksine. İnsanşar dini bile değiştiriyor resmen
00 YorumlaKişiden kişiye değişir bazısı bakire ister bazısı olmasada olur der. Bence ilişkiye girmek için bu kadar bahane arama yani bizim dediğimizle mi yapacaksın. Kendini kandırma bu soruyu sormanın amacı bal gibi kendini rahatlatmak.
018 Yorumla
Soran+1 yılBen ne diyorum, sen ne diyorsun. Soruyu ve guncellemeyi bir daha oku istersen
Soran+1 yılCinsel iliskiye girme gibi bir istegim veya meragim yok. Sen bni anlamadin. Bu kadar dar bakma konuyu
Soran+1 yılHahaha, hayir.. Bu da degil. Soru daha cok dul kalanlar veya bosananlar icin. Neyse
Soran+1 yılEvet konu oralara da geldi ve haksiz degilim. Ama ben yapacam falan demiyorum zaten yanlis anladin bni. Hatta benim sevgilim vardi, birsey yapmadik, onunla ayrildim ve bir daha kimseyle cikmaya dusunmuyorum evlenene kadar cunku zina yapmayin denmiyor, zinaya yaklasmayin deniyor o yuzden ben harama yaklasmak istemiyorum. Yani konunun benimle alakasi yok
Soran+1 yılEvet, oyle anlayan cok oldu, biliyorum
Soran+1 yılNasil yani? O temiz biri tabikidr. Kimse ona bisey diyemez
- +1 yıl
Bence kaza ile olduysa taciz , tecavüz sırasında olmuştur, bale, bisiklet sürerken filan bu kız bakire değildir hoş görülebilir ama kendi kendine nesnelerden yardım alarak ya da eliyle yaptıysa bakire değildir. Zarar vermeden yapabilirdi mast. ını ama o kadar istemiş ki vajinaya kadar gelmiş ve yırtmış. Bunu yapan kız öncesinde neler yapmıştır nelerei biliyordur erkeklere nasıl bakmıştır. Bence bu kız başka erkeklerle olanlar kadar olmasada bakire olmayan kategorisinden değerlendirilir kimisi kötü de bakar.
Soran+1 yılEvet de zaten bakire bir kiz yapamaz oyle bir mast. Boyle bir ornek hic duymadim yani daha once. Kenimdimi dr dusunuyorum ve yok yani, dusuncesi bile midemi bulandiriyor, istersem de yapamam
Soran+1 yılEvet, bu cok derin bir mevzu
Soran+1 yılKaza olarak ama ve o evet olabiliyor. Mast sonucu bunun olmasi degisik. Ona sanmam dedim. Tabiki olabilir ama cok nadir bir durum bnce. Normal, akli basinda biri orda bisey sokmaz
+1 yılZina dediğin şey ne? Mastürbasyon falan mı?
Zina yapan kadın zaten bakire olmaz ki. Diğer taraftan desen zinadan daha haram.
Dul ve boşanmışlar zaten evliyken yaptığı ilişkiler zina olmaz, helaldir.
Bunları bilerek evlenen evlenir hatta evleniyorlar.00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı. İslamda nikah dışı birliktelik zinadır ve namus vardır bizde namus olgusu bekaret ile ölçülüyor namus deyince kişinin ilk aklına bakire veya bakire değildir düşüncesi gelir
03 Yorumla
Soran+1 yılTamam, bunu biliyoruz zaten
Soran+1 yılSoruyi iyice oku. Ben de onu diyorum zaten. Bu yanlis gelenek yok olmasi lazim artik diyorum
Cinsel Yaşam konusunda 524 cevap paylaştı. İslamdaki adalet işlensin diyorsan sorun yok senin açından anlaşamayıp boşanırsan 2. Olmadı 4. Eş olarak koca bulursun erkekler sadece birinci eşte bekaret ararlar çünkü he olmaz diyorsan islamdaki adaletin işine geleni uygulansın istiyorsun sen?
