Selam değerli KS üyeleri! Her şeyin eğitimi veriliyor da neden cinsellik eğitimi yok? Cinsellik bir ihtiyaçsa ve insan öğrenebilen bir varlıksa neden bunun da bir ders olarak verilmesi fikri tartışılmıyor? Artık toplum olarak bazı tabuları yıkmamızın zamanı gelmedi mi sizce de? Bence toplumdaki bir çok suçun ve suçlunun psikolojik geçmişinde bastırılmış cinsellik olgusu yatıyor. Cinsellik eğitimi derken de korunma yöntemleri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve cinsel işlev bozuklukları gibi şeylerden bahsediyorum. KS topluluğunun bu konudaki fikirlerini merak ediyorum.Okullarda cinsellik dersi olmalı mı?
Evet, cinsellik eğitimi olmalı.
Hayır, cinsellik eğitimi olmamalı.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güncellemeler
+1 yıl
Neden görüş yazmadan önce soru detayının tamamını okuma zahmetine katlanmıyorsunuz?
Sizce okullarda cinsellik eğitimi verilse nasıl olur?
Bende senin gibi düşünüyorum. Cinsel hastalıklar, korunma yolları ve işlev bozuklukları hakkında bilgiler verilmesi gayet faydalı olur ama ne yazık ki Türkiyede ki cinsel tabular bu duruma pek müsade etmiyor. Zaten bunu şu aşağıda yazan görüşlerden anlayabiliyoruz. İkinci olarak ise şu durumda var, hâlâ okullar regl olmanın normal bir şey olduğunu anlatamayan öğretmenlerle dolu. Eğitimcilerin böyle bir şeyi anlatmaya çekineceğini düşünüyorum açıkçası. Düşünüldüğü gibi bunlar hep tabular yüzünden.. Önce bu konularda toplumun görüşleri iyileştirilirse sonrasında okullarda bunun öğrenimi verilebilir.
Öncelikle böyle bir konu sorusu için çok teşekkür ederim Gerçekten ayakta alkışlıyorum 👏🏻ve eğitim kesinlikle olmalı Gerçekten toplumumuzun en büyük sorunu yaş gruplarına göre sınıflandırılırıp seviye şekli belirlenip Uzmanlar tarafından eğitimlerin verilmesi gerekiyor Bu olayı şey gibi görmemek lazım Hani bir şeyleri abartılmışını öğrenelim öyle bir şey yok normalini bile bilemezken birçok insanı mutsuzluğa itip birçok evliliğin en temel yıkılmasınin tek sebebi bu hemcinslerim adına kadınların nefret edip evlendikten sonra sırtını dönmesi erkeklerin ben mutlu olurum kadın mutlu olmak nedir ki diyen birilerinin tabunun geçmişidir bu toplum bugüne uzanan bir toplumun kanayan acı konusudur bu olay aslında Bu toplumda erkekler kadınlarını yataklarında gerçekten naif bir şekilde o saygıyi hiçbir zaman gösterememiş bir neslin kadıni geldi gecti halende kadin nasil mutlu olur erkek bilmiyor yaaa kadinda erkek neymiş bu duygu neydiki dogrumuydu bu hareketi yapsam kocam beni yanlişmı anlar diyecek kadar zavalli toplumuz Helalin ya hani... Evet şimdiki nesil hiçbir şeyi bilmiyor değil ama doğruyu bilmiyorlar sadece ne olduğunu biliyorlar Kırtasiye gidersin tuval al boya firca al hadi grl resim yap yapamaz eğitim alınır bbir kalem alırsın kalemi sadece kullanırsın ama Kalemin nasıl yapıldığını bozsan o kalemi yapamazsın cinsellik de öyle vb çok örnek var evet cinsellik ay oy he kalk geç bitti öylemi cinsellik bumu Alt yapı oluşturmak için alt yapının ne olması gerektiğini bilmeyen kör bir toplum içindeyiz bilinçsizce olduğu için de insanların duyguları sömürüp sadece et parçasına dönüştürülen duygusuz zevk haline gelmiştir erkekler için de kadınlar için de Şimdiki nesil bir yorumumdada belirtmistim Kadınlarimız artik ne istediğini biliyor erkrkler korkuyor nasıl mutlu ederim tasası başladı yeni nesilde ama oda nasıl yaşayacağini bilmiyor... ve bir çok hayalkırıklıği nefret çocuk yap çöpe at buyur hayat bumu Cinsellik ile çocuk yapmakla eşit kılan kesim varya Kadın çocuk doğuruyor cinselliği bırakıyor kadın hamile kalıyor çocuk doğuruyor adam kadına dokunmayı bırakıyor neler neler cinsellikle evlilik hayatın merkezidir öğretilmeli bırakın 2 bilezik altın alayım Bellona'dan Mobilya alayım evliliği yapayım bunları geçin geçin altından evde olsa yine yıkılıyor evlilik ve Temel'in en büyük temel cinselliğe gidiyor normal özel hayatındaki isteklerin arzuların var yaşamak istiyorsun lakin eğitimsiz rezil 3. sayfa haberleri doğuruyor... Cinsel istekle aşkı sevgiyi karıştıran kesimde var hoşlanmak cinsel olarak istiyor arzuluyorsun maalesef Sen bunu askla evlilikle karıştiriyorsun Sonra 3. gün mezar haberi duydunuz sanirim bu gece Doğacak olan eksiklerin tamamlanması da eğitim şart Bu konu çok uzar da eğitim eğitim eğitim diyorum
Nasıl bir eğitim olacağına bağlı. Çocukların bir birey olarak çizgisini bilmesini ve doğruyla yanlışı ayırt edebilmesini sağlayacak mı? Şu an genç nüfusun elinin altında İnternet sayesinde sınırsız kaynak var. Bunlardan öğrenilecek hatalı bilgileri düzeltmeye ve doğrusuna yönlendirmeye yetecek bir eğitimden mi bahsediyoruz?