00 Yorumla
+1 yılkatılıyorum ama ikisi aynı hesap zaten bekaret kültürle zina dinle ilgili ama ben müslüman bir türk olarak ikisine de değer veririm kültürüm ve dinim bunları önemsemiş sonuçta
05 Yorumla
Soran+1 yılBen ise bir musluman olarak sadece zinaya onem veririm, iki cinsler icinde
- +1 yıl
aynen ama sonuçta türk kültürü de önemli bence zaten zina yapınca otomatik olarak bekaretin bozuluyo bekaretini de zinasız bozamazsın zaten
Soran+1 yılTmm, bn genel kendim icin bahsetmiyorum zatrn bu konuda. Bn dul kalanlar, bosananlar ve samimi olarak tovbe edenler icin bahsediyorum. O zmn onlari yargilamamak lazim bn cunku sadce zina benim icin dert. Ama bn turk kulturene de takarim diyen biri icin onlar kesinlikle dislanir
- +1 yıl
ben gerçekten tövbe edene ve dula bişey demem zaten diğerleri sorun olur
Soran+1 yılAynrn, benim icin de oyle iste
kesinlikle katılıyorum. bazıları erkek zina yapınca günah olmuyor sanıyorlar ama kadın yapınca yanacak o... diyorlar.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılbekaret namusdur arkadaşın ne saçmalıyosun. kendinde önemsizdir falan diye cevap alıp tatmin mi olacaksın? bu ülkede her gün birileri bakire çıkmadığı için ya öldürülüyor ya baba evine şutlanıyor. bu ülkede bu böyle
01 Yorumla
Soran+1 yılSoruyu bir daha oku !!! Kendimle alakali bir durum yok
+1 yılSanırım sen bekaretim kendim bozsam günah olmaz demeye çalışıyorsun evet olmaz sonuçta kendi vücuduna kendin dokunuyorsun
11 Yorumla
Soran+1 yılHayir, guncellemeyi oku
+1 yılevet aynen öyle islamda bekaret yok. bakire olmayan bir kadınla evlenmeyin onu dışlayın yokedin imha edin felan demiyor. zina yapmayın diyor. Sorunumuz islamla değil cahil toplumla.
11 Yorumla
Soran+1 yılSoruyu dogru anladigin icin tesekkur ederim :)) Cahillerdrn cogu anlayamiyor
+1 yılBekaretin bozulmasiyla zinanin zaten bir alakasi yok evliyken bekaretini bozduran bir kadin zina yapmis sayilmaz ama bekar bir kadin evlilik dışı iliskiye girerse o zina sayılır bekareti bozulsun veya bozulmasın
00 YorumlaSence zina nedir, çeşitleri? Ne anladığını merak ettim doğrusu...
03 Yorumla
Soran+1 yılYorumlarda verdigim cevaplari oku
+1 yılBen ne davullar gördum tokmagin degmedigi yer kalmamis ama davul patlamamiş :) der buradan ceker giderim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBekaret erkek için de var zaten. Erkeğe bakir kadına bakire deniyor. Kültüre işleyen şey din temelli zaten. Kültürün iyi taraflarını kötülemeye gerek yok
020 Yorumla
Soran+1 yılDin temelli degil. Bosananlar, dul kalanlar? Neden kimsr onlarla evlenmek istemez, oysa ki din acisindan temizler bosandiktan sonra nikahsiz iliski yasamamislarsa... Yani bu kotu bir gelenek bana gore o yuzden konu olarak actim
Cevap sahibi+1 yılYoo dulla evlenilmez diye bir gelenek duymadım ben. Başlığa katılıyorum tabiki ama dul kalan ne yapsın bu doğal bişey. Ayrıca boşanmak bile mübah, tercih meselesi.
Soran+1 yılYani boyle isleniyor, kimse evlenmek isteniyor dullarla
Cevap sahibi+1 yılKendi dul değilse tercih etmez tabi. Bakir insan bakire ister. Ama bakir olup dulla evlenen de var
Soran+1 yılBirde zina yapip tovne edenler var, onlar da ilk geceden sonra turlu turlu rezilligr mahrum kaliyorlar. Neden? Oysa ki bizim onlari yargilamak gibi bir hakkimiz yok. Belki allah affetmis ama biz affetmiyoruz, oyle mi?
Cevap sahibi+1 yılİnsanın af etme etmeme yetkisi yok ki neyle kıyaslıyorsun arkadaşım :) bu tercih.. Tövbe edenin Allah samimi olup olmadığını, ilerde namusunu koruyacağını biliyor. Ama kul bilmiyor. Ve cinsellik yaşayan (dul veya tövbe etmiş) ile yaşamayan bir değil. Ve bu bir tercih. Engelli doğanı da Allah öyle yaratmış, fakiri öyle, çirkini öyle.. ama sen evliliğe tercih edersin etmezsin. Senin tercih etmemen onun Allah katında değerini düşürmez.
Soran+1 yılYani evet, bu da bir bakis acisi. Haksiz degilsin ama evlenip bu nedenle bosananlar oluyor yaa, o galiba iyi birsey degil...