Şu sıra sağlık ocağında (aile hekimliğinde) ücretsiz DKH ve kondom bulamadım, aile planlaması önemsenmiyor gibi. Bunlara düzen getirilse ve bilinçlendirme genç yaştan itibaren yapılsa güzel olurdu aslında.
Yani bu vaziyetteyken okulda verilecek bir eğitimin, cinsel yolla bulaşan hastalıkları ve zamansız gebeliklerin önüne geçse, bu bir mucize olurdu.
Yani mühim kısmı müfredata, ebeveynlere ve eğitmenlere bağlı. Kimi veli vardır, okulda açıp Kama Sutra kitabı okutulacak zanneder (ki böyle düşünen birinin bu kitabı bileceğini sanmam doğrusu).
Devir internet devri olduğu için artık çoluk çocuk daha yaşı gelmeden her şeyi görüp öğreniyor fakat neyin normal neyin anormal olduğunu doğruyu yanlışı dediğin gibi korunma yolları vs bunları doğru düzgün bilmiyorlar. Merak duygusuyla ve dürtüleriyle hareket ediyorlar çoğu zaman da sonuç hüsran. O yüzden evet cinsellik üzerine bir eğitim verilebilir. hangi yaş daha uygundur her iki cinse de aynı ortamda mı verilmeli ayrı ayrı mı vs orasını bilemem. Hatırlıyorum da ben orta okuldayken birileri gelmişti bize cinsel organlar adet olma falan gibi şeyler anlatmışlardı ve kızlara birer paket ped vermişlerdi. Sonra adet olunca aaa şimdi o pedi kullanmam lazım demek böyle bir durummuş falan diye gayet normal karşılamıştım. Kısacası eğitim her zaman her alanda ihtiyaç
Haklısınız, gelen yorumlara bakıyorum da sanki bu soruyu sordum diye sorun bendeymiş gibi davrananlar var. Zaten bu ülkede başımıza ne geliyorsa o ayıp bu günah diye zihinleri susturmaya çalışmak yüzünden geliyor..
Ben bu konuları (korunma yöntemlerini, ilişki türlerini, doğum türlerini cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve tedavilerini kadın erkek hastalıklarını; kısırlık menepoz regli vs vs zaten lisede "aile planlaması" dersimde vb konuları da almıştım ama bu bana okuduğum bölümün bi avantajıydı diyebilirim. Bunlar gayet normal şeyler bence bu konuda eğitim verilmeli..
Bence de verilmeli, bu ayıp bir şey değil doğanın kanunu. Ayıp olan zorla yapılan anladınız siz. Ama evlenmeden olmaz diyen bir toplumda verilen cinsellik eğitimi çocukları cinselliğe teşvik edebilir ve çelişkimsi durumlar ortaya çıkabilir. Yurt dışında veriliyor mesela ama onlar türkler kadar baskıcı değil bu konuda. Bence ilk olarak türklerin şu bakirelik takıntısından vazgeçmesi gerekli.
cinsellik eğitimi vermeye hazır olduğumuzu sanmıyorum. böyle bir eğitim olursa erkekler tarafından çok alay edileceği, kızlar tarafından çok utanılacağı bir ortam olacağı kanaatindeyim. ders içeriği bakımından ya çok ileri seviyede ya da çok anlaşılmaz şekilde, kafalarda blr çok Cevapsız soru bırakılacak şekilde içi gözükmeyen kutu misali bir eğitim olur diye düşünüyorum
Kardeşim su devirde 12 yaşında çocuğa oral ne desem destan yazar bana sen ne eğitiminden bahsediyorsun zaten her yerde cinsellik var bu durumda cinsel bilgisi olmayanda ne bileyim
Ben cinsel ilişkiye nasıl girilir tarzında bir eğitimden bahsetmiyorum. Cinselliğin alfabesini oluşturan konulardan bahsediyorum. Soru detayının tamamını okuyup görüş yorumu yazarsanız sevinirim..
Okudum yalniz dedigin tarzda egitimlerin iceriginin geldigi nokta belli. Dedigin tarzda egitimler, cok ozel kapsama alinirsa belki mantikli olabilir. Sahsim adina bir devlet okulunda (7 sinif) bu tarz 1-2 saatlik egitim gundemi olmustu. Egitim sonrasi ogrenciler arasinda donen cirkin muhabbetleri hala hatirlarim. Ahlaki gelisim yoksunlugu varken bunlar biraz utopik
Diğer taraftan ailede verilen cinsel eğitimle ne kadar yol alındığı da ortada.. Ben sadece insanların bu konuda neler düşündüğünü merak ettiğim için bu soruyu sordum. Yoksa böyle bir eğitimin bu ülkede asla verilmeyeceğinin farkındayım zaten..
bence utanma ortadan kalkar ve erkkelr kizlara kizlarda erkekelre rahatca soyler cinsel isteklerini buda buyuk problemelere goturer toplumu bence asya ulkleri hazir degil bu duruma bence ve kesinlikle.
Eğitimcilerimizin bu düzeyde olduklarını düşünmüyorum. İlk önce onların bu konuda eğitilmesi gerekir. Bir sürü sapık ruhlu eğitimcimiz var bunları eğitmemiz lazım kanatimce.
Yorumları okudum ve şaşkınım. Internetden öğrenilen cinsellik bilgisi ne işe yarayacak? Yani erken yaşta çocuklara vücudunda oluşacak güzel değişiklerden bahsedilirse daha iyi bir nesil olurdu. Erken yaş da hamile kalanlar azalırdı Vs vs