Cevap sahibi+1 yılDürüstlük bekaretten daha önemli bir değer. Güven yoksa iş kötü.. Bakire olmayan kişi tanıştıktan sonra yüzükten önce söylemeli bunu. Aynı şekilde farklı özel durumları olanlar söylemeli
Soran+1 yılHmm, ama tovne edenler mesela bir daha asla o yaptiklarini soylememeleri lazim. Unutmalari lazim. Oyle birsey duymustum bir kere
Cevap sahibi+1 yılAma yalan söylemek de doğru konuşarak aldatmak da günah. Dolayısıyla söylemesi lazım bakire olmadığını.
Soran+1 yılYok ben yalan soylensin demiyorum zaten. Ama ima etmesi yeterli. Yani sadece anlasilsin ama o konu uzerindr konusulmasin. Bu noktayi ama iyi arastirmak lazim
Cevap sahibi+1 yılŞöyle düşün. Eş adayın geçmişte adam öldürmüş mahkemesi filan var ama günah olduğu için senden gizliyor. Yani önemli bir konuyu evlendikten sonra sürpriz yapmak da güven sarsar diye düşünüyorum
Soran+1 yılBirsey isteyebilir miyim senden? Gizliligi acabilir misin? Galiba ben seni taniyorum?
Soran+1 yılEvet, boyle dusununce haksizin diyemem
Cevap sahibi+1 yılAçayım tabi buyur
Soran+1 yılHmm, yok, tanimiyorum seni ama bakis acilarini begendim. Bir arkadasim gibi dusunuyorsn ve tartisiyorsn. kirmadan, mantikli bir sekilde ve anlayarak
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim. Sen de aynı şekilde. Istersen tanışabiliriz de
Soran+1 yılSaol :)) Tesekkur ederim ama olmaz... Begendigim biri var o yuzden olmaz
Cevap sahibi+1 yılO tanıyorum dediğin kişi mi?
Peki sen bilirsin, hayırlı sabahlar :)
Soran+1 yılBaska biri. Sana da.. Bb
+1 yılZaten zina kadına da erkeğe de haram evlenip bonşanmış bir hanım tamam ama bekar bakire olmayan bir kız saçma tabi erkek için de öyle
00 Yorumla
+1 yılbekaretını verınce otomatıkman zaten zınada yapıyosun
16 Yorumla- +1 yıl
neyin kafasını yaşıyorsunuz gerçekten merakedıyorum.
Soran+1 yılIste dar dusunuyorsun bacim, ya bosananlar?
- +1 yıl
boşananlar derken. boşanmış bir insan da tekrar evlenmeden yaşarsa o da zina
Soran+1 yılHayir yaa, bosanan bir kadin mesela, zina yapmadiysa ama sirf bakire degil diye kimse onunla evlenmek istemiyor, dislaniyorlar, hor goruluyorlar, neden?
- +1 yıl
o ayrı bir konu. yanlış tabiki de. bunun zinayla alakası yok
- Cinsel Yaşam konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılsaçmalama lütfen.
dini böyle şeylere adet ediyorsunuz10 Yorumla
+1 yılzinayla bekaret aynı hesap zaten. aman islam kültürüde türk kültürüde bozuk çok takmamak lazım bunları boşverr. hepsi kadın haklarına birer darbedir
06 Yorumla- +1 yıl
yorumlayış tarzını s.. iyim
- +1 yıl
@isimfalanyok bende senin olmayan ismini seveyim müslim kardeş
- +1 yıl
isime gerek yok o yüzden senin gibi s. lak ve ergen şeyler yazmadım kardeş
- +1 yıl
@isimfalanyok babana falanmı bişey oluyor benim ismimden hayırdır batan ne kardeş
- +1 yıl
bana batan yok kardeş ilk sen isme taktın ayrıca daha fazla bişeyler atma ergenlerle konuşmayı sevmiyorum
- +1 yıl
aklını biptiğim ismine ne dedimde girdi biyerine haydin defol müslim zekalısı @isimfalanyok
+1 yılzina yapan zaten bekaretini kaybediyo kardeş. İslam herşeyi tek tek mi yazsın zinadan ne anlıyosun?
14 Yorumla
Soran+1 yılHayir ama anlamayanlarin yuzundrn ben sunu trk tek yazmak zorunda kaldi:(( Dul kalanlar, bosananlar?
- +1 yıl
dul kalan veya boşanan zinaya girmez evlilik yapmıştır helalinden ilişkiye girmiştir ama boşanmak zornda kalmıştır bu günah değil zina değil. Benim demek istediğim evlenmeden genç yaşta her haltı yiyenlere.
Soran+1 yılAnlamadin hala. Onlarla bakire degil diye kimse evlenmek istemiyor. Nedrn? Iste insanlarin cahilligi
- +1 yıl
zaten onlarda bakireliğe bakılmz çünkü zaten evlenip boşanmış. Bence sen yanlış anlamışsın bakire olmadığı için değil evlenip boşandığı için istemiyolar yani hiç evlenmemiş adam gidipte dulla evlenmez kendi gibi ilkini yaşıcak bir kadınla evlenir.
Cinsel Yaşam konusunda 344 cevap paylaştı. Eee zina yaparsa bekaret gidiyor işte, dinde yapma diyor, neyini anlamadın ki:D
07 Yorumla
Soran+1 yılSen soruyu anlamamissin. Dul kalanlar, bosananlar? Zina yapmayip, bakir/bakire olmayanlarin ornekler bunlar
Soran+1 yılHayir ama onlarla kimse evlenmek istemiyor, evlenmeyi birak hor goruyorlar
- +1 yıl
Çünkü, evlilik müessesi kutsaldır.. Bizim sülalede ben daha boşanan görmedim.. Hiç unutmam ilk kız arkadaşımı annem öğrendiğinde beni mutfağa çekmişti, bak eğer evlenmeyi düşünmüyorsan kızla gönül eğlendirme, görüşme demişti.. Ben de yok anne ciddi düşünüyorum demiştim.. Annem de iyi tanıyor musun? Bak o yüzüğü bir kere takarsan iyi de çıksa kötü de çıksa çıkartamazsın demişti:)) yani büyük konuşmayayım ama bizde durum böyle o yüzden boşanmış insanlara da pek iyi gözle bakmazlar, yuva ne olursa olsun kolay kolay dağıtılmamalıdır düşüncesi hakim:)) o yuva dağıtılmışsa bir taraft illa ki kötüdür, o yüzden erkeğe de kadına da iyi bakılmaz bizde;))
Soran+1 yılO zaman sansli bir sulalen varmis senin. Herkes dogru insanlarla karsilasmis cok sukur. Ne diyeyim darisi senin de bacilarin da basina. Allah doven, icki icen, kumar oynayan veya aldattan eslerle karsilastirmasin zira dunyanin bin halleri var
Soran+1 yılAmin, ins
Zina yapmak icin cinsel iliski yapman lazim ki bu da bekareti bozmak demektir
16 Yorumla
Soran+1 yılDul kalanlar, bosananlar?
Soran+1 yılHaksiz yerde dovulen kadinlar? Alkol icen kocalar, kumar oynayanlar, musluman olup sonradan ateist olan erkekler? Bunlarin karilari napmasi lazim? Yani dogru, oyle bisey var, ayrilik dinen olarak cok ta uygun degil ama senin dedigin gibi de bakmamak lazim bnce. Zatrn bu sebeplerden dolayi da yasak degil yaa
Soran+1 yılAyni seyler icin bahsetmisiz o zaman
Sigir zina haram iste. Zina yapnca bekaretn gidio. Bekareti gidnler evlennmedn zina yapmistr demek. Bu kadar duz mantk.
01 Yorumla- +1 yıl
E bilader ya evlenip bekaretini kocasina verdiyse sora bosandiysa? :D
+1 yılLann zina yapmadiysa zaten bakiredir anlamadim ki ben
03 Yorumla
Soran+1 yılDul kalanlar, bosananlar?
- +1 yıl
Ee ne olmus onlara
Soran+1 yılZina yapmayip, bakir/bakire olmayanlarin ornekleri... Hani senin anlamadigin nokta
islamı biçok alanda okadar çarpıtan varki. gemi yüküyle götürüyolar
10 Yorumlazinaya karşıyım diyosun bekarete önem vermiyorum diyosun ne iş anlamadım
013 Yorumla
Soran+1 yılDul kalanlar, bosananlar? Onlar benim gozumde temiz
Soran+1 yılBakir/bakire degiller diyr kimsr evlenmek istemiyor onlarla. Tamam onlari birakalim da zina yapip samimi olarak tovbe edenler?
Soran+1 yılTamam, orasi oyle ins da bn bu durumda olup sorun eden erkekler icin bahsediyorum. Allah affetmis belki ama herif affetmiyor. Bakire degilsin bosol diyor ilk geceden sonra. O nolacak?
Soran+1 yılIste beni anlamak zor :)) Neyse ben iyiyim de sana iyi geceler
Soran+1 yılYok degilim, cok sukur, allah kimseye gostermesin ama sadece insanlarin yaptiklari adaletsizlige kiziyorum, o kdr
Soran+1 yılEvet olabilir de dullari hor gorenler cok. Bari hor gormeseler
Soran+1 yılYani bu dusunce degissin istiyorum insanlarda. Sadece bu kadar
Peki bekaretin yoksa ve zinada yapmamışsan nerde bu zar demezler mi
00 Yorumla
+1 yılZinaninda çeşitleei var , gozle elle felan da yapilir ayri Allah kuranda bakirelerdeb bahseder
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkeğe zina değil diye bir şey yok yaptığı onada zina eşit zaten herşey. sadece erkeklerde bekaret diye bir şey yok rahatlar ama iki tarafada zina evlilik dışı girilen ilişki.
00 Yorumlabonzainin yan etkileri :)
11 Yorumla
Soran+1 yılHahaha, evet soruyu anlamayinca ya da bn anlatamayinca boyle olur
ateistleri sevmiyoruz galibaa
111 Yorumla
Soran+1 yılBu soruda isleri yok. Ve evet, trdeki ateistleri sevmiyorum, sadece ortami karistirmak ve dikkat cekmek amaclari.
Soran+1 yılHahaha, neden?
Soran+1 yılOyle bir derdim yok cok sukur benim. Allah korusun, ateistle evlenmek istemem. Yarisi ateist oldugu bir yerden gelmeme ragmen :))) Istemedigim kadar ateist talibim olsa da bn musluman istiyorum
Soran+1 yılAyrica bilincli musluman da bunlari sormaz, mrk etme srn. Zaten onu diyorum ya, insanlarin bilinclenmesi lazim
Soran+1 yılIste dini bir ulke degil diyorum cunku alakasi yok bunun ve dinin, hala anlatamadim kendimi galiba ama gercekten akli basinda olan sorgulamaz zaten. neyse. Telefon ve bahsettigin paradoks dogru ama bundan dolayi herkes inancindan vaz gececek degil ya
Soran+1 yılAnladim bn seni de sasirdim, turk ateist olup saygi duyan. Daha omce rastlamadim dogrusu
Soran+1 yılSen bugunki muslumanlari bosver zaten, anlama, islami arastir ve anla. Tavsiyem bu yondedir
Kesinlikle haklisin tamamen katiliyorumm
04 Yorumla
Soran+1 yılSaol
Soran+1 yılBen de onu diyorum :)))
bekaret değil olay zina :)
05 Yorumla- +1 yıl
Ama dul bir bayanlada evlenmek istemezsiniz.
Soran+1 yılYapiyorlar, onlar da, aileleleri de
Soran+1 yılIste bu degismesi lazim bnce
Gizli Üye(30-35)+1 yılbekaretini kaybetmiş kızın masum soruları :)
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılaynen, bekaret gelenek uydurması birşey
10 Yorumla zina yapmadan bekareti nasıl vercek?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgeldi bir patlak daha :D
110 Yorumla
Soran+1 yılBenim kuyruk acim yok... Alnim acik, yuzum ak
Cevap sahibi+1 yıladam göbekten mi denedi?
Soran+1 yılDef ol burdan, terbiyesiz
Cevap sahibi+1 yılMillete veriyorsunuz veriyorsunuz sonra buraya gelip bekaret önemli degil önemli olan içgüzellik bizde yedik :D
Soran+1 yılSoruyu bir daha oku ya da git burdan !!!
Cevap sahibi+1 yılneyse canım zaten o. lara çok meraklı değilim kulak deldirir gibi deldiriyorsunuz hadi görüşürz
- +1 yıl
sana dava acarsa bu kız kazanır bence fazla konusma
Soran+1 yılGit anani, bacini, karina bak sen. Bana kimse laf soyleyemez zaten. Ulan madem o kadar "adamsin" kendince gizlilikten ciksana. Boyle mertlik mi olur. Ayrica sikayet edildin
- +1 yıl
ister verir ister vermez sana ne :D patlak ne yaa bir git uyu allah aşkına :D
Cevap sahibi+1 yılya bir gidin kezbanlar doluşmuş ha bu arada gizliyim çünkü pp mi görüp sizin gibi kezbanlarla ugraşamam aşık falan olursunuz siz şimdi geceleri aglarsınız falan hem patlak yerinizden hava falan alırsınız aman :D
ne kullanıyorsun sen?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaynı kapıya cıkıyo
11 Yorumla
Soran+1 yılCikmiyor iste... Dul kalanlar?
Hayatına bak
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne